2023 yılı

2023 resmi tatiller adlı yazımızda resmi tatiller ve kaç gün tatil olacağı konusuna değindik. İşte resmi tatiller 2023 listesi…

Koskoca 2022 yılını geride bırakıyor ve yepyeni umutlara yelken açıyoruz. Yeri geldi hepimiz zaman zaman sıkıldık, üzüldük ve ağladık yeri geldi sevindik, mutlu olduk ve heyecanlandık. Bazen “Zaman ne kadar da hızlı geçti” dedik, bazen de “Zaman neden bu kadar yavaş” dedik. Tüm bunların neticesinde acısıyla tatlısıyla 2022 yılına elveda diyoruz. Peki geride bıraktığınız bu yılda kendiniz için ne yaptınız? Hayallerini gerçekleştiremeyenler, hedeflerini yerine getiremeyenler ve kendini eksik hissedenler şimdi sizin zamanınız olsun ve kendiniz için en azından ufakta olsa bir şeyler yapmaya çalışın. Bu sene yeni yerler keşfetmek ve tatil yapmak istiyorum diyenlerdenseniz, aramıza hoş geldiniz. 🙂 Sizin için resmi tatil günleri listesini hazırladık ki önceden planınızı oluşturun ve izinlerle uğraşmayın. Evet gelin hep birlikte 2023 resmi tatil günleri hangi tarihlere denk geliyor bakalım…

2023 Resmi Tatiller

Tatil Gün Tarih Süre
Yılbaşı Pazar 1 Ocak 1 gün
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pazar 23 Nisan 1 gün
İşçi ve Emekçiler Bayramı Pazartesi 1 Mayıs 1 gün
Ramazan Bayramı Arife: Perşembe / Bayram: Cuma, Cmt, Pzr Arife: 20 Nisan / Bayram: 21, 22, 23 Nisan 3,5 gün
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cuma 19 Mayıs 1 gün
Kurban Bayramı Arife: Salı / Bayram: Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cmt Arife: 27 Haziran / Bayram: 28, 29, 30 Haziran, 1 Temmuz 4,5 gün
Demokrasi ve Milli Birlik Günü Cumartesi 15 Temmuz 1 gün
Zafer Bayramı Çarşamba 30 Ağustos 1 gün
Cumhuriyet Bayramı Arife: Cumartesi / Bayram: Pazar Arife: 28 Ekim / Bayram: 29 Ekim 1,5 gün

Yılbaşı

Yılbaşı

2022 yılını uğurladığımız yılbaşı, bu yıl 2023 resmi tatiller arasında pazar gününe denk geliyor. İlk resmi tatil hafta sonuna denk geliyor diye üzülmeyin, hemen bir tatil planı düşünüp hafta sonu kısa bir kaçamak yapabilirsiniz. Güzel başlangıç yapacağınız bu yeni yılda kayak otelleri arasından birini tercih ederek çocuklarınızla ya da arkadaşlarınızla eğlenceli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Yakın bölge otelleri de kısa bir tatil için kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca yılbaşı otelleri düzenlediği programlarla sizlere farklı bir eğlencenin kapılarını aralayacak, unutmayın!

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı

2023 yılı takvimi resmi tatiller listesine Ramazan Bayramı ile devam ediyoruz. Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan Cuma günü başlayıp, 23 Nisan Pazar günü sona eriyor. Ramazan Bayramı Arife günü ise 20 Nisan Perşembe günüdür. Yarım gün olan arife ile birlikte Ramazan bayramı tatili toplamda 3,5 gündür. 20 Nisan Perşembe günü yarım gün olduğu için dilerseniz ek izin alarak, Ramazan Bayramı tatilinizi 4 güne çıkarabilirsiniz. Havaların da ısındığı bu dönemde, erken rezervasyon yaparak hem bütçenize hem de kendi zevkinize uygun bir tatile imza atabilirsiniz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bu yıl 23 Nisan resmi tatili pazar gününe denk geliyor. Ayrıca Ramazan Bayramı’nın son gününün de aynı güne denk geldiğini belirtelim. Hemen bir yukarıda bahsettiğimiz gibi arife günü ek izin alarak 23 Nisan haftasını 4 günlük bir tatile çevirebilirsiniz. Bahar aylarının tadını doya doya çıkaracağınız bir tatile hazır mısınız? Çocuklarınızla ailecek huzur dolu bir tatil ya da arkadaşlarınızla eğleneceğiniz ve kafa dağıtacağınız bir tatil… Ekonomik oteller bu konuda size en iyi fırsatı sunarken, aynı zamanda fazla uzağa gitmek istemeyenler şehir otelleri ile kısa bir kaçamak yapabilirler. Ayrıca yine çok uzak bir tatile gitmek istemeyenler için Sapanca otelleri de güzel bir tercih olabilir.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı

1 Mayıs İşçi Bayramı, 2023 yılında pazartesi gününe denk geliyor. Bu resmi tatili de kısa bir tatile dönüştürmek için hafta sonu ile birleştirebilirsiniz. Sevdiklerinizle beraber 3 gün boyunca keyifli bir tatile imza atacak ve resmen deşarj olacaksınız! Bahar döneminin en güzel zamanı olan bu Mayıs ayında şehirden biraz olsun uzaklaşarak doğayla iç içe olacağınız yerlere gitmeyi düşünebilirsiniz. Özellikle bu aylarda Ege ve Akdeniz bir başka oluyor! Urla veya Fethiye gibi yerlere giderek bambaşka bir atmosfere ortak olabilirsiniz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

2023 yılında 19 Mayıs tatili Cuma gününe denk geliyor. Cuma gününe denk gelen bu tatili, hafta sonu ile birleştirerek 3 günlük bir geziye çıkarabilirsiniz. Bunun için bölgeden çok uzaklaşmanıza gerek yok. Eğer hafta sonu çalışmıyorsanız, bu kısa geziler tam da size göre! Abant otelleri, Bolu otelleri ya da Şile otelleri gibi yakın bölgeler arasından kendinize en yakın noktayı tercih ederek harika bir tatile imza atabilirsiniz.

Kurban Bayramı

Kurban Bayramı

2023 resmi tatiller listesinde sıra Kurban Bayramı’na geldi. Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran Çarşamba günü başlıyor ve 1 Temmuz Cumartesi günü sona eriyor. Arife günü ise 27 Haziran Salı gününe denk geliyor. Aslında totale bakıldığında 4,5 günlük bir resmi tatil söz konusu. Ancak bu tatile pazar gününü de katarsak 5,5 günlük bir tatil deneyimi sizi bekliyor. 🙂 Hatta arife günü yarım gün değil de izin alıp tam gün izine çevirirseniz, tam 6 günlük bir tatil yakalamış olabilirsiniz. Artırıyoruz isteyenler pazartesi günü ek izin de alabilir.

2023 yılının en uzun resmi tatili olan Kurban Bayramı’nda şöyle güzel bir yaz tatili yaşamayı sakın es geçmeyin. Türkiye’nin eşsiz güzelliklere sahip bölgelerine giderek mükemmel bir yaz tatili yaşayabileceğinizi unutmayın. Denize sıfır oteller dışında Kıbrıs otelleri ile de benzersiz bir tatil fırsatı elinize geçebilir. Özellikle balayına çıkmak isteyen yeni evli çiftler için de bu tarih oldukça faydalı olabilir. Balayı otelleri arasından herhangi birini tercih ederek güzel anılar biriktirebilir ve yeni maceralar yaşayabilirsiniz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

2023 yılı resmi tatiller arasında bir diğer önemli gün de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’dür. Bu sene 15 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor. Cuma gününden yola çıkarak kısa bir tatil deneyimine sevdiklerinizle birlikte ortak olabilirsiniz. İstanbul otelleri, Ankara otelleri, Bursa otelleri ya da İzmir otelleri gibi seçeneklerden konumunuza yakın bir noktayı tercih ederek bu anı değerlendirebilirsiniz.

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

“30 Ağustos zafer bayramı resmi tatil mi?” sorusu pek çok kullanıcı tarafından merak edilip araştırılıyor. 2023 resmi tatiller arasında bu yıl 30 Ağustos Çarşamba gününe denk geliyor. Haftanın ortasına denk geldiği için uzun bir tatil yolculuğu ya da hafta sonu kaçamağı yapamayacaksınız ne yazık ki. Ancak İstanbul’a yakın tatil yerleri ile günübirlik seyahat edebilmeniz mümkün. Şehirden fazla uzaklaşmayacağınız bu yerler için kısa bir mola vererek kendinizi yenileyebilirsiniz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim bu yıl Pazar gününe denk geliyor. 28 Ekim Cumartesi günü yarım gün olduğu için toplamda ise 1,5 gün resmi tatildir. Hafta sonu çalışmayanlar için çok bir etkisi olmasa da, hafta sonu çalışanlar için güzel bir tatil fırsatı olabilir. İstanbul’a yakın gezilecek yerler ile bu anı değerlendirebileceğinizi hemen belirtelim.

**Evet, 2023 resmi tatiller listemiz burada son buluyor. 2023 takvimi resmi tatiller hakkında farklı bir görüş ya da öneriniz varsa yorumlar kısmında bizimle buluşabilirsiniz. 🙂 Ayrıca Tatil Dükkanı sayfasını ziyaret ederek oteller ve turlar hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilir, erken rezervasyon dönemlerinden yararlanabilir ve son dakika indirim fırsatlarından faydalanabilirsiniz. 

2023 Resmi Tatiller Hakkında Merak Edilenler;

10 Kasım resmi tatil mi?

Hayır, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü resmi tatil değildir.

30 Ağustos resmi tatil mi?

Evet, 30 Ağustos resmi tatil sayılmaktadır.

19 Mayıs resmi tatil mi?

Evet, 19 Mayıs her yıl resmi bayram olarak kutlanmaktadır.

15 Temmuz resmi tatil mi?

Evet, 15 Temmuz resmi tatildir.

23 Nisan resmi tatil mi?

Evet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olarak sayılmaktadır.

31 Aralık resmi tatil mi?

Hayır, 31 Aralık günü resmi tatil değildir.

29 Ekim resmi tatil mi?

Evet, 29 Ekim günü resmi tatildir.

1 Mayıs resmi tatil mi?

Evet, 1 Mayıs resmi tatil sayılmaktadır.

1 Ocak resmi tatil mi?

Evet, 1 Ocak resmi tatildir.

24 Kasım resmi tatil mi?

Hayır, 24 Kasım Öğretmenler Günü resmi tatil değildir.

1 Nisan resmi tatil mi?

Hayır, 1 Nisan şaka günü olarak biliniyor ancak bugüne özel herhangi bir tatil söz konusu değildir.

18 Mart resmi tatil mi?

Hayır, 18 Mart resmi tatil günlerin arasında yoktur.

28 Ekim resmi tatil mi?

28 Ekim yarım gündür.

Yılbaşı resmi tatil kaç gün?

Yalnızca 1 Ocak tatil olduğu için resmi olarak tatil 1 gündür.

Kurban bayramı resmi tatili kaç gün?

Kurban Bayramı arifesi 27 Haziran'da başlıyor ve 28, 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz günleri ile toplamda 4,5 gün sürüyor.

Ramazan bayramı resmi tatil kaç gün?

Ramazan Bayramı arifesi 20 Nisan'da başlıyor ve 21, 22, 23 Nisan günleri ile toplamda 3,5 gün sürüyor.

Resmi tatillerde ne yapabilirim?

Yurt içinde güzel bir plan oluşturarak, kısa tatiller gerçekleştirebilirsiniz. Çocuklarınızla vakit geçirmek istiyorsanız çocuk dostu otellerini tercih edebilir, romantik bir tatil geçirmek istiyorsanız Kapadokya otellerini tercih edebilirsiniz.

Resmi tatillerde nereye gidebilirim?

Dinlenip eğleneceğiniz bir tatil düşünüyorsanız, termal otelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca ya aylarına denk gelen günlerde ise Akdeniz veya Ege bölgesini tercih edebilirsiniz.

2023’de toplam kaç gün resmi tatil var?

2023 yılında resmi tatiller toplamda 15,5 gündür.

2023 yarı tatili ne zaman?

23 Ocak - 3 Şubat 2023 yarıyıl tatili, 17 - 20 Nisan 2023 ise ikinci ara tatildir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz