Bu kış, kar tatili yerine güzel bir termal tatil yapayım diyenlerdenseniz, Pamukkale doğal termal su diyarlarının en güzellerinden bir tanesi olabilir ve buradaki oteller, termal su seçenekleri sayesinde paha biçilemez, huzurlu bir tatil deneyimi sunuyorlar. Türkiye’deki pek çok termal su bölgesinin üzerinde, nitelikli ve bol mineralli suları ile bilinen Pamukkale bölgesindeki termal turizm, yıllar geçtikçe daha da gelişiyor.

Pamukkale Travertenleri - Genel 1

Bu yazımızda sizler için Pamukkale’nin en iyi termal otellerini listeleyeceğiz. Siz de, daha önce termal tatil yaptınız ancak bir de Pamukkale’yi deneyimlemek istiyorsanız, yazımızı okuyarak termal tatil ve Pamukkale tesisleri hakkında detaylı bilgiye erişebilirsiniz. Ayrıca, doğa harikası Pamukkale’yi daha yakından tanımak isterseniz Ege’nin Beyaz Yıldızı Pamukkale! başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

8Polat Thermal Hotel

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Polat Termal Otel - Genel

Misafirlerine her zaman konforlu ve modern bir tatil deneyimi sunmaya çalışan Polat Thermal de son dönemdeki en başarılı tesislerden bir tanesi. Standart, suit ve kral dairesi oda seçeneklerinin yanında, villa tipi odalara da sahip olan Polat Thermal içerisinde, huzurla konaklayabilir, ferah ve modern yaşam alanlarında dilediğiniz gibi gününüzü geçirebilirsiniz.

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Polat Termal Otel

Denizli’ye yaklaşık 40 kilometrelik bir mesafede, Karahayıt bölgesinde bulunan tesis; Karahayıt’ın ünlü kırmızı suyundan ve termal sularından faydalanmakta. Gerek Lasua spa merkezinde, gerekse odalarınızdan akan sularda termal su deneyimini sonuna kadar yaşayabilmenizin mümkün olduğu Polat Thermal, her şeyiyle sizleri mutlu edebilecek bir tesis. Lasua Spa içerisinde uzman terapistler eşliğinde dilerseniz klasik dilerseniz modern masaj tekniklerini uygulatabileceğiniz tesisin, harika bir de manzarası olduğunu hatırlatalım.

[hotel id=”6589″][/hotel]

7Herakles Thermal Hotel

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Herakles Thermal Hotel

Sağlıklı bir yaşam için Pamukkale’nin şifalı sularından yararlanmak isterseniz, Herakles Thermal de bu suları sizlere sunabilen yegane tesislerden. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk otel unvanını elinde bulunduran bu tesiste, Karahayıt’ın şifalı kırmızı suyundan faydalanabiliyor, ek olarak Karahayıt bölgesini doyasıya cepheden izleyebiliyorsunuz.

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Herakles Thermal Hotel - Oda

Teraslı ve standart odaları ile hizmet veren Herakles Thermal içerisinde, her oda termal banyo ile taçlandırılıyor. Bütün yıl çalışıp didindiniz ve fiziksel olarak çok yorgun hissediyorsanız, termal banyolarda bulunan küvetlerde; saatlerce kendi başınıza kalabilir ve hem ruhunuzu dinlendirip hem de bedeninizdeki rahatsızlıklara şifa bulabilirsiniz. Ek olarak, Herakles’in uzman personelleri tarafından sunulan tedavi paketleri de yararlanmanız gereken hizmetlerden.

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Herakles Thermal Hotel - Termal Havuz

Spa merkezi içerisinde masajdan çamur banyosuna, sıcak ve soğuk terapi çeşitlerinden kaplıca hamamına; su altı masajından fizyoterapiye kadar pek çok hizmeti sunan Herakles Thermal, tam teşekküllü bir otel ve termal su severlerin en sık tercih ettiği yer olarak biliniyor.

[hotel id=”6600″][/hotel]

6Spa Hotel Colossae Thermal

Spa Hotel Colossae Thermal - Genel

Giden pek çok konuğun, pek çok online ortamda “mükemmel” olarak nitelediği Spa Hotel Colossae Thermal, Pamukkale’nin en ünlü otellerinden bir tanesi. Geçtiğimiz yıllarda Tataristan Cumhurbaşkanı’nı da ağırlayan bu tesis, “Binlerce yıl ötesinden, beklentilerinizin ötesine.” Sloganı ile karşımıza çıkıyor. Binlerce yıl öncesinin şifalı sularını, günümüzün teknolojik cihazları ile buluşturan otelde, her anınız termal sıcak sularla geçebiliyor ve muhteşem terapiler, bu otelde sizleri bekliyor.

Spa Hotel Colossae Thermal - Oda

Standart, Deluxe, Suit ve Triplex Daire gibi oda tipleri ile sizleri ağırlayan Spa Hotel Colossae Thermal, triplex dairelerinde şahsi termal havuzlara da sahip olmanızı sağlıyor. Bakıldığında, özellikle ferah, modern ve rahat bir konaklama isteyen pek çok konuğun bu tesisi tercih etmesi, kesinlikle bir rastlantıdan ibaret değil.

Spa Hotel Colossae Thermal - Termal Havuz

Spa ve termal konusunda Pamukkale’nin en iyilerinden biri olduğu bilinen tesisin, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olan muhteşem bir spa merkezi var. Uzman terapistler eşliğinde rahatsızlıklarınıza termal sular ve şifalı ellerle nokta atışı terapi programları sunabilen Spa Hotel Colossae Thermal; Pamukkale’de gidebileceğiniz en kaliteli işletmelerden bir tanesi.

[hotel id=”6592″][/hotel]

5Lycus River Thermal & Spa Hotel

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Lycus River Thermal - Genel

Adını Antik dönemden kalma Lykos nehrinden alan Lycus River, kurulduğu yıldan bu yana kaliteli ve prensipli hizmet anlayışı ile yoluna devam ediyor. Toplamda 270 odalık bir beş yıldızlı otel olan Lycus River’de, standart, suit, King suit, bağlantılı ve dublex odalar mevcut. Ailecek tatil yapabileceğiniz yegane otellerden biri olarak bu tesiste muhteşem bir spa merkezi ve termal havuz ile de karşılaşmanız olası.

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Lycus River Thermal Havuz

Bakıldığında, Fin hamamından Türk hamamına kadar her türlü seçeneği sizlerle buluşturan Lycus River içerisinde, jakuzi havuz ve termal havuz seçenekleri de mevcut. Pamukkale’nin kırmızı suyunun şifasını, spa merkezindeki hemen her alanda bulabilmektesiniz. Genel anlamda bir termal tatil yapmak için Lycus River seçeneklerinizden biri olabilir.

[hotel id=”6595″][/hotel]

4Hierapark Thermal & Spa Hotel

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Hierapark Thermal

İsmini Amazonlar Kraliçesi Hiera’dan alan Hierapark Thermal de Pamukkale’nin eşsiz otellerinden bir tanesi olarak göze çarpıyor. Tarihin büyülü konseptinde, mimarisi ismine uygun şekilde dizayn edilen tesiste, Deluxe, Superior ve Suit oda seçenekleri var. Dilerseniz, termal banyolu oda seçeneklerini de değerlendirebilmektesiniz.

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Hierapark Thermal - Oda

Spa ve Wellness alanında konuklarına uzman terapistler eşliğinde harika bir deneyim sunan Hierapark Thermal, özellikle terapistleri konusunda oldukça iddialı. Klasik ve modern pek çok masaj kürünü uygulayabilen terapistler, rahatsızlığınıza yönelik nokta atışı tespitlerle sizleri oldukça rahatlatabiliyorlar.

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Hierapark Thermal - Termal Havuz

Türk hamamları, buhar odası, sauna gibi bölgelerde hem bedeninize hem de ruhunuza sağlık aşılayabileceğiniz Hierapark Thermal içerisinde; kapalı ve açık havuzların bazıları da termal sularla donatılıyor. Yaz sezonunda gidenler için harika bir Aquapark’ı da bulunan tesis; hem eğlenmek hem de termal tatil yapmak isteyenlerin en sık tercih ettiği yer olarak bilinmekte.

[hotel id=”20203″][/hotel]

3Ninova Thermal Spa & Hotel

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Ninova Termal

Sağlık ve termal turizm konusunda öncü olan Pamukkale’nin tesis anlamındaki öncülerinden bir diğeri olan Ninova Thermal, son yıllarda kendini oldukça geliştiren otellerden. Misafir memnuniyet oranı epey yüksek olan otelde, oldukça hoş bir mimari ile karşılaşıyorsunuz ve burada termal tatil yapmak, apayrı bir deneyim.

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Ninova Termal - Oda

103 Oda kapasitesi bulunan otel, 45.000 metrekare büyüklüğünde bir alana inşa edilmiş ve gerek termal tesis gerekse spa merkezi bu alanın içerisinde bulunuyor. Standart oda ve havuz manzaralı odaları ile konuklarına, ferah, geniş bir alanda konaklama imkanı sunan Ninova Thermal, Türk hamamı, sauna, buhar odası, kapalı termal havuz gibi alanlara da sahip. Pamukkale’de sakin, huzurlu ve termal sularla dolu bir tatil yapmak isterseniz; önerilerimizden biri olan Ninova Thermal’i de listenize eklemeyi sakın ihmal etmeyin. 

[hotel id=”10014″][/hotel]

2Pam Thermal Hotel & Clinic & Spa

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Pam Thermal Hotel

Tarih ve sağlığın buluştuğu nokta olan Pam Thermal, Pamukkale’nin yükselen yıldızlarından bir diğeri olarak belirtilebilir. Sudan ve doğadan gelen sağlığı son teknoloji muhteşem araçlarla buluşturan, hem geleneği hem de moderni birleştiren termal tesislerden Pam Thermal; Pamukkale’nin Karahayıt bölgesinde, ormana bürünmüş dağın eteklerinde yer alıyor.

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Pam Thermal Hotel - Oda

Beyaz travertenleri meydana getiren kaplıca suyundan yararlanabileceğiniz tesiste, ayrıca Kleopatra havuzundan da yararlanabilmektesiniz. Standart, Suit ve King Suit tipindeki odaları ile sizlere konforlu, rahat ve modern bir konaklama deneyimi sunan Pam Thermal, spa merkezinde muhteşem hizmetleri ile nam salmış bir tesis.

Pamukkale'nin En İyi Termal Otelleri - Pam Thermal Hotel - Termal Havuz

Bakıldığında, bitki banyosu ve aromatik banyodan su altı masajına; çamur banyosundan su içi egzersizlerine kadar eklem rahatsızlıklarınıza ve daha pek çok rahatsızlıklarınıza şifa olabilecek terapi programlarını bünyesinde bulunduran tesiste; ayrıca dünya masajlarını da uzman terapistlere yaptırabiliyorsunuz. Genel hatlarıyla oldukça başarılı bir termal su tesisi olan Pam Thermal, Pamukkale’nin en iyilerinden.

[hotel id=”6602″][/hotel]

1Richmond Pamukkale Thermal

Richmond Pamukkale Thermal

Richmond Grubunun Denizli, Pamukkale’de kurulmuş en güzel tesislerinden biri olan Richmond Pamukkale Thermal; sizlere huzurlu ve keyifli bir tatil vadediyor. “Yüzyıllardır insanlar buraya gelirler, yüzyıllardır güzelleşerek geri dönerler.” Cümlesi ile Pamukkale’nin doğal sularının güzel bir özetini sunan Richmond’da, siz de rüya gibi bir tatil yapabilirsiniz.

Richmond Pamukkale Thermal - Termal Havuz

315 Odalık bu tesiste, standart ve suit oda tipleri mevcut. Tercih ettiğiniz oda tipine binaen farklı özellikleri bulunan tesisin, jakuzili odaları ise termal sular eşliğinde şüphe yok ki bambaşka bir deneyim sunuyor. Konuklarına en güzel tatil fırsatını verebilmek adına gece gündüz çalışan samimi personeli, sağlık dolu termal merkezi, çam ağaçları ve doğa ile bütünleşmiş konumu sayesinde, siz de bu tesiste evinizde olduğu kadar rahat hissedebilirsiniz.

Richmond Pamukkale Thermal - SPA

Termal alanları saymakla bitmeyen Richmond içerisinde, termal havuzlardan saunaya kadar pek çok seçenek var. Romatizmal hastalıklardan kemik erimesine, stres ve strese bağlı ağrılardan mide ve yemek yeme bozukluklarına kadar hemen her şeye şifalı olan Pamukkale’nin termal suları ile siz de hem şifa hem de huzur bulabilirsiniz. Ek olarak, Jet duş ve macera duşu alanlarını da denemenizi tavsiye ediyoruz.

[hotel id=”6590″][/hotel]

 

Ek olarak, Türkiye’nin En Lüks 10 Termal Oteli yazımızda da sizler için bazı termal tesislere yer vermiştik; inceleyebilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz