Şubat ayında kayak tatili yapmak için birçok nedeniniz var kuşkusuz. Kayak sezonunun yavaş yavaş sonlarına gelirken beyaza bürünmüş muhteşem dağ manzaraları ve lüks tesisleriyle büyüleyen kayak merkezleri sizleri bekliyor. Kendinizi benzersiz bir kayak tatili ile ödüllendirmek için acele etmenizi tavsiye ediyoruz.

Uludağ Kayak Merkezi

Kayak tatili için en uygun oteller ve otellerin özellikleri hakkında detaylı yazıları daha önce paylaşmıştık. Yazımızda, Şubat ayında kayak tatili için en iyi 5 kayak otelini sizler için detaylı bir şekilde listeledik. Ek olarak, Türkiye’deki Kayak Merkezlerinin Skipass Ücretleri başlıklı yazımızı okuyarak skipass ücretleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. İşte Şubat ayı için en iyi 5 kayak oteli tavsiyesi…

5Karinna Hotel Convention & Spa

Türkiye'nin En İyi 10 Kayak Oteli - Karinna Hotel Pist

Hem lüks hem de uygun fiyatlı bir kayak oteli tercih etmek istiyorsanız, tercihinizi Karinna Hotel’den yana kullanabilirsiniz. Bu özel tesiste, ısıtmalı kapalı yüzme havuzu bulunuyor. Bu sayede herhangi ekstra bir ücret ödemeden, spor sonrasında rahatlama şansı yakalıyorsunuz. Uludağ 2. gelişim bölgesindeki modern konaklama tesisleri arasında bulunan otelde iş toplantıları için tasarlanmış 5 farklı konferans salonu da yer alıyor. Pistlere yakın olması ve kayak eğitmenlerine sahip olması yönünden, Karinna Hotel mutlaka şans verilmesi gereken Şubat ayı için Uludağ otelleri arasında kendisine yer buluyor.

4Uslan Hotel

Uslan Otel - Genel

Uludağ 1. gelişim bölgesinde bulunan Uslan Hotel’in en dikkat çeken yönü, pistlere sadece 50 metre mesafede bulunmasıdır. Pistlere bu kadar yakın olmasına rağmen uygun fiyatlı olması, bu oteli en çok tercih edilen otellerden biri yapıyor. Otelde restoran ve bar bulunuyor, aynı zamanda kayak ekipmanlarınızı da, otele ait olan kayak mağazasından kiralayabiliyorsunuz. Otelde eğlenmeniz için salon oyunları, rahatlamanız için de 1 adet sauna yer alıyor. Balayı tatili için de konsepti bulunan Uslan Hotel’in gecelik konaklama fiyatı lüks otellere oranla çok daha uygun.

3Grand Kartal Hotel

Kartalkaya Kayak Merkezi - Grand Kartal Otel

Türkiye’nin en güzel kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya’nın belki de en eski otellerinden bir tanesi olan Grand Kartal Hotel, hem hikayesi ile hem de ambiyansı ile büyüleyen tesislerden. Bakıldığında, kuruluşu Kartalkaya’nın kuruluşuna hemen hemen denk olan bu tesiste, harika bir kar tatili yapmanız için hemen her şey hazır ve muhteşem bir atmosfer de sizleri bekliyor. Şubat ayında kayak tatili için en ideal otellerden bir tanesi de Grand Kartal Hotel kuşkusuz.

Grand Kartal Hotel - Hikaye

Kartalkaya’nın son teknoloji donanımlara sahip bir kayak merkezi olduğu biliniyor, bu kayak merkezinin göbeğindeki muhteşem tesis Grand Kartal ise sizlere harika pistlerde, her seviyede kayak imkanı sunuyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi - Konaklama

Grand Kartal otel etrafında, kolay seviyede pistlerle karşılaşabiliyorsunuz. Daha önce hiç kayak yapmadıysanız, kayak öğretmenlerini genelde burada bulabilmeniz de mümkün. Otele dönüş pisti, Resul Dede pisti, Köroğlu’ndan dönüş pisti, Çamçukuru pisti, kolay pistler olarak belirlenmiş durumda. Kayak deneyiminiz yoksa, Grand Kartal’da kayak yapmak için etrafında bulunan en uygun pistler kesinlikle bunlar. Otel hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Muhteşem Bir Kayak Tatili İçin Grand Kartal Hotel başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Grand Kartal Hotel - Pistler

Biraz deneyimliyseniz, Kartalkaya’nın Grand Kartal’a yakın pistlerinden Dede, Kırmızı, Gezi, Arka Çanak isimli pistlerinde kayabilirsiniz. Bunlar, normal zorluk seviyesindeki pistler olarak bilinmekteler. Efe pisti, Köroğlu’ndan iniş, Siyah pist, Latif pisti, Yılmaz Demir pisti gibi pistler ise; bolca macera arayan profesyonel kayak tutkunlarına göre hazırlanan zor pistler olarak bilinmekteler!

2Renaissance Polat Erzurum Hotel

Polat Erzurum Hotel - Genel Yorum

Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden biri olan Palandöken’de bulunan Renaissance Polat Erzurum Hotel, konaklayabileceğiniz harika tesislerden bir tanesi. Otele ait bir telesiyej sistemi ile son yılların ülkemizdeki en popüler kayak merkezi Palandöken’de, kendi kayak pistlerini de oluşturan Polat Erzurum Resort, 7,5 kilometre uzunluğunda olan bu pistlerinde suni karlama sistemini kullanıyor ve 400 metrelik pistinde gece ışıklandırması da mevcut.

Polat Erzurum Hotel - Aktiviteler

Kolaydan zora kadar her seviyede konukları için pist bulunduran tesisten dilerseniz Palandöken’in diğer pistlerine de erişebilmeniz mümkün oluyor. Dilerseniz akşamları, ışıklandırma sistemleri sayesinde; dilerseniz öğleden sonraları, güneş olsa da yapay kar makineleri sayesinde, toz biçimindeki karla muhteşem bir kayak serüveni yaşamak isterseniz; Polat Erzurum Resort ve Palandöken’de bu kesinlikle mümkün.

Polat Erzurum Hotel - Kayak

Genel hatları ile hem kar tatili ve kayak için hem de huzurlu bir konaklama için tercih edilebilecek tesislerden biri olan Polat Erzurum Resort; Şubat ayında kayak tatili için tercih edebileceğiniz en iyi tesislerden bir tanesi. Siz de, eksiksiz ve olabildiğince isteklerinizi karşılayan bir tatil yapmayı düşünüyorsanız, listenize bu tesisi eklemeyi unutmayın.

1Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort

Son yılların en gözde kayak merkezlerinden bir tanesi olarak bilinen Kartalkaya, aldığı yatırımlarla her yıl kendisini biraz daha geliştiriyor ve etrafında inşa edilen konaklama tesisleri, yıllar geçtikçe daha da donanımlı birer kayak oteline dönüşüyorlar. Kaya Palazzo Ski de bunlardan bir tanesi ve hiç şüphesiz Kartalkaya’nın en güzel tesislerinden.

Otel, Kartalkaya’nın en güzel yerinde bulunuyor ve burada hem pistlere ulaşım hem de kayak yapmak oldukça kolay hale geliyor. Bakıldığında, uluslararası bir marka olan önden kapaklı ve korumalı Leitner Detechable Chairlifts liftlerini kullanan tesis, misafirlerine lift kullanımlarını tamamen ücretsiz sağlıyor.

Farklı zorluk derecelerinde toplamda 11 adet piste sahip olan Kaya Palazzo’nun 7 adet lifti mevcut. Eğer buraya sadece huzur dolu bir dinlence için geldiyseniz ve kayak yapmak sonradan aklınıza geldiyse; üzülmenize hiç gerek yok, çünkü kayak malzemeleri kiralayabileceğiniz bir alan da tesis içerisinde bulunmakta.

Dilerseniz acemi dilerseniz profesyonel olun, Kartalkaya’nın en güzel oteli Kaya Palazzo’nun pistlerinde doyasıya kaymanız için her türlü hizmet tarafınıza sağlanıyor. Eğer daha önce kayak yapmadıysanız, kokartlı öğretmenler tarafından kayak dersleri alabileceğinizi de ek olarak hatırlatalım. Şubat ayında kayak tatili için en iyi tercihlerin başında Kaya Palazzo geliyor kuşkusuz. Bu özel tesis hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Kartalkaya’nın Zirvesi: Kaya Palazzo Ski Mountain başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz