Termal turizmi, özellikle son yıllarda Türkiye’de kış aylarında tercih edilen tatil çeşitlerinden ve termal merkezlerinin tanınırlığı da bir hayli arttı. Mineral bakımından yüksek değerleri bulunan ülkemizin termal suları sayesinde, pek çok rahatsızlığınıza rahatlıkla şifa bulabiliyorsunuz. Afyon, Yalova, Kızılcahamam ve ülkenin daha pek çok yerinde bulunan termal suların bir diğer merkezi ise Nevşehir, Kozaklı ilçesi.

Kozaklı Termal - Genel

Son yıllarda kurulan tesisleri sayesinde popülerleşen Kozaklı’da, harika bir termal tatile ne dersiniz? Bugünkü yazımızda sizler için Kozaklı’nın genel panoramasını çıkaracak, aynı zamanda konaklamaya dair bazı bilgilendirmelerde bulunacağız. Ek olarak, Türkiye’nin En İyi Tam Pansiyon Termal Otelleri yazımızda sizler için tam pansiyon termal oteller hakkında harika bir liste hazırlamıştık; göz atabilirsiniz.

8Kozaklı Hakkında

Kapadokya Gezi Rehberi - Peri Bacaları Balon

Nevşehir’in kaplıcaları ve termal suları ile tanınmış ilçesi Kozaklı; aynı zamanda şehre en uzak ilçelerden bir tanesi. Bakıldığında, şehir merkezine 85 kilometre uzaklıkta olan Kozaklı’nın, Yörüklerin yerleşim yeri olduğu biliniyor. Sıcak suları ile sertifikalara sahip olan bu bölge, henüz yeni bir gelişim bölgesi olduğundan, sakin ve sessiz bir kaplıca alanı olarak nitelendirilebilir. Dolayısıyla, sükunet içinde bir tatil arıyorsanız, Kozaklı bunun için doğru tercihlerden bir tanesi olacaktır.

7Kozaklı Termal Suları

Kozaklı Termal - Havuz

Kozaklı Kaplıcaları, Sodyum, Kalsiyum, Klor gibi mineralleri ile A ve C grubu şifalı sular grubunda yerini alıyor. Alman Kaplıcaları Birliği tarafından sunulan bu sınıflamaya göre, kaplıcaların sularının bir hayli nitelikli olduğu ise söylenebilir. 27 ila 93 derece arasında değişen sıcaklıkları ile Kozaklı Kaplıcaları, son yıllardaki gelişimi sayesinde sağlık turizminde oldukça önemli bir yer edindi. Bilhassa yapılan işletmelere bakıldığında, genel hatları ile 20 adet otel ve motelin olduğu Kozaklı’nın 7700’den fazla yatak kapasitesi bulunmakta.

Kozaklı Termal - Aqua Havuz

İlçe içerisinde hem özel işletmelerce hem de devlet tarafından tahsis edilen pek çok kaplıcanın olduğunu da belirtmekte yarar var. Pek çok popüler kaplıca bölgesine göre, Kozaklı’nın termal turizmin en ekonomik noktalarından biri olduğu biliniyor.

6Termal Sular Hangi Rahatsızlıklara İyi Geliyor?

Yalova Termal Otel - Termal

Kozaklı termal suları, sunduğu zengin mineral değerler sayesinde, günümüzde Türkiye’nin en etkili şifalı su kaynaklarından bir tanesi. Ameliyat sonrası oluşan hücre gelişimine önemli katkı sağlayan sular, ek olarak kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarına; romatizmal hastalıklara; anti depresif rahatsızlıklara; cilt hastalıklarına; bağırsak ve safra kesesi problemlerine şifa sağlıyor. Fiziksel açıdan eklemlerinizde problem hissediyorsanız, yine kaplıcaların oldukça etkili bir tedavi yöntemi olduğu belirtilebilir. Genel hatları ile pek çok termal su kaynağının faydalarını, Kozaklı termal sularında da görebilmeniz mümkün.

5Kozaklı’ya Ulaşım

Kapadokya Gezi Rehberi - Peri Bacaları Mevsim

Kozaklı’ya ulaşmak için dilerseniz şahsi aracınızı kullanabilirsiniz; ancak özellikle İstanbul gibi illerden Nevşehir’in oldukça uzak bir konum olduğu söylenebilir. Bu sebepten, tavsiyemiz uzun araba yolculukları yerine havayolunu tercih etmeniz yönünde olacaktır. Havayolu ile Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda inerek, sonrasında Kozaklı’ya kısa sürede varabileceğiniz araçlar bulunuyor. Şehir merkezine en uzak ilçe olarak bilinen Kozaklı’ya araba ile tahmini varış süresi, şehir merkezinden sadece bir saat. Ek olarak, Kozaklı’nın Erciyes Kayak Merkezi’ne sadece 90 kilometre; Kapadokya’ya ise sadece 60 kilometre uzaklıkta olduğunu da hatırlatalım. Bu yönüyle, üç yönlü bir tatil yapabilmeniz de mümkün görünüyor.

4Kozaklı’da Konaklama

Divaisib Termal Resort Hotel Spa Kozaklı - Konaklamalar

Kozaklı içerisinde konaklayabileceğiniz pek çok tesis var, ancak en gelişmişleri ve şüphe yok ki en başarılıları yeni kurulmaktalar. Aşağıda, sizler için yeni kurulmuş birkaç Kozaklı termal otel önerisi sunacağız. Bu otellerde, harika bir termal tatil yapabilir, bolca dinlenebilir ve dinlenmiş olarak tatilinizi tamamlayabilirsiniz.

3Divaisib Termal Resort Hotel Spa Kozaklı

Divaisib Termal Resort Hotel Spa Kozaklı

Türkiye Kaplıcalar Birliği üyesi bir otel olan Divaisib Termal, 2015 yılından bu yana Kozaklı’da hizmet veren bir tesis olarak bilinmekte. Bakıldığında, yarım pansiyon konsepti ile işletilen tesiste, standart, suit ve bağlantılı odalar mevcut. Suit odalarda jakuzili olarak hizmet veren ve her odasında 7/24 termal su hizmeti sağlayan Divaisib Termal, konforlu ve kusursuz bir konaklama yapabilmeleri adına, konukları için her şeyi düşünmüş durumda.

Divaisib Termal Resort Hotel Spa Kozaklı - Konaklama

235 Odalı olan bu tesiste, oyun salonundan sinema salonuna kadar, eğlenebilmeniz adına hemen her şey mevcut. İlk çocuğunuzu 0-6 yaş ücretsiz olarak kabul edebilen otelin çocuklara özel oyun alanlarının ve çocuk havuzlarının olduğunu da belirtelim. 35 Metre uzunluğunda harika termal su havuzları bulunan Divaisib Termal, bay ve bayanlara özel olarak sunulabiliyor. Bunun dışında, Fin hamamından Türk hamamına, saunadan 25-30 derecelik soğuk termal su havuzlarına, jakuziden Spa hizmetlerine kadar; tesiste sağlık adına her türlü hizmetten faydalanabiliyorsunuz.

Divaisib Termal Resort Hotel Spa Kozaklı - Termal Havuz

Klorür, sülfat, sodyum, kalsiyum ve radyoaktif pek çok bileşene sahip olan termal suyu sadece banyo için kullanılan; ağır metallerden dolayı içilmesi uygun görülmeyen Kozaklı termal sularını kullanmak; pek çok rahatsızlığınıza şifa bulmak ve elbette sessiz, sakin bir tatil yapmak için; Divaisib Termal kesinlikle tercih edilebilir.

[hotel id=”8954″][/hotel]

2İnan Termal Resort Spa

İnan Termal Resort Spa - Genel

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na sadece 80 kilometre uzaklıkta olan İnan Termal Resort Spa da gitmek isteyeceğiniz Kozaklı termal otellerinden bir tanesi. Yakın bir gelecekte, Türkiye’nin en önemli sağlık merkezlerinden bir tanesi olması beklenen Kozaklı’nın incisi İnan Termal içerisinde, 5 yıldızlı otel konforunu yaşayabilmekte ve sağlıklı, şifa dolu bir tatil yapabilmektesiniz.

İnan Termal Resort Spa - Oda

1+0 Standart odalar, 1+1 Suit odalar ve 2+1 VIP Suit odaları ile konuklarının tercihlerine göre geniş bir portföyde hizmet veren tesis, yarım pansiyon konseptine sahip. Sabah kahvaltılarınızı ve akşam yemeklerinizi burada, açık büfe şeklinde yapabiliyor ve Nevşehir’in kendine has harika lezzetlerinden de mahrum kalmıyorsunuz. VIP Suit odalarında termal küvet bulunduran tesisin bu ayrıntısı da gözlerden kaçmaması gereken bir niteliği olarak belirtilebilir.

İnan Termal Resort Spa - Termal Havuz

Bay ve bayanlar için ayrı ayrı oluşturulan termal havuzları bulunan ve Kozaklı termal suyunda dilediğinizce yüzebileceğiniz İnan Termal içerisinde, her odada 7/24 termal su hizmetinin bulunduğu da biliniyor. Tesisin, termal su havuzları dışında, sauna ve termal sulardan oluşan harika bir hamamı da mevcut. Ekonomik ve güzel bir termal tatil için Kozaklı’da İnan Termal Resort da değerlendirilecek tesisler arasında yerini alabilir.

[hotel id=”20166″][/hotel]

1Genel Yorum

Kapadokya Gezi Rehberi - Ihlara Vadisi - Zelve Ören Yeri

Ekonomik bir kış tatili için son yıllarda sunduğu tesislerle ve gelişimi ile göz kırpan Kozaklı, kesinlikle ideal bir konum. Bakıldığında, Kapadokya ve kar tatili için Erciyes’e oldukça yakın mesafede bulunması, bunun yanında sessiz ve sakin bir termal tatil için de elverişli olması, Kozaklı’nın cezbedici yönlerinden.

Pırıl Hotel - Termal Havuz

Siz de, yukarıdaki nitelikleri ile şimdiden Kozaklı’da harika bir tatil için sunduğumuz konaklama tesislerinde rezervasyonunuzu yaptırabilir ve yola çıkabilirsiniz. Ek olarak, Kaplıcalarıyla Ünlü Şehirler yazımızda sizler için sadece Kozaklı’yı değil, Türkiye’nin pek çok kaplıcasını da kaleme almıştık. İncelemeyi sakın ihmal etmeyin.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz