Muhteşem bir tatil hayaliniz var, ancak bunların gereklilikleri ve püf noktaları da yok değil. Artık, her şeyin dahil olduğu, muhteşem bir tesise sahip olan oteller var; gittiğiniz gibi, aradığınız her şeyi tek bir çatı altında bulabilme rahatlığınız da var; yine de bu püf noktaları okuyarak tatilinizi kusursuz kılmak isterseniz, bu yazımızda tam olarak onlardan bahsedeceğiz.

Bodrum Gezi Rehberi - Gümüşlük Plajı

Tatil Dükkanı Blog üzerinde daha önce bir tatilin püf noktaları hakkında pek çok yazı kaleme almıştık, Az Para Harcayarak Harika Bir Tatil Yapmanın Sırları da bunlardan bir tanesi; inceleyerek ekonomik bir tatil için harika tüyolar edinebilirsiniz! Gelelim, muhteşem bir tatil için gerekli olan 10 maddeye…

10Fazla Plan Yapmayın

Yeşil Vadi - Su Üstü Çadır

Rotanızı çizdiniz, gezilecek yerleri belirlediniz; hatta bunları günlere, saatlere bile yaydınız, ancak inanın o işler öyle olmuyor… Gideceğiniz tatil bölgesinde görmek istediğiniz pek çok yeri önceden belirleseniz de, evdeki hesap çoğu zaman çarşıya uymuyor. Bu sebepten tavsiyemiz, fazla planlı olmamanız ve tatilinizi doyasıya, istediğiniz gibi; anı yaşayarak gerçekleştirmeniz yönünde olacaktır. Elbette, rota belirlemek ve muhakkak gitmek istediğiniz yerleri listelemek önemli, ancak bunlara kesin sınırlar çizmek oldukça gereksiz ve gittiğiniz yerde keşfedilmeyi bekleyen, listeniz dışında belki de onlarca yer mevcut. Bunları görmeyi, anı yaşamayı sakın ola ihmal etmeyin.

9Gereğinden Fazla Eşya Almayın

Havaalanında Zaman Kazandıracak İpuçları - Bavul

Tatil dediğinizde, eşyalar bir kamp çantasına dahi rahatlıkla sığabilmeli! Birkaç günlük gideceğiniz tatil için valizinize bütün gardırobunuzu yüklemeyin. Acil bir şeye ihtiyacınız olursa, etrafınızdaki pek çok mağazadan alabilmeniz mümkünse; birkaç parça eşya ile yola çıkmanız yeterli olacaktır. Elbette, gemi turları ve tematik akşam yemekleri gibi konseptli tatillerde, özel eşyalar almanız yerinde bir hareket; ancak kendinize fazla yüklenmenin de inanın alemi yok. Keyfinize bakın!

8Şarkı Play Listleri Oluşturun

Muhteşem Bir Tatil İçin Gerekli Şeyler - Şarkı Listesi

Güzel bir tatilin en güzel yanı, sevdiklerinizle muhabbettir şüphesiz, ancak bazen insan kendi kendine muhabbeti de özler. Bu sebepten, güzel bir çalma listesi oluşturarak gideceğiniz tatilde, manzaraya bakarken bu çalma listesini açıp biraz da kendinizi dinleyin. Huzur ve mutluluk, bu hayatta sevdiklerinizden geçebilir; ancak iç huzuru bulmak tamamen kendinizle ilgilidir. Örneğin bir sahilde ya da görkemli bir dağ manzarasında, elinizde içeceğinizle, müziğinizi dinlerken bir yandan kendinizle muhabbet, şüphe yok ki çok özel bir deneyim olacaktır. Ayrıca, yol uzunsa, çalma listelerini yol boyunca da kullanabilmeniz tavsiye edilir.

7Rahat Kıyafetler Alın

Balayı Tatilinde Alınması Gerekenler - Kıyafet

Özellikle yeşili ve mavisi bol, doğası harika ve doğa yürüyüşü yapılabilecek bölgelere gidiyorsanız; çok yürüyecek, çok keşfedecekseniz, tavsiyemiz yanınıza rahat kıyafetler almanız yönünde olacaktır. Özellikle rahat bir spor ayakkabı, hafif kıyafetler, hem yürümenizi kolaylaştıracak hem de yapacağınız keşif turunu çok daha keyifli hale getirecektir. Kaldı ki tesiste de, akşamları sahile inerken, bu rahat kıyafetler size çok daha iyi gelecek.

6Tatile İşi Karıştırmayın

Muhteşem Bir Tatil İçin Gerekli Şeyler - Tatile İş Karıştırmayın

Mükemmel bir tatil için en önemli maddelerden bir tanesi bu. Adı üzerinde, tatil ve işinizi değil, kendinizi tatile çıkarıyorsunuz. Bu sebepten, işle ilgili hemen her şeyi kafanızdan atın; hatta mümkünse telefonlarınızı bile sadece belli saatlerde açın ve böylece rahatsız edilmeyin. Kafanızı dinlemek, huzur bulmak adına çıktığınız bu yolculukta, olmadık işler sırtınıza binmesin. Siz de, tatilden döndüğünüzde tam performanslı bir çalışan olarak, zinde dönün.

5Gezilecek Yer Araştırması Yapın

Manzarasına Doyamayacağınız Bisiklet Rotaları - Amasra - Sinop

Hangi tatil yöresine gidiyorsanız gidin, gezilecek yerler muhakkak vardır ve hem yurtiçinde hem de yurt dışında görmeniz gereken pek çok doğa harikası mevcut. Bu sebepten, tavsiyemiz rezervasyonunuzu yaptırdıktan hemen sonra, gideceğiniz şehre ya da kasabaya yönelik gezi rehberlerini okuyun. Gezi rehberlerini okuduktan sonra, saat ve gün sınırları çizmeksizin bunları yalnızca listeleyin ve uygun vakitlerde muhakkak gidin. Ufak bir tavsiye, Doğa Harikası Fethiye’nin En İyi 5 Oteli başlıklı yazımızda sizler için muhteşem konaklama tesislerine yer verdik ve Fethiye, gezilecek yerleri bol olan en önemli merkezlerimizden bir tanesi!

4Tatilden Beklentilerinizi Belirleyin

Trenle Avrupa'yı Keşfet - Rota

Bir tatilden beklentiniz nedir? Kusursuz olması mı, yoksa kusurlu olmasına rağmen sizi bolca eğlendirmesi mi? Temanızı belirlemeden tatile çıkma kararı almak, çoğu zaman bir hüsrana sebep olur. Örneğin, bolca eğlenmek ve gece hayatı yaşamak istiyorsanız, kış aylarında kar tatili en güzel seçeneklerden bir tanesidir; ancak termal tatil bölgeleri, eğlence için pek de elverişli alanlar olmazlar. Dolayısıyla, seçiminizi de beklentilerinize göre yapmanız uygun olur.

3Tatilde Yalnız Kalmayın

Muhteşem Bir Tatil İçin Gerekli Şeyler - Yalnız Kalmayın

Dönem dönem yalnız kalmak elbette güzel, yukarıda da belirttiğimiz gibi; bir sahilde, tek başınıza içeceğinizi yudumlarken dinleyeceğiniz müzik, size epey huzur verebilir; ancak bunu her zaman yapmak, çoğu zaman tatilinizin tekdüze ve sıkıcı geçmesine sebebiyet verir. Dolayısıyla, tavsiyemiz tatilinizi sevdiklerinizle birlikte yapmanız ya da tek başınıza gittiyseniz dahi tatilde olabildiğince sosyalleşebilmeniz yönünde olacaktır. Türkiye’nin pek çok tatil bölgesinde, sosyalleşilebilecek pek çok alan, etkinlik ve elbette samimi insanlar mevcut. Yalnız kalmamak, tatilinizden maksimum verim almanızı sağlayan en temel etken olacaktır.

2Sosyalleşebileceğiniz Fırsatları Değerlendirin

Kıbrıs Gece Hayatı - Otel Konserleri

Etkinlikler, konserler, canlı performanslar, animasyonlar ve elbette spor alanları; bir turistik bölgenin sosyalleşebileceğiniz yerleridir ve tatil yaparken buralara adım atmayı sakın ola ihmal etmeyin. Sosyalleşerek, tatilinizi çok daha aktif ve eğlenceli hale getirebilir, yaşadıklarınızdan anı yaşayarak ve düşünmeyerek daha fazla zevk alabilirsiniz. Ayrıca, Kıbrıs’ta Yılbaşı Eğlencesi Bir Başkadır! adlı yazımızı okuyarak Kıbrıs eğlence hayatı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

1Keyif Alın

Türkiye'nin En İyi Kamp Yerleri - Kelebekler Vadisi

İş, güç ve benzeri durumlar sizleri çoğu zaman yorar ve bu stresin fazla geldiği dönemlerde tatil istersiniz. Çıktığınızda ise; kafanızın boş olması gereklidir. Bakıldığında, pek çok insan tatildeyken dahi işini, gücünü, derdini, stresini yanında götürür; bizse bunu yapmamanızı tavsiye ediyoruz. Tatildeyken keyif almaya vakit yaratmamanız halinde, tatilden döndüğünüzde eskisinden daha kötü ve stresli bir halde işinize ya da kaotik hayatınıza geri dönebilirsiniz ve bu durum tatilinizi tamamı ile anlamsızlaştırır. Tavsiyemiz, anı yaşayın ve keyif almaya bakın; hiçbir şey sizden değerli değil, hayat tüm hızıyla devam ediyor!

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz