Seyahat etmeden önce yol güzergâhını iyi bilmenizde fayda var, ancak belirlediğiniz yolun tehlikesi hakkında da bilgi sahibi olmanız, her şeyden önce geliyor. Bakıldığında, Türkiye genelinde dünyaya nam salmış düzeyde tehlikeli yollar mevcut. Bugünkü yazımızda Tatil Dükkanı olarak Türkiye’nin en tehlikeli seyahat yollarını sizler için derleyeceğiz.

Siz de, yola çıkmadan önce hem internet üzerinden hem de karayolu haritasından gerekli araştırmalarınızı yaparak yollar hakkında bilgi sahibi olun. Bu sayede, hem daha güvende bir yolculuk geçirebilir hem de tatsız aksaklıklar ile karşılaşmamış olursunuz. Karayollarında uzun süre yolculuk yapmaktan hoşlananlara Vizesiz Seyahat Edilebilen Balkan Ülkeleri başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

7Kemaliye Taş Yolu

En Tehlikeli Seyahat Yolları - Kemaliye Taş Yolu

Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Kemâliye Taş Yolu, belki de ülkemizin en keskin virajlarına sahip yollarından. Bakıldığında, bolca tünele, maalesef bariyer olmaksızın uzunca bir yola ve keskin virajlara sahip olan bu yolda aracınızı kullanırken, her açıdan dikkatli olmanız gerekir.

6Kop Dağı Geçidi

En Tehlikeli Seyahat Yolları - Kop Dağı Geçidi

Kar, kış, kıyamet… Kop Dağı Geçidi için söylenebilecek üç kelime varsa, herhalde onlar, bunlardır. Erzurum dolaylarında, tam 2409 rakım değerli ile dikkat çeken Kop Dağı Geçidi, yüksekliği ile korkuturken aynı zamanda engebeli arazinin yol tutuşu engellemesi hasebiyle de tehlike arz ediyor.

5Yağ Donduran Geçidi

En Tehlikeli Seyahat Yolları - Yağdonduran Geçidi

1750 Metre yükseklikte bir dağ yolu düşünün, öylesine soğuk ki; yağı bile dondurabiliyor gibi bir efsane dahi türetilmiş olsun… Evet, Yağ Donduran Geçidi ismini tam olarak bu efsaneden alıyor ve Sivas’ta bulunuyor. Hem sert ve soğuk hava şartları hem de engebeli yol hasebiyle, her açıdan dikkatli olmanızda fayda var.

4Kuş Yuvası Geçidi

En Tehlikeli Seyahat Yolları - Kuş Yuvası Geçidi

1401 Metre yükseklikte yer alan Kuş Yuvası Geçidi, Türkiye’nin en tehlikeli geçitlerinden bir diğeri. Bakıldığında, özellikle motorcular arasında ünlü olan bu geçiti, yokuş yukarı ve epey keskin zikzaklara sahip. Karapınar – Gümüşkavak mevkiinde bulunan bu geçitten geçmeniz gerekir ise, dikkatli olmanızda fayda görüyoruz.

3Bayburt – Of Yolu

En Tehlikeli Seyahat Yolları - Of Yolu

Burası, sadece Türkiye’de değil, dünya üzerinde bilinen en zor yollardan bir tanesi. Haşmetli bir dağın eteğine kurulmuş Bayburt – Of yolu boyunca, bariyersiz bir yol izlemek durumundasınız ve tek bir hata, kesinlikle çok kötü sonuçlanabiliyor.

2Erciyes Dağı Yolu

En Tehlikeli Seyahat Yolları - Erciyes Yolu

Erciyes Dağı yolu da, herhangi bir bariyer bulunmaksızın inşa edilen, dağ eteğindeki yollardan bir tanesi. Hem sert ve soğuk havadan ötürü yer yer buz tutan hem de bariyersiz bu yolda, olabildiğince dikkatli olmanız gerekiyor.

1D915 No’lu Bayburt Yolu

En Tehlikeli Seyahat Yolları - Bayburt

D915, dünyanın en tehlikeli yolu olarak görülüyor. Bakıldığında, hem Türkiye’deki hem de dünyadaki tüm yolların “zorluk” niteliklerini bir arada bulunduran, uzunca bir yol olarak bilinen D915 numaralı Bayburt yolunda, oldukça dik yamaçlarla birlikte, keskin virajlar da bulunuyor. Pek çok motosiklet tutkununun dik yamaçlardan ötürü favori adresi olan D915’in oldukça dikkatli kullanılması gerekiyor.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz