Yurt dışı tatili yapmayı herkes ister, gidilmeyen, görülmeyen yerleri keşfetmeyi… Ancak, Türkiye’yi tam anlamı ile keşfettiğinizi düşünüyor musunuz? Bir tatil cenneti olan ülkemizde, dört mevsim gidilip görülebilecek muhteşem yerler mevcut ve bu yazımızda, özellikle Sonbahar aylarında Türkiye’de gezilip görülebilecek 10 yeri listeleyeceğiz.

Marmaris Gezi Rehberi - Selimiye

Siz de, sonbahar aylarında ufak bir kaçamak yapma peşindeyseniz, listemizdeki yerleri tercih edebilir ve kendinize harika bir ödül verebilirsiniz. Türkiye’de değil de, konum olarak oldukça yakın ve eğlenceli bir yer tercih etmek isterseniz Avantajlı Fiyatlarla Uçaklı Kıbrıs Paketleri yazımızı inceleyerek Kıbrıs hakkında da bilgi alabilmeniz mümkün!

10Gökova

Türkiye'nin En İyi Dalış Bölgeleri - Gökova

Sessiz, sakin ve bir o kadar da huzurlu bir konum arıyorsanız, özellikle sonbahar aylarında aradığınız yer kesinlikle Gökova olabilir. Henüz binlerce insan tarafından keşfedilmeyen, Türkiye’nin en güzel manzarasına ve doğasına sahip yerlerinden biri olan Gökova’da birkaç gün geçirerek huzur bulabilmeniz, yürüyüşler yaparak sadece sessizliği dinleyip deniz ve ormandan gelen esintileri soluyabilmeniz, tekne turları sayesinde Sedir Adası’nı görebilmeniz, burada yapabileceğiniz etkinliklerden sadece birkaçı.

Sonbahar Tatili - Gökova

Yeme ve içme konusunda da oldukça ünlü bir merkez olan Gökova’da, dere boyunda kurulmuş olan lokantalar, organik ve taze deniz mahsulleri ile dolu. Zeytinyağlı yemekleri ve deniz mahsullerini tatmadan, buradan dönmenizi tavsiye etmiyoruz.

[hotel id=”5568″][/hotel]

9Karagöl

En İyi Kamp Yerleri - Borçka Karagöl

Burası, tam bir yeşil şöleni. Masalsı bir yer olan Karagöl, sonbaharda sarı, kırmızı ve yeşilin her tonunun barındığı, Ladin, Köknar ve Çam ağaçları ile dolu bir yer. Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan bu göl etrafında bir sonbahar akşamı ise paha biçilemeyen bir deneyim.Ormanında yürüyüşler yapabileceğiniz, dilerseniz sandal kiralayarak gölünde gezebileceğiniz Karagöl’ün huzurlu ve doyamayacağınız bir yer olduğu söylenebilir.

Türkiye'de Sonbaharda Gezilebilecek Yerler - Karagöl

Yeme ve içme konusunda Artvin’in geleneksel lezzetlerini sizlerle buluşturan Karagöl’de, İstavrit ve Hamsi tatmayı unutmayın. Bu balıkları her yerde tadabilirsiniz ancak burada olduğu kadar lezzetli değildir, inanın. Mangal yakabileceğiniz alanları bulunan, mis kokulu ormanlarında doyasıya dolaşabileceğiniz bir merkez arıyorsanız, Karagöl kesinlikle tavsiyemizdir.

8Cunda

Ege'nin Aşıklar Diyarı Cunda Adası - Genel

Ege’nin en güzel yerlerinden biri olan Cunda’da, sonbahar bir başka. Havası bunaltmayan, bunun yanında çok da soğuk olmayan bu merkezde, muhteşem bir tatil yapabilir; sonbahar akşamlarınızı huzurlu bir biçimde geçirebilirsiniz.

Ege'nin Aşıklar Diyarı Cunda Adası - Liman

Ayvalık’ın hemen yanı başında konumlanmış olan bu merkez, Arnavut kaldırımları ile ünlü ve tarihi Rumlara dayanıyor. Dolayısıyla, hem Rumları hem de tarihi eski yapıları görebilmeniz için büyük bir fırsatınızın olduğu belirtilebilir.

Ege'nin Aşıklar Diyarı Cunda Adası - İskele

Hem dinlenmek hem de tarihte bir yolculuğa çıkmak isterseniz, tarihi yapıları, insanları, sahildeki restoranları ve geleneksel lezzetleri ile Cunda’nın uygun olduğu belirtilebilir. Son olarak, Aşıklar Tepesi’ne çıkmayı da sakın ola ihmal etmeyin. Değirmende, harika bir kütüphane sizleri bekliyor! Ege’nin Aşıklar Diyarı Cunda Adası başlıklı yazımızı okuyarak bölge hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

[hotel id=”19655″][/hotel]

7Nemrut

Tanrılar ve Kralların Gizemli Dağı Nemrut - Genel

Adıyaman’ın 75 kilometre ötesinde bulunan Nemrut, tarihin tozlu sayfalarında kalan pek çok figürün bulunduğu, bunun yanında sadece Türklerin değil, dünyadan pek çok gezginin hayran olduğu bir cennet olarak tasvir ediliyor. Meşhur tarihi eserleri Nemrut Dağı Milli Parkı’nda yer alan bu merkezde, Komagene Kralı Antiochos’a ithaf edilen ve onun için yapılan eserler bulunmakta.

Tanrılar ve Kralların Gizemli Dağı Nemrut - Heykeller

Tarihi Milattan Önce 40’lı yıllara dayanan ve Türkiye’nin gözbebeği olarak nitelendirilen bu merkezi, ölmeden önce bir kez görmek, bir hafta sonunu burayı gezerek geçirmek lâzım. Özellikle sonbahar aylarında, buranın hem havası hem de ruhu bambaşka biçimlerde hissedilebilir. Hem günbatımını hem de gün doğumunu görmeden dönmenizi tavsiye etmiyoruz. Tanrılar ve Kralların Gizemli Dağı Nemrut adlı yazımızı okuyarak Nemrut hakkında merak ettiğiniz her ayrıntıyı öğrenebilirsiniz. 

6Yedigöller

Sonbahar Tatili - Yedigöller

Karagöl’ün doğasından bahsetmiştik ya hani biraz önce, Yedigöller; Karagöl kadar nefis bir yer işte. Sonbahar aylarında aşık olabileceğiniz bir doğa manzarasını sizlere sunan, dökülen yaprakları, kırmızı, sarı ve yeşil tonları ile büyülenebileceğiniz Yedigöller’de; bir hafta sonu geçirmek paha biçilemez bir deneyim, ancak bir günü tamamı ile buraya adamanız gerekiyor.

Sonbahar Tatili - Yedigöller

Gezilip görülebilecek oldukça fazla yeri bulunan, yedi farklı göle sahip bu milli parkta, dilerseniz çadır ve kamp alanları da mevcut. Bölgenin yedi gölünün etrafında da muhteşem ağaçlar, muhteşem kokular saklı. Hem konaklayabileceğiniz hem de bolca gezip keşfedebileceğiniz bir mekân olan Yedigöller’i ölmeden önce muhakkak Sonbahar aylarında görmenizi tavsiye ediyoruz.

[hotel id=”6560″][/hotel]

5Bozcaada

Çanakkale Gezi Rehberi - Bozcaada

Özellikle İstanbul gibi metropollerden kolayca ulaşabileceğiniz bir kaçamak yerleşkesi arıyorsanız, burası kesinlikle Bozcaada. Ayazma Plajı, Akvaryum Plajı gibi tertemiz plajları bulunan; bunun yanında tarihi yapısını ve doğasını olabildiğince korumaya özen gösteren bu adadan bağ evlerine gitmeden, şarap içmeden dönmenizi tavsiye etmiyoruz; çünkü burası şarabın merkezi.

Sonbahar Tatili - Bozcaada

Polonte gibi, günbatımını izleyebileceğiniz muhteşem yerleri bulunan Bozcaada, yeme ve içme konusunda da oldukça başarılı. Rum ve Türk lezzetlerinin karıştığı bir kozmopolit cennet olan bu adada, hem bir tarih keşfi yapabilir hem de yeni insanlar tanıyıp çok güzel bir sonbahar tatili yapabilirsiniz.

4Alaçatı

Sonbahar Tatili - Alaçatı

Son dönemin yaz aylarında favori yerleşkesi olan Alaçatı, özellikle kalabalık olması ile eleştirilse de; Sonbahar aylarında burası oldukça sakin ve dilediğinizce gezip görebileceğiniz bir merkez olarak karşımıza çıkıyor. Eski yapıları, karmaşık sokakları, şirin evleri ile bilinen bu merkez; deniz mahsulleri ile ünlü ve her akşam farklı bir restoranda doyasıya bu lezzetleri tadabilmeniz mümkün.

Sonbahar Tatili - Alaçatı Sokakları

Günbatımını izleyebileceğiniz tepeleri, hoş kokulu sokakları ve elbette sıcak insanları ile Alaçatı’nın Sonbahar aylarında kaçamak yapmak adına biçilmiş kaftan olduğu belirtilebilir. Gidin, görün; pişman olmayacaksınız! Alaçatı’nın En Romantiği: La Capria Suite başlıklı yazımızı okuyarak bölgenin en iyi otellerinden biri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

[hotel id=”8756″][/hotel]

3Kapadokya

Kurban Bayramı Tatil Önerileri

Burası, sadece Türkiye’nin değil; dünyanın da UNESCO tarafından tescilli olan miraslarından bir tanesi. Dünyada eşi benzeri olmayan doğal yapılara ev sahipliği yapan Kapadokya, peri bacaları ve manzaraları ile sizlere unutulmaz bir tatil deneyimi sunabilir.

Kapadokya Gezi Rehberi - Ihlara Vadisi - Zelve Ören Yeri

60 Milyon yıl önce volkanik dağlardan püsküren lavlar vasıtası ile oluşan Peri Bacaları, zamanla bu şekline kavuşmuş ve her yıl dünyanın dört bir tarafından gelen gezginler, burayı görmek için can atıyorlar. Balon turu yapabileceğiniz, Türkiye’nin en güzel doğal bölgelerinden biri olan Kapadokya’da, günbatımını balonda izlemek kadar zevkli pek az şey var. Bunu da ek olarak bildirelim. Dünya Mirası Kapadokya’nın Gezi Rehberi adlı yazımızı okuyarak bölge hakkında bütün merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. 

[hotel id=”5607″][/hotel]

2Mardin

Sonbahar Tatili - Mardin

Türkiye’de medeniyetin beşiği denince akla gelen ilk şehir, kesinlikle Mardin. Camileri ve Kiliselerinin yan yana oluşu bile, bu durumu kanıtlar nitelikte şüphesiz. Oldukça kozmopolit ve otantik bir havaya sahip olan, sıcacık insanları ile Doğu’da yaşamanın aslında hiç de kötü bir şey olmadığını sizlere gösterebilen Mardin; gezip görebileceğiniz en güzel Sonbahar şehirlerinden biri olacaktır.

Sonbahar Tatili - Midyat

Binlerce yıllık kültürü ile nam salmış Mardin’de, Süryani Şarabı oldukça ünlüdür ve içmeden evinize dönmeyin deriz. Taş evleri, eski yapıları, kiliselerindeki hâlâ korunan figürleri ve elbette insanları ile Mardin; toprak rengini doyasıya izleyebileceğiniz muhteşem tepelere de sahip.

1Fethiye

Muğla'nın Görmeniz Gereken Tatil Bölgeleri - Fethiye Ölü Deniz

Yazları kalabalık olan tatil konumlarından biri olan Fethiye, Sonbahar aylarında ise çok daha az insanın konakladığı yerlerden. Bir cennet olarak tasvir edilebilecek, el değmemiş doğal alanları ile Fethiye’de inanılmaz bir sonbahar tatili yaşamanız ise hiç de uzak bir ihtimal değil.

Fethiye Kumburnu Plajı

Tekneyle koydan koya gezebileceğiniz, geleneksel lezzetleri tadabileceğiniz, restoranlarında rakı ve balık keyfi yapabileceğiniz; bunun yanında yerleşkeye kuşbakışı bakabileceğiniz tepeleri bulunan Fethiye’de; Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Faralya Köyü gibi ölmeden önce muhakkak görmeniz gereken harika doğa güzellikleri de mevcut. Gitmek isterseniz, konaklamanız için Doğa Harikası Fethiye’nin En İyi 5 Oteli başlıklı yazımızda sizlere otel önerilerinde bulunmuştuk.

[hotel id=”6919″][/hotel]

 

Fethiye - Kelebekler Vadisi

Sonbahar’da hem tatil hem de kamp yapmak çok başka bir deneyim, Türkiye’nin En İyi 10 Kamp Alanı başlıklı yazımızdan da kamp yapabileceğiniz bölgeler hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Birkaç gününüzü şehrin kaotik halinden, işlerinizden ve stresinizden bağımsız geçirmek isterseniz; yukarıdaki yerleşkelerden birkaçına muhakkak gidin ve görün. Pişman olmayacaksınız.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz