Tatil kimileri için sınırsız eğlence demekken kimileri içinse sakin bir ortamda hem bedeni hem de ruhu dinlendirip tazelenmek demek. Tercihi sakinlik olan, doğa ve denizin tadını çıkartırken kalabalıktan uzak kalmak isteyenler için Türkiye’nin en sakin tatil kasabalarını derledik. İşte karşınızda huzurlu atmosferleri ile size gerçek bir dinlence yaşatacak tatil bölgeleri…

8Özdere – İzmir

Türkiye'nin En Sakin Tatil Kasabaları - Özdere

İzmir büyük bir şehir ancak diğer büyük şehirlerle kıyaslandığında doğasını gayet iyi korumuş durumda ve bu sayede ülkemizin birçok muhteşem tatil beldesi de İzmir’de yer alıyor. Ege kıyısındaki Özdere ev sahipliği yaptığı tarihi mekanlar ile de dikkat çekiyor. İzmir’in Menderes ilçesine bağlı olan Özdere sakin tatil için kesinlikle mükemmel bir alternatif. Özdere’nin tatil sezonu Eylül ayına dek sürüyor. Size tavsiyemiz kum plajı ve masmavi denizi ile de insanı kendine hayran bırakan Özdere’ye gitmek için acele etmeniz, çünkü bu güzel kasabanın oteller ve turistler tarafından keşfedilip sakinliğini kaybetmesinin çok da uzun zaman almayacağı kesin. Özdere Otelleri sayfamızı ziyaret ederek bölgenin tesisleri hakkında bilgi edinebilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz.

7Sokakağzı – Çanakkale

Türkiye'nin En Sakin Tatil Kasabaları - Sokakağzı

Çanakkale ülkemizin en tanınan tatil destinasyonlarından biri ancak Sokakağzı bu popüler tatil merkezinin az bilinen, şiirsel güzellikte ve sakin noktaları arasında yer alıyor. Sevimli bir tatil kasabasında huzurla dolu, kalabalıktan uzak, dalga seslerini dinleyebileceğiniz bir tatil için Sokakağzı harika bir alternatif. Bakir doğası ile sizi kendine hayran bırakacak olan bu şirin kasabada deniz ve güneş ile baş başa geçireceğiniz günler hem ruhunuzu hem de bedeninizi tazelemenizi sağlayacak.

6Mazı – Bodrum

Türkiye'nin En Sakin Tatil Kasabaları - Mazı

Türkiye’de tatil denilince akla ilk gelen yerlerden biri tabi ki Muğla’nın Bodrum ilçesi, ancak yaz aylarında çok kalabalık olan Bodrum fazla bilinmeyen sakin ve muhteşem bir tatil kasabası olan Mazı’ya da ev sahipliği yapıyor. Bodrum merkezine 1 saatlik mesafedeki Mazı doğal güzelliği ile ilk anda insanı adeta büyülüyor. Harika koyu, samimi işletmeleri ile sakin bir tatilden bekleyebileceğiniz her şeyi fazlasıyla sunan Mazı’nın yemeklerinin de damağınızı şenlendireceğini eklemeden geçmeyelim. Ege’nin efsanevi zeytinyağlıları ile sakin tatilinize tat katarak unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak için önerimiz Mazı. Bodrum’un Gizli Cennet Koyları başlıklı yazımızı okuyarak bölgenin keşfedilmeyi bekleyen diğer merkezleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

5Köyceğiz – Muğla

Türkiye'nin En Sakin Tatil Kasabaları - Köyceğiz

Muğla’nın pek az noktası doğal güzelliğini ve sükunetini Köyceğiz kadar iyi muhafaza edebilmiş durumda. Muğla’nın en sakin noktalarından biri olan Köyceğiz inanılmaz doğal güzelliği ile de etkileyici bir rota. Sadece birkaç otelin bulunduğu Köyceğiz’de gökyüzü ile sarıp sarmalanıp sakin tatil kelimesinin hakkını vereceğiniz günler geçirebilirsiniz. Bu arada beldede bunan portakal ağaçlarının kokusu da adeta başınızı döndürecek. Köyceğiz’in denizinin de tertemiz olduğunu söylememize gerek yok sanıyoruz.

4Erikli – Edirne

Türkiye'nin En Sakin Tatil Kasabaları - Erikli

Marmara Bölgesi’nin saklı cennetlerinden biri olarak tanımlanabilecek olan Erikli Edirne’de yer alıyor. İstanbul’a çok yakın olması da şehirden kaçıp kısa süre de olsa dinginliğin tadını çıkartıp ruhu dinlendirmek isteyenler için Erikli’nin en uygun alternatiflerden biri olmasını sağlıyor. Bulgar ve Türklerin bir arada yaşadığı Erikli’de karşınıza çıkacak olan akvaryum görünümlü koy sizi “Marmara’da böylesine muhteşem bir koy olabilir mi?” diye düşündürecek. Plajı da çok sakin olan Erikli emin olun ki sadece sakin değil unutulmaz bir tatil yaşamanızı sağlayacak. İstanbul’a yakın yerlerde keşfedilecek bölgeler arıyorsanız, Karadeniz’e Açılan Doğa Harikası: İğneada adlı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

3Akyaka – Muğla

Türkiye'nin En Sakin Tatil Kasabaları - Akyaka

Ülkemizin tatil cenneti olarak tanınmasında çok sayıda dünyaca ünlü tatil merkezine ev sahipliği yapan Muğla ilinin rolü büyük, ancak Muğla aynı zamanda az bilinen sakin tatil rotalarına da ev sahipliği yapıyor ve Akyaka da bunlardan biri. Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir kasaba olan Akyaka için şu an sakin demek mümkün zira bu doğa harikası belde gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Yani Akyaka’nın doğal güzelliği ve sakin atmosferi ile unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız elinizi çabuk tutmanızda fayda var. Kamp da kurma imkanı olan Akyaka’da kuş seslerini dinleyebilir, doğa sporları yapabilirsiniz.

2Akçakoca – Düzce

Türkiye'nin En Sakin Tatil Kasabaları - Akçakoca

Karadeniz’den bahsetmeden geçmek olmaz ve Karadeniz’in hem en güzel hem de sakin tatil kasabalarından biri de tabi ki Akçakoca. Düzce ilindeki Akçakoca öylesine inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip ki insanın aklını başından alıyor. 35 kilometrelik kumsalı ile de ayrıca ilgiyi hak eden Akçakoca aynı zamanda İstanbul ve Ankara’ya yalnızca 3 saatlik mesafede olmasıyla da ideal bir sakin tatil rotası. Bakir denilebilecek denli iyi korunmuş olan doğası ile insanı mest eden Akçakoca sakin tatil konusunda kesinlikle es geçilmemesi gereken bir adres.

1Güzelçamlı – Aydın

Türkiye'nin En Sakin Tatil Kasabaları - Güzelçamlı

Ege Bölgesi’nde bulunan Aydın ili Kuşadası ile tanınıyor ancak en az Kuşadası kadar güzel ve çok daha sakin olan Güzelçamlı’ya da ev sahipliği yapıyor. Kuşadası’ndan 25 kilometre uzaklıktaki Güzelçamlı doğa ile buluşup sakin ve keyifli bir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri. Denizi çok berrak ve temiz olan Güzelçamlı Büyük Menderes Milli Pakına da komşu, yani havası da tertemiz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz