İçindekiler
Alaçatı gezilecek yerler adlı yazımızda, Alaçatı otelleri, Alaçatı plajları ve Alaçatı eğlence mekanları ile ilgili daha pek çok konuya yer verdik. Alaçatı’da gezilecek yerler listesi sayesinde merak ettiğiniz her şeye kolaylıkla ulaşabileceksiniz!
İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı, elbette yaz aylarının vazgeçilmez duraklarından biridir. Daha çok yazlıkçıların uğrak noktası olan Alaçatı, her sene yerli ve yabancı fark etmeksizin binlerce turiste ev sahipliği yapıyor diyebiliriz. Begonviller ile bezeli olan dar ama şirin sokakları, rengarenk pencerelere sahip taş evleri, Arnavut kaldırımlı yolları, birbirinden farklı ve hareketli restoranları ile gelenlerin beğenisini her zaman kazanmayı başarıyor. Tüm bu keyifli yanlarının dışında tahmin edersiniz ki birazcık kalabalık. 🙂 Şahsen Nisan aylarında gitmeme rağmen yine bir kalabalık söz konusuydu. Ancak bazı noktaların yine sakinliğini koruduğunu söyleyebilirim. Eğer sizde rüzgar sörfüyle bilinen bu meşhur tatil beldesini ziyaret etmek istiyorsanız, Alaçatı gezilecek yerler yazımızı okuyarak kolaylıkla plan yapabilirsiniz.
- Alaçatı’da Nerelere Gidilir? Alaçatı gezilecek yerler arasında öncelikle Alaçatı değirmenleri yer alıyor. Yel değirmenlerinin yanı sıra Ilıca Plajı, Delikli Koy ve taş evler gibi noktaları da gezi listesine ekleyebilirsiniz.
- Alaçatı Önemli Etkinlikler: Alaçatı Ot Festivali, Alaçatı etkinlikleri arasında en popüler olanıdır. Genelde Nisan aylarında gerçekleşen bu festival, konserler eşliğinde harika bir atmosfer yaratıyor. Bu festival dışında Hıdırellez Şenliği, Uçurtma Festivali, Alaçatı Wind Fest ve müzik festivalleri gibi daha pek çok festivale tanıklık edebilirsiniz.
- Alaçatı Yeme-İçme Yerleri: Diğer destinasyonlara nazaran tam bir yazlık beldesi olan Alaçatı, biraz maliyetli gelebilir. Ancak herkesin bütçesine göre hitap eden pek çok alternatifte vardır. Alaçatı yemek yerleri arasında önerebileceğim tek bir yer var benim için. O da Köşe Kahve! Abartmıyorum sabah, öğle ve akşam yemek yeme yerimiz burasıydı. Her şey hem lezzetli hem de gayet makul bir fiyattaydı. Pizza Locale ise adeta pizzanın şovunu yaptı diyebilirim. Soslarıyla bile zaten alıp götürdü… Bu yerler dışında Asma Yaprağı, Kapari Bahçe, Eflatun, Dutlu Kahve, Fava, İmren, Amavi, Fahri’nin Yeri Alaçatı ve Veranda gibi noktaların oldukça popüler olduğunu ancak biraz maliyetli olduğunu belirteyim.
- Alaçatı’da Ne Yenir? İlk olarak Alaçatı dondurma keyfi yapılmalı! E o kadar İzmir’e gelmişsiniz, bir kumru yemeden dönmek olmaz değil mi? Kumrucu Şevki, Alaçatı kumrucusu olarak bir hayli meşhurdur. Ne yazık ki bizim deneme şansımız olmadı ancak ününü çok duyduk. 🙂 Alaçatı kurabiyesi, sakız muhallebisi, deniz ürünleri ve meze gibi lezzetleri deneyimleme şansı yakalayabilirsiniz.
- Alaçatı Tarihi Yerler: Anadolu tarihinde “İyonya” olarak adlandırılan Alaçatı, antik çağlara kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. Zaman içerisinde hem isim değiştiren hem de turistik bir beldeye dönüşen Alaçatı’da buram buram tarih kokan yel değirmenlerini yakından görebilirsiniz. Çeşme Kalesi, Erythrai Antik Kenti, Çeşme Müzesi, Pazaryeri Camii ve Alaçatı Pazarı gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz.
- Alaçatı’da Ne Yapılır? Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüyebilir, Alaçatı pazarından sevdikleriniz ve kendiniz için alışveriş yapabilir, meşhur kumrusunu yiyebilir, rüzgar sörfü yapabilir ya da yapanları izleyebilir, sokaklarında gezerek antikacılara uğrayabilir, Alaçatı gecelerinde canlı müzik eşliğinde sevdiklerinizle beraber eğlenceli anlara tanıklık edebilirsiniz.
- Alaçatı Kaç Günde Gezilir? Alaçatı küçük bir yer olduğu için 2-3 günde gezebilmeniz mümkün.
- Alaçatı Hangi Mevsimde Gidilir? Alaçatı hava durumu genel olarak rüzgarlıdır. O nedenle Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları ziyaret için en iyi zamanlardır. Ancak daha sakin bir Alaçatı görmek istiyorsanız, Eylül – Ekim ayları bunun için idealdir.
Alaçatı Haritası
Alaçatı Gezilecek Yerler Listesi
Alaçatı Yel Değirmenleri
Alaçatı merkezdeki bir tepede yer alan yel değirmenleri, 1800’lü yıllardan günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Alaçatı’nın simgesi haline gelen değirmenlerin çoğu restore edilmiş olup, bazıları restoran ve kafe olarak işletiliyor. Alaçatı gezilecek tarihi yerler arasında ön plana çıkan bu nokta, taş mimari ile geleneksel yapının korunması sonucunda ortaya çıkan eserlerden biridir. Buradaki restoran ya da kafelerde oturup bir şeyler yiyip içebilir veya mükemmel gün batımı manzarasına şahit olabilirsiniz.
- Adres: Tokoğlu Mahallesi, Uğur Mumcu Cd., 35930 Alaçatı Belediyesi/Çeşme/İzmir
Alaçatı Sokakları
Begonvillerle çevrili Arnavut kaldırımlı dar sokaklarında rengarenk pencerelere sahip evlere ve butik otellere hayran olacağınızın garantisini verebiliriz. Küçük ama şirin bu sokaklarda yürümek her ne kadar çetrefilli olsa da sizleri nostaljiye sürükleyeceği kesin! Neden çetrefilli derseniz, gittiğiniz zamana göre tabii ki değişebilir bu durum ancak sokaklar dar olduğu için ekstra bir yoğunluk oluyor ve yürümekte zorlanıyorsunuz. Fakat bu kalabalık Alaçatı’nın güzelliği karşısında göz ardı edilebiliyor.
İhtiyacınız olan her şeyi bulabileceğiniz mağazalar, butikler ve dükkanlardan Alaçatı’ya özgü hediyelik eşyalar satın alabilir ve döndüğünüzde sevdiklerinizi şımartıp mutlu edebilirsiniz. Ayrıca Alaçatı meyhaneleri, Alaçatı gece kulüpleri ve Alaçatı kahvaltı yerleri gibi noktalara da sokakta yürürken çokça kez denk gelebilirsiniz. İster yorgunluğunuzu almak için bir Türk kahvesi ve kurabiye molası verin ister akşam yemeği yiyerek karnınızı doyurun. Tercih size kalmış!
Alaçatı Taş Evleri
Arnavut kaldırımlı sokakların arasında yerini alan Alaçatı taş evleri, özgün yapısı ile ön plana çıkıyor. Taş malzeme kullanılarak yapılan bu evler, çoğunlukla iki katlı, ahşap ve taş iskelet sistemi ile inşa edilmiştir. Alaçatı’da fotoğraf çekilecek yerler arasında gösterebileceğimiz taş evler, rengarenk kapıları ile adeta göz zevkinize de hitap edecek! 🙂 Evlerin arka tarafında bahçe veya avlu, bazen de tarlaların bulunduğunu gözlemleyebilirsiniz. Özellikle renk renk çiçeklerle bezeli olan evlerin bahçelerinin adeta içinizi ısıtacağını söyleyebiliriz.
Ayrıca bu evlerden bazıları otel olarak kullanılıyor. Eğer butik otellerde kalmaktan hoşlanıyorsanız, bunu değerlendirebilirsiniz. Şahsen ben butik otellerde konaklamayı daha çok seviyorum o yüzden sizde kendi zevkinize göre birini tercih edebilirsiniz.
Alaçatı Çarşı
Alaçatı’yı daha yakından keşfetmek için en ideal yollardan biri Alaçatı Çarşı’yı gezmektir. Bir yandan gezerken bir yandan da bünyesinde yer alan dükkanlardan veya restoranlardan dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Özellikle hediyelik eşya dükkanlarından sevdikleriniz ya da kendiniz için Alaçatı hatırası adına bir şeyler satın alabilirsiniz. Küçük ama bir o kadar da tatlı restoran ve kafelerde soluklanarak mola verebilir ve birbirinden lezzetli ürünleri deneyimleyerek yöreye özgü yeni tatları deneyimleyebilirsiniz.
- Adres: Alaçatı, 1057. Sk. No:7, 35930 Çeşme/İzmir
Alaçatı Meydanı
Lavanta kokuları arasında Alaçatı Meydanı’nda dolaşmanın, sizleri fazlasıyla iyi hissettireceğinden emin olabilirsiniz. Yöreyi keşfetmenizi sağlayan meydanda, doya doya alışveriş yapabilir, begonviller ile süslenmiş duvarları ve taş evlerin fotoğrafını çekebilirsiniz. Hatta Alaçatı kahvaltı için meydanda mola verebilir ve Alaçatı yemekleri arasından en meşhur olanları deneyimleyebilirsiniz.
Kemalpaşa Caddesi
Geleneksel taş evlerin, butik dükkanların ve kafelerin yer aldığı bir caddedir Kemalpaşa Caddesi. Merkezi bir konumda bulunduğu için Alaçatı gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazlarındandır. Çeşit çeşit dükkanların bulunduğu bu caddede doya doya yürüyüş yapabilir ya da bu dükkanlardan dilediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz. Yaz aylarında bilakis akşam saatlerinde bir hayli yoğun olan Kemalpaşa Caddesi, aynı zamanda eğlenceli mekanlara da bünyesinde yer veriyor. Müzik zevkinize göre herhangi birini tercih edebilir ve sizde bu yaz akşamınızı daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz.
Hacı Memiş Sokağı
Kemalpaşa Caddesi’ne nazaran daha sakin ve sessiz olan Hacı Memiş Sokağı, tasarımcılar, seramik ve cam atölyeleri, antikacılar, kafe ve restoranlarla doludur. Bu sokakta, yüksek sesli müziğe yer verilmediğini, sokaklara taşan masalarda yemek yenmediğini ve kalabalık olmadan rahat rahat yürünebildiğini belirtelim. Her yeri sanat ve tasarım dolu olan bu sokakta, yemeğinizi avlularda daha konforlu bir şekilde yiyebileceksiniz.
Pazaryeri Camii (Ayios Kostantines Kilisesi)
Yuhannis Halopas tarafından 1874 yılında inşa edilen Ayios Konstantinos Kilisesi, yığma moloz taş tekniği ile yapılmıştır. Rumlar için inşa edilen kiliselerden biri olan Ayios Konstantinos Kilisesi, farklı dinleri aynı çatıda buluşturmayı hedeflemiştir. Aynı zamanda esasına sadık kalınarak camiye dönüştürülen bu yapı, hoşgörü kültürünün en güzel örneklerindendir. Üç nefli bazilika yapısı ile dikkat çeken Pazaryeri Camii, tarih severleri kendine hayran bırakıyor.
- Adres: Yeni Mecidiye Mh, 35930 Çeşme/İzmir
- Ziyaret Saatleri: 10.00 – 20.00
Aya Yorgi Koyu
Alaçatı’nın sert esen rüzgarlarıyla tanındığını bilmeyen yoktur sanırım. Aya Yorgi Koyu ise rüzgardan korunan nadir koylardan biridir. Berrak denizi ile tatilinizin keyfini çıkaracağınız bu koyun suyu da bir o kadar sıcaktır. Hatta bu özelliğiyle yine diğer koylardan ayrılıyor. Gündüz saatlerinde yüzüp güneşlenebileceğiniz Aya Yorgi Koyu’nda akşam saatlerinde ise, çeşitli mekanlara sahip olduğu için, eğlenceli anlara tanıklık edeceğiniz kesin!
Delikli Koyu
Son dönemlerde popülaritesi artan Delikli Koyu, bu ünü artmadan birkaç yıl öncesine kadar çoğu kimse tarafından bilinmiyordu. Yalnızca bölgedeki sakinler tarafından bilinen bir koydu. Günümüzde ise sakin, sessiz ve huzur içerisinde keyifli vakit geçirmek isteyenlerin tercihi olan Delikli Koyu, bembeyaz kayalarla çevrili olup masmavi bir denize ev sahipliği yapıyor. İsmini doğa olayları sonucunda alan Delikli Koy, aynı zamanda kamp yapmak isteyenlerin de ilk tercihleri arasındadır.
Yumru Koyu
Dünya Windsurf Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Yumru Koyu, Alaçatı tatil için farklı bir alternatif olabilir. Profesyonel rüzgar sörfçülerinin dışında sörf eğitimi almak isteyenlerin de tercihi olan bu koyda, ünlü isimlerin ders verdiği sörf okulları yer alıyor. Aynı etkinlikleri yapmaktan sıkıldıysanız ve kendinize güveniyorsanız, Yumru Koyu’na gelerek kısa bir eğitim alabilir ve sonrasında sörf yapmayı deneyebilirsiniz.
Ilıca Plajı
Turkuaz rengi denizi ve geniş kumsalı ile Ilıca Plajı, Çeşme ve Alaçatı seyahatlerinde adından sıkça söz ettiriyor. Alaçatı’ya yalnızca 10 dakikalık bir mesafede yer alan plaj, Türkiye’nin en gözde plajlarından biri olarak biliniyor. Sığ bir denize sahip olan Ilıca Plajı, çocuklu aileler için de birebirdir.
Çeşme Kalesi
Alaçatı’nın simgesi haline gelen Çeşme Kalesi, Osmanlı Devleti zamanında Sultan II. Beyazıt tarafından 1508 yılında inşa edilmiştir. Beldenin görkemli yapılarından biri olan bu kale, taş malzeme kullanılarak yapılmıştır. Günümüze kadar eksiksiz bir şekilde gelmeyi başaran Çeşme Kalesi, denize nazır bir konumda yer almasıyla da dikkat çekiyor.
- Adres: Musalla, 1015. Sk., 35930 Çeşme/İzmir
- Telefon: (0232) 712 66 09
- Ziyaret Saatleri: 08.30 – 17.00
Port Alaçatı
Ev, otel, marina, aktivite ve sosyal olanakları ile Port Alaçatı hem çevreyi hem de doğal yaşamı korumayı hedefleyerek tasarlanmıştır. Bu proje, Fransız mimar François Spoerry tarafından hayata geçirilmiştir. Beldenin en güzel koylarından birinde 4.500 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunan Port Alaçatı, 300’den fazla konuta ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda sörf tutkunlarının da adresi olan Port Alaçatı, golf sahaları, alışveriş, okul ve sağlık merkezi gibi olanakları da bünyesinde barındırıyor. İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na 1 saat, Alaçatı merkeze ise 5 dakikalık bir mesafede bulunan marina, her mevsim apayrı bir güzellik yaşatıyor. Berrak denizi ile göz kamaştıran Port Alaçatı’da yapacak pek çok alternatif bulacağınızın da garantisini verebiliriz.
Pırlanta Plajı
Alaçatı plajları arasında yer alan Pırlanta Plajı, Çiftlikköy’de konumlanıyor olup Çeşme merkeze 10 km, Alaçatı’ya ise 18 km uzaklıktadır. Çoğunlukla Altınkum Plajı ile karşılaştırılan plaj, incecik bir kumsala sahiptir. Zaten ismini de pırlanta gibi parlayan bu ince kumlardan dolayı aldığını söylemeden geçmeyelim. Sit alanı olduğu için plajın ve etrafının eşsiz bir doğaya hakim olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz. Sahil uzunluğu 500 metre olan plajda deniz seviyesi ise ortalama 200 metredir. Sığ bir denize sahip olan plaj, yeni yüzme öğrenenler ve çocuklu aileler için oldukça idealdir.
- Adres: Şehit Mehmet, 35930 Çeşme/İzmir
Altınkum Plajı
İsmini altın rengindeki kumlarından alan Altınkum Plajı, Alaçatı halk plajları arasında yer alıyor olup oldukça popülerdir. Halk plajı olduğu için ücretsiz giriş yapabileceğiniz Altınkum Plajı, soğuk bir suya sahiptir. Hatta çıktığınızda fazlasıyla üşümüş olacaksınız. Ancak öyle ki bu soğuk size işlemeyecek ve tekrar tekrar denize girmek isteyeceksiniz. Soğuk suyunda yüzüp sonrasında güneşlenmeye hazırsanız, rotanızı buraya çevirmeniz gerektiğini anlamış olmalısınız. Çok fazla derin olmadığı ve kumlarının küçük olması nedeniyle çok fazla tercih ediliyor.
Çark Plajı
Bölgenin en meşhur plajları arasında yer alan Çark Plajı, sörf tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biridir. Çeşme ve Alaçatı’dan kolaylıkla ulaşım sağlayacağınız bu plaj, Çeşme Yarımadası’nın güneyinde, Alaçatı Port’ta konumlanıyor. Alaçatı’ya 5 km, Çeşme’ye ise 20 km uzaklıkta yer alan Çark Plajı’na özel araçlarınızla gidebileceğiniz gibi minibüslerle de rahat bir şekilde gidebilirsiniz.
Fazla rüzgar aldığı için plajın bir kısmı rüzgar sörfü için ayrılmıştır. Aynı zamanda plajın yarısı ücretsiz halk plajı iken, diğer tarafı da beach club olarak hizmet veren kısımlarla doludur. Plajda wc, soyunma kabinleri, duş, şemsiye – şezlong, büfe, restoran, bar, gözetleme kulesi, cankurtaran, rüzgar sörfü ve otopark alanı, şerit uyarısı gibi olanaklar bulunuyor.
Denizin derin ve yıl boyu rüzgarlı olması nedeniyle sadece Türkiye değil aynı zamanda dünya çapında da bir üne sahip olan Çark Plajı, adeta rüzgar sörfü cennetidir. Sörf yapmıyor olsanız da sörfçülerin dalgalarla beraber dans ettiği anları büyük bir keyifle izleyebilirsiniz. Bunun dışında çeşitli su sporlarını deneyebilir, altın sarısı kumunda güneşlenebilir, berrak ve turkuaz rengi denizinde yüzebilirsiniz. Ayrıca sörf yapmaya meraklı biriyseniz, burada yer alan birçok sörf okulundan dilediğiniz gibi eğitim alabilirsiniz.
Tanay Tabiat Parkı
Alaçatı’da yapılacak aktiviteler için önerebileceğimiz bir yerle karşınızdayız. Tanay Tabiat Parkı, ailecek veya arkadaşlarınızla gidip piknik yapabileceğiniz ve kafa dinleyebileceğiniz nadir yerlerden biridir. Çeşme’de yer alan park, ziyaretçilerine doğayla iç içe yeşillik arasında büyük bir keyif sunuyor. Birinci derece doğal sit alanı olan Tanay Tabiat Parkı, çeşit çeşit ağaç türlerine ev sahipliği yapıyor. İhtiyaç duyacağınız şeylere bünyesinde barındıran bu yerde, aynı zamanda konaklamak için de kır evleri bulunuyor. Eğer burada konaklamak istemezseniz, kamp alanlarında da çadır kurabileceğinizi belirtelim. Kamp dışında doğa yürüyüşleri yapabilir, bisiklet sürebilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.
- Adres: Celal Bayar, 5221. Sk. No:78, 35930 Çeşme/İzmir
- Ziyaret Saatleri: 08.00 – 20.00
Sakızlı Koy Plajı
Alaçatı’dan 20 dakikalık bir mesafede yer alan Sakızlı Koy Plajı, Çeşme Yarımadası’nın kuzey tarafında konumlanıyor. Plajı günübirlik ziyaret edebileceğiniz gibi çevresindeki butik otellerde konaklayarak daha uzun bir tatil deneyimi de yaşayabilirsiniz. Öte yandan günbatımı manzarasını seyretmek ve bu manzaraya karşı sevdiklerinizle beraber bir şeyler yemek isterseniz, Ege mutfağı ve çeşitli mezelere sahip olan restoranları kesinlikle değerlendirmelisiniz.
- Adres: Cumhuriyet, 4501. Sk. No:17, 35930, 35930 Alev Ada/Çeşme/İzmir
Alaçatı Surf Paraside Club
Dünyanın ilk 5 sörf okullarından biri olan Alaçatı Surf Paraside Club hem sörf okulu hem de bir spor merkezidir. Alaçatı Koyu’nda 1995 yılında açılan ASPC, rüzgarın en iyi kullanıldığı bir noktada yer alıyor. Çocuk kulübü, kitesurf, rüzgar sörfü ve bunun gibi daha pek çok unsur bu çatı altında bulunuyor. Profesyonel sörfçülerden eğitim almanızı sağlayan Alaçatı Surf Paraside Club, bünyesinde barındırdığı pek çok aktiviteden yararlanma imkanı da sunuyor. Farklı etkinliklere katılıp eğlenceli anlara tanıklık edeceğiniz bu kulüpte, aynı zamanda çocuklar için de ayrı organizasyonlar düzenleniyor.
- Adres: Alaçatı, 18012 Sokak No.3 Liman Mevkii, 35930 Çeşme/İzmir
- Ziyaret Saatleri: 09.00 – 20.00
- Telefon: (0232) 716 66 11
Alaçatı’da Gezilecek Diğer Yerler
- Çiftlik Koyu
- Kleopatra Koyu
- Kara Ada
- Uzunkuyu Mesire Alanı
- Erythrai Antik Kenti
- Çeşme Müzesi
- Çeşme Sahili
- Aya Haralambos Kilisesi
- Memiş Ağa Cami
Alaçatı’ya Yakın Gezilecek Yerler
Çeşme
Alaçatı, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir mahallesi olduğu için buraya kadar gelmişken Çeşme’ye de ayrı bir gezi yapmanızı düşünüyoruz. 🙂 Alaçatı’dan ortalama 30 – 40 dakikaya ulaşım sağlayacağınız Çeşme, aynı zamanda İzmir’e 1 saatlik mesafededir. Hem turistler hem de İzmirliler için popüler bir destinasyon olan Çeşme, mavi bayraklı plajları, masmavi denizi, canlı gece hayatı ve daha birçok yapısıyla özellikle yaz aylarının en gözde tatil beldelerinden biridir. Çeşme’ye geldiğinizde Ilıca Plajı, Çeşme Marina, Çeşme Çarşısı, Çeşme Kalesi ve Erythrai Antik Kenti gibi noktaları rotanıza ekleyip mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Urla
İzmir’in Çeşme ve Alaçatı’dan sonra en gözde tatil beldelerinden biri olan Urla, İzmir’e 30 – 35 dakikalık bir mesafede yer alıyor. Doğal güzellikleri, sakin atmosferi, tertemiz ve masmavi denizi ile Urla, Alaçatı, Çeşme ve Karaburun gibi noktalara yakınlığıyla da sık sık tercih ediliyor. Diğer tatil noktalarına nazaran daha dingin bir yer olan Urla, güneşin ve kumsalın tadını doya doya çıkaracağınız nadir yerlerden biridir. Burayı ziyaret ettiğinizde, Urla Sanat Sokağı, Klazomenai Antik Kenti, Bademler Köyü, Yassıca Ada, Urla Sualtı Müzesi ve Urla İskelesi gibi noktalara kesinlikle uğramanız gerektiğini belirtelim.
Sığacık
İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı olan Sığacık, Ege denizi kıyısında konumlanıyor. Alaçatı’ya ortalama 1 saat uzaklıkta olan Sığacık, küçük ama tatlı bir balıkçı köyüdür. Küçük bir yarımada üzerinde konumlanan bu bölge, özellikle hafta sonları hem İzmir hem de çevresindeki iller tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Kumsalları ve plajlarının yanı sıra taze ve lezzetli ürünlerin yer aldığı restoranları, şirin evlerle bezeli sokakları ile son dönemlerde herkesin uğrak noktası haline gelmiştir. Sığacık’ta Büyük Akkum Plajı, Sığacık Kalesi, Kaleiçi Sokakları, Teos Antik Kenti gibi noktaları ziyaret etmelisiniz.
Germiyan Köyü
Çeşme’de yer alan Germiyan Köyü, Çeşme merkeze 23 km uzaklıkta konumlanıyor. Misafirperverlik konusunda tap bir noktada olan bu köy, sakin ve huzurlu bir ortama sahiptir. Geçmişten günümüze gelene kadar asla bozulmayan köy, geleneklerini hala sürdürmeyi başarıyor. Otantik dokusuyla beğenileri toplayan köy, ekşi mayalı organik köy ekmekleri, mevsimine ait sebze ve meyveleri ve organik ürünlerle yapılan yemekleriyle oldukça popülerdir.
Alaçatı’da Çocuklarla Gezilecek Yerler
Alaçatı’da çocuklarla yapabileceğiniz şeylerden biri kuşkusuz deniz, kum ve güneş üçlüsüdür. Denize gitmek yerine aynı zamanda kaldığınız otelin, eğer varsa, havuzunda beraber keyifle vakit geçirebilirsiniz. Bunların dışında Alaçatı sokakları ve tarihi noktaları da ziyaret ederek çocuklarınıza hem eğlenceli hem de bilgi dolu bir gezi planlamış olacaksınız.
Alaçatı Alışveriş Yerleri
Sanat galerilerinden antikacılara, seramikçilerden gözlükçülere kadar her şeyi bünyesinde bulabileceğiniz Alaçatı, özellikle pazarı ile büyük ilgi görüyor. Butik, el işi tezgahları ve hediyelik eşya dükkanları gibi alternatifler arasından istediğinizi tercih edebilir ve ihtiyacınız olan her şeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Alaçatı Pazarı
Yalnızca Alaçatı değil aynı zamanda Çeşme halkının da sık sık tercih ettiği Alaçatı pazarı, genel olarak Cumartesi günleri kuruluyor. Oldukça geniş bir alana kurulan Alaçatı pazarında, sebzelerden meyvelere, baharatlardan el yapımı reçellere, tekstil ürünlerinden hediyelik eşyalara kadar daha pek çok ürün bulunuyor. Köylülerin kendi bahçesinde yetiştirip hazırladığı birbirinden taze ürünleri denemeden veya satın almadan döneyim demeyin!
Alaçatı Tarihi Yerler
İyonya bölgesinin ortasında yer alan Alaçatı, Anadolu tarihinde İyonya olarak adlandırılıyordu. Bu stratejik konumundan dolayı geçmişte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Antik çağlara kadar uzanan tarihiyle Alaçatı, zaman geçtikçe isim değiştirmiş ve turistik bir beldeye dönüşmüştür. Alaçatı tarihi yerler denildiğinde ilk akla gelen noktalardan biri kuşkusuz yel değirmenleridir. Yel değirmenleri dışında taş evleri, Çeşme Kalesi, Erythrai Antik Kenti, Çeşme Müzesi ve Pazaryeri Camii gibi noktaları da listeye ekleyebilirsiniz.
Alaçatı Gece Hayatı
Yukarıda saydığımız tüm güzelliklerinin yanı sıra Alaçatı gece hayatı ile de bir o kadar meşhurdur. Sokaklarda yürürken neredeyse her adım başı farklı bir mekana denk gelebilirsiniz. Zaten kalabalık arttıkça anlayacaksınız gece hayatının başladığını. Bir de bu mekanlar birbirine o kadar yakın ki birinden çıkıp diğerine gitmek dakikanızı almaz. Aynı zamanda canlı müzik eşliğinde yöreye özgü mezelerinin tadına bakmak isterseniz, birbirinden farklı meyhanelerin sizleri beklediğini söyleyelim.
Alaçatı Otelleri
Ultra Herşey Dahil
Design Plus Seya Beach Hotel
Alaçatı kalınacak yerler arasında yer alan Design Plus Seya Beach Hotel, ultra herşey dahil konseptiyle hizmet veriyor. Alaçatı’ya 12 km, havalimanına ise 89 km uzaklıkta konumlanan tesis, özel plajı, modern ve kendine özgü dekorasyonu ile misafirler tarafından dikkatleri bir hayli üzerine çekiyor.
Oda & Kahvaltı
Alaçatı Sörf Hotel
Alaçatı butik otel arasında önerebileceğimiz Alaçatı Sörf Hotel, Alaçatı merkezde konumlanıyor. Merkezi konumu nedeniyle hem çarşıya hem de restoranlara kolaylıkla ulaşım sağlamış olacaksınız. Bunun dışında limon, erik, kayısı ve çağla ağaçlarıyla bezeli bahçesinde kahvaltı yaparak güne harika başlangıçlar yapacağınızın garantisini verebiliriz. Otelde dilediğiniz gibi keyif yaptıktan sonra otele oldukça yakın bir mesafede yer alan plaja gidebilir ve güneşin ve denizin tadını doya doya çıkarabilirsiniz.
Kemerlihan Deluxe Hotel
Beş ayrı bloktan oluşuyor olup 20 odasıyla hizmet veren Kemerlihan Deluxe Hotel, üstün hizmet kalitesi ile misafirlerini ağırlıyor. Kaliteli hizmet anlayışının yanı sıra güler yüzlü personelleri ile herkesi kendine hayran bırakan bu tesis, yemyeşil bir bahçe ile çevrilidir. İster otelde ister yakın bir konumda bulunan denize giderek keyifli vakit geçirin. Tercih sizin!
Sadece Oda
Alaçatı Otel Rebetiko
Alaçatı merkezde bulunan Otel Rebetiko, konumu nedeniyle gitmek isteyeceğiniz pek çok yere yakın bir özelliktedir. Butik otel anlayışı ile Alaçatı konaklama konusunda beğenileri toplayan otel, ağaç ve yeşillikler ile çevrili bahçesi ve masmavi havuzuyla tercih edebileceğiniz tesisler arasındadır.
Alaçatı’ya Nasıl Gidilir?
Alaçatı yol tarifi için gidebileceğiniz birçok alternatif bulunuyor. Bunlardan biri, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanarak gitmektir. Havalimanından ise HAVAŞ servislerine binerek Alaçatı’ya ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gelmeye karar verdiyseniz, Çeşme Alaçatı için direkt seferi olan otobüs firmalarını tercih edebilirsiniz. Böylece doğrudan Alaçatı otogarına varacaksınız. Eğer yaşadığınız yerde böyle bir imkan bulunmuyorsa, İzmir otogarına gidebilirsiniz. İzmir otogardan ise Alaçatı’ya giden otobüsleri kullanarak kolaylıkla bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.
**İşte Alaçatı gezilecek yerler listesi burada son buluyor. Alaçatı’da gezilecek yerler listesi hakkında farklı görüş ya da önerileriniz varsa, bize yorumlar kısmından ulaşabilirsiniz. Ayrıca daha farklı lokasyonlar, turlar ve oteller ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Tatil Dükkanı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Alaçatı Gezilecek Yerler Hakkında Merak Edilenler;
Alaçatı nerede?
Alaçatı, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı bir mahalledir.
İzmir Alaçatı arası kaç km?
İzmir Alaçatı arası mesafe 70 km’dir. Ortalama yolculuk 30 – 45 dakika kadar sürmektedir.
Çeşme Alaçatı arası kaç km?
Çeşme Alaçatı arası mesafe 7 km’dir.
Alaçatı’nın neyi ile meşhur?
Alaçatı renkli sokakları ve yel değirmenleri ile oldukça meşhurdur.
Alaçatı’da ne yapılmalı?
Rüzgar sörfü ile tanışmalı, pazarından alışveriş yapmalı, meşhur kumrusunun tadına bakmalı, mezelerinin tadına bakmalı, Alaçatı gezilecek sokaklar arasında dolaşmalı ve dondurmasını mutlaka yemelisiniz.
Alaçatı’dan ne alınır?
Lavanta tohumu, lavanta kokulu sabunlar, maket oyuncakları, zeytin ve zeytinyağı, kapı süsleri ve sakızlı reçeller gibi ürünleri satın alabilirsiniz.
Alaçatı’ya kışın gidilir mi?
Yaz tatillerinin en popüler destinasyonlarından biri olmasına rağmen Alaçatı’yı kışın da seyahat etmek çok eğlencelidir. Hem yazın kalabalığından kendinizi kurtarmış olacaksınız.