Kimileri eğlencenin merkezinde, muhteşem bir tesiste, aradığı her şeyi kolayca bulabileceği masal gibi bir tatil yapmak ister. Siz de rüya gibi bir tatilin hayalini kuruyorsanız Tatil Dükkanı’nın büyük fiyat avantajları sunduğu otelleri inceleyebilir ve tatilinizi çok daha ucuza yapabilirsiniz!

Dalyan Gezi Rehberi - Genel

Kimileri de, “etkinlik, şatafat ve kalabalık benden uzak olsun; sadece sessizlik, doğanın sesini dinlemek, kuşların cıvıltısını duyarak uyanmak istiyorum” der ve Dalyan gibi doğa harikası bölgelerde tatil yapmayı tercih eder. Tatil Dükkanı üzerinden, tatil cenneti  Dalyan’da bulunan butik otellere, pansiyonlara ve villalara göz atabilirsiniz.

Dalyan Gezi Rehberi - Genel2

Bölgenin en güzel otelleri arasında yer alan Dalyan Resort Spa, seçkin konuklarına sunduğu hizmetlerle bir adım öne çıkarken, Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olarak gösterilen İztuzu Plajı’na da tekne hizmeti sunuyor!

Son dönemin en meşhur ancak hala en sessiz bölgelerinden bir tanesi olan Dalyan’ı anlatacağız bu yazımızda sizlere. Meşhur yerleri, yemekleri ve gezilecek merkezleri ile Dalyan, kesinlikle görülmesi gereken bir tatil cenneti!

Farklı Alternatiflerle Harika Bir Tatil

Dalyan Gezi Rehberi - Aya Yorgi Koyu

Aslında yaklaşık 8000 nüfuslu bir mahalle Dalyan. Ortaca’ya bağlı olan bölgede tatil dönemlerinde pek çok turist yerini alıyor. Yerli ve yabancı turistlerin aradığı farklı alternatifleri tek çatı altında toplayan Dalyan, harika doğası ve villa turizmi ile dikkat çekiyor. Büyük bir bölümü imara kapalı olan Dalyan’da, genelde villa turizminin yaygın olmasının en büyük sebebi bu; ancak bu durum Dalyan’ı daha müstakil ve daha kendine has yapıyor şüphesiz!

Dalyan Gezi Rehberi - Genel3

Dalyan’da dilerseniz pansiyonda, dilerseniz kiralık villalarda harika bir tatil yapabilmeniz mümkün. Doğal güzellikleriyle adından söz ettiren tatil cennetinde hala keşfedilmeyi bekleyen birçok yer bulunuyor tabii ki.

Neden Butik Otel Tercih Etmelisiniz? Bc Spa Hotel

Anadolu medeniyetlerinin özelliklerini mimari yapısında toplayan Bc Spa Hotel, Dalyan Nehri’nin kenarında yer alıyor. Her beklentiye cevap veren otel, bölgenin de tek spa ve güzellik hizmeti veren tesisi. Yolunuz Dalyan’dan geçecekse mutlaka bu oteli listenize almanızı öneriyoruz!

Kaunos

Dalyan Gezi Rehberi - Kaunos

Dalyan’da Kaunos Antik Kenti’ne ve Kaunos Mezarlıkları’na bakan bir manzara bulursanız, kesinlikle kaçırmayın! Yolunuz Dalyan’a düşerse bu tarihi bölgeyi mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. M.Ö. 400’lü yıllarda yapılmış pek çok kültür hazinesi hala burada ve koruma altında.

Dalyan Gezi Rehberi - Kaunos1

Antik tiyatrosu, tarihi çeşmeleri, kaya mezarlıkları ve tapınakları ile Kaunos Antik Kenti, Dalyan’da bulunan en güzel yerlerden bir tanesi.

İztuzu Plajı

Dalyan Gezi Rehberi - İztuzu Plajı

Dalyan’ın merkezine sadece 13 kilometre uzaklıkta bulunan İztuzu Plajı, Türkiye’nin en güzel plajlarından bir tanesi olarak gösteriliyor. Bir sit alanı olan İztuzu’nda imara açık tek bir yer bulamıyorsunuz, çünkü burası Caretta Caretta kaplumbağalarının sahiplendiği bir yer!

Dalyan Gezi Rehberi - İztuzu1

Hemen her tekne turunda mutlaka kaplumbağaların beslenebileceği türde yiyecekler sizlere veriliyor ve bu harika canlıları gözlerinizle görebiliyorsunuz. Ancak, kimi doğa severe göre bu durum oldukça zararlı; çünkü doğal yaşam seleksiyonlarını engelliyor.

Sülüngür Gölü

Dalyan Gezi Rehberi - Sülüngür Gölü

Dalyan’da tekne turuna çıkarsanız Sülüngür Gölü’ne de mutlaka uğrayacaksınız anlamına geliyor. Özellikle fotoğrafçılar ve kuş severler için biçilmiş kaftan bir göl olan Sülüngür’e genelde ‘Küçük Dalyan’ deniyor. Buraya da mutlaka uğramanızı ve bölgenin doğal güzelliklerini görmenizi tavsiye ediyoruz. Tekne turu bu cennete uğramıyorsa da sizin yolunuz mutlaka Sülüngür’den geçsin!

Köyceğiz Gölü

Dalyan Gezi Rehberi - Köyceğiz Gölü

Dalyan’ın bir diğer muhteşem gölü de Köyceğiz! Buraya da mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz. Hem piknik yapmaya hem de yüzmeye müsait bir bölge olan doğa harikası bu gölde, doyasıya eğlenip huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. Köyceğiz Gölü, doğa ile iç içe ve tamamen sessizliğin hakim olduğu dinlendirici saatler vadediyor ziyaretçilerine.

Dalyan Gezi Rehberi - Köyceğiz1

Tatil Dükkanı üzerinden Dalyan otellerine göz atmayı unutmayın! Bu tatil cennetinde sizin için de uygun otel ve tesisleri rahatlıkla bulabilir ve fiyat avantajlarıyla rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz!

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

[destination name=”dalyan”][/destination]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz