Bu kış, şöyle güzel bir kayak merkezinde, harika bir kar tatili yapmayı sizce de hak etmediniz mi? Şöminenin başında şarabınızı yudumlayabileceğiniz, dilediğinizce kayak yapabileceğiniz ve kar sporlarının onlarcasını barındıran pek çok piste sahip Uludağ Kayak Merkezi, gidilebilecek en güzel yerlerden. Görkemli bir dağın beyazlar içindeki görüntüsü ile mest olabileceğiniz Uludağ’da, kalınabilecek pek çok yer mevcut.

Uludağ Kayak Merkezi - Genel

Türkiye’nin En İyi 10 Kayak Oteli başlıklı yazımızda, sizler için pek çok Uludağ oteline yer vermiştik; inceleyebilirsiniz! Bu yazımızda ise daha çok Uludağ’ın kayak merkezi olarak sizlere sunduğu ayrıcalıklardan, gezilebilecek pek çok yerden bahsedeceğiz. Siz de, Uludağ’a gitmek istiyor ve detaylı bilgi alabileceğiniz bir yazı arıyorsanız, hoş geldiniz; kahvenizi alın da başlayalım.

10Bembeyaz Bir Dağ Üzerinde Renkli Bir Hayat

Uludağ Kayak Merkezi - Genel Manzara

2543 metre rakımlı Uludağ, Antik Yunan mitolojisinde Tanrıların ünlü Troya savaşını izlediği dağ olarak bilinmektedir; eh, böyle bir haşmetli görüntüden daha azı da beklenemezdi herhalde. Osmanlı döneminde Derviş Dağı olarak da adlandırılan bu dağ, Dr. Şevki Uludağ tarafından Cumhuriyet döneminde Uludağ olarak isimlendirilmiştir.

Uludağ Kayak Merkezi - Teleferik

Coğrafi konumu kayak ve kar sporlarına oldukça elverişli olan bu dağa, her yıl binlerce yabancı ve Türk tatil sever akın ediyor. Kış turizminin Türkiye’deki en popüler merkezi olarak bilinen Uludağ’da, her yıl daha geliştirilmiş teknolojik donanımlar ekleniyor ve burası hemen herkesin gidip görmek istediği bir yer haline dönüşüyor.

9Uludağ’a Hangi Aylarda Gidilir?

Uludağ Kayak Merkezi - Mevsim

İklim şartları bakımından kış turizmine oldukça elverişli bir bölge olan Uludağ’a genelde kış aylarında gidilmektedir. Kış sporları için biçilmiş kaftan pek çok pisti olan bu bölgede sezon genelde Kasım ayında başlar ve Şubat ayına kadar sürer. Özellikle Aralık ve Ocak’ta çok fazla misafir ağırlayan Uludağ’da, yaz aylarında da trekking ve dağ sporları yapmak isteyenler geliyorlar. Kısaca, kayak ve kar sporları için kış ayları idealdir ancak Uludağ, her mevsim ayrı güzel bir bölge.

8Uludağ’a Nasıl Ulaşabilirim?

Uludağ Kayak Merkezi - Ulaşım

Uludağ’a büyük şehirlerden ulaşmak için kara yolunu tercih edecekseniz ve şahsi bir araca sahip değilseniz, tavsiye genelde Bursa şehir merkezinde inmeniz ve Uludağ’a giden dolmuş, minibüslere binmeniz şeklinde olacaktır. Şahsi bir aracınız varsa, rahatlıkla navigasyon aracılığı ile kısa bir sürede Uludağ’a ulaşabilirsiniz; ancak, Bursa kent merkezine sadece 40 kilometre uzaklıkta olan bu kayak merkezine şahsi araçla gidiş genelde önerilmiyor. Yoğun kar bulunan bir bölge olan Uludağ’a genellikle Bursa merkezinde aracınızı bırakıp toplu taşımalar aracılığı ile gitmeniz öneriliyor.

7Uludağ’da Konaklama ve Bölgeler

Le Chalet Yazıcı Hotel - Aktiviteler

Uludağ iki bölgeye ayrılmaktadır. Birinci bölge, özellikle gece hayatının ve renkli etkinliklerin bolca olduğu bölge olarak biliniyor ve gece hayatını seven bir yapınız varsa, bu bölgedeki otellerde konaklamanız öneriliyor. Birinci bölgede bulunan otellerden belki de en güzeli olan Le Chalet’i geçtiğimiz aylarda Uludağ’ın Zirvesi: Le Chalet Yazıcı Hotel başlıklı yazımızda detaylıca tarafınıza tanıtmıştık.

İkinci bölge ise birinci bölgeye nazaran daha yeni bir yerleşke ve pistler birinci bölgeye nazaran biraz daha az. Çevrede, gece hayatı adına alternatifler bulunabilse de, birinci bölge kadar keyifli olmadığı genelde giden insanlar tarafından belirtiliyor. Sessiz, sakin bir tatil isterseniz, birinci bölgeye nazaran ikinci bölgede bir tatil sizi daha da tatmin edecektir.

6Uludağ’da Kayak Pistleri

Uludağ Kayak Merkezi - Kayak Pistleri

Uludağ içerisinde kayak yapmak adına pek çok pist bulunuyor ve genelde konaklama yaptığınız tesisin piste direkt olarak geçişleri bulunabiliyor; ancak siz daha kolay ya da daha zor bir pist tercih edebilirsiniz. Kolay, orta ve zor pistleri bulunan Uludağ’da, kayak tutkunlarına ve profesyonellerine özel olarak Beden Terbiyesi ve Kuşaklı pistleri bulunmakta.

Uludağ Kayak Merkezi - Kayak

Toplamda 20 farklı piste sahip olan bu kayak merkezinde, birinci bölgedeki pistlerin hemen hepsi kolay ve orta zorlukta oluyorlar. Kayağa henüz başladıysanız, tavsiyemiz hem derslerin verildiği hem de pek çok insanın buluşma noktası olarak bildiği Beceren pistine doğru yol almanız. 900 Metre uzunluğundaki bu pistin başlangıç için kesinlikle uygun olduğu biliniyor ve kayak dersleri almak isterseniz de burada alabiliyorsunuz.

Snowboard Nedir, Nasıl Yapılır? - Board

Ek olarak, kayak kadar eğlenceli bir kar sporu olan Snowboard da Uludağ’ın pek çok pistinde yapılması mümkün etkinliklerden. Snowboard hakkında bir başlangıç dersi almak isterseniz, Snowboard Nedir, Nasıl Yapılır? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

5Uludağ’da Gece Hayatı

Uludağ Kayak Merkezi - Gece Hayatı

Uludağ’ın birinci bölgesinde, daha önce de belirttiğimiz gibi oldukça renkli bir gece hayatı mevcut ve gündüz karın keyfini çıkarıp akşam yemeğinizi yedikten sonra dışarıya, o renkli hayata dalmak hiç de zor olmuyor. Ünlü sanatçılar, konserler, bolca etkinlik ve elbette mangalda sucuk ekmek ve sıcak şarap keyfi, Uludağ’da katılabileceğiniz birkaç organizasyon.

4Uludağ’da Ne Yapmalı?

Uludağ Kayak Merkezi - Telesiyej

Bu kadar şey anlattık, peki Uludağ’a dair uygun bir rota çizmek gerekir mi? Bu soruya cevabımız elbette hayır ancak Uludağ’a gidip muhakkak yapmanız gereken şeylerin listesini sizlere sunabiliriz. Bunları, dilediğiniz sırayla gerçekleştirebilirsiniz, ancak gerçekleştirmeden dönmemenizi tavsiye ediyoruz.

3Sucuk Ekmek – Sıcak Şarap

Uludağ Kayak Merkezi - Sucuk Ekmek

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, günün 24 saati sucuk ekmek ve sıcak şarap hemen herkesin dağdaki en büyük gözdesi. Tesisinizde dünyadan ve Türkiye’den pek çok lezzet bulunsa da, mangal üzerinde bulunan sucuk ekmeğin yeri Uludağ’da çok başka.

2Buzul Göl Gezileri

Uludağ Kayak Merkezi - Buzul Gölleri

Türkiye’de bulunan buzul göllerine pek az rastlarsınız ve karların aşındırması sonucunda var olan bu göllerin ilki de Uludağ’da bulunmuştu. Zamanınız olursa, bu buzul göllerine periyodik olarak gezintiler düzenleniyor ve bunların birine muhakkak katılım sağlayıp o doğal güzelliği görmelisiniz.

1Manzarayı İzlemek

Uludağ Kayak Merkezi - Eğlence

Uludağ’ın tepelerinde, harika manzaralar bulunuyor ve bunları görmek için tesisinizden çok da uzaklaşmanıza gerek yok. Manzaraları ve ormanları ile misafirlerine masalsı bir deneyim sunan bu haşmetli dağ, beyazlar içinde sizleri bekliyor. Şarabınızı alıp sadece manzarayı izlemek dahi paha biçilemez bir deneyim olarak aklınıza kazınacaktır.

Uludağ, anlatılmakla bitmeyecek kadar çok güzelliği bulunan kayak merkezlerinden bir tanesi ve ölmeden önce muhakkak gidip görmenizi, orada bir haftanızı geçirip doyasıya yaşamanızı tavsiye ediyoruz. Daha önce Uludağ’ı gördüyseniz ve buraya tekrardan bir ziyaret planlamıyorsanız, sizin için Avrupa’nın En İyi 10 Kayak Merkezi başlıklı yazımızda Avrupa’nın muhteşem kayak merkezlerini listelemiştik, bunlara da göz atmayı ihmal etmeyin!

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz