Ülkemizin doğal güzelliklerle dolu olduğunu duyuyoruz ve biliyoruz, ancak bu doğal hazinelerimizin ne kadar farkındayız? Sahip olduğumuz doğal güzellikler saymakla bitmez belki ama yaz tatili dönemi de gelmişken Türkiye’nin en güzel koylarını bilmemiz, hatırlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Tatil Dükkanı olarak bu yazımızda sizler için Türkiye’nin en güzel 10 koyunu kaleme aldık. Eğer siz de bu doğa harikası koylarımızın büyüsüne kapılmak istiyorsanız, işte ülkemizin en güzel 10 koyu:

10Kekova Koyu, Antalya

antalya-kekova-genel-2

Akdeniz’in en temiz yerlerinden biri olma özelliğiyle ön plana çıkan Kekova Koyu, tatil cenneti Kaş’a sadece 15 km uzaklıkta. Doğa ile tarihin iç içe geçtiği bu muhteşem kayalık adaya teknelerle ulaşılıyor. Mavi yolculuk ve tekne turlarının en popüler noktalarından biri olan ada, turkuaz denizi ve muhteşem doğasıyla tartışmasız Türkiye’nin en güzel koylarından bir tanesi! Eğer yolunuz Antalya’ya düşerse, bu doğa harikası adayı mutlaka ziyaret edin!

9Akyarlar Koyu, Bodrum, Muğla

Türkiye'nin En Güzel Koyları - Akyarlar

Bodrum’un en popüler bölgelerinden biri olan Akyarlar Koyu, turkuaz denizi ve begonvilleri ile öne çıkıyor. Tertemiz denizi ve eşsiz doğasıyla gemi turlarının da en uğrak noktalarından biri olan koy, her yıl yaz döneminde binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Cennetten bir köşe olan Akyarlar Koyu, kesinlikle Türkiye’nin en güzler koyları arasında yer alıyor.

Tatil için yolunuz Bodrum’a düşecekse ve nerede konaklayacağınıza karar veremediyseniz, Ege’nin İncisi Bodrum’un En İyi 7 Oteli başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

8Adrasan Koyu, Kumluca, Antalya

turkiye-en-guzel-koylar-adrasan

Tatil cenneti ülkemizin en güzel koylarından bir tanesi de Adrasan Koyu! Koyu çevreleyen yemyeşil ağaçlarla masmavi berrak denizin birleşimi, mavi ile yeşilin harmanlanmasıyla görsel bir şölene dönüşüyor! Gemi ve yat turlarının en uğrak yerlerinden biri olan Adrasan Koyu, misafirlerini kendine aşık ediyor.

7Bardakçı Koyu, Bodrum, Muğla

Türkiye'nin En Güzel Koyları - Bardakçı Koyu

Bodrum’un her köşesi ayrı bir cennet kuşkusuz! Ancak Bardakçı Koyu tertemiz denizi, bölgenin karakteristik özelliğini yansıtan beyaz evleri ve büyüleyici doğasıyla turistlerin en çok tercih ettiği merkezlerden bir tanesi! Bardakçı Koyu bir diğer önemli özelliği de Türk sanat müziği duayeni Zeki Müren’in güneşlenip yüzdüğü koy olması. Bardakçı Koyu, bu özelliğiyle de turist çeken ve ilgi gören bir bölge. Eğer yolunuz Bodrum’a düşerse, bu doğa harikası bölgeyi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

6Kargı Koyu, Datça, Muğla

turkiye-en-guzel-koylar-kargi

Datça’nın en güzel koyu olarak gösterilen Kargı Koyu, kum plajı olmasa da turkuaz renkli denizi ve huzur veren sessizliğiyle tatilcilerin en çok tercih ettiği merkezlerden biri! Taşlardan denize girmek zor olsa da, koyun tertemiz denizi görenleri büyülüyor. Bu eşsiz koyun denizi o kadar temiz ki, dışarıdan baktığınızda suyun dibini 30 metreden dahi görebiliyorsunuz. Bu yüzden gemi turlarının da vazgeçilmezleri arasında yer alan koyu fırsatınız varsa ziyaret etmenizi öneriyoruz.

5Sarsala Koyu, Fethiye, Muğla

turkiye-en-guzel-koylar-sarsala

Fethiye’nin doğa harikalarından bir tanesi de kuşkusuz Sarsala Koyu! El değmemiş denizi ve yemyeşil ağaçlarla çevrili dağlarıyla büyüleyen koy, yeşil ile mavinin kusursuz uyumunu sergiliyor. Çok sessiz ve huzurlu bir koy olmasını ulaşımının zorlu olmasına borçlu olan bu cennet köşesi, misafirlerine unutulmaz anılar yaşatıyor.

4Kleopatra Koyu, Marmaris, Muğla

turkiye-en-guzel-koylar-kleopatra

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Sedir Adası’nın altın rengi kum plajı ve turkuaz denizi görenleri büyülüyor! Tarihi eserleriyle de büyük ilgi çeken Kleopatra Koyu’nun bir ilginç özelliği de plaja terlikle girilmesinin yasak olması! Tertemiz denizi ve plajıyla diğer koylardan ayrılan Kleopatra Koyu, mutlaka keşfedilmesi gereken noktalardan bir tanesi.

3Aya Yorgi Koyu, Çeşme, İzmir

Çeşme Koyları - Ayayorgi

Türkiye’nin belki de en sosyetik plajlarına ev sahipliği yapan Aya Yorgi Koyu, havuzu andıran tertemiz deniziyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi! Çeşme’nin rüzgarlı denizinin aksine havuzu andıran durgunluğuyla da yaz tatili için harika bir konuma sahip olan koy, doğal güzellikleriyle de büyülüyor. Gemi turlarının da vazgeçilmezleri arasında yer alan koy, tartışmasız ülkemizin en iyi koyları arasında üst sıralarda kendine yer buluyor.

Siz de Çeşme’de tatil yapmak istiyorsanız, fakat oteller hakkında yeterli bilginiz yoksa Ege Otelleri | Ege Sahillerinin En Güzel 33 Oteli başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

2Bitez Koyu, Bodrum, Muğla

Türkiye'nin En Güzel Koyları - Bitez

Bodrum’un en güzel tatil merkezlerinden biri olarak kabul edilen Bitez; sessiz, sakin ve muhteşem bir doğa eşliğinde huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği doğa harikası bir koy. Tertemiz denizi ve eşsiz güzellikteki plajlarıyla dikkat çeken Bitez Koyu’na yolunuz düşerse, ünlü dondurmasını da tatmanızı tavsiye ediyoruz.

1Kelebekler Vadisi, Fethiye, Muğla

Türkiye'nin En Güzel Koyları - Kabak Koyu

Fethiye, Ölüdeniz’de cennetten bir köşe! Sahip olduğu endemik türler nedeniyle dünya mirası olarak koruma altına alınan Babadağ’ın eteklerindeki Kelebekler Vadisi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Tertemiz denizi ve altın rengi kumsalıyla sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel koylarından biri olarak gösterilen Kelebekler Vadisi, 1. derece sit alanı ilan edildiği için her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. Eğer bu eşsiz doğal güzelliklerle henüz tanışmadıysanız, dünya mirası koyumuzu mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz