Roadtrip ya da dilimize çevirirsek “Karayolu yolculuğu” gün geçtikçe popülerleşiyor ve insanlar artık uçakla bir saatte gidecekleri yolları, yavaş yavaş gidip görmeyi tercih ediyorlar. Bu minvalde gelişim gösteren ve popülerleşen pek çok konum da var. Bu yazımızda sizler için Türkiye’nin en iyi 6 sürüş yolu rotasını sunacağız.

Türkiye'nin En Sakin Tatil Kasabaları - Sokakağzı

Siz de, yolculuk ve tatil adına karayolunu tercih edenlerdenseniz, aşağıdaki altı sürüş yolu rotasını görmeden, o manzaraları izlemeden kesinlikle yolculuğunuzu tamamlamayın. Bu rotalara, sadece tatil yolu gözüyle bakmayıp sadece manzarayı görmek isteyenler dahi gidebiliyorlar. Eğer fotoğraf çekmek sizin için bir tutkuysa, Fotoğraf Tutkunları İçin En Popüler Yerler başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

İşte, tutkunu olunan muhteşem manzaraları ile o rotalar…

6Giresun – Kümbet

Türkiye'nin En İyi Sürüş Yolları - Giresun - Kümbet

Giresun, Türkiye’nin en temiz havasına sahip şehirlerinden bir tanesi ve şüphe yok ki yolları, hem ormanları hem de temiz görüntüsü sayesinde her yıl o rota üzerinde gidenleri aşık etmeye yetiyor. Giresun’un merkezinden Kümbet yaylasına doğru giden 60 kilometrelik yolda ise tavsiyemiz, arabanızı olabildiğince yavaş kullanmanız yönünde. Çünkü burada görülebilecek pek çok güzellik mevcut. Yeşil dolu dik yamaçlar üzerinde, harika manzaraları doyasıya izleyebileceğiniz bu rota; sizi dinlendirmeye kesinlikle yetecektir.

5Akyaka – Akbük Koyu

Türkiye'nin En İyi Sürüş Yolları - Akyaka - Akbük Koyu

Akyaka, Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesi kabul ediliyor ve şüphe yok ki henüz pek de keşfedilemeyen yerlerden. “Türkiye’de Keşfedilmeyi Bekleyen 5 Merkez” başlıklı yazımızda da Akyaka’dan uzunca bahsetmiştik. Arabanıza atlayıp Akbük Koyu yoluna doğru gitmeye başladığınızda, muhteşem manzaralarla karşılaşmanız işten bile değil. Yeşil çam ağaçlarının etrafınızı sardığı bu koy, bir diğer yanınızda sonsuz bir denizin yer yer görüntüleri ile sizleri karşılıyor. Manzaralar oldukça masalsı ve burada arabanızdan zaman zaman inerek, fotoğraf çekmeyi çokça isteyeceksiniz. Ayrıca, keşfetmeyi ve kamp yapmayı seviyorsanız, Türkiye’nin En İyi 10 Kamp Alanı adlı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

4Eskişehir – Han

Türkiye'nin En İyi Sürüş Yolları - Eskişehir - Han

Burası, aslına bakarsanız Eskişehirliler tarafından dahi pek az bilinen bir yol rotası ve belki de Türkiye’nin en güzel yol rotalarından bir tanesi olarak biliniyor. İtalya’nın Toskana bölgesine benzetilen Han, tepeleri ile ve tepelerinde bulunan muhteşem manzaraları ile ünlü. Frigya, Roma, Bizans tarihi kalıntılarını görebileceğiniz Han’da, yol boyunca kadim medeniyetlerden pek çok esere rastlamanız muhtemel. Han’a doğru giderseniz, rotanızı Yazılıkaya’ya çevirmeyi de sakın ihmal etmeyin deriz.

[hotel id=”7687″][/hotel]

3Mordoğan – Karaburun

Türkiye'nin En İyi Sürüş Yolları - Mordoğan - Karaburun

Ege’nin en güzel yönlerinden bir tanesi doğasıdır ancak insanlarının ve köylerinin de pek o kadar güzel olduğu söylenebilir. Bakıldığında, Mordoğan’ın İzmir – Çeşme otobanının Karaburun çıkışında olduğu görülüyor ve burada Ege Denizi’nin bulunduğu muhteşem dönemeçler mevcut. Zeytin ağaçları ile etrafınızın sarılı olduğu, masmavi bir denizin sonsuzluğa uzandığı Mordoğan – Karaburun yolu size bir dinlence gibi gelecek. Yalnızca nefis manzaraları ile değil, yukarıda da belirttiğimiz gibi köylerinde oturup insanları ile muhabbet edebileceğiniz Kösedere ve İnecik gibi yerleşkeleri de olan bu yol, sizler için çok tatlı bir deneyim olacaktır. Ayrıca, Ege’nin Yeni Gözdesi Özdere başlıklı yazımızı okuyarak bölge hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

2Marmaris – Bozburun

Türkiye'nin En İyi Sürüş Yolları - Marmaris - Bozburun

Bozburun, Türkiye’nin saklı cennetlerinden bir diğeri ve Marmaris’ten Bozburun’a gittiğiniz yol; sizler için yalnızca bir yol anlamı taşımayacaktır, emin olun. Kıvrımlı yolları ile bu rotada, Ege’nin yeşiline, bolca zeytin ağacına, burnunuza gelen tatlı kokulara ve elbette masmavi bir denize doyabilirsiniz. Mola vereceğiniz pek çok durağı da bulunan Bozburun’da, Turgut Şelalesi’ni rota üzerinde görmenizi ve duraklamanızı, bunun yanında Selimiye köyünde güzel bir akşam yemeği yemenizi önerebiliriz.

1Finike – Kaş

Türkiye'nin En İyi Sürüş Yolları - Finike - Kaş

Antalya’nın en çok turist çeken bölgelerinden Finike, hem tarihi ile hem de doğası ile bilinen en güzel yerleşkelerden ve Finike’den Kaş’a yapacağınız yolculukta; çok virajlı bir rotanız oluyor. İşin güzel tarafı ise, her viraj dönüşünde harika manzaralarla ve küçük koylarla karşılaşmanız. Kısa kısa molalar vererek çıkabileceğiniz bu harika yolculuk, sizleri masalsı bir deneyime sürükleyebilir. Bakıldığında, Yunan Adası Meis örneğin, mola verebileceğiniz güzide yerlerden bir tanesi ve Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olan Kaputaş da Kaş’ın biraz ilerisinde bulunuyor. 

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz