Malatya

Yer aldığı konum itibariyle Anadolu’nun orta noktasında, önemli ticaret yollarının geçtiği, tarihi ve doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Malatya Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Havzası’ndadır. Tarihi Hitit dönemine kadar uzanıyor olup sayısız medeniyete kucak açmıştır. Malazgirt Savaşı’nda Selçukluların fethi ile Danişmendoğulları’nın başkenti olmuş ardından İlhanlı, Memlük, Osmanlı’ya başkentlik etmiştir.

I. Dünya Savaşı’nın sona ermesiyle Anadolu’nun ön plana çıkan şehirlerinden biri olup Cumhuriyet’in kurulmasıyla da ulaşım şartları gelişmiştir. Sahip olduğu tarihi zenginlikler ile tüm insanlığın ilgi ve beğenisini çekmeyi başaran kayısı şehri, tarımsal faaliyetleri ile de ülkenin kalkınmasına büyük fayda sağlıyor. Verimli topraklara sahip olduğundan dolayı meyve ve sebze üretimi had safhada olup yalnızca ülke sınırları içinde değil, dışına da ihracatı gerçekleştiriliyor.

Bu durum da hem Malatya’nın hem de Türkiye’nin imajına katkı sağlıyor. Karasal iklimin hakimiyet gösterdiği şehir kışın soğuk yazında çok sıcak olduğu için ilkbahar en uygun zaman dilimi olacaktır. Doğu’nun Paris’i olarak nam salmış bir yerin ne denli gezecek yeri vardır tahmin edebiliyorsunuzdur. Battalgazi Kalesi, Levent Vadisi, Tohma Vadisi, Battalgazi Kalesi ve daha nice yerler keşfetmeniz için sizi bekliyor!