Tunceli

Çevresi Yüksek Dağlar ile çevrelenmiş olan Tunceli Doğu Anadolu Bölgesi’nde konumlanan ve içerisinde zengin kültürel miras barındıran illerimizden biridir. Sahip olduğu tarihi yapıları sayesinde her sene ağırladığı ziyaretçi sayısı oldukça fazla. Cumhuriyet’in ilk zamanlarında Elazığ’a bağlı bir ilçeyken 1946 yılında il olarak resmiyet kazanmıştır. Elazığ’da bulunan Keban Baraj Gölü’nün bir bölümü de Tunceli sınırları içerisinde de yer alıyor.

Mengüçoğulları döneminde göl üzerine inşa edilen Pertek Kalesi şehrin en can alıcı yapılarından biridir. Doğa ve beşeri güzelliğin yakaladığı muhteşem uyum sayesinde harika manzaralar ortaya çıkıyor. Munzur Vadisi gibi bir doğa ürününe sahip olan Tunceli, kış tatili için olanak sağladığı Ovacık Kayak Merkezi ve her derde deva sıcak suyuyla Bağın Kaplıcası gibi turistik yerlerininde bulunduğunu da belirtelim.

M.Ö. 5500-3500 yılları arasına kadar dayanan tarihi ile günümüze dek birçok farklı dil, din ve ırktan insanlara yurt olmuştur. Hal böyle olunca bu çeşitlilik günümüze miras bıraktıkları her şeye yansımış durumda. Doğa yürüyüşleri, rafting ve bisiklet gibi farklı aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz gibi piknik ve fotoğrafçılık gibi eğlenceli yönleri de mevcut.

Gösterilecek bir içerik yok