Türkiye’de hem yurtiçi hem de yurtdışı turları gün geçtikçe daha popüler hale geliyor ve tur programları hem ekonomik fiyatları hem de çok çeşitli oluşları ile de dikkat çekiyor. Peki, bu turların avantajları ve dezavantajları neler? Hangi konularda sıkıntı çekebilir ve hangi konularda oldukça rahat edebilirsiniz? Tatil Dükkanı Blog, bu yazısında tur programlarının genel avantaj ve dezavantajlarından bahsedecek.

Phuket Adası Balayı - Maya Bay

Siz de, önümüzdeki aylarda bir tur programı ile yurtdışında yeni kültürler tanımak, unutulmaz anılar biriktirmek istiyorsanız; öncelikle bu yazımızı okuyarak tur programları konusunda genelen bilgi alabilirsiniz.

Planlama

Tur programlarının en önemli avantajlarından bir tanesi, hiç şüphesiz planlama ve organizasyon. Pek çok insan, yurtdışına gitmek için büyük hayaller kurar ve gideceği yere dair planlama yapmayı hemen her zaman erteler. Bu sebepten, genelde yurtdışına çıkmış ve plansız olan insanların, pek fazla yer gezemediğini, kendisine sınırlı sürede iyi bir gezi rotası oluşturamadığını görebilirsiniz.

Oysa, tur programları kapsamında plan ve organizasyon oldukça önemlidir ve nerede, ne zaman olacağınız bellidir. Gideceğiniz bölgenin en önemli yapılarını, eserlerini, müzelerini periyodik olarak, en doğru rota ile görebilmeniz sağlanır. 

Ulaşım

İşler planladığınız gibi gitmediğinde, aksilikler çıktığında, bireysel yahut çift olarak çıkmayı düşündüğünüz yurtdışı turu programınız sizin için tabiri caizse bir felaket olabilir. Organizasyonlara katılmadan gidilen seyahatlerde karşılaşılan en büyük sorunlardan bir tanesi ise ulaşım olarak bilinmektedir. Oysa, toplu tur organizasyonlarında ulaşım konusunda herhangi bir problemle karşılaşmazsınız.

Tatil Dükkanı Blog’un sunduğu tüm tur organizasyonlarında, hem ülkeler arası ulaşım hem de tur kapsamında şehirler arası ulaşım hizmeti sunulmaktadır. Her gün, lüks araçlarla organizasyon dahilindeki bölgelere doğru yola çıkabilir, rota boyunca panoramik bir manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Rehberlik ve Yabancı Dil

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Tayland - Sandal

Daha önce yurtdışına çıkmadıysanız, tur programlarıyla yurtdışına gitmek büyük bir avantaj olarak sunulabilir; çünkü önemli yapıların tarihi ve efsaneleri hakkında bilgi edinmek, kültürü yerinde, doğru bir biçimde keşfetmek, yurtdışı turlarının en önemli parçasıdır ve bunun için tur programlarında Türkçe rehberlik hizmetleri sunulur.

Dolayısıyla, hem yabancı dil konusunda kendinize güvenmiyorsanız hem de kültür, tarih keşfini doyasıya yapmak istiyorsanız; bu konuda da tur organizasyonlarının avantajlı olduklarını söyleyebiliriz.

Bütçe

Havaalanında Zaman Kazandıracak İpuçları - Bozuk Para

Bireysel olarak çıkacağınız yurtdışı seyahatleri, bütçenizi özellikle son yıllarda aşabilir. Döviz kurlarının yükselmesi ile hem konaklama hem de ülke içinde gezme konusunda büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Ancak tur organizasyonları, kişisel bir seyahate nazaran çok daha ekonomik bir seçenektir.

Toplu olarak yapıldığından hem organizasyon şirketinin hem de havayollarının çok daha ekonomik teklifler sunduğu bu tur programlarına katılarak, siz de keyifli ve ucuz yurtdışı gezinizi yapabilirsiniz. Bir örnekle açıklamak gerekirse, 7 gece 8 gün sürecek olan Büyük İtalya Turu organizasyonumuz, uçak bileti ve lüks otellerde 7 gece konaklama gibi fiyata dahil hizmetler içermekte.

Serbest Zaman Olanakları

Amsterdam Gezi Rehberi - Vondelpark

Kültür ve yurtdışı tur programlarında, belirli bir rota zorunluluğu bulunmamaktadır. Daha önce tur organizasyonlarına katılmamış pek çok insan, başlarda gezi rotalarını bir zorunluluk olarak görebilir, ancak böyle bir şey kesinlikle yok ve bunun yanı sıra, serbest zaman olanakları da çok fazla. Tur organizasyonlarımızın hemen hepsinde, günün sonuna doğru tura katılan konuklarımıza serbest zaman dilimleri sunabilmekteyiz. Böylece, konuklar hem ülkenin ya da şehrin muhteşem yapıları ile tanışabiliyor hem de serbest zaman dilimlerinde istedikleri gibi eğlenebiliyorlar!

Yeni Kültürler Keşfetmek

Yurtdışı turları, keyifli bir grup insanla birlikte deneyimleyebileceğiniz en keyifli maceralardan biridir. Hep birlikte, yepyeni kültürleri ve insanları keşfederken, aynı zamanda iyi arkadaşlıklar edinebilmeniz de mümkündür. Yalnız seyahat ederek, bu tarz bir deneyim kazanabilmeniz ise oldukça zor.

Siz de, hem eğlenceli hem de lüks otellerde konaklayabileceğiniz ekonomik yurtdışı turu fırsatlarından yararlanmak isterseniz, yurtdışı turları sayfamıza bekliyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz