Uludağ Kayak Merkezi

Kayak merkezleri ülkemiz için oldukça önemli bir unsur olmakla birlikte dünyada da ses getiriyor. İşte Türkiye’nin birbirinden keyifli kayak merkezleri…

Türkiye’nin En İyi Kayak Merkezleri

Uludağ Kayak Merkezi

uudağ kayak merkezi

Nerede? Kayak merkezleri araştırmanızda elbette ilk sırada yer alacak olan, yılların eskitemediği popülaritesiyle göz dolduran Uludağ boy gösteriyor! Türkiye’nin en büyük kış sporlarının yaşandığı Uludağ, Marmara Bölgesi’nin en büyük dağı olma özelliğine sahiptir. Bursa şehir merkezine yarım saat uzaklıkta bulunmakta olup kış turizminin kalbidir desek yanılmış olmayız.

Nasıl bir yer? Hem kayak turları hem de spor etkinlikleriyle birçok organizasyona ev sahipliği ediyor. Bir sürü donanımlı ve bol seçenekli otelin bulunduğu bölge kayak merkezleri arasında göz kamaştırırken Ekim ayından başlayarak kar yağışı almasıyla da uzun bir zaman diliminde ziyaret etmenize olanak sağlıyor. İstanbul’a yakın mesafede bulunması da burayı en cazip kayak merkezleri arasına koyan özelliklerin başında geliyor. Uludağ Kayak Merkezi’ne teleferik, karayolu, havayolu veya denizyolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi

Nerede? Kocaeli Kartepe’de bulunan merkez Marmara Bölgesi’nde Samanlı Dağı’nın en yüksek noktasındadır. Toplam 42 kilometrelik pistleri, 3 telesiyeji ve 2 adet teleski mevcut olmasıyla kayak merkezleri arasında fark yaratıyor! Pistlerin uzunluğu ve zorluk dereceleri değişkenlik göstermekle birlikte birçok alternatifi konuklarına sunuyor. İster snowboard yapın ister bembeyaz karların içinde keyifli yürüyüşler yapın. Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasına girmiş olan Kartepe, İstanbul’dan da birçok ziyaretçi ağırlıyor. Kartepe’de kayak sezonunun Aralık sonu gibi başladığını belirterek Şubat sonu gibi de bittiğini söyleyebiliriz.

Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi

Nerede? Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerini yazıyorsak Erciyes’e değinmemek düşünülemez bile! Kayseri’de bulunan ve İç Anadolu Bölgesi için en önemli kış turizmlerinden olan bölge şehir merkezine 29 km uzaklıktadır.

Nasıl bir yer? Toplamda 34 farklı pisti mevcut olan uzunluğu ise 102 kilometreyi bulan bu pistler her seviyeye uygun kayak gönüllüsüne hitap ediyor ve bolca alternatif sunuyor. Kayseri’nin güzelliklerini de keşfedebileceğiniz bu seyahatinizde muhteşem Kayseri mutfağını da deneyimleme şansınız olacak. Merkezin SnowAkademia Kayak Okulu hizmetiyle kayak tatilinizde kayak konusunda daha da ilerleyebilir ve kendinize bir şey daha katacak olabilirsiniz. Hem modern tarzı hem donanımı hem de hizmetleriyle kayak merkezleri arasında çokça tercih ediliyor. Bu güzel merkeze uğramak ve kayağın tadını çıkarmak niyetindeyseniz Aralık ve Mart ayları arasında ziyaret etmenizi önerebiliriz.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi

Nerede? Bolu’da çam ormanlarının arasında bulunan, hem yeşili hem de beyazıyla insanı büyüleyen Kartalkaya, özellikle İstanbulluların en fazla uğradığı kayak merkezleri arasında yer alıyor. Bolu merkezine 38 km uzaklıkta yer alıyor. İstanbul’a ise 260 km mesafesi mevcut. Bir sürü konaklama seçeneği, manzarası ve olanaklarıyla kış için göz kamaştıran cinsten.

Nasıl bir yer? Ormanı, doğal güzelliği ve dağlarıyla kış turizmi açısından oldukça önemli bir noktada olan Kartalkaya’da iki adet ana kayak alanı ve 5 adet pist bulunuyor. Pistler 40 km uzunlukta olmakla birlikte hem kayak hem de snowboard eğitmenleriyle özel dersler eşliğinde kışın tadını çıkarıyorsunuz. Üstelik ülkenin en büyük snowparkları da bu bölgede bulunuyor. Alternatifli olarak ana rampa-kicker line, rail line ve rail-box olanaklarıyla da tatili taçlandıracaksınız.

Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken Kayak Merkezi

Nerede? Türkiye’nin doğusundaki güzellik Erzurum’da konumlanan Palandöken Kayak Merkezi, kayak tatili yapmak ve bembeyaz manzaraya doymak isteyenlerin vazgeçilmezi oluyor. Erzurum şehir merkezine 20 dakika mesafede bulunan merkez 15 km kesintisiz pist alanına sahip olup ziyaretçilerini her açıdan memnun bırakıyor. Merkez içerisinde 3 adet kayak merkezi mevcut olup Uluslararası Kayak Federasyonu’nun tescillediği iki adet pist bulunmaktadır.

Nasıl bir yer? Ülkemizin kayak merkezleri arasında en uzunu olma özelliğiyle göz kamaştıran Palandöken, kolay ulaşımı sayesinde de tercih sebebi oluyor. Kış aktivitelerinin de çeşitliliği konukları oldukça memnun bırakıyor. Dağ manzarasını seyredeceğiniz gondol gezisi, buz tırmanışı, dev salıncak, müzikli eğlenceler ve gece kayağı gibi olanaklar bu güzel kayak merkezinde sizi bekliyor…

Davraz Kayak Merkezi

Davraz Kayak Merkezi

Nerede? Isparta’da bulunan Eğirdir ve Kovada gölleri arasında konumlanan Davraz, harika bir kış tatili sunan kayak merkezleri listesine kolaylıkla girer. Toros Dağları’nın zirvesinde birbirinden güzel ve çeşitli pist imkanlarıyla kayak keyfini ayaklarınıza getiriyor. Üstelik Davraz’da Eğirdir Gölü’nün de tadını çıkarma olanağınız bulunuyor! Bu güzel gölün manzarası eşliğinde sadece kayak tatili değil günübirlik yürüyüşler de gerçekleştirebilirsiniz.

Nasıl bir yer? Hem muhteşem manzaralara hem de donanımlı tesislere sahip merkez Antalya’ya da yakın olması sebebiyle tercih ediliyor. Türkiye’de kayak merkezi arayışınız var ise bu özel noktayı sakın atlamayın! Pistlerde kayağın ve kızağın tadını çıkarabilir, snowboard veya yamaç paraşütü gibi aktivitelerle kışın en güzel halini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Sarıkamış Kayak Merkezi

Sarıkamış Kayak Merkezi

Nerede? Ülkemizin doğusundaki değerli güzellik Kars, Sarıkamış Kayak Merkezi ile taçlanıyor desek abartmış olmayız! Kars Havalimanı’na 54 km, Sarıkamış merkezine ise 1.5 km mesafede bulunuyor olup bir sürü güzel seçenek sunar. 30 km uzunluğundaki teleferik sistemi, kafeleri ve daha bir sürü olanağıyla kayak merkezlerinden popüler olanlar arasına girebiliyor.

Nasıl bir yer? Hem Kars’ın güzelliklerini keşfedebileceğiniz hem de kayağın tadını çıkarabileceğiniz bir tatil geçirmek için birebir olan bölge 5 kayak pisti yer alıyor. Muhteşem bir doğa manzarasıyla karşılaşacağınız nokta ülkemizde karı ilk karşılayan yer oluyor. Kars’a Doğu Ekspresi gibi özel bir turla seyahat etmek isterseniz Doğu Ekspresi hakkındaki ayrıntılı yazımızı inceleyebilirsiniz.  Bu güzel şehre gelmişken görmeniz gereken yerleri de atmamalı ve Kars gezilecek yerler yazımızı okumalısınız 😊

Ilgaz Kayak Merkezi

Ilgaz Kayak Merkezi

Nerede? Ilgaz Dağları üzerinde yer alan merkez kayak merkezleri arasında tatil yeri sunanlar açısından en seçeneklilerden biri. Yıldıztepe Kayak Merkezi, Ilgaz Doruk Kayak Pisti, Yuvantepe Kayak Merkezi ve Ilgaz Dağı Milli Parklar Bölgesi olarak dört ayrı alternatif sunuyor. Toplamda 22 km piste sahip olan merkez Kastamonu ve Çankırı arasında bulunuyor. Ulaşım açısından da oldukça kolay olan merkeze Ankara Esenboğa’dan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Nasıl bir yer? İster kayağa yeni başlamış olun isterseniz de profesyonel, herkese uygun pistleri mevcut olan merkezin Ilgaz manzarasında harika bir kayak tatili geçireceğinizden eminiz. Birbirinden güzel ve donanımlı tesisleri ise cabası…Kayak merkezleri içinden gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bölgeyi aralık ayının sonunda ziyarete gelmeniz çok daha eğlenceli bir kış yaşamanızı sağlayabilir.

Bozdağ Kayak Merkezi

Bozdağ Kayak Merkezi

Nerede? İzmir’de boy gösteren ve Ege’nin Uludağ’ı olarak bilinen Bozdağ Kayak Merkezi hem doğal güzellikleri hem de kayak olanaklarıyla en sevilen kayak merkezleri arasına giriyor. İzmir’in avantajları sebebiyle yaz kış tatil yapabileceğiniz bölgeye birçok ziyaretçi her dönem akın ediyor!

Nasıl bir yer? Bozdağ Kayak Merkezi’nde 3 adet kayak alanı mevcut olup hem amatör hem de profesyonel kayakçıları ağırlıyor. 60 yatak kapasiteli bir tesisi, kafeleri ve izleme balkonları mevcut. Şubat ayında ziyaret ederseniz Dağcılık Şenlikleri’ni de kaçırmamış olur ve hem kampların hem de zirve yürüyüşlerinin keyfine varabilirsiniz. Bozdağ bu güzel kış aktiviteleriyle birlikte yamaç paraşütü için de uygun koşullara sahip. Bozdağ-Ödemiş arası 29 km olmakla birlikte hem kışın hem de yazın tadını çıkarabileceksiniz.

Bolkar Kayak Merkezi

Nerede? Bolkar Dağları’nda bulunan Bolkar Kayak Merkezi Erzincan’ın önemli ziyaret noktalarından biri oluyor. Erzurum merkezine 36 km mesafede bulunan Bolkar konum açısından da oldukça avantajlı. Kış turizmi açısından da oldukça değerli olan bölgede kayak merkezleri içerisinden kendinize uygun olanı arıyorsanız belki de burası tam sizliktir!

Nasıl bir yer? Bolkar’ın eşsiz manzarasıyla taçlandıracağınız ve kayak merkezleri açısından özellikle de profesyonellerin tercih ettiği bölge 300 m baby lift ve hem orta hem de zor seviyedeki pistleriyle tercih sebebi oluyor. Kış sporlarının tadını çıkarabileceğiniz merkez Erzincan’da ziyaretçilerini bekliyor!

Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi

Ovit Kayak Merkezi

Nerede? Ovit Dağı Rize’de bulunmakta olup bembeyaz örtüsüyle kış turizmi için öncü noktalardan biri oluyor. Rize şehir merkezine 90 km uzaklıkta bulunan merkez Kış Turizm Merkezi olarak 2008 yılında Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Kış tatilinin donanımını sonuna kadar yaşayabileceğiniz hem Karadeniz’in hem de Türkiye’nin en büyük potansiyeline sahip noktalardan biridir diyebiliriz.

Nasıl bir yer? Baby lift sitemi, buzul göl uygulamaları, kayaklı koşu ve helikopterli kayak gibi heliski sporlarını uygulayabilecek ve bembeyaz karların üstünde motorlu ve kızaklı etkinliklere katılarak harika bir deneyim elde edeceksiniz. Bölgede bulunan kar 6 ay süresince kaybolmuyor ve uzun bir dönem kışın tadını çıkarmanıza elverişli olan kayak merkezleri arasına ismini yazdırıyor Ovit…

Elmadağ Kayak Merkezi

Elmadağ Kayak Tatili

Nerede? Elmadağ’da konumlanan kayak merkezi, Elmadağ Köyü’ne 22 km uzaklıktadır. Ankara’nın kışının meşhur olması vesilesiyle de harika bir kış tatili geçirebileceğiniz bölge her yıl ziyaretçi akınına uğruyor! Merkez çevresinde konaklayabileceğiniz bir sürü tesis bulunmakla birlikte bu tesislerde yaralanabileceğiniz çok özel restoranlar, barlar ve diskotekler mevcut.

Nasıl bir yer? Kayak yapmanın tadını en iyi şekilde çıkarmak için Ocak-Mart ayları arasında ziyaret etmenizi önereceğimiz Elmadağ, çeşitli kayak pistleri ve 720 kişi kapasiteli teleski ile hizmet veriyor. Ankara’da yaşayanlar için de bir kaçamak noktası olan bölge, aileler ve arkadaşlar için muhteşem bir kış tatili alternatifi. Hem kafa dinlemeye hem de tatilin tadını muhteşem pistler ve daha bir sürü olanakla çıkarmaya hazır olun!

Yıldız Kayak Merkezi

Yıldız Kayak Merkezi

Nerede? Sivas’ta konumlanan Yıldız Dağı’nda turizmin çok önemli bir noktası olarak faaliyet gösteren bölge, kayak merkezleri arasında oldukça revaçta. Sivas için oldukça değerli olan merkezin şehre uzaklığı 58 km’dir.

Nasıl bir yer? 2010 yılında merkezin kış sporları turizm merkezi ilan edilmesi için teklif sunulmuş ve Bakanlar Kurulu tarafından bu teklif kabul edilmiştir. Kış sporları için çok daha uygun bir hale getirilen Yıldız Kayak Merkezi, 1 teleksi, 2 telesiyej oluşan 3 mekanik tesis, 100 yatak kapasiteli 1 adet turizm konaklama tesis alanı, 2 adet cafe-restaurant alanı gibi hizmetlere sahiptir. Sadece kışın değil elbette, yazın da birçok aktiviteye katılabilecek olup futbol, basketbol, tenis oyunlarını oynayabilecek, trekking, dağ bisikleti, at binme, yamaç paraşütü, arkeo gibi aktivitelerin içinde bulunabileceksiniz.

Kandilli Kayak Merkezi

Nerede? Erzurum’da konumlanan merkez ve 2011 senesinde Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği etmiştir. Pist rakımı 1713 ve 1767 m arasında olan Kandilli Kayak Merkezi, Erzurum şehir merkezine 36 km uzaklıkta olup ulaşımı kolaydır. Kandilli Kayak Merkezi yıl boyunca açık olmasıyla birlikte ister amatör ister profesyonel olun, pistleriyle herkese hitap etmektedir. Yaz mevsiminde bile kayak yapmak isteyenler ilk adresi burası oluyor desek yanılmış olmayız. Kandilli Kayak Merkezi hem modern hem de alternatifli yapısıyla çoğu konuğun gözdesi diyebiliriz.

  • Adres: Kandilli Bucağı Yolu,25680 Kandilli/Aşkale/Erzurum, 25680 Aşkale/Erzurum
  • Ulaşım Haritası

Yolçatı Kayak Merkezi

Yolçatı Kayak Merkezi

Nerede? Bingöl’ün Yolçatı ilçesinde bulunan Yolçatı Kayak Merkezinin şehre uzaklığı 25 km’dir. Ocak ve Şubat aylarında oldukça ziyaret edilen ve kayak merkezleri içerisinde çokça tercih edilenler arasında oluyor.  Merkezin, Kurucadağ adıyla da anıldığını söyleyelim.

Nasıl bir yer? Hem muhteşem kar manzaralarına maruz kalacağınız Erzurum’a hayran olacak hem de karın tadını en güzel şekilde çıkaracağınız aktivitelerle keyfinize keyif katacaksınız. 1000 metre uzunlukta kayak pisti, 925 metre uzunluğunda ve 500 kişilik kapasiteli telesiyeji ile kış tatilinin en güzelini ayaklarınıza getiriyor adeta.

Hazarbaba Kayak Merkezi

Hazarbaba Kayak Merkezi

Nerede? Elazığ, Sivrice’de konumlanan Hazarbaba Kayak Merkezi, 1999 yılından bu yana hizmet vermektedir. Otoparkı, yeme içme yerleri, kantini, kayak malzemeleri, 8 adet pisti ve çok daha fazlasıyla turizm faaliyetleri açısından oldukça önemli bir noktada. Zorluk derecesine göre ayrılan pistlerinin yanı sıra 1 asansör ve 3 km uzunluğunda snowboard pisti de bulunuyor. Elazığ gibi bir şehre gittiyseniz burada muhteşem manzaraların size eşlik edeceğini de belirtelim. Bu güzel manzaraya elbette ki Hazar Gölü de ekleniyor. Turizm açısından da en büyük değeri katan unsurlardan biri tabii k bu güzel göl oluyor. Kışın ve karın tadını çıkarırken Hazar’ın güzelliği de mest ediyor.

Yalnızçam Kayak Merkezi

Yalnızçam Kayak Merkezi

Nerede? Doğu Anadolu Bölgesi’nde çokça revaçta olan merkezin 1998 yılına temelleri atılmıştır. Kayak merkezi, Uğurludağ üzerinde bulunmakta olup şehir merkezine yalnızca 20 km’dir. Ulaşımının oldukça kolay olduğunu söyleyebilir, özellikle de Ardahan halkının kendilerine zaman ayırmak istediklerinde gelebilecekleri ideal noktalardan biri olduğunu da belirtelim. Merkezde 4 km, 1,5 km ve 600 m uzunluğunda olmak üzere toplamda 3 adet pistinin bulunduğunu söyleyelim. Baby lift ve telesiyej imkanıyla da fark yaratan kayak merkezleri arasına giren Yalnızçam, konuklarına eşiz bir tatilin kapılarını aralıyor.

Bubi Kayak Merkezi

Nerede? Ağrı’da Bubi Dağı’nda konumlanan merkez, diğer merkezler kadar bilinen ve büyük bir yapıda değildi. Fakat son zamanlardaki pist gelişimi, kar kalitesi ve 600 kişi kapasiteli 1227 m uzunluğundaki teleskisi ile fark yaratmaya başlamış olup kayak tutkunlarının dikkatini çekmektedir. Konaklama ve yeme- içme hizmetlerini de bulabileceğiniz merkez Aralık ve Nisan ayarı arasında kar tatili için güzel bir seçenek olabilir.

Türkiye’nin Kayak Merkezi Otelleri

Dedeman Palandöken Ski Lodge Hotel

Dedeman Palandöken Hotel

Nerede? Palandöken’in eteklerinde harika bir manzaraya hazır olun! Kayak tatilinin vazgeçilmezi haline gelen Dedeman Palandöken Ski Lodge Hotel, ambiyansının eşsizliği ve olanakları ile karın tadını çıkarmanız için birebir. Şehir hayatının stresinden uzaklaşarak bembeyaz örtünün verdiği huzurla kaplanan ruhunuz aynı zamanda eğlenceye de doyacak! Fitness centerda sporunuzu yapma imkanınız olacağı gibi bu tatili kültür turu haline getirerek Erzurum’da; Erzurum Ulu Camii, Tortum Şelalesi ve daha bir sürü güzelliği keşfetme şansı yakalayabileceksiniz.

Dorukkaya Ski & Mountain Resort

Dorukkaya Ski Resort Hotel

Nerede? Bolu’da konumlanan ve şehir merkezine 40 km mesafede bulunan Dorukkaya Ski & Mountain Resort, tam bir kış şehri olan Bolu için oldukça önemli bir noktada. Açık büfe yemeklerin sunulduğu restoranlar, tatlılar ve daha bir sürü ikramlarla kışınıza renk katmaya hazır olun! Spa merkezinden DJ performanslarına kadar geniş kapsamlı olanaklarıyla da kalpleri kazanan otel kayak merkezleri tatili seçenlerin ilk adreslerinden oluyor. 9 lift ve 15 adet pistiyle kayak yapmanın ve snowboardın keyfini sonuna kadar yaşayacaksınız.

Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort

Kaya Palazzo Mountain

Nerede? Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden birinde olan Kartalkaya’da konumlanan Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort, hem mimarisi hem de hizmet kalitesiyle herkesi kendine hayran bırakıyor! Gastronomi ve eğlence dünyasının adresi Palazzo Lounge’e sahip olan tesis, tatiliniz boyunca sizleri lezzet şöleni sunacak. Kayak ekipmanları, kar motoru, teleski ve daha bir sürü kış tatili hizmetleri sunan otelde konaklamanın ayrıcalığını her an hissedeceksiniz.

Bof Hotels Uludağ Ski Convention Resort

Bof Hotels Uludağ

Nerede? Uludağ’da kaliteli bir tatil anlayışıyla hayatını sürdüren Bof Hotels Uludağ, hem doğası hem de tüm olanaklarıyla konuklarını ağırlıyor. Uludağ’ın eşsiz manzarasıyla taçlandıracağınız tatilinize eşlik eden otel Uludağ’ın 2.gelişim bölgesinde bulunuyor. Kayak okulu, kayak ekipmanları ve telesiyej başta olmak üzere bembeyaz örtünün keyfine bu hizmetlerle varıyorsunuz. Kapalı havuz ve spa imkanı da sunan tesis sadece kışın değil yaz aylarının da tadını çıkarmanıza olanak sağlayarak hizmet veriyor.

Snowflake Hotel

Snowflake Hotel

Nerede? Kars, Sarıkamış’ta boy gösteren Snowflake Hotel, sarıçam ormanlarının manzarası eşliğinde muhteşem bir kış tatili vadediyor! Özel tasarımı ve konforlu odalarında konaklamanın ayrıcalığını yaşarken ismi gibi kar tanesi doğallığında hissedeceksiniz tatil boyunca. Kayak ekipmanları ve pistleriyle işte kış böyle yaşanır diyeceksiniz!

Grand Eras Hotel

Grand Eras Otel

Nerede? İç Anadolu Bölgesi’ndeki en güzel noktalardan biri olan Erciyes Dağı eteklerinde Grand Eras Hotel’in keyfini süreceksiniz. Hem kaliteyi hem de konforu aynı anda bulabileceğiniz tesis kayak tatili için birebir! Kayak olanaklarının yanı sıra muhteşem restoranları ve canlı müzik aktiviteleriyle unutmayacağınız, içinizi ısıtacak bir sürece hazır olun. Kayak takımı, snowboard, lift ve çok daha fazlasıyla kar tatilini geçirerek hem kafa dinleyebileceğiniz hem de eğlenebileceğiniz bir adres oluyor bu otel.

Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri yazımız burada son buluyor. Hem popüler olan hem de pek bilinmeyen çok özel merkezleri ve özelliklerini yazımızda inceleyebilir, daha fazlası için Tatil Dükkanı’nın kayak otelleri sayfasına göz atabilirsiniz. Bir de kayak tatiline gitmeye karar verdiyseniz yanınıza almanız gereken şeyleri unutmamak adına kayak malzemeleri yazımı da kaçırmayın deriz 😊

Türkiye’nin En İyi Kayak Merkezleri Hakkında Merak Edilenler;

Türkiye’nin en iyi kayak merkezi neresi?

Türkiye’de kış turizmi oldukça gelişmiş olup birçok bölgede kışın tadını çıkarabilirsiniz. Uludağ elbette ki Türkiye’nin ilk ve en büyük kayak merkezi olması sebebiyle her zaman ilk sırada yer almaktadır.

Hangi kayak merkezi daha iyi?

Türkiye’nin her bölgesinde ayrı ayrı olanaklara ve güzel manzaralara sahiplik eden kayak merkezleri mevcut. Bunlardan bazıları; Uludağ Kayak Merkezi, Palandöken, Erciyes, Kartalkaya, Ilgaz, Kartepe ve Davraz’dır.

Türkiye’nin en uzun kayak pisti nerede?

Türkiye'nin en uzun pisti; Ergan Dagi, Erzincan Kayak Merkezi olarak bilinmektedir.

Palandöken mi daha büyük Uludağ mı?

Hem Erzurum hem de Bursa kış turizminin önde gelen unsurlarıdır. Palandöken Kayak Merkezi Türkiye’nin en yüksek zirvesine sahip kayak merkezidir.

Kayak tatili için nereye gidilir?

Türkiye, kayak tatilini kayak tutkunlarına her dönem sunabilecek şartlara sahip. Uygun bir kayak tatili için Ilgaz, Yıldıztepe ve Kartepe tercih edilebilir. Daha büyük bir tatil hayalinizse de Uludağ, Palandöken gibi merkezler sizin için idealdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz