Türkiye’nin tüm dünyaca tanınan bir tatil cenneti olmasında en önemli rolü oynayan yerlerden biri tabii ki, Bodrum. Ege Bölgesi’nin göz bebeği Muğla İli’nin Ege Denizi kıyısındaki muhteşem ilçesi Bodrum, tarihi ve doğal güzelliklerin müthiş bir armoni ile harmanlandığı eşsiz bir tatil merkezi.  

Bodrum Gezi Rehberi - Bodrum Kalesi

Bodrum hem merkezi ile hem de beldeleri ile her yıl yerli ve yabancı on binlerce turisti ağırlıyor ve bu büyülü Ege ilçesine gelenler evlerine unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamış olarak dönüyorlar.

Bodrum Gezi Rehberi - Sahil

Bodrum binlerce yıldır yerleşim bulunan bir bölge ve bu sebeple yalnızca Ege’nin masmavi, tertemiz sularında yüzüp muhteşem plajlarında güneşlenmek için değil tarihi yerlerini gezmek için de binlerce insan her yıl Bodrum’a akın ediyor. Birçok kişi bilmese de antik dünyanın yedi harikasından biri dahi Bodrum’da bulunuyor. Yani Bodrum gerçekten tarihi ve doğal güzelliklerle dolu eşsiz bir tatil ve gezi destinasyonu. 

Bodrum’a nasıl gidilir?

Bodrum Gezi Rehberi - Bodrum Koyları

Bodrum popüler bir tatil merkezi olduğu için ülkemizin hemen her şehrinden Bodrum’a otobüs seferleri bulunuyor. Ayrıca Bodrum’dan 36 kilometre uzaklıktaki Milas Havalimanı’ndan Bodrum merkeze gelmek 34 dakika kadar sürüyor. Elbette Bodrum’a özel aracınızla da gidebilirsiniz.

Bodrum’a ne zaman gidilir?

Bodrum Gezi Rehberi - Tekneler

Ege Denizi kıyısına kurulu bir ilçe olan Bodrum’a ilkbahardan başlayarak sonbahara dek gidebilirsiniz. Elbette ilçenin en kalabalık olduğu dönem yaz ayları. Bunun yanı sıra Bodrum’un yılbaşı ve bayram tatilleri konusunda da en fazla tercih edilen yerlerin başında geldiğini söylemeden geçmeyelim. Bu tatil cennetinde unutulmaz günler geçirerek dinlenmek isterseniz, tatil planı yapmadan önce Ege’nin İncisi Bodrum’un En İyi 7 Oteli başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

Bodrum’da gezilecek yerler

Bodrum Gezi Rehberi - Cafe

Bodrum dört dörtlük bir tatil merkezi olmakla beraber birçok ilgi çekici gezilip görülecek yere de ev sahipliği yapıyor. Bodrum’a giden yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı ilçenin popüler gezilecek yerlerini sizler için derledik.

Bodrum Kalesi

Bodrum Gezi Rehberi - Kale Manzarası

Bodrum’un simgesi olarak kabul edilen Bodrum Kalesi 1522’de St. Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilmiş. Kalede gezilecek birçok farklı bölüm var; zindan, Karya Prensesi Ada’nın giysi ve mücevherlerinin sergilendiği Karyalı Prenses Salonu, Cam Batığı Salonu gibi ilgi çekici bölümleri ile Bodrum Kalesi kesinlikle Bodrum gezilecek yerler listelerinin ilk sırasına yazılmayı hak ediyor.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Gezi Rehberi - Sualtı Müzesi

Her ne kadar Bodrum Kalesi’nin içinde yer alsa da Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne ayrı bir başlık açmak gerekiyor. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi dünyanın sayılı sualtı arkeoloji müzelerinden biri olarak kabul ediliyor ve içerisinde dünyanın en eski gemi batıklarından birinin yanı sıra batıklardan çıkartılan eşyalar, camlar gibi son derece özel parçalar sergileniyor. Sualtı arkeoloji müzesini gezmeden Bodrum’dan ayrılmak kesinlikle büyük bir hata olur.

Halikarnas Mozolesi

Bodrum Gezi Rehberi - Halikarnas Mozolesi

Yazımızın başında Antik Dünya’nın Yedi Harikası’ndan birinin Bodrum’da bulunduğundan bahsetmiştik, işte o harika Halikarnas Mozolesi. Kral Mausolos’un kız kardeşi tarafından kral için yaptırılan mozole bugün yerinde değil, bir depremle yıkılan ve taşları Bodrum Kalesi’nin inşasında kullanılan mozoleden çıkan birçok eser ne yazık ki, British Museum’da sergileniyor. Ancak Halikarnas Mozolesi yine de Bodrum’da mutlaka gidilmesi gereken tarihi yerlerden biri hala!

Zeki Müren Sanat Müzesi

Bodrum Gezi Rehberi - Zeki Müren Müzesi

Sanat güneşi ismi ile anılan efsanevi sanatçı Zeki Müren’in yaşamının son yıllarında yaşadığı Bodrum’daki evi bugün müze olarak hizmet veriyor. 2000 yılında açılan Zeki Müren Sanat Müzesi’nde Zeki Müren’in sahnede giydiği kostümler, hayranlarının yolladığı mektuplar, özel eşyaları, aldığı ödüller gibi sanatçıya ait birçok eşya sergileniyor. Ayrıca müzenin bahçesinde de sanatçının Buick arabası ve bir heykeli görülebiliyor.

Antik Tiyatro

Bodrum Gezi Rehberi - Antik Tiyatro

Bodrum’un ev sahipliği yaptığı önemli tarihi mekânlardan biri de Antik Tiyatro. Bu tiyatronun en önemli özelliği Anadolu’da bulunan en eski tiyatrolardan biri olması. Ayrıca tiyatro Bodrum’daki klasik çağdan bugüne ulaşabilen tek yapı olma özelliğini taşıyor. Antik Tiyatro’yu gezebileceğiniz gibi yaz aylarında burada verilen konserlere de giderek tarihi bir ortamda müzikle buluşmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Mindos Kapısı

Bodrum Gezi Rehberi - Mindos Kapısı

Halikarnassos şehrinin kapılarından biri olan Mindos Kapısı’nın milattan önce 360’larda yapıldığı tahmin ediliyor. Bodrum’un binlerce yıllık tarihine şahitlik etmek için Mindos Kapısı’nı mutlaka görmelisiniz diyoruz.

Bodrum plajları

Bodrum Gezi Rehberi - Kargacık Koyu

Şarkılara konu olacak denli güzel Bodrum tabi ki muhteşem plajları ile de haklı bir üne sahip. Bodrum bir yarımada ve bu yarımadada belki de sadece Muğla’nın değil tüm Ege’nin en güzel plajlarının büyük bir kısmı bulunuyor. Bodrum’un dört bir köşesine yayılmış plajlarda Ege’nin masmavi sularında yüzüp, keyifli bir ortamda güneşlenebilir hatta plaj eğlenceleri ile deniz keyfini dans ile birleştirerek unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Bitez Plajı

Türkiye'nin En Güzel Koyları - Bitez

Bodrum’dan araba ile 20 dakika kadar uzaklıkta bulunan Bitez Bodrum’un en popüler yerlerinden biri. Bitez’in plajı ise Bodrum’un en güzel plajlarından biri olarak kabul ediliyor. Birçok farklı mekânın bulunduğu plajda hem bir şeyler yiyip içebilir hem de deniz, kum ve güneşin tadını çıkartabilirsiniz.

Ortakent Yahşi Plajı

Bodrum Gezi Rehberi - Ortakent Yahşi Plajı

Mavi bayraklı bir plaj olan Ortakent Yahşi Plajı tüm mavi bayraklı plajlar gibi tertemiz denizi ve sahili ile büyüleyici bir güzelliğe sahip. Türkiye’nin en güzel plajları arasında sayılan bu plaj yaz aylarında genellikle çok kalabalık olsa da atmosferinin gayet nezih olduğunu da belirtmemizde fayda var.

Akyarlar Plajı

Türkiye'nin En Güzel Koyları - Akyarlar

Her ne kadar Bodrum merkeze biraz uzak olsa da temiz denizi ve harika plajı için Akyarlar’a gitmeye değer. Plajda çok sayıda işletme de bulunuyor, ancak ben sakinlik istiyorum derseniz sakin bir köşe de bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Gümüşlük

Bodrum Gezi Rehberi - Gümüşlük Plajı

Ünlülerin uğrak noktası olan ve rakı balık muhabbetlerinin vazgeçilmez adresi Gümüşlük de harika bir plaja sahip. Gümüşlük’e sabahtan gidip muhteşem plajında denize girip güneşlenip akşam ise sahildeki balıkçılarda taze balık yemenin tadını çıkartabilirsiniz.

Bunlar Bodrum plajlarının tabii ki sadece bir kısmı, Bodrum’da bundan çok daha fazla harika plaj sizi bekliyor. Bodrum’un koyları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Bodrum’un Gizli Cennet Koyları başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Bodrum’da ne yenir?

Bodrum Ege Bölgesi’nde yer alıyor dolayısı ile Bodrum mutfağında Ege mutfağının etkisi açıkça hissediliyor. Bodrum yemekleri daha çok otlardan ve zeytinyağlılardan oluşuyor ama bu Bodrum’da her damak tadına hitap eden lezzetler bulunmadığı anlamına gelmiyor. Bodrum’a gittiğinizde tadabileceğiniz lezzetlere göz atalım.

Bodrum Gezi Rehberi - Kabak Çiçeği Dolması

Kabak çiçeği dolması: Kabakların çiçeklerinden yapılan kabak çiçeği dolması Bodrum’da hemen her meyhanede ve ev yemekleri yapan restoranlarda bulabileceğiniz harika bir tat. Zeytinyağlı bir yemek olan kabak çiçeği dolmasını mutlaka tatmalısınız.

Bodrum Gezi Rehberi - Keşkek

Keşkek: Aslında ülkemizin birçok farklı yöresinde de yapılan keşkek Bodrum’un da sevilen yemeklerinden biri. Bodrum keşkeği buğday ve tavuk eti ile yapılıyor.

Bodrum Gezi Rehberi - Deniz Börülcesi

Deniz börülcesi: Bodrum’un sevilen tatlarından biri de deniz börülcesi. Salata ve meze olarak yenilen deniz börülcesi damağınızda farklı bir tat bırakacak.

Bodrum Gezi Rehberi - Çökertme Kebabı

Çökertme kebabı: Çökerme türküsünü herkes bilir, Bodrum’un en ünlü yemeklerinden biri de çökertme kebabı. Hem tavuk hem de dana eti ile yapılan çökertme kebabı Bodrum’da mutlaka denenmesi gereken bir yemek.

Bodrum’da ayrıca turp otu salatası, börülce salatası, bamya yemeği, hardal otu salatası gibi yerel lezzetleri de denemenizi öneriyoruz.

Bodrum gece hayatı

Bodrum Gezi Rehberi - Gece Hayatı

Bodrum’u Bodrum yapan en önemli şeylerden biri de gece hayatı. Öyle ki, Bodrum’a sırf gece hayatı için dünyanın dört bir yanından insanlar akın ediyor.

Bodrum Gezi Rehberi - Pasha

İlçenin her köşesinde farklı zevklere hitap eden eğlence mekânları bulunuyor ama Bodrum gece hayatı özellikle Bodrum barlar sokağı ve Gümbet barlar sokağında yoğunlaşıyor.  Bodrum barlar sokağı ilçenin merkezinde yer alıyor ve bir ucundan diğer ucuna dek onlarca bar, disko gibi eğlence mekânı bu sokakta arzı endam ediyor.

Bodrum Gezi Rehberi - X Bar

Gümbet, Bodrum merkezinden araçlar maksimum 10 dakika uzaklıkta ve buradaki barlar sokağında daha çok disko ve kulüpler yer alıyor. Özellikle İngilizlerin favorisi olan Gümbet Barlar Sokağı, hareketli geceler yaşamak için mükemmel bir alternatif.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz