Ülkemizin dört bir yanına dağılmış şifalı suların en önemlilerinden biri olan Kuzuluk Kaplıcası, Sakarya ilinin Akyazı ilçesinde yer alıyor. Sakarya’nın en önemli kaplıcası olan Kuzuluk, Selçuklular zamanından beri bilinen bir sağlık kaynağı olma özelliğini taşıyor.

Burada bulunan tesisler sayesinde Kuzuluk Kaplıcaları bir şifa merkezi olmanın yanı sıra hem ruhu hem de bedeni dinlendirmek için kusursuz bir tatil mekânı olarak ön plana çıkmış. Eğer sessizlik ve huzur dolu bir ortamda tatil yaparken şifalı sulardan faydalanmak istiyorsanız, Şifanın Merkezi Afyon’un En İyi 10 Termal Oteli başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

3Kuzuluk Kaplıcaları’na Nasıl Gidilir?

Kuzuluk Kaplıcaları - Termal Küvet

Kuzuluk’a İstanbul’dan otobüs seferleri bulabilmek ve bu seferlerle ulaşabilmek mümkün. Eğer Kuzuluk’a Adapazarı’ndan gidecekseniz Adapazarı Otogarı’ndan beldeye saat başında otobüs kalkıyor.

2Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?

Sakarya Akyazı’daki Kuzuluk Kaplıcaları birçok farklı hastalığın iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Kuzuluk’un şifalı suları ile kan dolaşımı sorunları, kalp hastalıkları, deri ve cilt rahatsızlıkları, sinir sistemi hastalıkları, solunum yolu hastalıkları, bazı çocuk hastalıkları, çocuk felci, kireçlenme, safra kesesi hastalıkları, kadın hastalıkları, karaciğer hastalıkları, idrar yolları enfeksiyonları, aşırı kilolar, böbrek taşları, tüm romatizmal hastalıklar tedavi edilebiliyor.

1Konaklama

Kuzuluk Kaplıcaları - Genel

Bölgenin en önemli konaklama yeri Kuzuluk Kaplıca Evleri ve Termal Oteli’dir. Farklı talep ve beklentilere hizmet verebilen bu tesisler, aileniz, eşiniz ve arkadaşlarınızla ayrıcalıklı bir tatil geçirmeniz için hizmetinizde.

Kuzuluk Kaplıcaları - Sauna

Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz. Her türlü detayın düşünüldüğü eşyalı dairelerde aradığınız he şeyi kolaylıkla bulabilirsiniz. Kapalı havuz, çocuk oyun alanları, sportif faaliyetler ve dinlenme bahçelerinin yer aldığı Kuzuluk Kaplıca Evleri’nde evinizdeki huzurla tatilinizi yapabilirsiniz.

Kuzuluk Kaplıcaları - Odalar

Eğer tercihinizi termal otelden yana kullanmak isterseniz, Kuzuluk Termal Otel’de konaklayabilirsiniz. Standart, suit ve apart oda seçenekleriyle hizmet veren tesiste, Türk hamamı tarzında 3 termal özel banyo, sauna ve 2 masaj salonu bulunuyor.

Ülkemizin şifalı su kaynakları kaplıcalarımız hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Kaplıcalarıyla Ünlü Şehirler, Şifalı Sularıyla Ünlü Afyon Kaplıcaları ve Sedef Hastalığı İçin Güre Kaplıcaları adlı yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz