Koronavirüs sebebiyle evlerimizden çıkamadığımız bu zorlu dönemde koltuğumuzda otururken yapabileceğimiz farklı aktiviteler arıyoruz. Bu yazımızda tarih, kültür ve araştırmayı sevenler için harika etkinlik önerilerimiz var. Tatil planlarımızı ertelemek zorunda kalsak da keşfetmeye evimizden de devam edebiliyoruz.

Avrupa'nın Hayranlık Uyandıran Meydanları - St. Peter's Meydanı

Dünyanın en ünlü müzelerini 360° sanal tur özelliğiyle gezebileceğinizi biliyor muydunuz? Vatikan Müzeleri’nden The British Museum’a kadar dünyanın en çok hayranlık uyandıran müzelerini evinizdeki koltuğunuzda içeceklerinizi yudumlarken gezebileceksiniz. İşte 360° sanal tur fırsatı sunan dünyanın en popüler müzeleri…

The British Museum – Londra

Düyanın en popüler müzesi olarak öne çıkan The British Museum, aynı zamanda ilk müze olma özelliğini de taşıyor. Yaklaşık 300 yıllık bir tarihi olan müzede etnoğrafya eserleri ve Eski Çağ’a ait parlaçalar sergileniyor. Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan The British Museum’da 9 milyona yakın eser ziyaretçilerle buluşuyor. Tarihe ışık tutan bu muhteşem müzeyi evinzden de ziyaret edebilmeniz mümkün! Eğer siz de koronavis günlerinde keşfe çıkmak isterseniz The British Museum sanal turu mutlaka yapın, pişman olmayacaksınız!

<Tek tıkla The British Museum Sanal Turu>

Louvre Müzesi – Paris

İnsanlık tarihine ışık tutan Dünya’nın en ünlü müzelerinden bir tanesi Louvre Müzesi şüphesiz! Gezmek ve incelemek isteyeceğiniz milyonlarca esere ev sahipliği yapan bu devasa müzede farklı bir dünyaya ışınlandığınızı hissedebilirsiniz. Daha önce bu özel müzeyi gezebilme şansı yakaladıysanız da bütün eserleri daha detaylı incelemek için koronavirüs dönemi harika bir fırsat olabilir. Eğer tarihe ilgi duyuyorsanız Louvre Müzesi’ni sanal turla gezmenizi tavsiye ediyoruz.

<Tek tıkla Louvre Müzesi Sanal Turu>

Vatikan Müzeleri – Vatikan

Göz alıcı mimarisi ve tarihi dokusuyla hayranlık uyandıran Vatikan Müzeleri, tarihe ilgi duyan herkesin mutlaka gezip görmesi gereken en özel müzelerden bir tanesi. İnsanlık tarihine ışık tutan en özel müzeler arasında yer alan Vatikan Müzeleri milyonlarca eseri ziyaretçileriyle buluşturuyor. Bu özel müzeyi gezebilmek için de bolca zamana ihtiyacınız olacak. Bu yüzden Covid-19 dönemi Vatikan Müzelerini tam anlamıyla keşfedebilmek için büyük bir fırsat. Siz de bu fırsatı kaçırmayın!

<Tek tıkla Vatikan Müzeleri Sanal Turu>

La Sagrada Familia – Barselona

Avrupa’nın en fazla ilgi gören müzelerinden bir tanesi de La Sagrada Familia. Modern mimarinin en ünlü isimlerinden Gaudi’nin 1883 yılında yapımına başladığı, ancak sanatçının 1926 yılında aramızdan ayrılmasıyla birlikte tamamlanamayan bu özel müze, neogoitk motiflerin hakim olduğu bitmeyen bir müzedir. “Kutsal Aile” anlamına gelen La Sagrada Familia da sanal tur ile gezebileceğiniz en özgün müzelerden bir tanesi. Evinizin konforunu yaşarken bu muhteşem müzeyi de gezmenizi öneriyoruz.

<Tek tıkla La Sagrada Familia Sanal Turu>

National Gallery of Art – Washington

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden National Gallery of Art – Washington, diğer müzelerden farklı olarak ders ve konferans kayıtlarını bularak dinleyebileceğiniz çok özel bir müze. 1937 yılından bu yana ziyaretçilerine hizmet veren National Gallery of Art, koronavirüs döneminde evinizden sanal turla keşfedebileceğiniz bir başka özel müze. İnteraktif bir sanal tur yapabileceğiniz National Gallery of Art size keyifli zaman geçirirken kendinizi geliştirme fırsatları da sunuyor.

<Tek tıkla National Gallery of Art Sanal Turu>

Covid-19 dönemi boyunca müze gezmek dışında ücretsiz online eğitim siteleri ile kişisel gelişiminize katkı yapabilirsiniz. Ücretsiz online eğitim siteleri hakkında detaylı bilgilere Koronavirüs dönemini Online Eğitimle fırsata çevirin! başlıklı yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz