Yurt dışı tatili, özellikle gençlerin en büyük hayali! “Work and Travel” ve benzeri organizasyonlar, her yıl binlerce genci Türkiye’den alıp, çalışırken seyahat etmek amacıyla farklı ülkelere uçuruyor. Genç, yaşlı herkesin hayatında mutlaka bir kez de olsa gidip görmesi gereken yüzlerce ülke var; ancak tam da bu noktada, kredi kartınızı yurt dışında nasıl kullanabileceğiniz kilit kısımlardan biri.

yurtdisi-kredi-karti-1

Darp olaylarının artması ve güvenlik sorunları gibi nedenlerle günümüzde nakit kullanımı çok azaldı. Artık herkes banka kartı ya da kredi kartı ile alışveriş yapıyor. Yurt dışında da, hem güvenlik hem de kapkaç korkusu nedeniyle insanlar yanlarında sınırlı miktarda nakit taşımayı tercih ediyor.

Günlük hayatımızı kolaylaştıran kredi kartlarının yurt dışında kullanımını bu yazımızda sizler için detaylı bir şekilde kaleme aldık!

3Kartınızın Yurt dışı Kullanıma Açık Olduğundan Emin Olun

yurtdisi-kredi-karti-3

Seyahatiniz esnasında kredi kartı kullanmayı planlıyorsanız, öncelikle kartınızı yurt dışı kullanıma açtırmanız gerekiyor. Kartların çoğu, genelde ilk etapta yurt dışı kullanımına açık olmuyor ve bu tamamen güvenliğiniz için alınmış bir önlem. Daha önce pek çok kez online kredi kartı hırsızlığına şahit olan bankalar, bu konuda ipleri sağlamak tutmak için bir dizi önlemler alıyor.

Uçağınıza binmeden birkaç gün önce mutlaka müşteri hizmetlerini arayıp, kredi kartınızın yurt dışı kullanımına açılmasını talep edin. Böylece, sıkıntı yaşamadan kartınızı kullanabilmek için ilk adımı atmış olacaksınız.

2Gideceğiniz Ülkedeki Yaygın Ödeme Şeklini Öğrenin

yurtdisi-kredi-karti-1

Gideceğiniz ülkeyi ve şehri belirlediyseniz, oradaki yaygın ödeme şeklini öğrenmek oldukça önemli! Günümüzde, kredi kartları üzerinde yaygın olan iki logo bulunmaktadır. Bunlardan biri Master Card, ikincisi ise Visa. Bu iki ödeme yöntemi genelde yurt dışında da ortak kullanılan ödeme şeklidir ve kartınızın üzerinde iki logodan biri varsa, genellikle problem yaşamazsınız.

Ancak, son dönemde Türkiye’de kullanılan ödeme sistemi Troy ve daha fazla globalleşmeye çalışan American Express gibi ödeme yöntemleri, pek çok ülkede henüz kullanılamıyor. Troy ya da American Express logolu kartlarınız varsa, tavsiyemiz gideceğiniz ülkedeki yaygın kredi kartı ödeme şeklini seyahatinizden önce öğrenmeniz. Aksi halde, ödeme yaparken büyük problemler yaşayabilirsiniz.

1Kartınızı Kullanmaya Başlayın

yurtdisi-kredi-karti-4

Yukarıda belirttiğimiz iki adımı tamamladıysanız, kredi kartınızı yurt dışında yapacağınız alışverişlerde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz demektir. Kredi kartı ödeme şeklinize uygun logoya sahip ATM’lerde para çekimi ve benzeri işlemleri de kolaylıkla yapabileceğinizi ek olarak hatırlatalım.

Yurt dışına çıkmak sizin de hayallerinizden biriyse, Tatil Dükkanı üzerinden avantajlı fiyatlarla yurt dışı otelleri ve turları için rezervasyon yaptırabilirsiniz! Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz