Tarihi ve orta çağ mimarisiyle medeniyetin beşiği olarak kabul edilen Avrupa, doğal güzellikleri ve görkemli yapılarının yanı sıra meydanlarıyla ünlü! Birçok önemli toplumsal olaylara ev sahipliği yapan meydanlar mimari yapıları ve tarihe ayna tutan kimlikleriyle büyük ilgi görüyor. Galerimizde, Avrupa’nın en çok hayranlık uyandıran meydanlarını sizler için listeledik. Ayrıca, Avrupa’yı Trenle Keşfetmek İster Misiniz? başlıklı yazımızı okuyarak ekonomik seyahat etme yollarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. İşte Avrupa’nın hayranlık uyandıran 10 meydanı:

10Gendarmenmarkt – Berlin (Almanya)

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - Gendarmenmarkt

İkinci Dünya Savaşı sırasında harabeye dönmesine rağmen yeniden ayağa kaldırılan Gendarmenmarkt Meydanı; atmosferi, mimari yapısı ve tarihi dokusuyla kesinlikle Avrupa’nın hayranlık uyandıran meydanlarından biri olarak dikkat çekiyor.

9Plaza Mayor – Madrid (İspanya)

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - Plaza Mayor

İspanya’nın başkenti Madrid’in en ünlü yapılarından biri olan Plaza Mayor, 3 katlı yapısını çevreleyen görkemli binalarıyla hayranlık uyandırıyor. Madrid’in en önemli toplanma noktası olan bölge, aynı zamanda en fazla turist çeken meydanlarda da bir tanesi olarak öne çıkıyor.

8Raekoja Plats – Tallinn (Estonya)

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - Raekoja Plats

Estonya’nın başkenti Tallinn’de yer alan Raekoja Plats, Avrupa’da orta çağ dönemini hatırlatan mimarisiyle ön plana çıkıyor. Dar sokakları ve tarihi dokusuyla hayranlık uyandıran meydan, görmeniz gerekenler listesine ekleyebileceğiniz yerlerden sadece biri!

7Piazza San Marco – Venedik (İtalya)

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - Piazza San Marco

Venedik’in kanallarından sonra en simgesel yapılarından biri olan kuleye ev sahipliği yapan meydan, tarihi dokusu ve sürekli yoğun olmasıyla biliniyor. Mimari yapısı ve tarihi dokusuyla öne çıkan bölge Avrupa’nın hayranlık uyandıran meydanlarından biri!

6Rynek Glowny – Krakow (Polonya)

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - Rynek Glowny

Avrupa’nın en büyük meydanı olma özelliğine sahip Rynek Glowny Meydanı, iki kulesi birbirinden farklı St. Mary’s bazilikasına da ev sahipliği yapmaktadır. II. Dünya Savaşı sırasında Krakow herhangi bir hasar görmediği için Polonya’nın en eski ve mimarisi oturmuş şehridir. Bu meydan, mimari yapısı ve orjinalliğiyle hayranlık uyandıran meydanlardan biri olarak öne çıkıyor.

5Piazza Navona – Roma (İtalya)

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - Piazza Navona

Avrupa’nın en özel meydanlarından biri olan Piazza Navona, döneminde Romalılar’ın düzenlenen oyunları izlemek için gittiği bir meydanmış. Büyük süs havuzlarının yer aldığı meydanda günümüzde sokak sanatçıları ve ressamlar yeteneklerini ve eserlerini sergiliyor.

4St. Peter’s Meydanı – Vatikan

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - St. Peter's Meydanı

Vatikan’ın kalbi olarak nitelendirilen St. Peter’s Meydanı, Papa’nın balkon konuşmalarını yaptığı meydan olarak biliniyor. Bu meydana girdiğinizde farklı bir devlete de giriş yapmış oluyorsunuz. St. Peter’s Meydanı, mimari yapısıyla Avrupa’nın hayranlık uyandıran meydanlarından biri!

3Kızıl Meydan – Moskova (Rusya)

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - Kızıl Meydan

Dünyanın ve Avrupa’nın en ünlü merkezlerinden biri olan Kızıl Meydan, mimari yapısı ve tarihi dokusuyla her yıl milyonlarca turist ağırlıyor. Saint Basil’s Cathedral’e de ev sahipliği yapan meydanı, mutlaka görülmesi gerekenler listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz.

2Old Town Square – Prag (Çekya)

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - Old Town Square

Mimari yapısıyla büyüleyen Old Town Square, Astronomik Saat olarak adlandırılıyor. Film sahnesini andıran görüntüsüyle orta çağ mimarisini günümüze taşıyan meydan, Avrupa’nın hayranlık uyandıran meydanları arasında en üst sıralarda kendisine yer buluyor.

1Grote Markt – Brüksel (Belçika)

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - Grote Markt

10. yüzyılda inşa edilen meydan, market meydanı olarak da adlandırılıyor. İhtişamlı binaların arasında yer alan meydanın mimari yapısı ve tarihi dokusu bölgeyi diğer merkezlerden ayırıyor. Görmeniz gerekenler listenize eklemenizi önerdiğimiz meydan, Avrupa’nın hayranlık uyandıran meydanlarından biri olarak öne çıkıyor.

Eğer siz de Avrupa’yı keşfetmek isterseniz, Yurt Dışı Turları sayfamızı ziyaret ederek kendinize en uygun turu seçebilir ve rezervasyonunuzu hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz