Türkiye, dalış konusunda dünyanın en çekici bölgelerinden biri! Ülkemizin Akdeniz, Ege ve Karadeniz’e kıyısı bulunuyor; ayrıca büyüleyici bir konuma sahip olan ülkemiz Marmara gibi büyük bir içdenize de ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Tüplü

Dolayısı ile ülkemizde dalış yapılabilecek birçok büyüleyici ve heyecan verici nokta var. Dünyanın dört bir yanından sualtı sevdalıları bu heyecan verici noktalarda dalış yapmak için Türkiye’ye geliyor. İşte Türkiye’nin en iyi dalış bölgeleri.

10Sivriada – İstanbul

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Sivriada

Yazımıza çoğu kişinin dalış yapılabileceğini düşünmediği Marmara’daki Sivriada ile başlıyoruz. Boğaz akıntısı ile tanınıyor ancak Sivriada’nın güneydoğusunda kalan 67 Taşı ismi ile anılan bölgesi akıntı olmayışı ile Marmara’nın popüler dalış noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Yani İstanbul’da dalış yapmak isteyenler için burayı tavsiye ediyoruz.

9Büyük Resif – Bodrum

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - BüyükRasif

Ülkemizin en önemli tatil merkezi olan Bodrum, Ege’nin en heyecan verici dalış noktalarından biri olan Büyük Resif ile de insanları kendine çekmeyi başarıyor. Burada Ege’nin tüm balıklarının yanı sıra Kızıldeniz’den gelen türleri de görebilmek mümkün.

8Datça

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Datça

El değmemişçesine korunmuş olan Datça suları dalgıçlar için çok heyecan verici zira hem tertemiz suda görüş mesafesi çok uzun hem de canlı çeşitliliği baş döndürücü derecede. Hatta burada yunus ve köpekbalıklarını da görme şansı yakalayabilirsiniz. Bu büyüleyici bölgede unutulmaz bir tatil yaşamak isterseniz, Datça Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

7Marmaris

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Marmaris

Bodrum ve Datça gibi yine Muğla’nın ilçesi olan Marmaris de dalış açısından çok tercih edilen bir yer. Marmaris’te elliden fazla dalış noktası bulunuyor.  Bu noktalar arasında resifler, batıklar ve antik kalıntılar yer alıyor. Marmaris’te farklı bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz Marmaris Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

6Gökova

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Gökova

Türkiye’nin en etkileyici mavilikteki denizine sahip olan Gökova, sualtı canlılığı açısından da inanılmaz zengin. Bölgede yapılan dalışlarda en sık görülen balıklar lahoz ve orfoz. Ayrıca sonbaharda dalış yaparsanız 10 kiloluk ton balığı bile görebilirsiniz. Bodrum hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Ege’nin Beyaz İncisi Bodrum’un Gezi Rehberi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

5Kalkan

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Kalkan

Antalya’da bulunan Kalkan daha çok tecrübeli dalgıçların tercihi zira burada akıntılar ve sert rüzgârlarla karşılaşabilirsiniz. Kalkan sularında vatozlar, orkinoslar hatta köpek balıkları ile karşılaşabileceğinizi de ekleyelim.

4Akvaryum Koyu – Fethiye

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Akvaryum Koyu

Muğla’nın tatil cenneti Fethiye dalış için de mükemmel bir nokta. İlçede bulunan Akvaryum Koyu adından da anlaşılabileceği gibi tertemiz ve berrak suları ile harika bir dalış deneyimi yaşamak için kusursuz bir alternatif. Canlı çeşitliliği konusunda da inanılmaz zengin olan Akvaryum Koyu amatör dalgıçlar için de uygun bir nokta.

3Saros – Çanakkale

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Saros

Çanakkale İstanbul’a yakın ve bu sebeple Saros özellikle İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan dalmak için harika bir seçenek. Bölgede hem resifler var hem de batıklar. Bu arada ilk kez dalacak olanlar için kıyıya yakın bölgelerde batıklar da bulunduğunu ekleyelim.

2Ayvalık

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Ayvalık

Ege’nin popüler tatil merkezi Ayvalık’ın sualtı da en az üstü kadar güzel. Ayvalık’ta Ezher Bey, Deli Mehmet, Kerbela gibi muhteşem resifler var ve bu resiflerin arasında da tahmin edilebileceği gibi binlerce canlı türünü görebilmek mümkün. Hem profesyonel hem de acemi dalgıçların dalabildiği bölgede su altında fotoğraf çekmek de çok büyük bir keyif.

1Fener Adası – Çeşme

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Fener Adası

İzmir’in popüler tatil merkezi Çeşme’de bulunan Fener Adası dalgıçları kendine çeken noktalardan biri. Mercan ve süngerleri ile büyüleyici bir güzelliğe sahip olan burada küçük balık sürülerinin yanı sıra nadiren de olsa fok balığı da görebilmek mümkün.

Tatil zamanını ülkemizin keşfedilmeyi bekleyen hazinelerini görerek geçirmek istiyorsanız, Mavilikler İçinde Bir Sahil Kasabası: Assos başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz