Lefkoşa

Kıbrıs Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olan Lefkoşa, Kıbrıs Adası’nın ortasında yer alır. “Yeşil Hat” adındaki sınırla ikiye bölünmüş tek başkent olan Lefkoşa, Kıbrıs’ın hem en kalabalık hem de en önemli kentlerinden biridir. Rum Kesimi’nin de başkenti olan Kıbrıs Lefkoşa, çok eski bir tarihi geçmişe sahiptir. Lefkoşa nüfusu 2016 verilerine göre; güneyde 55 bin, kuzeyde 61 bin olmak üzere toplamda 116 bin olarak belirlenmiştir.

Kıbrıs’ın en sıcak kentlerinden biri olan Lefkoşa, yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve az yağışlı olur. Temmuz ve Ağustos ayları en sıcak aylar olurken, Ocak ayı ise en soğuk aylardan biridir. Bu nedenle Lefkoşa Kıbrıs gezisi için en ideal zaman Mayıs – Eylül ayları arasıdır. Uzun yıllar boyunca birçok farklı medeniyete uygarlık yapan Lefkoşa, dolu dolu tarihi ve kültürel bir mirasa hakimdir. Lefkoşa gezilecek yerler arasında en dikkat çeken Girne Kapısı, Büyük Han, Selimiye Cami, Derviş Konağı ve Etnografya Müzesi gibi rotaları gezi listenize eklemeyi unutmamalısınız.

Gece hayatı ve deniz tatili için gelinebilecek bir yer olan Lefkoşa, aynı zamanda 5 yıldızlı otelleri ile de yoğun ilgi görüyor. Lefkoşa otelleri açısından tercih edebileceğiniz pek çok konaklama seçeneği bulunur. Bu anlamda her yıl yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapar. Lefkoşa’ya gitmek istediğinizde öncelikle Ercan Havalimanı’na, buradan da araç kiralayarak, taksi tutarak, otellere ait servisleri ya da VIP transfer hizmetlerini kullanarak şehre ulaşabilirsiniz. Mersin Taşucu ve Alanya Limanı’ndan Girne Limanı’na yapılan feribotlarla da Lefkoşa’ya ulaşabilirsiniz.

Gösterilecek bir içerik yok