Kültür Turları

Kültür turları adlı yazımızda kültür turu ve çokça tercih edilen günübirlik kültür turlarından bahsettik. İşte o birbirinden güzel seçenekler…

Farklı yerler keşfetmek, doğal güzellikleri, kültürel değerleri tanımak ve harika lezzetlerin tadına bakmak gibi yepyeni maceralara atılmak her zaman eşsiz bir deneyimdir! Tatilde eğlenirken aynı zamanda birçok kültürü, binlerce yıllık tarihi ve toplumsal özellikleri öğrenmenin keyfi çok başka elbette. İşte kültür turları belki de bu yüzden çokça tercih ediliyor. Bütün bu alternatiflerle kültür turu, seyahat severler için bulunmaz bir nimet haline geliyor. Tatil Dükkanı kültür turlarının güzelliğini keşfedeceğiniz birbirinden güzel rotalarla sizi baş başa bırakıyor ve içlerinden birini seçmek gibi oldukça zorlu bu görevi devrediyoruz.

Kültür Turları

Kapadokya Turu

Kapadokya

Nerede? Yalnızca ülkemizde değil dünyada da doğa harikaları arasında ilk sıralarda gösterilen Kapadokya adeta bambaşka bir evrende seyahat ediyormuşsunuz gibi hissettirecek. Kapadokya, başta Nevşehir sonrasında Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerine yayılmış bir bölge olmakla birlikte İç Anadolu Bölgesi’nin doğal güzelliklerini keşfetmenin eşsiz deneyimini yaşatıyor. UNESCO tarafından dünya mirası listesine eklenmiş bu özel bölge kültür turları içerisinde en sevilen ve rağbet görenlerden biri diyebiliriz. Eski Taş Devri’ne kadar uzanan tarihiyle ve kültürel mirasıyla rüya gibi seyahatin kapılarını aralayacak, gerek balon turları gerek müzeleriyle kendine hayran bırakacak.

Nasıl bir tur? Tatil Dükkanı’nın da düzenlediği kültür turları arasından en çok tercih edilenlerden olan Kapadokya’nın rotasından sizler için bahsedelim. Nevşehir – Niğde – Kayseri üçgenindeki doğal güzellikleri izleyerek seyahat ederken 3917 m. yüksekliğindeki Erciyes Dağı ve 3268 m. yüksekliğindeki Hasan Dağı’na, Perslerin “Güzel Atlar Diyarı” diye adlandırdıkları Kapadokya bölgesine doğru yol alınıyor. Elbette duraklarda tadı damağınızda kalacak kahvaltılar ettikten sonra ilk nokta Ihlara Vadisi oluyor.

İkinci durağımız; düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabileceği bir mühendislik harikası olan Derinkuyu Yeraltı Şehri olacak. Avanos, Ürgüp, Balon, ATV ve deve turu sonrası Göreme Açık Hava Müzesi, Çanak Çömlek Atölye gezisi ve çok daha fazlası gibi bir programla eşsiz Kapadokya turunu tamamlamış oluyorsunuz. Tatil Dükkanı’nın fırsatlarını değerlendirebilir ve eşsiz Kapadokya Turu’nu doyasıya yaşamak için hemen tıklayarak turla ilgili ayrıntıları öğrenebilirsiniz.

Gökçeada-Bozcaada Turu

Bozcaada

Nerede? Kültür turları deyince elbette değinmeden geçemeyeceğimiz Ege’nin muhteşem havasına ve ambiyansına sahip Gökçeada-Bozcada ikilisi ilk sıralara rahatlıkla giriyor. Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada, Saroz Körfezi’nin girişinde yer alıp Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinin merkezidir. Yine güzelliğiyle büyüleyen ve Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada, Çanakkale Boğazı’nın girişine yakın bir konumdadır. Bu iki eşsiz adanın da tarihi oldukça köklü olmakla birlikte gezip görülecek birçok noktası mevcuttur.

Nasıl bir tur? Gökçeada ve Bozcaada’yı keşfetmek için Tatil Dükkanı’nın kültür turları alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Bu güzel rota ise şu şekilde; İlk durak dibek kahvesi, sakızlı muhallebi ve tabii ki zeytin ağaçları ile konukları karşılayan Zeytinliköy oluyor. Rum kültüründen esintiler göreceğiniz bu tatlı seyahatten sonra Tepeköy’e gidiyor ve Barba Yorgo’nun ev şaraplarını deneyimliyorsunuz. Sonrasında Dereköy ve Kefalos Plajı ise diğer duraklar olmakla birlikte güneşin tadını çıkarıyorsunuz. Gökçeada’ya geçip otelde konakladıktan sonra ise Bozcaada’ya hareket başlıyor. Geyikli iskelesine vardığınızda daha ilk andan sizi büyüleyen noktada serbest zaman geçirebiliyorsunuz.

Ayazma Plajını, Ceneviz Kalesi’ni görmenizin ardından yemek sonrası dileyen konuklar adanın ılık rüzgârı ile yürüyüş yapabiliyor. Eski Rum Mahallesi ve kıvrımlı sokaklar, ahşap evlerin olduğu eski Türk Mahallesi gibi tarihi dokusuyla seyir zevki apayrı bir deneyim sunuyor ve harika fotoğrafların çıkması da kaçınılmaz oluyor bizden söylemesi! Bu tarihi yere gelmişken meşhur Bozcaada kurabiyelerini de tatmadan ayrılmayın deriz…Bütün bu güzellikler arasında kaybolacağınız Gökçeada-Bozcaada Turu‘nu daha yakından inceleyin!

Batı Karadeniz (Safranbolu-Amasra) Turu

Safranbolu

Nerede? Kültür turları kategorisinde Karadeniz olmadan elbette ki olmazdı! Safranbolu Karabük ilinin oldukça tarihi ve turistik bir ilçesi olmakla birlikte Karabük, Bartın ve Kayseri ile çevrilidir. Tarihi MÖ 3000 yılına kadar dayanan Safranbolu, UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Amasra ise Bartın’a bağlı olmakla birlikte antik döneme de dayanan tarihiyle turizm bölgeleri ve kültür turları arasında önemli bir yere sahip oluyor.

Nasıl bir tur? Bolu Dağı’nın eteklerinden başlayan seyahat Abant Gölü’ne doğru devam ediyor. Burada rehberimizin verdiği serbest zamanda göl kenarında yürüyüş yapabilir ve çevrenin keyfini çıkarabilirsiniz. Öğle yemeğini Abant Gölü çevresinde aldıktan sonra safranın bol bulunması sebebiyle adının Safranbolu konduğu UNESCO tarafından koruma altına alınan ilçemize varıyoruz.

Safranbolu’nun ruhunu yansıtan sokaklardan geçerek Arasta (Yemeniciler Arastası), Köprülü Camii, Güneş Saati, Semerciler-Manifaturacılar-Demirciler-Bakırcılar bölgeleri gibi önemli noktaları görüyorsunuz. Buraya kadar gelmişken elbette uğramanız gereken kentin meşhur lokumcusuna gitmeli ve alışveriş alternatifleriyle bölgeyi turlamalısınız. Harika bir sabah kahvaltısıyla yeni güne uyandıktan sonra Yörükköyü’ne ve oradan da Amasra’ya geçiliyor. Surlarla çevrili kent sokaklarında gezerken birçok tarihi ve kültürel değeri görebileceksiniz. Birçok müze ve değerli noktayı ziyaret edeceğiniz Tatil Dükkanı organizasyonunu kaçırmayın Batı Karadeniz Turu’nu doyasıya yaşayın!

GAP Turu

Mardin

Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nin eşsiz tarihi, güzellikleri ve tadına doyulmaz yemekleri yerli yabancı turistlerin ilgisini uzun yıllardır çekiyor elbette! Kültür turları seçenekleri arayışındaysanız GAP turu kesinlikle ilk tercihlerden olabilir. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Midyat gibi eşsiz tarihe sahip şehirleri keşfedeceksiniz ve kültür turları alternatiflerinden en önemlisini gerçekleştirmiş olacaksınız. Fırat ve Dicle Nehirlerinin güzelliğiyle büyüleneceğiniz bu tur için daha ne bekliyorsunuz!

Nasıl bir tur? GAP Turu, Tatil Dükkanı’nın birbirinden güzel kültür turları arasına kolaylıkla giriyor. Kahramanmaraş ile başlayan rotada ünlü Maraş dondurmalarını tadabileceğiniz pastane durakları da turun içerisinde mevcut tabii ki! Sonraki durak ise Doğu’nun Paris’i olarak bilinen Gaziantep’e doğru yola çıkılıyor. Gaziantep Zeugma Müzesi’ni gezdikten sonra yöresel tatları deneyimleyeceğiniz restaurantı ziyaret ediyorsunuz.

GAP turunun olmazsa olmaz şehri Şanlıurfa’ya hareket ettiğinizde ise dünyada bilinen ilk tapınağı barındıran Göbekli Tepe’yi ziyaret ediyorsunuz tabii ki! Bu eşsiz ve arkeolojik çalışmaların hala devam ettiği eseri görmek apayrı bir deneyim oluyor. Mardin ve Midyat’ın da güzeller güzeli tarihi noktalarını, medrese ve camilerini, Surşar Mardin Kapı gibi önemli değerlerini görerek turu tamamlıyorsunuz. Kültür turları kategorisinde eşi benzeri bulunmayan GAP Turu’nun ayrıntılarını daha yakından inceleyin deriz!

Likya(Fethiye Turu)

Fethiye

Nerede? İster ilkbaharın ister yazın tadını çıkarabileceğiniz Likya, batıda Dalaman Çayı, doğuda Kemer ile sınırlıdır. Muğla’nın güneydoğusunu kapsayan bölge tarih boyunca çeşitli yazıtlara, mezarlara ve daha birçok esere ev sahipliği yapmıştır. Antik coğrafya içerisindeki hem anlamı hem kendi güzel ismiyle de Likya birçok medeniyetin etkilerini görebileceğiniz ambiyansa sahip olup kültür turları arasında ilgi çekiyor!

Nasıl bir tur? Yine Tatil Dükkanı’nın düzenlediği kültür turları arasından sevebileceğiniz ve güneşe doyacağınız Likya Turu oldukça tercih ediliyor. Turun ilk durağı şarabı ve eski Rum evleri ile meşhur Şirince oluyor. Sonrasında Dalyan’a antik kent gezisine çıkılıyor ve Dalyan tekne turu yapılıyor. Eşsiz maviliğin tadını doya doya çıkaracağınız bu güzelliğin içinde olmak size harika hissettirecek. Caretta-Caretta Kaplumbağalarını görebileceğiniz İztuzu Plajında yüzme molası veriliyor ve bu farklı deneyimi de edinmiş olarak oradan ayrılıyorsunuz. Muhteşem fotoğraflar çekeceğiniz koylardan sonra Fethiye’ye ulaşıyor ve otelde tatilin tatlı yorgunluğunu atıyorsunuz.

Sabah harika bir kahvaltıdan sonra Ölüdeniz’in masmavi sularının tadını çıkarabileceğiniz deniz molası veriliyor. Daha sonra bölgenin olmazsa olmazı Rum köylerini dolaşıyor ve tarihin derinliklerine yolculuk ediyormuşçasına geziye devam ediyorsunuz. Ertesi gün Babadağ manzarası eşliğinde yamaç paraşütü yapabileceğiniz harika bir yolculuk sizi bekliyor. Sonraki gün ise Saklıkent Kanyonu’nun güzelliğiyle mest olacağınız bir deneyim yaşayacaksınız. Ege’nin teninizi ısıtan güneşine bu buz gibi serin sular çok iyi gelecek. Turun 5.gününde ise Oniki Adalar tekne turu yapılıyor ve bölgeden eşsiz manzaralar tatilinize eşlik etmeye devam ediyor. Bütün bu güzellikler içerisinde bu tur sona eriyor! Haydi kendinize bir ödül verin bütün yılın yorgunluğunu Likya Turu ile atın!

Pamukkale Salda Gölü Turu

Pamukkale

Nerede? Ege Bölgesi’nin güzelliğiyle mest eden bölgesi Pamukkale, Menderes Nehri Vadisi’nde bulunuyor. UNESCO tarafından da Dünya Miras Listesi’nde yer alan bu değer kalp rahatsızlıklarından tutun, romatizma, sindirim, solunum gibi daha birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Bölgede 17 adet sıcak su kaynağı mevcut olup şifa bulabileceğiniz harika bir deneyime hazır olun. Bununla bitiyor mu tabii ki hayır! Salda Gölü’nün eşsiz güzelliğini de keşfedeceksiniz. Türkiye’nin Maldivler’i olarak anılan bu değerli bölge Burdur’un Yeşilova içerisinde bulunmakta olup Karstik bir göldür.

Nasıl bir tur? Tatil Dükkanı’nın size eşlik edeceği bu güzel tur Salda Gölü gezisiyle başlıyor. Bembeyaz manzarasının herkesi büyülediği göl estetik fotoğraflar çekmek için birebir! Sonra bembeyaz örtünün tadını biraz daha çıkarabilmeniz için Salda Kayak Merkezi’ne geçiliyor. Buranın da tadını çıkarttığınız günün ardından Pamukkale Travertenleri turu başlayan yeni gününüze Hierapolis Antik Kent gezisiyle devam ediyorsunuz. Daha sonra ise İstanbul’a dönüş yolculuğu başlıyor. Bütün bu güzelliklere şahit olacağınız turun ayrıntılarını Tatil Dükkanı kültür turları sayfasını ziyaret ederek öğrenebilir, Pamukkale Salda Gölü Turu’na katılabilirsiniz.

Eskişehir ve Odunpazarı Turu

Odunpazarı

Nerede? İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük 4. şehri olan Eskişehir, doğusunda Ankara, batısında Kütahya ve İnönü ile sınırlıdır. Kökeni Antik ve Orta Çağlara kadar uzanan şehir birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olup Osmanlı’da da oldukça önemli bir yere sahipti. Şimdilerde gençlerin severek seyahat ettiği bölgede her yıl düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali ile müzik, tiyatro, resim ve sinema gibi birçok dalda gösteriler yapılıyor.

Nasıl bir tur? Eskişehir turuna ilk olarak Porsuk Çayı (Adalar, Çarşı) etrafında serbest zaman geçirerek başlıyorsunuz. Porsuk çayının güzelliğini keşfederek tekne turuna ya da gondol turuna çıkabilirsiniz. Kentpark ve Haller Gençlik Merkezi’ni gezdikten sonra ertesi güne hazırlık için bu gün sona eriyor. Harika bir açık büfe kahvaltısından sonra birçok kervansaray, çarşı ve sanat müzesi gördükten sonra Odunpazarı sokaklarında dolaşmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Tarihin derinliklerine seyahat ediyormuşçasına hissedeceğiniz bu gezide kültür turları ruhunu en iyi şekilde yaşayacaksınız.

Ardından Cumhuriyet Tarihi Müzesi ve Karikatür Müzesini ziyaret ettikten sonra harika fotoğraflar çekebileceğiniz Şelale Park’a varıyorsunuz. Ülkemizin ilk ve tek yerli otomobili olan Devrim Arabası’nı da görerek turunuza harika bir deneyim daha ekliyorsunuz. Tatil Dükkanı’nın bir organizasyonunun daha sonuna geliyor ve unutamayacağınız bir kültür turları alternatifini sonuna kadar yaşıyorsunuz. Eskişehir ve Odunpazarı Turu‘nun ayrıntılarını hemen inceleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra Eskişehir planınız var ise Eskişehir gezilecek yerler yazımızda her ayrıntıyı bulabileceğinizi ve birbirinden güzel keşifler yapabileceğinizi de hatırlatalım. 😊

Günübirlik Kültür Turları

Yurt içi turları ile ülkemizin güzelliklerini keşfetmek bambaşka bir deneyim oluyor. İster doğanın tadını çıkarın ister yöresel lezzetlerin tadına bakın! Günübirlik kültür turları tam da bunun için biçilmiş kaftan. Hem ailece hem de arkadaş gruplarıyla keyfini çıkaracağınız bu güzel ve ideal seyahatlerden bazılarını sizler için sıralayalım…

Günübirlik Yedigöller Turu

Yedigöller

Nerede? Karadeniz’in yemyeşil renklerini görebileceğiniz Bolu’da bulunan milli park, Orman Denizi’ni anımsatan bitki örtüsüyle fark yaratan bir bölge arasında oluyor. Bolu Mengen’den kolaylıkla ulaşabileceğiniz bölgede kışın Yedigöller güzergahının kapalı olduğunu belirtelim ve Yeniçağ-Mengen-Yazıcık üzerinden ulaşabileceğinizi söyleyelim.

Nasıl bir tur? İstanbul’dan hareketle başlayan, kültür turları seçeneklerinden yeşile en fazla doyacağınız tur, Batı Karadeniz’in zengin bitki örtüsüne sahip Yedigöller ile devam ediyor. Bolu merkeze girerek tamamen başlayan tur 7 tane doğal ve bir tane yapay göl ile sizleri karşılıyor. Gezi esnasında hem tertemiz sulara, suya yansıyan yeşilliklere ve doğanın mis gibi havasına adeta doyamıyorsunuz.

Bu güzellikleri keşfederken oksijenin etkisiyle acıkan karnınızı doyuracak, nefis mangalda köfte, sucuk ve barbekü keyfi yapacaksınız. Sonrasında bölgenin tadını daha iyi çıkarmanız için serbest yürüyüş zamanınız da olacak ve eşsiz fotoğrafları galerinize ekleyeceksiniz…Tatil Dükkanı’nın bu eşsiz günübirlik Yedigöller Turu‘nu daha yakından inceleyebilir ve dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz.

Günübirlik Abant Sapanca Maşukiye Turu

Sapanca Gölü

Nerede? Mudurnu ilçesine bağlı köyde bulunan Abant Gölü, Bolu için oldukça önemli bir değerdir. Abant Gölü ve çevresinin milli park olarak belirlenmiş olduğunu da söyleyelim. Turun bir diğer rotası Sapanca Gölü ise Sakarya ve Kocaeli illerinde bulunmakla birlikte göl ve çevresinde 69 kuş türünü barındırarak doğal yaşam için uygun bir bölge olarak tanımlanıyor. Bir diğer rota olan Maşukiye ise Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlıdır. İzmit’e de uzaklığı 20 km olan bölge yeşillikler içinde yapılan kahvaltılarla ve insana iyi gelen huzuruyla ünlü desek yeridir. Marmara Bölgesi’nin en önemli mesire alanlarından biri olarak hafta sonları ve günübirlik seyahatlerde özellikle de İstanbulluların vazgeçilmez seçeneği oluyor!

Nasıl bir tur? İstanbul’dan hareketle başlayan tur Maşukiye’ye doğru hareket ediyor. Harika bir kahvaltıyla başlayan gezi bolca oksijene doyacağınız kuş cıvıltıları eşliğinde yürüyeceğiniz serbest bir zaman sunarak devam ediyor. Bundan sonraki rota ise eşsiz doğası ve güzelliğiyle büyüleyen Abant Gölü oluyor. Abant Gölü’nün tadını çıkarabileceğiniz hemen kenarında yapılan mangalla birlikte hem mideniz doyacak hem de ruhunuz…Sapanca’ya doğru hareket ettikten sonra Sapanca Gölü’nün çevresinde yapacağınız yürüyüş veya bisiklet sürüş keyfi muhteşem bir aktivite olacak! Bu güzel serbest zamanın ardından İstanbul’a dönüş başlıyor. Tatil Dükkanının muhteşem günübirlik kültür turları seçeneklerinden olan Abant Sapanca Maşukiye Turu‘nun ayrıntılarını inceleyin ve kaçırmayın deriz!

Yurtiçi Kültür Turları

**En güzel kültür turları yazımızın sonuna geldik. İster konaklamalı, uzun süreli ister günübirlik keşifler yapabileceğiniz turları sıraladık. Her alternatifte de çokça eğlenip keyif alacağınız ve yepyeni yerleri görerek listenize bir tik daha atacağınız seyahatleri daha yakından incelemek isterseniz Tatil Dükkanına bekleriz 😊

Kültür Turları Hakkında Merak Edilenler;

Kültür turları ne demek?

Hem doğal hem tarihsel kültür varlıkları ve etkinlikleri turistik bir biçimde seyahat severlere sunan turizm türüdür. Bir şeyler öğrenip yeni bilgiler edinirken aynı zamanda eğlenmeyi sevenlerin tercih ettiği eşsiz bir deneyim!

Kültür turizmi nerede var?

Ülkemizin dört bir yanı apayrı kültürel değerlere sahip olmakla birlikte başlıcaları; İstanbul, İzmir Efes Antik Kenti, Eskişehir-Odunpazarı, Güney Doğu Anadolu Bölgesi, Pamukkale, Safranbolu ve Kapadokya diyebiliriz.

Bölge buluşmalı tur ne demek?

Belirlenen bir buluşma noktası olup uçak, tren, otobüs vb. ulaşım imkanlarıyla tüm illerden katılım gösterilen kavramdır.

Kültür turlarından en güzelleri hangileri?

Birbirinden güzel kültür turu seçenekleri olduğu su götürmez bir gerçek! En fazla keyif alabileceğiniz ve aynı zamanda birçok şey keşfedeceğiniz turlar arasında; Kapadokya, Likya, Gap, Karadeniz ve Eskişehir turları var…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz