Kayak sporuna meraklı olanlar için kış ayları çok daha büyük bir anlam ifade etmektedir. Kimisi için sadece evde daha fazla vakit geçirmek veya havanın daha erken kararması olarak görülen kış ayları, kayakçıların adeta bir sevgiliyi bekler gibi bekledikleri bir dönemdir. Bembeyaz karın verdiği keyif, kesinlikle bir kum, deniz ve güneş üçlüsünün verdiği zevk ile karşılaştırılamaz. Kayak tatilleri, bir tatilden hız, adrenalin ve bol eğlence bekleyenler için yaz tatillerine göre çok daha avantajlı ve caziptir.

Erciyes Kayak Merkezi - Genel

Coğrafi açıdan kayak sporu için çok elverişli bölgelere sahip Türkiye, İç Anadolu bölgesinde Dünyaca ünlü olan Erciyes Kayak Merkezi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Kayseri’ye giden uçak seferlerinin artması ve ucuzlaması sayesinde artık Erciyes’e 2-3 günlüğüne kayak tatili için gitmek oldukça mantıklı hale gelmiştir. Erciyes Kayak Merkezi çok geniş bir alana kurulduğu için hafta sonlarında dahi ciddi bir pist yoğunluğu yaşanmamaktadır. Pistlerin geniş ve uzun olması, kalabalığın geniş alana yayılmasını ve pistleri rahatsız etmemesini sağlıyor. Erciyes Kayak Merkezi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Türkiye’nin Parlayan Yıldızı Erciyes Kayak Merkezi başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

3Erciyes Kayak Merkezi’nde Konaklama

Ramada Resort Erciyes - Lobi

Kış aylarının gelmesi bahanesiyle hemen Erciyes’teki 2 günlük yerinizi ayırtabilirsiniz. Çok uygun fiyatlar ile konaklama imkanı sağlayan Ace Hotel Erciyes, özellikle erken rezervasyon yaptıran müşterilerine büyük indirimler sunuyor. Bu nedenle otel rezervasyonlarınızı mutlaka Aralık ve Ocak aylarından önce yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

2Konaklama Seçenekleri

Magna Hotel Erciyes - Genel

Erciyes etrafında onlarca farklı konaklama seçeneği bulunuyor. Doyasıya bir kayak tatili yapmak ve yollarda zaman kaybetmemek adına pistlere yakın bir oteli tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Otellerin bir kısmı pistlere sadece 2-3 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. Ayrıca, konakladığınız tesisten pist manzarasını görmenin ve balkonda kahve içerek kayak sporu yapanları seyretmenin büyük bir keyif olduğunu hatırlatalım.

Ramada Resort Erciyes - Manzara

Kayak, ekipman, özel ders, konaklama ve yeme içme fiyatları oldukça ucuz olduğu için İstanbul’da yaşayan bir kişi, oldukça yakın olmasına rağmen Uludağ ve Kartalkaya gibi kayak merkezlerini yüksek ücretler nedeniyle tercih etmiyor. Çok daha uygun fiyatlı kayak tatili fırsatları sunduğu için Erciyes’e uçakla gelmeniz toplam maliyeti artırmıyor. Erciyes, büyük şehirlere olan uzaklık dezavantajını, uygun fiyatları ile avantaja çeviriyor ve her yıl popülaritesini bir üst seviyeye taşıyor. Kayak otelleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Türkiye’nin En İyi 10 Kayak Oteli adlı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

1Erciyes Kayak Merkezi’ne Ulaşım

Erciyes Kayak Merkezi - Görsel

İstanbul’dan uçak ile Kayseri’ye gelen yolcuları, kayak merkezine ulaşacakları 25 dakikalık bir kara yolculuğu daha bekliyor. Havaalanından araç kiralayabilir, otelinizin transfer hizmetlerini kullanabilir veya çok daha uygun fiyatlı olan Develi dolmuşlarını kayak merkezine ulaşmak için kullanabilirsiniz.

Erciyes Kayak Merkezi - Tesis

Uludağ ya da Kartalkaya gibi Türkiye’nin en popüler kayak merkezleri dışında bir bölgede kayak tatili yapmaya karar verdiyseniz, Isparta’da Kayak Keyfi: Davraz Kayak Merkezi ve Avrupa’nın Parlayan Kayak Merkezi Bansko başlıklı yazılarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

[hotel id=”6678″][/hotel]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz