Termal sular, kaplıcalar… Türkiye’de turizm sektörünün kalbi, özellikle sağlık açısından bu kaynaklarda atıyor ve her yıl sektör gelişim göstermeye, popülerleşmeye devam ediyor. Bilimsel açıdan kanıtlanmış, sertifikalı ve şifalı suları ile Türkiye’nin yeraltı kaynakları oldukça zenginler, bu zenginliğin tesislerle birleştirilmesi ise elbette yabancı, Türk fark etmeksizin pek çok ziyaretçinin bu mecraları ziyaret etmesini sağlıyor.

Tatil Dükkanı, bu yazısında size Türkiye’nin şifalı kaplıcaları ile ünlü şehirlerini, merkezlerini tanıtacak. Ayrıca, Kaplıcalar İle Sağlıklı ve Eşsiz Bir Tatil Planlayın! başlıklı yazımızı okuyarak kaplıcalar hakkında merak ettiğiniz bütün sorunların cevaplarını bulabilirsiniz.

Kaplıcaları Ünlü Şehirle - Genel

Siz de, bu sezonu sağlıklı ve huzur dolu bir tatille geçirmek isterseniz, ormanların arasında, muhteşem manzaraları ile listeleyeceğimiz kaplıca merkezlerini ziyaret edebilir, bu merkezlerde bulunan lüks tesislerde birkaç gün geçirerek hem zihninizi hem de bedeninizi yenileyebilirsiniz.

10Oylat Kaplıcaları

Oylat Kaplıcaları - Termal Havuzlar

Bursa, İnegöl mevkiinde konumlanmış Oylat Kaplıcaları, ülkenin en değerli merkezlerinden bir tanesi. Yemyeşil bir orman içerisinde bulunan bu tesiste, şifalı sularla sağlığınıza kavuşmakla kalmıyor, aynı zamanda huzuru da tadıyorsunuz. Temiz havayı içinize bolca çekebileceğiniz, patikalarda yürüyüşe çıkabilmenizin mümkün olduğu Oylat’ta, her şey organik ve her şey sizler için hazırlanıyor.

Oylat Kaplıcaları - Kaplıca Suyu

Suyla Gelen Sağlık Hizmetleri Merkezi (SUGESAM) projesini geçtiğimiz yıllarda hayata geçiren, bunun dışında, etrafında kalınabilecek pek çok tesisi bulunan Oylat Kaplıcalarını birkaç gün kaçamak yapmak ya da uzun bir tatil dönemini değerlendirmek adına muhakkak tavsiye ediyoruz.

9Afyon

Oruçoğlu Termal Otel - Havuz

Yeraltı suları konusunda Afyonkarahisar da en bilindik tesisleri içerisinde barındıran şehirlerden. Termal otelleri ve tesisleri ile konuklarına 7/24 termal su hizmeti sunabilen, bunun yanında fizik tedavi merkezleri ve kaplıcaları ile sağlık sorunlarınızı çözmenize olabildiğince yardımcı bu şehirde, Gazlıgöl’den Heybeli’ye kadar pek çok kaplıca mevcut.

Akrones Termal Otel - Havuz - Spa

Bol mineralli suları, çamur banyoları ile hem ruhen hem de bedenen dinlenmenize yardımcı olacak Afyon’da kalınabilecek pek çok lüks tesis mevcut. Sizler için birkaçını sıraladık, devamını elbette Tatil Dükkanı üzerinde bulabilirsiniz.

8Gönen

En Ünlü Kaplıcalar - Gönen Kaplıcaları

Kaplıcalar konusunda dünya üzerinde büyük bir üne sahip olan Gönen de, gidilebilecek en güzel ve şifalı kaplıcaları içerisinde barındırıyor. Özellikle kaplıca turizminin yanında, fiziksel pek çok rahatsızlık için kurulan fizik tedavi merkezleri ile hizmet veren Gönen’in şifalı sularının iyileştirdiğine dair büyük bir başarı oranı da mevcut.

En Ünlü Kaplıcalar - Gönen Kaplıcaları Termal

Termal havuzları, lüks tesisleri, kaplıcaları ve fizik tedavi merkezleri ile bu merkezin hem sağlık problemleri olanlar için hem de yenilenmek isteyenler için harika bir yer olduğu söylenebilir.

7Eynal Kaplıcaları, Simav

En Ünlü Kaplıcalar - Eynal Kaplıcaları

Kütahya’nın Simav ilçesinde de çok ünlü bir kaplıca mevcut: Eynal. Özellikle termal suyunun barındırdığı zengin mineraller ile bilinen Eynal Kaplıcaları, üç bin yıldan fazla süredir insanlara şifa dağıtmaya devam ediyor.

En Ünlü Kaplıcalar - Eynal Kaplıcaları Hamam

1671 Yılında Evliya Çelebi’nin ziyaret ettiği bu merkez, onun sözleri ile insanlara tanıtılır; rivayet odur ki, Çelebi Eynal için “Çok yer gezdim, çok kaplıca gördüm ancak yeryüzünde böylesi yoktur.” demiştir. Lüks otelleri ve kalınabilecek pek çok tipte tesisi ile Eynal Kaplıcalarında siz de birkaç gün geçirebilir ve termal havuzlarda, kaplıcalarda vakit geçirerek kendinizi yenileme fırsatı yakalayabilirsiniz.

6Kurşunlu Kaplıcaları

Kaplıcaları Ünlü Şehirler - Kurşunlu Kaplıcaları

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Kurşunlu Kaplıcaları, Bozdağ’ın Kuzey eteklerinde konumlanır ve fokurdayan suları ile bilinir. İnsanların, yalancı cennet olarak adlandırdıkları bu merkez, olağanüstü bir güzelliktedir.

Kaplıcaları Ünlü Şehirler - Kurşunlu Kaplıcaları Termal

Şehir yaşamının uzağında, sessiz ve sakin bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi olabilecek Kurşunlu’da, romatizmaya, cilt hastalıklarına, solunum yolu problemlerine şifa olabilecek bol mineralli ve florürlü yeraltı suları bulunuyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğin büründüğü Kurşunlu Vadisinin yeraltı sularından faydalanmakla kalmayıp doğası ile mest olmanız, inanın bize işten bile değil.

5Yalova

Yalova'nın En İyi Termal Otelleri - Limak Butik

Mustafa Kemâl Atatürk’ün evvel zamanda, “Burası geleceğin su şehri olacaktır.” dediği Yalova da kaplıcaları ile ünlü bir şehir. 1911 Yılında, Roma’da yapılan kaplıcalar yarışmasında suları en faydalı kaplıca ödülünü alan Yalova, sularının özellikle romatizma tedavisinde etkili olduğu görüşünde. Tarih Kokulu Limak Termal Butik Otel başlıklı yazımızı okuyarak Türkiye’nin ve Yalova’nın en iyi termal otellerinden biri olarak gösterilen tesis hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.  

White Tuana Termal Otel - Termal Havuz

Bunun yanında, içme kürü olarak da uygulanabildiği söylenen suyunun florür ve sülfat içerdiğinden bağırsak hastalıklarına ve diş çürümelerine iyi gelebileceği belirtiliyor. Hem lüks hem de doğa içinde butik tesisler bulabileceğiniz Yalova’da, kaplıcalara muhakkak uğramanızı tavsiye ediyoruz.

4Bolu

Kaplıcaları Ünlü Şehirler - Bolu Kaplıcaları

Jeolojik açıdan Türkiye’nin en önemli fay tabakası üzerine kurulu olan Bolu da; termal su kaynaklarının bol olduğu şehirlerden bir tanesi. Evliya Çelebi’nin seyahatnamelerinde bahsettiği Bolu Kaplıcaları, Karacasu beldesinde bulunuyor.

Kaplıcaları Ünlü Şehirler - Bolu Kaplıcaları Termal Havuz

Bikarbonat, sülfat, kalsiyum, magnezyum, florür gibi minerallerin bulunduğu termal suyu, hem banyo kullanımına hem de içmeye uygun olan Bolu’da; kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar pek çok sağlık problemine de su ile çözüm bulunabilmekte. Aynı zamanda ormanlarla kaplı sakin bir dinlence mekânı olan Karacasu, gidilip gezilmesi gereken yerlerden bir tanesi.

3Haymana

Kaplıcaları Ünlü Şehirle - Haymana Kaplıcaları Termal Havuz

Ankara’nın kaplıcaları ile ünlü ilçesi Haymana, Hititlerden Bizanslara; tarihte hep yerleşim yeri olmuş, verimli alanlardan. Bakıldığında, ilçe içerisinde üç farklı kaplıca bulunuyor. Bunlar, Medrese Kaplıcası, Cimcime Sultan Termal Otel ve Saray Kaplıcası olarak sıralanıyorlar.

Kaplıcaları Ünlü Şehirle - Haymana Kaplıcaları Termal

Şifalı ve bol mineralli suları ile sağlık problemlerinize çözüm bulup aynı zamanda mental olarak dinlenebileceğiniz Haymana’nın pek çok şehre yakınlık açısından da avantajlı olduğu belirtilebilir.

2Kozaklı

Kaplıcaları Ünlü Şehirle - Kozaklı

Nevşehir’in ilçelerinden bir tanesi olan Kozaklı da, şifalı suları ile tanınmış bölgelerden. Nevşehir’e en uzak ilçe olan Kozaklı’da, pek çok spa merkezinin yanında aynı zamanda kalınabilecek lüks tesisler de mevcut.

Bu tesislerde tarafınıza 7/24 termal su hizmeti verilirken aynı zamanda Türk hamamından termal açık havuzlara kadar pek çok hizmetten de faydalanabilmeniz mümkün oluyor. Tam donanımlı bir Kozaklı otelinde birkaç gün geçirerek, hem kaplıcaların keyfini sürebilir hem de tabiri caizse kafanızı dinleyebilirsiniz.

1Kızılcahamam

Çam Termal Otel - Havuz

Ankara’nın kuzey kısmında yer alan ilçelerinden Kızılcahamam da kaplıcalar konusunda tanınmış bir merkez olarak biliniyor. Bakıldığında, ilçe içerisinde pek çok tesis kaplıca hizmeti verirken aynı zamanda buraya, Türkiye’nin termal cenneti de deniyor. Ayrıca Türkiye’nin En Lüks 10 Termal Oteli adlı yazımızı okuyarak termal oteller hakkında da detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Çam Termal Otel - Genel

Hem kaplıcaları hem de gezilip görülecek yerleri ile oldukça güzel bir ilçe olan Kızılcahamam’a, sağlıklı bir tatil için birkaç günlüğüne uğrayabilirsiniz. Şehirlere yakınlık açısından en avantajlı yerlerden biri olduğu da ek olarak belirtilebilir.

Türkiye’nin belki de adını daha önce hiç duymadığınız bölgelerinde yüzlerce kaplıca ve kaplıca otelleri bulunuyor. Farklı yerleri keşfetmeyi seviyorsanız Kaplıca Otelleri sayfamızı ziyaret ederek kendinize en uygun oteli bulup rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz