Türkiye’de kış tatili yapılabilecek pek çok yer var ve bunların en çok gelişim gösterenlerinden bir tanesi de Erciyes kayak merkezi. Bakıldığında, son yıllarda oldukça popülerleşen ve pek çok kez Uludağ’a gidenlerin farklı tatlar aramak için tercih ettiği yerlerden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, Erciyes Dağı’na kurulu bir merkez olarak biliniyor.

Erciyes Kayak Merkezi - Genel

Tatil Dükkanı olarak bu yazımızda sizler için Erciyes kayak merkezi hakkında hemen her soruyu cevaplayacağız. Siz de, bir kış tatili yapmayı planlıyor ancak hem ekonomik hem de kayak sporu ile dolu dolu geçsin istiyorsanız; Erciyes bunun için biçilmiş kaftan bir merkez olabilir. Ayrıca, Beyaz Cennet Uludağ Kayak Merkezi adlı yazımızı okuyarak Uludağ hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

10Erciyes Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Erciyes Kayak Merkezi - Teleferik

Erciyes Dağı, Kayseri’nin Erkilet Havalimanı’na yalnızca 27 kilometre mesafede; hava yolu ile dilediğiniz şehirden Kayseri’ye geldikten hemen sonra, taksi ile Erciyes’e gidebilirsiniz. Şahsi aracınız varsa, şahsi aracınızla Erciyes kayak merkezine gitmek son dönemde yapılan asfalt çalışmaları sayesinde her zamankinden daha da kolay olabiliyor.

Erciyes Kayak Merkezi - Tesis

Ek olarak, havaalanında inip uygun bütçeli bir gidiş yolu arıyorsanız, tavsiyemiz otobüsler ya da minibüsler olacaktır. Erciyes’e giden pek çok minibüsü ya da otobüsü şehir merkezinde bulmanız mümkün. Güvenli ve rahat bir yolculuk için şahsi arabanız şüphe yok ki en doğru seçenek, ancak kısa sürede Erciyes’e varmak ve kayak keyfi yaşamak istiyorsanız; önerimiz kesinlikle havayolu ve taksi seçenekleri olacaktır.

9En İdeal Aylar Hangileri?

Erciyes Kayak Merkezi - Kızak

Erciyes kayak merkezi, hava açısından pek çok kayak merkezine göre daha değişken bir yapıya sahip ve bu sebeple hava durumunu önceden öğrenip tatilinize başlamak verebileceğiniz en doğru kararlardan biri olabilir; çünkü helva kıvamında bir karda kayak yapmanız oldukça zor.

Erciyes Kayak Merkezi - Kayak

Genelde, kayak ve kış tatili sezonu Kasım ila Mayıs ayları arasında açılıyor ancak tatil için Erciyes’i tercih edenlerin Aralık – Nisan ayları arasında gitmesi daha doğru bir tercih olacaktır. Kayak için yapay kar teknolojileri de karın yağmadığı yahut az yağdığı dönemlerde devreye giriyor, bu sebepten kayak yapmak adına çok büyük sıkıntılar yaşamadığınızı da belirtelim.

8Erciyes Kayak Pistleri

Erciyes Kayak Merkezi - Pistler

Erciyes, Türkiye’nin en başarılı mekanik tesislerinden biri olması ile bilinen kayak merkezlerinden. Bakıldığında, saatte 26.750 kişi taşıma kapasitesi bulunan ve uluslararası standartlarda son teknoloji ile donatılmış cihazlarıyla sizleri güvenle taşıyan, haşmetli manzarayı doyasıya izleyebileceğiniz kayak merkezi; kolay, orta ve zor seviyede pistlere sahip. %36’sı Mavi (kolay), %42’si kırmızı (orta), %22’si ise siyah (zor) ve oldukça eğimli pistlerden oluşan Erciyes’in pistlerinin eğimleri %10 ila %50 arasında değişim gösteriyor.

Erciyes Kayak Merkezi - Skipass

Her yıl dünyanın dört bir yanından konuk alan ve farklı deneyimler yaşayabileceğiniz Erciyes pistlerinde, gece kayağı alanlarının olduğunu da belirtelim. Bu kayak merkezinde, gece kaymak çoğu zaman tehlikeli görülse de yapılan ışıklandırma çalışmaları sayesinde, daha güvenli bir gece kayağı deneyimi yaşayabilmeniz adına hemen her şey düşünülmüş.

7Erciyes’te Konaklayabileceğiniz Tesisler

Erciyes Kayak Merkezi - Görsel

Erciyes etrafında konaklayabileceğiniz ve kayak pistlerine kolayca ulaşabileceğiniz pek çok tesis bulunmakta. Aşağıda, en idealleri ve başarılı tesisleri sizler için sıraladık.

6Grand Eras Erciyes Otel

Grand Eras Hotel - Genel

Erciyes’in kayak pistlerine en yakın oteli olarak bilinen Grand Eras Erciyes Otel de, seçeneklerinize ekleyebileceğiniz kış tatili tesislerinden olabilir. Bakıldığında, dört yıldızlı bir otel olan Grand Eras, tekir pistine sadece 50 metrelik bir mesafede bulunmakta. Gün boyu, dilerseniz odanızdan kayak yapanları izleyerek eğlenceli anları yakalayabilir; dilerseniz pistlerde özgürce kayarak akşam otelinize dönüp güzelce dinlenebilirsiniz.

Grand Eras Hotel - Oda

Spa merkezi, lezzetli yemekleri, restoranı ve güler yüzlü çalışanları ile yalnızca 63 odalık harika bir tesis olan Grand Eras’ı, Erciyes’e yolunuz düşecekse muhakkak listenize ekleyin. Son olarak, zaman zaman otelde canlı müzik sürprizlerinin yapıldığını da belirtelim!

5Mirada Del Lago

Mirada Del Lago - Genel

Standart, Suit, Aile ve King Suit tipindeki odaları ile son dönemin yükselen yıldızı Mirada Del Lago da Erciyes’in kayak otellerinden bir tanesi. 235.000 Metrekarelik bir alana kurulmuş olan tesis, toplamda 105 konforlu ve rahat odaya sahip. Erciyes kayak merkezinde, muhteşem bir tatil yapmak adına konukları için her türlü hizmeti sağlayabilen otelde akşamlarınız için harika bir şömine de var.

Mirada Del Lago - Oda

Tam pansiyon plus konsepti ile hizmet veren Mirada Del Lago’da, kapalı yüzme havuzları ve sizi dinlendirebilecek sertifikalı uzmanları eşliğinde bir spa merkezi de mevcut. 3600 metrekarelik bu tesiste, masaj salonları, buhar odası, Roma hamamı, sauna yer almakta. Hem dinlenebileceğiniz hem de bolca kayak yapabileceğiniz; kış sporları tesisine yakın bir kayak oteli arıyorsanız, Mirada Del Lago’yu da listenize eklemeyi ihmal etmeyin.

4Amalia Erciyes Boutique Hotel

Amalia Hotel - Genel

Butik otel tipinde, evinizde hissedebileceğiniz ve Erciyes Dağı üzerinde, Hacılar liftine oldukça yakın bir konumda bulunan Amalia Erciyes Boutique Hotel de kendinizi evinizde hissettirebilecek harika tesislerden bir tanesi. Her şey dahil konsepti ile hizmet veren tesiste, kayak yapmak için birkaç adım atmanız yetiyor ve lifte direkt olarak erişebiliyorsunuz.

Amalia Hotel - Oda

Sağlıklı yaşam merkezi, spa merkezi ve masaj salonları ile sizleri sağlıklı ve huzur dolu bir tatile çağıran Amalia Erciyes Boutique Hotel, kayağınızı dilerseniz muhafaza edebileceğiniz, dilerseniz kayağınız yoksa kiralayabileceğiniz hizmetlere de sahip.

3Magna Hotel Erciyes

Magna Hotel Erciyes - Genel

Erciyes Dağı’nın eteklerinde, 2200 metre yükseklikte konumlanmış olan Magna Hotel de tavsiyelerimizden bir tanesi. Dağın hemen her köşesine ulaşan 110 kilometre uzunluğundaki kayak pistlerine yakınlığı ile bilinen ve sizlere rüya gibi bir tatil yaşatabilecek bu otelde, standart, Junior Suite ve Dublex Suit tipinde odalar bulunmakta.

Magna Hotel Erciyes - Oda

Kar tutkunlarına özel harika bir Snowpark’ı bulunan Magna Hotel, Snowkite, Snowtubing, Airboard gibi macera dolu etkinlikleri yapabilmenizi sağlıyor ve bu yönüyle, ayrıcalıklı otellerden biri olduğu söylenebilir.

2Ramada Resort Erciyes

Ramada Resort Erciyes - Manzara

Erciyes’te ideal bir kayak tatili için Ramada Resort Erciyes, kesinlikle en uygun tercihlerden biri olacaktır. Özellikle spa ve masaj merkezi ile hem bedeninizi dinlendirebileceğiniz hem de size iyi gelebilecek pek çok terapi programına katılabileceğiniz Ramada; ayrıca kayak ve kış sporları merkezine de oldukça yakın mesafede bulunuyor.

Ramada Resort Erciyes - Lobi

Gün boyu kayak yapıp bolca eğlendikten hemen sonra, akşamları; odanızın muhteşem manzarasında dilerseniz içeceğinizi yudumlayabilir, dilerseniz lobide dinlenebilirsiniz. Sauna, Türk hamamı ve benzeri hizmetleri; konuklarına sunduğu güler yüzlü tavrı ile gönülleri fetheden Ramada Resort, tercih edebileceğiniz ilk seçeneklerden bir tanesi.

[hotel id=”17854″][/hotel]

1Erciyes Kayak Merkezi’nde Ne Yenir?

Erciyes Kayak Merkezi - Yeme-İçme

Erciyes kayak merkezinde tesisinizin hizmetleri dahilinde tadabileceğiniz pek çok lezzet var ancak Erciyes’e, hatta Kayseri’ye has olan cıvıklı pide adı verilen pideyi yemeden dönmenizi tavsiye etmiyoruz. Bir nevi kıymalı pide olan cıvıklı pide, genelde Dikili mevkiinde yenmesi tavsiye edilen yemeklerden.

Erciyes Kayak Merkezi - Açık Büfe

Kayseri’nin kendine has lezzetlerinden mantı, kurşun aşı, pöç, sucuklu köfte gibi lezzetler ise; yine önerdiğimiz birkaç yemek çeşidi. Genel anlamı ile hem başarılı hem de eğlenebileceğiniz bir kayak merkezi olan Erciyes’e dair anlatabileceklerimiz bu kadar. Siz de, Tatil Dükkanı üzerinden Erciyes Kayak Merkezi otellerine göz atabilir ve erken rezervasyon ile indirimlerden faydalanabilirsiniz! 

Öte yandan, Kış Sporlarının Yıldızı Kartalkaya Kayak Merkezi adlı yazımızı okuyarak Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden biri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz