Sapanca gölü

Sapanca’da Nerede Kalınır sorusunun cevabını arıyorsanız bu içerik tam size göre! Sakarya’nın en sevimli ve en güzel manzaralara sahip ilçesi Sapanca’dayız!

Sapanca, mis gibi havasıyla özellikle de İstanbullular’ın gözdesi konumunda. Şehrin gürültüsünden kurtulup kafa dinleyebileceğiniz gibi Sapanca Gölü’nün güzelliği ile büyüleneceğinizden eminiz. Hafta sonu kaçamakları için de çok uygun olan Sapanca günübirlik seyahatler için de çokça tercih ediliyor. Sapanca Gölü ve çevresinde yürüyüşler yapabilir, oturup güzelim Sapanca manzarasını izleyebilir ya da yine muhteşem Sapanca havasını içinize çekerek anın tadını çıkarabilirsiniz.

Yeşilin her tonunun size eşlik edeceği bu güzel ilçeden her mevsim apayrı bir tat alırsınız. Sapanca bungalov evleri seçeneklerinden lüks Sapanca otelleri seçeneklerine kadar birçok konaklama alternatifi bulunuyor. Yerli yabancı tüm turistlerin severek tercih ettiği doğal güzelliklerle dolu Sapanca, huzur veren sakin gölüyle fark yaratıyor ve çok seviliyor.

Marmara Bölgesi’nin eşsiz güzelliklerini tamamen barındıran ve yansıtan Sapanca, mevsimine uygun çeşit çeşit otelle gönüllerde taht kuruyor ve Sapanca’da nerede kalınır diye düşünenlere harika seçenekler sunuyor. Özellikle de göl kenarı otellerinin tadını çıkarabileceğiniz veya harika bir Sapanca Gölü manzarasına bakarak uyanmanın keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz bir nokta olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz. Sapanca otelleri arasından seçimler yaparak bu güzellikleri kolayca keşfedebilir aynı zamanda da konfor içinde keyifli bir zaman dilimi geçirebilirsiniz.

Bölgenin Kısa Tarihi: Sapanca köklü bir tarihe sahip olmakla birlikte milattan önceye kadar uzanıyor. M. S ise Britanya Krallığı tarafından kuruluyor Roma Dönemi’nde farklı isimlerle anılıyor. 1075 yılında Anadolu Selçukluları’nın bölgeye gelmesiyle kaderi değişiyor diyebiliriz. Daha sonra Osmanlı’nın katkılarıyla birçok yapı inşa edilmiş, hatta Mimar Sinan’ın eli de bu ilçeye değmiş ve Sapanca tarihe tanıklık etmiştir.

Günümüze yaklaşacak olursak Cumhuriyet Dönemi’nde karayolu ve demiryolu ulaşımlarıyla Sapanca çok daha işlek ve ulaşılabilir bir hal almasıyla doğal güzelliklerini, tarihini ve konforlu otellerini ziyaretçilerden mahrum bırakmamış oldu.

Sapanca’da Nerede Kalınır?

Sapanca’da nerede kalınır sorusuna cevap olarak; birçok donanıma sahip tesislerin, Sapanca Gölü’nün ve daha bir sürü doğal güzelliğin büyüsüne kapılarak huzuru yakalayacağınız bölgede kalabileceğiniz birçok Sapanca otelleri alternatifleri bulunduğunu söyleyelim ve bunları sizler için sıralayalım. Sapanca otelleri içinden size ve zevklerinize en uygun olanı seçmek ise size kalsın.

NG Sapanca Wellness Convention

NG Sapanca Wellness

İstanbul’un hemen yanında güzel doğasıyla herkesi büyüleyen NG Sapanca Wellness Convention şehirden uzaklaşarak kısa bir tatil kaçamağı yapmak isteyenlerin listesinin başında yer alıyor. Yeşile, doğaya ve huzura doyacağınız tesis kusursuz hizmet anlayışıyla Sapanca’da nerede kalınır sorusuna cevaben oteller arasından adeta ışık saçıyor. Açık, kapalı, kaydıraklı havuz seçeneklerinin yanı sıra kapsamlı bir sağlık merkezine de sahip. Merkez; Fin saunasından aromaterapi – kromoterapiye kadar birçok içeriğe sahip. Ayrıca Ng Sapanca spa merkezinde özel masajlardan faydalanarak bedeninizi rahatlatabilir zihnen de huzurlu hissedebilirsiniz.

NG Sapanca Wellnes oldukça zengin yemek çeşitlerine sahip restoranlarında dünya mutfağının önde gelen lezzetlerini deneyimleyebileceğiniz tesis açık büfeleri, A La Carte restaurantlarıyla fark yaratıyor.

Sapanca; manzarası, yeşilliği ve doğasıyla sizleri büyülediği gibi otelleriyle de harika bir tatil vadedip Sapanca’yı vazgeçilmez bir bölge yaparken NG Sapanca Wellness Convention bu güzelliği taçlandırıyor.

Elite World Grand Sapanca Otel

Elite World Grand Sapanca

Sapanca’nın doğası ve eşsiz güzellikleriyle dolu Elite World Grand Sapanca, Sapanca otelleri arasından rahatlıkla tercih edilebilir. Deluxe oda ve suit seçenekleriyle konforlu bir konaklamanın adresi olmakla birlikte basketbol sahaları ve spa merkeziyle de göz dolduruyor. Sapanca’da nerede kalınır sorusunun cevabını arayanlara müthiş bir seçenek oluyor!

Isıtmalı tuzlu su lagününde tatilin tatlı yorgunluğunu atacak, aquapark ve açık havuz imkanıyla serin ve masmavi suların tadına varabileceksiniz. Tesisin Adventure Park’ı ile Sapanca’nın güzelliğinin farkına varacak ve Sapanca Gölü çevresinde çeşitli aktivitelerle bölgeyi keşfedeceksiniz. ATV ile safari macerası, orman yürüyüşleri veya açık havada bisiklet sürmenin keyfiyle harika bir tatil geçireceksiniz. Tüm bunların yanı sıra Sapanca kahvaltı konseptiyle de ünlü bir nokta olmanın hakkını veriyor ve tesis Sapanca’nın bu ününü boşa çıkarmayan eşsiz ve bol çeşitli bir açık büfe kahvaltıyı ayaklarınıza getiriyor.

Elite World Sapanca işi eğlenceye dönüştüren organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Kapasitesi 2 bin kişiye kadar çıkan kongre merkezinde 21 toplantı salonu bulunuyor. Hem teknolojiyi hem de konforu ön planda tutarak dizayn edilen salonlarda kongre, toplantı ve seminerleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Özel dekorasyonu ve imkanlarıyla balo salonunda veya yazın muhteşem bahçesinde düğün organizasyonu yapıldığını da belirtelim.

Richmond Nua Wellness Spa Hotel

Richmond Nua Wellnes Spa

Harika bir kaçamak yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan Richmond Nua Wellness büyülü bir dünyanın kapılarını sizler için aralıyor! Dünyanın dört bir yanından misafir ağırlayan tesis Sapanca Gölü gibi bir güzelliğin hemen yanı başında konumlanarak nefes kesiyor. Spa merkeziyle nam salmış olan otel ‘mekânsız ve zamansız yaşam biçimi’ felsefesiyle uluslararası birçok prestijli ödülün de sahibi. Spa merkezinde ise sağlıklı beslenme, egzersiz, masaj & bakımlarla kişiye özel programlar hazırlanmakta olup her konuğa kendine özel hissettirmeye özen gösteriliyor. Sapanca doğasıyla bütünleşen bu spa merkezinde kendinizi çok iyi hissedeceksiniz.

Sapanca’nın bu gözde otelindeki 20 Suite, 14 Deluxe, 97 Superior odasıyla eşsiz manzaraya bakarak konaklayacak ve Sapanca’nın sakinliğiyle huzur bulacaksınız. Otelin Stone Restoran’ında zengin bir açık büfe sabah kahvaltısıyla güne bomba gibi bir başlangıç yapacaksınız. Eşsiz tatların ve çeşitli mutfakların yer aldığı Aqua Restoran ise yaz mevsiminde göl kenarında, kış mevsiminde otelin atrium alanında A La Carte olarak hizmet veriyor. Sapanca manzarasına ve eşsiz güzelliğine doyacağınız harika bir seçenek burası.

NG Enjoy

NG Enjoy

NG Enjoy Sapanca’nın kalbinde her konuğu tek konukmuş gibi ağırlama felsefesiyle hizmet veriyor. Özellikle de ailelerin severek konakladığı ve her yaşa hitap eden hizmetleriyle gerçekten fark yaratan bir tesis. Yaş ve tatil beklentisi ne olursa olsun herkesin kendinden bir şeyler bulacağı NG Enjoy, Sapanca otelleri arasından en fazla tercih edilenler arasında. N’Joy Game Center’da bilardodan, air hokey’e, langırttan basket makinasına kadar birçok oyun imkânı bulunuyor. Bir dakika bile sıkılmanıza izin vermeyen otel okçuluk, mini golf, bisiklet turu gibi aktivitelerle zaman geçirmenizi sağlıyor. NG Enjoy bu konuda harika bir Sapanca oteli.

Otelde iş toplantıları veya büyük organizasyonlar için de birçok imkân mevcut olup donanımlı toplantı odalarıyla kongre, konferans ve seminerler gerçekleştirebilirsiniz. Taş ev hizmeti veren NG Enjoy’un doğayla iç içe bu mükemmel alanında misafirlere unutamayacakları bir gün yaşatıyor. Yeşillik içerisinde oksijene doyacağınız bir tatil sizleri bekliyor. Aliva Spa’dan da bahsetmeden geçmeyelim elbette. Macera duşlarından cilt bakım odalarına kadar kendinizi iyi hissedeceğiniz her imkana sahip merkez kadın-erkek ve karma bölümü seçenekleriyle konukları ağırlıyor.

Kısacası Sapanca’da nerede kalınır diye düşünenlerdenseniz NG Enjoy’u gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Hotel İpekyolu Sapanca

İpekyolu Hotel

Sapanca şehir merkezinde bulunan ve bu güzel şehre gelmişken hem merkezin hem de şehrin olanaklarının tadını çıkarmak isteyenler için apayrı bir tatil anlayışı sunan İpekyolu Sapanca, Sapanca otelleri arasından tercih edebileceğiniz bir alternatif. Konforlu odalarının yanı sıra her gün açık büfe kahvaltısıyla sizlere iyi bir gün başlangıcı vadediyor. Konumundan dolayı her yere ve olanağa yakın olması ve çevrenin imkanlarından kolayca yararlanılması misafirler için oldukça memnun edici. Sapanca keyfine varacağınız en uygun tesislerden biri burası.

Kayak alanlarıyla ünlü Kartepe ise İpekyolu Sapanca’ya 25 km mesafede bulunuyor. Güzel bir Sapanca havasından sonra kayak keyfi yapmak da hiç fena fikir olmaz! Şimdiden keyifli tatiller dileriz.

** Sapanca’da Nerede Kalınır yazımız burada son buluyor. Sapanca’ya gelmişken güzel bir keşfe çıkmak için nereye gitmeliyim diye düşünüyorsanız Sapanca Gezilecek Yerler yazımıza da göz atmanızı öneririz. Daha fazla bilgiye ulaşmak ve birbirinden güzel otelleri incelemek için Tatil Dükkanı sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 😊

Sapanca’da Nerede Kalınır Konusu ile İlgili Merak Edilenler; 

Sapanca’da Nerede Tatil Yapılır?

Sapanca'da nerede kalınır? diye düşünüyorsanız Sapanca ilçe merkezi, Kırkpınar, Maşukiye ve Kartepe en fazla tercih edilen bölgelerden oluyor. Bunlarla birlikte NG Sapanca Wellness Spa, NG Enjoy, Elite World Grand Sapanca ve Richmond Nua Wellness Spa konaklayabileceğiniz konforlu ve donanımlı tesislerden bazıları.

Sapanca’ya kışın gidilir mi?

Sapanca her mevsim ayrı bir güzellik sunmakta olup kış tutkunları için vazgeçilmez oluyor diyebiliriz. Bembeyaz örtüyle kaplı manzara konukları büyülerken özellikle sömestr tatilinde çokça tercih ediliyor.

Sapanca Ne İle Ünlü?

Sapanca'ya yolunuz düştüyse ıslama köfte, mantarlı pide ve diken ucu gibi tatlar mutlaka deneyimlemeniz gereken yemekler diyebiliriz. Kiremitte alabalık da Sapanca'da bir o kadar nam salmış lezzetlerden biri.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz