Bu kış, bir hafta sonu işi gücü bırakayım, şehrin kaosundan kurtulayım ve Avrupa’ya kayağa gideyim diyenlerden misiniz? Türkiye’deki pek çok kayak merkezini arşınladıysanız, bize göre vizesiz olarak gidilebilecek pek çok kayak merkezini, sadece kimlik kartınız ile ziyaret etmenin tam da zamanı! Kayak Sporu Hakkında Bilinmesi Gerekenler adlı yazımızı okuyarak konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Genel

Tatil Dükkanı sizler için bu yazısında, vizesiz ulaşabileceğiniz, Avrupa’da bulunan kayak merkezlerini sıralayacak. Siz de ister ailenizle isterseniz tek başınıza, bu muhteşem merkezleri ziyaret edip hem kayağa hem kışa hem de tatile doyabilirsiniz. Ayrıca, farklı kültürler keşfetmek de cabası…

7Bjelašnica, Bosna-Hersek

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Bosna Hersek

Bosna-Hersek, vizesiz olarak gidilebilecek en güzel ülkelerden biri olmakla birlikte, kayakçılar için de oldukça uygun bir iklime ve ünlü merkezlere sahip. Bjelasnica, bunlardan bir tanesi ve başkent Saraybosna’ya sadece yirmi dakika uzaklıkta bu merkeze ulaşabilmeniz mümkün oluyor. Olimpik bir kayak merkezi olan Bjelašnica, savaş sonrasında yapılan yatırımlar ve geliştirmeler ile bugünkü haline kavuşmuş ve bugün kayak tutkunlarının en bilindik adreslerinden bir tanesi olmakla meşhur. 3200 ila 550 metre arasında değişen dört farklı pisti bulunan Bjelašnica’nın, vizesiz gidilebilecek en uygun merkezlerden bir tanesi olduğu söylenebilir.

6Bukovel, Ukrayna

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Ukrayna

Ukrayna, Türkiye ile anlaşmalı olduğundan vizesiz olarak ziyaret edip tatil yapabileceğiniz en güzel ülkelerden bir diğeri ve buradaki iklim, kayağa oldukça elverişli. Günümüzde hem ucuz olduğu için hem de kültürü hasebiyle çokça tercih edilen Ukrayna’da, Bukovel adında muhteşem bir kayak merkezi de mevcut. Ülkenin ilk kayak merkezi olmakla birlikte aynı zamanda en büyüğü de olan Bukovel’de, 16 lift ve toplamda 50 kilometre uzunluğunda 61 farklı Avrupa standartlarına uygun pist bulunuyor. Kayak merkezi içerisinde yalnızca kayak yapmıyor, aynı zamanda eğlence merkezlerinde eğlenebiliyor, gece kulüplerinde stres atabiliyor ve tesislerde konaklayabiliyorsunuz. Ukrayna’da şu sıralar bir tatil düşünüyorsanız, bunu kayak tatili temalı yaparak, Bukovel’i ziyaret edin deriz.

5Kopaonik, Sırbistan

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Sırbistan

Sırbistan’da pek çok kayak merkezi var ancak bunlardan en iyisi, Kopaonik olarak biliniyor. Hem modern hem de büyükçe bir kayak merkezi olan Kopaonik’de, 70 kilometre uzunluğunda toplamda 24 pist bulunmakta. Sırbistan’ın Belgrad şehri üzerinden ulaşabileceğiniz Kopaonik’in kayak dışında aktiviteleri ile de ünlü olduğunu bildirelim, burada özellikle ATV ve dağ motoru çok fazla ilgi görüyor. Vizesiz Avrupa kayak merkezlerinden biri olan Kopaonik’i Avrupa’da kayak yapmaya karar verdiyseniz, güzel bir kış tatili için mutlaka listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

4Gudauri, Gürcistan

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Gürcistan

Türkiye vatandaşlarından herhangi bir biçimde pasaport yahut vize istemeyen, direkt olarak kimlik kartınızla giriş yapabileceğiniz Gürcistan’da da harika kayak merkezleri var ve bunların en ünlüsü Gudauri olarak biliniyor. Başlangıç seviyesinden profesyonel seviyeye kadar uygun pek çok pisti bulunan Gudauri’de, toplamda 57 kilometre uzunluğunda bir pist söz konusu. Tiflis’e sadece 120 kilometre uzaklıkta yer alan Gudauri’ye, Türkiye’den çok kolay bir biçimde ulaşabilir ve hem vizesiz hem de Avrupa’da harika bir kış tatili geçirebilirsiniz.

3Zabljak, Karadağ

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Karadağ

Karadağ’ın Durmitor Dağı’nda konumlanmış olan Zabljak kayak merkezi de, her yıl Türkiye’den pek çok insanı vizesiz olarak ağırlayabilen kayak merkezlerinden bir tanesi. Bakıldığında, özellikle son dönemde kayak tutkunlarının sıklıkla ziyaret ettiği Zabljak’ta, oldukça kaliteli eğitim veren güzel bir kayak okulu da mevcut. Hem tatil yapmak hem de kayak öğrenmek istiyorsanız, bu merkezin sizin için biçilmiş kaftan olduğu belirtilebilir. Başlangıç seviyesinden profesyonel seviyeye kadar pek çok insanın sevdiği ve kayak yapmaktan hoşnut olduğu Karadağ’ın Zabljak’ı, sizler için doğru destinasyon olabilir.

2Brezoviça, Kosova

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Kosova

Vizesiz gidilebilecek ülkelerden bir tanesi olan Kosova’da, turistlerin en çok ilgisini çeken kayak merkezi kesinlikle Brezoviça oluyor. Ülkenin ikinci büyük şehri olan Prizren’in yakınlarında bir köy olarak nitelendirilebilecek Brezoviça’da, hem ağaçsız, tehlikesiz hem de uzunca pistler mevcut. Kayak sezonunun Kasım’dan Mayıs’a devam edebildiği Brezoviça’ya ne zaman üşümek isterseniz rahatlıkla gidebilir ve hem muhteşem bir kayak tatili yapıp hem de ufak kaçamakla ayların stresini atabilirsiniz.

1Popova Šapka & Mavrovo, Makedonya

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Makedonya

Türkiye’ye en yakın Avrupa ülkelerinden biri olması ile bilinen Makedonya’da da Popova Šapka & Mavrovo adlarında, birbirlerine yakın iki muhteşem ve popüler kayak merkezi bulunuyor. Özellikle turistlerin oldukça ilgi gösterdiği bu merkezler, genelde yeni başlayanların ve profesyonellerin tercih ettiği yerler olarak ikiye ayrılıyor. Popova Šapka, başlangıç ve orta seviyedeki kayakçılar için uygun görülürken; Mavrovo daha çok ileri seviye kayak tutkunlarının tercihi. Vizesiz kayak merkezlerinden en popüleri olan Popova Šapka ve Mavrovo’ya muhakkak uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Brezovica

Avrupa’nın vizesiz en iyi kayak merkezlerinin yanı sıra ülkemizin popüler kayak merkezleri dışında gelişmekte olan tesisleri hakkında bilgi edinmek isterseniz, Türkiye’nin Az Bilinen Kayak Merkezleri başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz