Dört mevsimin yaşanabildiği ve antik dönemden bu yana onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış coğrafyamızda, gidilip görülmesi ve keşfedilmesi gereken pek çok şey, muhakkak yapılması gereken aktiviteler var. Şüphesiz, eğlenceli tatil bölgeleri, partiler ve dahası yaz sezonunda sizler için biçilmiş kaftan olabilir; ancak tüm bunların yanında, hem keşfedip hem de bolca eğlenebileceğiniz aktivitelere ne dersiniz?

Bördübet Koyu - Kano

Tatil Dükkanı Blog’da bugün, Türkiye’de mutlaka gerçekleştirmeniz gereken aktivitelerden bahsedeceğiz. Kaleme alamadığımız daha pek çok aktivite olabilir, ancak sizlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak bu aktiviteleri de muhakkak yapmanızı öneriyoruz. Ayrıca, En İyi İzmir Plajları ve Plajların Öne Çıkan Özellikleri başlıklı yazımızda sizler için İzmir plajlarına yönelik harika bir rehber hazırlamıştık. Gidilmesi gereken yerler arasında, İzmir’in muazzam plajları ve koyları da bulunuyor!

Akyaka’da Kitesurf

Kitesurf ya da rüzgar sörfü olarak tanımlanabilen bu spor, hiç şüphesiz öğrenmesi meşakkatli spor türlerinden bir tanesi; ancak sunduğu deneyim, o özgürleşme hissi, tarif edilemeyecek kadar güzel. Türkiye’de kitesurf yapabileceğiniz en iyi bölgelerden biri ise; Akyaka. Muhakkak gidip görmeniz gereken yerlerden biri olan Akyaka, Marmaris ile Muğla arasında konumlanmış bir eski balıkçı kasabası.

Körfezinde rüzgarlar şiddetli, bu sebepten öğle vakitlerinde, kitesurf organizasyonları başlıyor. Bilhassa yaz sezonunda, bu sporu yapanları sıklıkla görebilir, özgürlüğü nasıl hissettiklerini fark edebilirsiniz. Akyaka etrafında, kitesurf eğitimi sunan ve eğitimden hemen sonra organizasyonlara katılabilmenizi sağlayan işletmeler bulunuyor.

Kaş’ta Kano Safarisi

Türkiye’nin en popüler tatil bölgelerinden Kaş’ta, yapabileceğiniz birden fazla aktivite mevcut; ancak kano, bunların en güzeli. Yaz sezonunda birçok tatil bölgesinde kano safarilerinin yapıldığını görebilirsiniz, bu sebepten “Neden bilhassa Kaş?” sorusu akıllara gelebilir. Cevaplayalım, çünkü burada bulunan Esen Çayı, beş saatlik bir kano serüveni ve buz gibi suları içeriyor.

Her yıl tatil severlerin en sık tercih ettiği yer olan Kaş’ın Esen Çay’ı konumunda bir kano gezintisi, sevdiklerinizle sizlere harika bir anı olarak kalabilir. Ayrıca, bu bölgeye uğradıysanız, atıştırmalıklar ve güzel bir akşam yemeği için Kaş’ta Mutlaka Uğramanız Gereken Restoranlar başlıklı yazımızdan da faydalanabilirsiniz.

Ölüdeniz’de Yamaç Paraşütü

Doğa ile baş başa kalmak ve uzun süredir olmadığınız kadar huzurlu hissetmek isterseniz; Fethiye, tüm bunları size vadedebilen bir bölge. Doğası bir harika olan Fethiye’de, Ölüdeniz ise mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Evet, tahmin edebileceğiniz gibi; burada da mutlaka yapmanız gereken aktivite, yamaç paraşütü.

Kuş kadar özgür hissetmenin keyfine varmak isterseniz, Ölüdeniz’de yamaç paraşütü sizler için kesinlikle en doğru aktivitelerden bir tanesi olabilir. Gökyüzünde süzülürken doğaya doya doya bakmak, nefes almak ve özgürlüğü hissetmek, unutulmaz bir deneyim. Fethiye Ölüdeniz konumunda bulunan pek çok otelde, yamaç paraşütü için organizasyonlar düzenleniyor. Doğa Harikası Fethiye’nin En İyi 5 Oteli başlıklı yazımızdan da yararlanarak, şimdiden konaklayacağınız oteli seçebilir ve özel fırsatlarla yaz sezonuna özel tatilinizi planlayabilirsiniz.

Doğu Ekspresi ile Seyahat

Doğu Ekspresi - Genel Manzara

Türkiye’de mutlaka yapmanız gereken aktivitelerden bir diğeri de, son yıllarda oldukça popüler hale gelen Doğu Ekspresi seyahati. İç Anadolu bölgesinden başlayarak Doğu’ya doğru uzun bir yolculuk olarak tanımlanabilen bu seyahat, size huzur ve unutulmaz bir tren yolculuğu sunuyor. Bilhassa kış aylarında yapacaksanız, muhteşem manzaralara aşık olabilir, güneşin benzersiz doğuşunu izlerken büyülenebilirsiniz.

Doğu Ekspresi - Köprü

Tatil Dükkanı Blog’da daha önce, Hayallere Uzanan Yolculuk: Doğu Ekspresi başlıklı içeriğimizde sizlere bu yolculuktan, bilet fiyatlarından ve dikkat etmeniz gerekenlerden bahsetmiştik. Göz atmayı unutmayın deriz.

Selçuk’ta Serbest Paraşüt

Bir uçaktan paraşütle atlamak, adrenalin seviyenizi ne kadar yukarı çıkarır dersiniz? Peki, bunu deneyimlemeye ne dersiniz? Türkiye’de yapabileceğiniz en çılgın aktivitelerden bir tanesi olan serbest paraşüt, Selçuk’ta profesyonel bir biçimde organize edilebiliyor. Yolunuz Efes’e düşerse; Efes Havalimanı’na giderek hava durumunun uygun olmasıyla birlikte bu serüvene dair ilk adımınızı atabilirsiniz.

Şüphesiz, riskin minimum seviyede olması için tüm profesyonelliği ile çalışan onlarca personel ile Efes Havalimanı, yıllardır bu işi güvenli bir biçimde yapmanın gururunu yaşıyor. İlk günlerde eğitimle yönergeleri takip ediyor ve sonrasında, uygun hava koşullarının sunulduğu bir tarihte, serbest paraşüt deneyiminizi yaşayabiliyorsunuz. 4000 Metre yükseklikten, bir uçaktan atlamak, eşsiz bir deneyim ve macera olsa gerek.

Donmuş Çıldır Gölü’nde Balık Avı

Çıldır Gölü - Kızak

Doğu Ekspresi deneyimi yaşadıysanız, o bölgeleri görmüş ve biraz daha kalmak istemişsinizdir. Eğer kalıp da ne yapacağını bilmeyenlerdenseniz, sizin için harika bir fikrimiz var. Donmuş Çıldır Gölü’nde balık tutmaya ne dersiniz? Aralık ayında donmaya yüz tutan Çıldır Gölü, ülkemizin en soğuk yerlerinden biri ancak burada, hiçliğin ortasında durmak ve balık avına katılmak, sizler için unutulmaz bir deneyim olabilir. Ek olarak, Çıldır Gölü hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Doğu’nun Cazibe Merkezi Çıldır Gölü başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

Çıldır Gölü - Efsane

Günümüzde, yıllar geçtikçe popülerleşiyor ve zaman zaman kalabalık gruplarla bu organizasyon gerçekleştirilebiliyor, ancak biz tek başınıza gitmenizi tavsiye ederiz. İnternette ufak bir araştırmayla, bu bölgede balık avı organize edebilen pek çok işletmeye denk gelebilir, onlarla görüşebilir ve balık avına dair ilk adımınızı atabilirsiniz.

Nemrut’ta Gün Doğumu & Gün Batımı

Tanrılar ve Kralların Gizemli Dağı Nemrut - Genel

Son olarak, elbette çehremizi Nemrut’a çevireceğiz. Doğal güzelliği, mucizevi yapıları ve kadim medeniyetlerden kalma pek çok ayrıntısı ile Nemrut; ölmeden önce mutlaka gidip görmeniz, vakit geçirmeniz gereken bir yer. Tüm bunların yanında, zirvede hem güneşin doğuşu hem de batışını izlemek, eşsiz bir deneyim.

Tanrılar ve Kralların Gizemli Dağı Nemrut - Heykeller

Nemrut’a gitmek için sert kış ayları haricinde hemen her dönem uygun. Yapmanız gereken tek şey, adım atmak ve bu muhteşem güzelliği yanı başınızdayken, bir kez olsun görebilmek. İnanın, pişman olmayacaksınız. Ek olarak, Nemrut hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Tanrılar ve Kralların Gizemli Dağı Nemrut başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz