Zeytinli Rock Festivali, Türkiye’nin en bilindik müzik ve eğlence festivallerinden bir tanesi ve uzun süredir organize edilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda birkaç iptal haberi gelse de, sonrasında engelleri aşan ve her yaştan insanı eğlenceye davet eden bu harika festivale yönelik geliştirmeler ise yapılmaya devam ediyor. Bakıldığında, her yıl onlarca sanatçının sahne aldığı festival, 2018 yılında Yeni Türkü’den Ezhel’e, Baba Zula’dan Son Feci Bisiklet’e kadar pek çok ünlü isim ve grubu dinleyicileri ile buluşturmuştu.

Zeytinli Rock Festivali - Eğlence

Hem kamp deneyimi yaşayıp hem de bolca yeni insan tanıyabileceğiniz, Türkiye’nin gözde festivallerinden Zeytinli Rock Festivali’ne dair herhangi bir bilginiz yoksa, bu yazımızda sizler için harika bir rehber hazırlayacağız. Siz de, festivalde konaklamadan eğlenceye, dikkat etmeniz gereken şeylerden bilet nasıl alınır sorusuna kadar her konuya dair cevabınızı, Tatil Dükkanı Blog’dan alabilirsiniz! Ayrıca, Uluslararası Bozcaada Lezzet Festivali başlıklı yazımızı okuyarak konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

12Zeytinli Rock Festivali’ne Dair

Zeytinli Rock Festivali - Konser Sahnesi

Özellikle 2000’li yıllarda, Türkiye’de kamplı festival kültürünün yok olmaya yüz tuttuğu dönemde Umut Kuzey’in önderliğinde başlatılan Zeytinli Rock Festivali, günümüzde kamplı festivallerin en klasiği ve en eğlencelilerinden bir tanesi. Yüzlerce sponsor ile her yıl gerçekleştirilen bu festival, geçtiğimiz yıl Milyon Yapım tarafından organize edildi. 

Zeytinli Rock Festivali - Sanatçılar

Türkiye’deki pek çok festivalin gelişmesinde katkı payı çok büyük olan Zeytinli, sadece 2018 yılında 200 binden fazla müzik severi ağırlarken; sahnede 75’ten fazla sanatçıya yer verdi. Yıllar geçtikçe gelişim gösteren, bunun yanında diğer festivallere de örnek olması ile Türkiye’de kamplı festival kültürünün fitilini yeniden ateşleyen Zeytinli Rock Festivali, her yaştan insana, ancak en çok gençlere ve genç kalmak isteyenlere hitap ediyor!

11Nerede Yapılıyor?

Zeytinli Rock Festivali - Kuş Bakışı

Festival, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı olan Zeytinli Mahallesi’ndeki Akçay sahilinde gerçekleştiriliyor. Tertemiz bir denizi, muhteşem bir sahili olan Akçay sahili, günümüzde denizle tatili bir arada gerçekleştirmek isteyenlerin tek tercihi. Edremit ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Zeytinli, Balıkesir’in herhangi bir yerinden de kısa sürede ulaşılabilecek bir konumda bulunuyor. Dolayısıyla, kamp yapmayı sevmeyen ve sadece müzik dinlemek isteyenler, rahatlıkla gidip gelebiliyorlar.

10Nasıl Gidilir?

Zeytinli Rock Festivali - Davullar

Zeytinli Rock Festivali’ne gitmek için kullanabileceğiniz pek çok yol var. Bunları sizler için aşağıdaki gibi sıraladık.

  • Karayolu (Şahsi Araç): Zeytinli’ye gidebilmek için rahatlıkla karayolu kullanılabiliyor ve pek çok insan, hem manzaraları görmek hem de bolca duraklayıp yeni şeyler keşfetmek adına karayolunu tercih ediyor. İstanbul ve çevresinden festival alanına gitmek için Bursa > Balıkesir > Havran > Edremit yolunu kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz, bir diğer rota da muhteşem manzarası ile Tekirdağ > Çanakkale rotası.
  • Karayolu (Otobüs): Karayolu ile gitmek istiyorsanız ancak şahsi aracınız yoksa, günümüzde Zeytinli’ye gitmek adına otobüsler de kullanılabiliyor. Uzun yol otobüsleri firmalarının çoğu ile şehrinizden Balıkesir, Edremit’e gelebilmeniz mümkün.
  • Havayolu: Kısa yoldan rahatlıkla yolculuk yapmak ve hemen festival alanına varmak isterseniz; havayolunu tercih edebiliyorsunuz. Havayolu ile Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na vardıktan hemen sonra, toplu taşıma araçları ya da taksi ile festival alanına gidebilmeniz mümkün.

9Hangi Sanatçılar Katılıyor?

Zeytinli Rock Festivali - Yabancı Sanatçılar

Zeytinli Rock Festivali’ne her yıl bambaşka sanatçılar katılıyor ve program festivalin başlamasına yakın bir zaman kala sosyal medya hesaplarından duyuruluyor. Bakıldığında, bu organizasyonun sadece “Rock” festivalinden biraz daha öte olduğu rahatlıkla görülebiliyor; çünkü geçtiğimiz yıllarda hem alternatif bağımsız müzik gruplarının hem de hip-hop türünden pek çok sanatçının festivalde sahne aldığına şahitlik etmiştik. Dolayısıyla, Zeytinli’de zevkinize ve size göre sanatçılar devamlı mevcut. 2019’un programına dair ayrıntılı bilgiyi Zeytinli Rock Festivali sosyal medya hesaplarından yakın bir zamanda öğrenebilirsiniz.

8Zeytinli Rock Festivali 2019 Ne Zaman Başlıyor?

Zeytinli Rock Festivali - Gitar

2019 Yılı için festivalin 28 Ağustos’ta başladığı şimdiden açıklandı ve 1 Eylül’e kadar sürecek. Her zaman olduğu gibi, yılın en büyük Rock festivallerinden bir tanesi olacak Zeytinli’de, yine muhteşem sanatçılarla, harika atmosferde günlerinizi geçirebileceksiniz.

7Zeytinli Rock Festivali Biletleri Nasıl Alınıyor?

Zeytinli Rock Festivali - Genel

Milyon Yapım tarafından organizasyonu üstlenilen festivalin biletleri, Milyon Bilet üzerinden temin ediliyor. Ek olarak, Biletix üzerinden ve festival alanından da bilet alabilmeniz mümkün oluyor.

Zeytinli Rock Festivali - Sahne

Festivalde üç çeşit bilet var, birincisi; günübirlik olarak sunuluyor ve gün boyunca festivale katılabileceğiniz bu bilet tipini festival alanından satın alabiliyorsunuz. İkinci bilet türü ise kombine olarak biliniyor ve her gün festival alanında eğlenebiliyorsunuz, kombine biletlerin fiyatı, 175 TL olarak belirlenmiş.

Zeytinli Rock Festivali - Afiş

Son olarak, kamplı festival temasına uygun kamp biletleri 200 TL’den satışa sunulmuş durumda. Konaklamanızı, festival alanında kamp yaparak gerçekleştirebiliyorsunuz ve eğlence, geceden gündüze devam ediyor.

6Festival Boyunca Nerede Kalabilirim?

Ramada Resort Thermal - Deluxe Oda

Festival süresince, kamp yapmak şüphe yok ki en güzel aktivitelerden bir tanesi, ancak bilhassa eğlencenin ve gürültünün bitmediği bu kamp alanında kalmak istemezseniz; bir kombine bilet sahibiyseniz; Zeytinli çevresinde kalabileceğiniz yerler de var. Aşağıda, sizler için festivale yakın birkaç tesisi sunacağız, erken rezervasyon fırsatları ile bu otellerden rezervasyonunuzu şimdiden yaptırarak, festivalde bolca eğlendikten sonra ayrıca bu otellerde de güzel bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz!

5Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa

Ramada Resort Thermal - Genel

Kazdağları eteklerinde yer alan Ramada Resort Kazdağları, Balıkesir’in en güzel otellerinden bir tanesi ve aynı zamanda festivale oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Bakıldığında, termal Spa merkezinden açık ve kapalı havuzlarına kadar hemen her hizmeti bulup kusursuz bir tatil yapabileceğiniz tesis, tam pansiyon plus konsepti ile işletiliyor.

Ramada Resort Thermal - King Suit

Tesisten festival alanına araba ile sadece 15-20 dakikada varabiliyorsunuz. Dilediğiniz zaman gidip eğlenebilir, Ramada’da ise bolca dinlenebilirsiniz. Ferah atmosferi, Kazdağları’nın muhteşem havası ve elbette Edremit’in doğası ile birleştirilen Ramada Resort Kazdağları; güzel bir tatil için de, festival boyu konaklamak için de çok uygun. Ek olarak, bu özel tesis hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Çok Özel Bir Tatil İçin Ramada Resort Kazdağları başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. 

[hotel id=”14940″][/hotel]

4Adrina Termal Health & Spa Hotel

Adrina Termal Otel - Genel

Edremit’in Güre bölgesinde bulunan Adrina da, hem tatil yapabilmek hem de festivale katılabilmek adına çok güzel bir konumda bulunuyor. Güzel ve uzunca bir tatili, festivalle birleştirmek isteyenler, kesinlikle Adrina’yı listelerine ekleyebilirler. Yarım pansiyon konsepti ile hizmet veren tesis, Spa ve Termal konusunda Edremit’in öncülerinden biri.

Adrina Termal Otel - Termal Havuz

Açık ve kapalı havuzunda bolca eğlenebileceğiniz, 100 metre uzunluğundaki sahilinde güneşlenebileceğiniz; festival alanına ise sadece 15 dakika içerisinde varabileceğiniz Adrina Termal Health & Spa Hotel, tercihlerinizden bir tanesi olabilir!

[hotel id=”6545″][/hotel]

3Güre Saruhan Thermal Hotel

Güre Saruhan Hotel - Genel

Güre kaplıcaları mevkiinde konumlanmış, hem termal suları hem de atmosferi ile dikkat çeken Güre Saruhan Thermal Hotel de festivale gideceklerin tercihlerinden. Bakıldığında, yarım pansiyon konsepti ile hizmet veren 122 odalık bu tesiste; denize mesafeniz sadece 150 metre.

Güre Saruhan Hotel - Havuz

Spa merkezinden termal sularla terapi çeşitlerine kadar dinlenebileceğiniz pek çok hizmeti sizlere sunan; bunun dışında kaydıraklı havuzları ve kendine ait bir sahili bulunan Saruhan’dan festival alanına sadece 15 dakikada varabilmeniz de mümkün oluyor. Kombine ya da günübirlik bilet alarak, Zeytinli Rock Festivali’nde bolca eğlendikten sonra, rahat bir konaklama yaşamak isterseniz; Saruhan Thermal’i tercih edebilirsiniz.

[hotel id=”6543″][/hotel]

2Elaia Thermal & Spa Hotel

Elaia Termal Hotel - Genel

Denize 19 metre mesafede yer alan ve yarım pansiyon konsepti ile işletilen Edremit otellerinden bir diğeri de Elaia Thermal olarak biliniyor. Yeşillikler içindeki konumu, doğa dostu misyonu ile dikkat çeken butik otellerden Elaia’da, standart ve çatı katı odaları mevcut.

Elaia Termal Hotel - Havuz

Açık ve kapalı havuzunun yanı sıra, bir termal merkezi olduğundan başarılı terapistleri ile donatılan harika bir Spa alanı da bulunan tesiste; hem dinlenebilir hem de terapi programlarına katılabilirsiniz. Tesisten festival alanına gidişiniz ise sadece 20 dakikanızı alıyor!

[hotel id=”19773″][/hotel]

1Festival Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Zeytinli Rock Festivali - Kamp

2019’da ve sonraki yıllarda Zeytinli Rock Festivali’ne katılacaksanız, bilmeniz gereken birkaç şey var. Bu detaylara dikkat ederek, festivalde güvenli ve rahat bir şekilde eğlenebilmeniz; festival boyunca herhangi bir aksilik yaşamamanız mümkün olacaktır.

  • Festival biletlerini satın aldıktan sonra iade etme şansınız bulunmuyor. Ek olarak, bilet tipinde değişiklik yapma hakkına da sahip olmadığınızı belirtelim.
  • Çalıntı bilet ve benzeri durumların herhangi biri, organizatörleri kapsamamakta ve biletiniz tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.
  • Yanınızda getirmemeniz gereken pek çok eşya var ve bu durum her yıl Zeytinli’de büyük problemler doğurabiliyor. Örneğin, profesyonel ses ve görüntü cihazları, herhangi bir şekilde kabul edilmiyor. Bunun dışında, havai fişek, yanıcı veya patlayıcı herhangi bir madde, silah ya da keskin nesneler de güvenlik tarafından reddediliyor. Dolayısıyla, giderken bu tarz şeyleri yanınızda götürmemenizde fayda var.
  • Festival alanında herhangi bir biçimde ateş yakamamaktasınız.
  • Sahte biletlere dikkat etmenizde yarar var. Her yıl daha da popülerleşen Zeytinli Rock Festivali ve ek olarak daha pek çok festivale yönelik sahte bilet girişimleri olabiliyor. Bu sebepten, festival alanına gidince “geçersiz” olarak görülebilecek, başkasından satın aldığınız biletler sizleri çok üzebilir. Biletleri sadece ana merkezlerden satın almanızı öneriyoruz.
  • Festival alanı oldukça kalabalık ve kaybolan eşyalar gerçek anlamda geri gelmiyor. Bu sebepten, kaybetmemeniz gereken, sizin için değerli olan eşyaları, ya yanınızdan ayırmayın ya da festival alanına sokmayın.
  • Kamp alanı ayrı, konser alanları ayrıdır ve günübirlik bilet alanlar ya da kombine bilet sahipleri; kamp alanına giremezler.
  • Festival alanında, herhangi bir sağlık probleminde sizlere yardımcı olabilecek, ilk yardım çadırları kuruluyor. Herhangi bir rahatsızlığınızda, bu çadırlardan direkt olarak yardım isteyebilirsiniz.

Zeytinli Rock Festivali 2019 yılında da ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor, peki siz; gitmeyi planlıyor musunuz?

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz