Ülkemizin en kalabalık ve güzel kentlerinden biri olan İzmir aynı zamanda Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında sayılıyor. Kent yazlık tatil beldeleri ile ön plana çıkmış durumda, ancak aslında İzmir, Türkiye’nin kış turizmi konusunda son derece popüler bir nokta olan Bozdağ Kayak Merkezi’ne de ev sahipliği yapıyor. Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde kurulu ve her yıl binlerce kayak tutkununu ağırlıyor. Ayrıca merkez, doğa sporları yapmak isteyenleri de kendine çekiyor ve bu yüzden 4 mevsim ziyaretçi akınına uğruyor. 

4Bozdağ Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Bozdağ Kayak Merkezi - Genel

İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ Köyü sınırları içerisinde yer alan kayak merkezi İzmir’e 110 kilometre uzaklıkta. İzmir merkezinden belirli saatlerde Bozdağ Köyü’ne otobüs seferleri var, bu otobüsler ile kolayca merkeze ulaşabilmek mümkün. İzmir hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Ege’nin Başkenti İzmir’in Gezi Rehberi başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. 

3Bozdağ Kayak Merkezi’ne Ne Zaman Gidilir?

Bozdağ Kayak Merkezi - Mevsim

1988 senesinde hizmete açılan Ege Bölgesi’nin en önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Bozdağ Kayak Merkezi’ne kayak yapmak için gidecekseniz en uygun dönem kar kalınlığının 80-120 santim arasında değiştiği Aralık ayından Mart ayına dek olan dönem.  Ayrıca merkezde Şubat ayında dağcılık şenlikleri düzenleniyor ve her yıl yüzlerce kişi bu şenliklere katılmak için Şubat ayında Bozdağ Kayak Merkezi’ne gidiyor. Bu arada merkez bahar aylarında da yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlıyor. Eğer kayak tatili yapmaya karar verdiyseniz ve farklı alternatifler arıyorsanız, Kayak Tatili İçin En İyi 5 Uludağ Oteli başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. 

2Bozdağ Kayak Merkezi’nde Konaklama

Bozdağ Kayak Merkezi - Sömestr

Bozdağ Kayak Merkezi’nde konaklama için iki alternatif bulunuyor, Bozdağ Kayak Merkezi Oteli ve Gölcük Prenses Oteli. Bozdağ Kayak Merkezi Oteli 4 suit 16 oda olmak üzere toplam 20 odalı bir otel ve bu otelde konaklamanın yanı sıra kayak malzemeleri kiralama ve satın alma hizmetleri de sunuluyor. Gölcük Prenses Oteli ise 51 odalı bir tesis ve bina 1929 yılında Atatürk için inşa edilmiş, bu da otele kendine has bir hava katıyor.

1Bozdağ Kayak Merkezi Pistleri

Bozdağ Kayak Merkezi - Pistler

Merkezde üç adet pist bulunuyor ve bu pistler hem amatör hem de profesyonel kayakçılar için uygun. Merkezin kuzey kısmında yer alan pist özellikle Alp disiplini ile kaymak için çok uygun. Merkezde pistlere ulaşım sağlamak için üç tane de mekanik tesis yer alıyor.

Türkiye’nin en popüler kayak merkezleri dışında merkezler keşfetmek ve daha ekonomik kayak tatili yapmak istiyorsanız, Türkiye’nin Az Bilinen Kayak Merkezleri başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz