İçindekiler
Son yılların popüler kayak merkezlerinden biri haline gelen Kartepe, hem konumu hem de gelişimi itibariyle potansiyel konuklarını cezbetmeye devam ediyor. Özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerden ulaşımın çok kolay olması dolayısıyla tercih edilen bu tesis, hem günübirlik bir geziye hem de uzunca bir kış tatiline oldukça müsait. Teknolojik yönden yıllar geçtikçe daha fazla gelişen Kartepe’yi, bu yazımızda detaylı olarak inceleyecek, konaklayabileceğiniz yerleri, yeme ve içme kültürünü, Kartepe’de gezilebilecek yerleri listeleyeceğiz.
Diğer kayak merkezlerine nazaran daha ekonomik bir kayak merkezi olarak nam salmış Kartepe’ye ek olarak, dilerseniz Kristal Kar Cenneti Sarıkamış Kayak Merkezi yazımızı okuyarak ekonomik bir diğer kayak merkezi olan Sarıkamış’ı da listenize ekleyebilirsiniz.
13Kartepe’ye Dair
2008 Yılında 7 beldenin birleşmesi sonucunda bir ilçe halini alan Kartepe, günümüzde Kocaeli’ne bağlı bir yer ve İzmit’in doğusunda, Sapanca’nın batısında yer alıyor. En yüksek rakımı 1700 metreye erişen Kartepe Kayak Merkezi, Samanlı dağları arasında yer alıyor ve her yıl ziyaretçisi artan bir tesis olduğu aşikar.
Ağaçların yapraklarını döktüğü sonbahar aylarında, Sapanca gölünün ihtişamlı manzarası ile birlikte görebileceğiniz Kartepe Kayak Merkezi, aslına bakarsanız sadece kış sezonu için değil; dört mevsim ziyaret edilebilecek güzide yerlerden bir tanesi. Kış aylarında, gerek profesyonel gerekse acemi kayakçıların tercihi olan merkezde, 80 – 250 santim arasında bir kar kalınlığı mevcut. 42 Kilometrekare genişliğinde bir alana sahip olan Kartepe Kayak Merkezi, her yaştan kayakçıyı ağırlayabilen, taleplere karşılık verebilen bir merkez olarak, hem yakın konumu hem de doğası ile ilgi çekiyor.
12Kartepe Kayak Merkezi Pistleri
Toplamda 4 farklı kayak pistine sahip olan Kartepe’de, acemiler ve profesyoneller için ayrı pistler de mevcut. Acemi pistinin uzunluğu 450 metre olarak biliniyor ve bu acemi kayakçılar için gayet yeterli bir uzunluk. 1400 ila 1600 metre arasında değişen pistler ise Geyikalanı pisti olarak bilinmektedir ve burada daha çok profesyonel kayakçıların bulunduğunu görebilmekteyiz.
Geyikalanı pistinin zirvesine çıkarak Sapanca Gölü’nün müstesna manzarasını izlemenizi ise kesinlikle öneriyoruz. 4 Liftinin 3’ünde telesiyeji olması sebebiyle, kayakçıların oldukça rahat taşınabildiği de ek olarak belirtilmesi gereken ayrıntılardan.
Genel hatlarıyla hemen her pistinde, orta, zor ve kolay seviyelerde bölümleri bulunan Kartepe, her türlü seviyedeki kayakçı için oldukça ideal. Burada, hem kayabilir hem de zirvede oturarak huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz, çünkü Sapanca Gölü’nün doğası, kış aylarında ayrı bir güzel.
11Kartepe’ye Gitmek için İdeal Aylar
Türkiye’nin en yeni kayak merkezlerinden bir tanesi olan Kartepe, doğal güzelliği, ormanları ve Sapanca Gölü manzarası ile dikkat çekiyor; buraya gitmek ve kayak yapmak için en uygun aylar ise Aralık – Mart arası. Kar kalınlığının yüksek olduğu bu aylarda Kartepe’de kayak için ideal şartlar bulunabiliyor. Ocak ve Şubat aylarında oldukça dolu görünebilen kayak merkezine, günübirlik gitmek isterseniz bunun için de pek çok tur olduğunu hatırlatalım.
10Kartepe Telesiyej ve Skipass Ücretleri
Kayak merkezinde Skipass ücretleri, 50 ila 100 TL arasında değişiklik gösterebiliyor. Dönem dönem değişebilen bu miktarlara dair detaylı ve net bilgiyi gittiğinizde elbette öğrenebilirsiniz ancak Skipass ücretlerinin turla gitmeyenler için genelde 100 TL olduğu söyleniyor. Son olarak, Skipassları günlük sınırsız olarak kullanabildiğinizi ve kartı alırken sizden depozito isteyebileceklerini de ek olarak belirtelim.
9Kartepe’de Konaklama
Kartepe’de konaklayabileceğiniz pek çok tesis bulunuyor ve bunlar diğer kayak merkezlerine nazaran konaklama fiyatlarının uygun olduğu kayak otelleri olarak biliniyorlar. Aşağıda, sizler için birkaçını listeledik ve detaylı bir biçimde hizmetlerini anlattık. Ek olarak, Türkiye’nin En İyi Kayak Balayı Otelleri başlıklı yazımızı okuyarak tesislerin balayı çiftlerine sunduğu ayrıcalıklı hizmetler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
8Kartepe Park Otel
İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü arasında, harika bir konumda konaklamak, kayak yapmak istemez misiniz? O halde tercihiniz kesinlikle Kartepe Park Otel olmalı. Kayak merkezine oldukça yakın bir mesafede bulunan Kartepe Park’ta, oda kahvaltı konsepti uygulanıyor ve 40 odalı bu tesiste, sessiz, sakin bir tatil yapabilmektesiniz. Tesisin ilk çocuğunuzu 0-6 yaş arasında ücretsiz olarak kabul ettiğini de ek olarak belirtelim.
[hotel id=”14978″][/hotel]
7Green Park Resort Kartepe
Yarım pansiyon konsepti ile Kartepe’nin en başarılı kayak otellerinden bir tanesi olan Green Park Resort Kartepe de tercihlerinizden bir tanesi olabilir. Konaklamak ve keyifli bir kayak tatili geçirebilmeniz adına hemen her şeyi düşünen Green Park’ın kayak pistine direkt erişimi mevcut. Ayrıca, burası doğal karın en uzun sürdüğü pistlere en yakın tesis. Kayak odası, kayak takımı, liftler, Snowboard, Teleski gibi hizmetleri bulunan Green Park’ta siz de harika bir kayak yaptıktan sonra, Spa merkezinde yenilenebilirsiniz.
[hotel id=”16386″][/hotel]
6Kartepe’de Gezilecek Yerler
Kartepe’ye giderseniz, kayak merkezi dışında görülebilecek pek çok yerin olduğu da biliniyor. En özellerini ve muhakkak gidilmesi gerekenleri Tatil Dükkanı Blog olarak sizin için derledik.
5Maşukiye
Sapanca Gölü kıyısında bulunan ve şahsi aracınızla Kartepe Kayak Merkezi’ne gidecekseniz, yol üzerinde muhakkak durmanız gereken yerlerden bir tanesi Maşukiye olarak biliniyor. Abhaz ve Çerkeslerin kurduğu Maşukiye, şehirden kaçmak isteyenlerin, kaotik ortamdan kurtulup doğa içinde biraz dinlenmek isteyenlerin en çok uğradığı yer. Taze alabalıklar, organik sebzelerle yapılmış muhteşem yemeklerin bulunduğu restoranlar ve elbette samimi, sıcak insanları ile Maşukiye’de, doğa içinde günübirlik bir gezi yapmayı unutmamanızı temenni ediyoruz.
4Kuzu Yaylası
Burası, genelde kampçıların uğrak noktası oluyor ancak kış aylarında, şüphe yok ki ayrı güzel. Kuzu Yaylası, bir milli park olarak uzun yürüyüşler yapabileceğiniz, doğanın sesini dinleyebileceğiniz yerlerden. Yayladan iki saatlik bir yürüyüş sonucunda, Kartepe’nin zirvesine varabileceğinizi de hatırlatmakta fayda var.
3Kartepe’de Ne Yenir?
Kartepe’yi, günübirlik, sadece kayak için gidebileceğiniz bir yer olarak düşünüyorsanız, gezip görebileceğiniz pek çok yer var ve bunun yanında acıktığınızda oturabileceğiniz pek çok uygun fiyatlı restoran da mevcut. Şüphe yok ki bir kayak merkezinin en bilindik menüsü, sucuk ekmektir; ancak sucuk ekmek yemek istemezseniz, alabalık, kiremitte köfte, ovma çorbası, Gebze mantısı da; tadabileceğiniz lezzetlerden.
Cansu Alabalık, Vadi Restaurant, Maşukiye Değirmen Restaurant gibi bilindik ve ünlü restoranların bulunduğu Kartepe Kayak Merkezi etrafında, bu restoranlar dışında da otel restoranlarına uğrayabilirsiniz. Ek olarak, konaklamaya karar verirseniz; otellerin de harika menülerle sizlere hizmet verdiğini ek olarak belirtelim.
2Kartepe Kayak Merkezine Ulaşım
Kartepe Kayak Merkezi, İstanbul’a sadece 110 kilometre mesafede ve şahsi aracınızla kısa süre içerisinde bu kayak merkezine varabiliyorsunuz. Şahsi aracınız yoksa, Kartepe turları ve otobüsleri de yine pek çok otobüs firmasının sunduğu hizmetler arasında yer alıyor. Dilerseniz, Kocaeli’ne vardıktan hemen sonra, Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis etmiş olduğu otobüsler aracılığı ile Kartepe’ye varabilmeniz de mümkün oluyor. Ankara’dan 3,5 saat, Eskişehir’den 2,5 saat, Bolu’dan 1 saat 50 dakikada ulaşabileceğiniz Kartepe, pek çok şehre yakınlığı ile gidilebilecek en güzel kayak merkezlerinden bir tanesi.
1Genel Yorum
Günübirlik ya da birkaç günlük bir kayak tatilini, yakın bir konumda yapmak isterseniz; Kartepe Kayak Merkezi bunun için kesinlikle çok uygun. Yeni ve büyümekte olan bu kayak merkezine hem doğası için hem de lezzetleri için gidebilir, harika bir kayak yaptıktan hemen sonra, muhteşem lezzetler tadarak evinize dönebilirsiniz.
Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere.