Kıbrıs Girne Limanı

İçindekiler

Kıbrıs gezilecek yerler adlı yazımızda Kıbrıs şehirleri, Kıbrıs otelleri ve Kıbrıs hakkında aklınıza gelebilecek her detayı öğrenmeye hazır olun! İşte Kıbrıs ta gezilecek yerler ve daha fazlası…

Doğu Akdeniz’de konumlanan Kıbrıs, Sardunya ve Sicilya’dan sonra en büyük üçüncü adadır. Her mevsim ziyaret edilip tatil yapılabilme potansiyeline sahip olan Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs olmak üzere iki bölgeye ayrılır. Akdeniz‘in turizm cenneti olan Kıbrıs, lüks otelleri, doğal güzellikleri, tarihi yapıları, kültürel dokusu, masmavi ve tertemiz plajları, yöresel tatları, eğlenceli ve hareketli gece hayatı ile adeta olağanüstü bir bölgedir. Sadece Türkiye‘den değil aynı zamanda dünyanın her yerinden turiste kapılarını açan Kıbrıs, özellikle misafirperverliği ile dikkatleri üzerine çekiyor ve gelenleri fazlasıyla memnun ediyor. Özellikle Türk vatandaşlarının pasaport ya da vize olmadan sadece kimlik kartları ile çok hızlı ve kolay bir şekilde giriş yapmaları büyük bir avantaj sağlamaktadır. Öte yandan Kıbrıs’a 1,5 saatlik direkt uçuşların bulunması ve Mersin, Alanya ve Taşucu limanlarından kalkan feribotların doğrudan Kıbrıs’a gitmesi de cabası! Peki her şeyiyle sizlere kolaylık sağlayan Kıbrıs’ı daha yakından tanımaya ne dersiniz? O zaman Kıbrıs gezilecek yerler listesini inceleyin ve ardından bir gezi planı oluşturun!

  • Kıbrıs’ta Nerelere Gidilir? Kıbrıs’ta gezilecek yerler arasında Girne Kalesi, Girne Yat Limanı, Venedik Sütunu, St. Mamas Manastırı, Kıbrıs Müzesi ve Bellapais Manastırı gibi noktalar en popüler olanlarıdır.
  • Kıbrıs Önemli Etkinlikler: Kıbrıs’ın farklı şehirlerinde ve köylerinde her mevsim birbirinden farklı birçok etkinlik düzenlenmektedir. Bunlardan birkaçına örnek vermek gerekirse; Girne Zeytinlik Festivali, Güzelyurt Portakal Festivali, Bellapais Klasik Müzik Festivali, Kıbrıs Tiyatro Festivali ve Lefkoşa Gençlik Karnavalı gibi festivalleri sıralayabiliriz. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için ayrıca bakınız; “Tatil Cenneti Kıbrıs’ın En Ünlü Festivalleri
  • Kıbrıs Yeme-İçme Yerleri: Kendi geleneklerine ve kültürel alışkanlıklarına sadık kalan Kıbrıs, özellikle yöresel tatlarıyla bunu en güzel şekilde yansıtır. Özel tarifleri ve yöreye özgü yemekleri ile Kıbrıs mutfağı, herkesin damak zevkine hitap ediyor. Kıbrıs’a geldiğinizde bu tatlardan mahrum kalmamak adına Argonya, Khephal Balık & Fish, Ömerli Meyhanesi, Maria’nın Yeri ve Saraba gibi yerleri tercih edebilirsiniz.
  • Kıbrıs’ta Ne Yenir? Kıbrıs köftesi ve Kıbrıs tatlısı en meşhur yemekleri olurken, aynı zamanda şeftali kebabı, piruhi mantısı ve hellim peyniri gibi tatlar da oldukça meşhur ve beğenilmektedir. Aynı zamanda Kıbrıs’ta ne yenir adlı yazımızı inceleyerek daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Kıbrıs tatlısı tarifi ve Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu yazımıza da göz atabilirsiniz; “Kıbrıs Tatlısı Ve Adanın En Ünlü 3 Lezzeti
  • Kıbrıs Tarihi Yerler: Geçmişten günümüze gelene kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kıbrıs, her noktasında bu tarihi izleri gözler önüne sermektedir. Sadece doğal güzellikleri ile değil aynı zamanda tarihi yapıları ile de dikkat çeken Kıbrıs’a geldiğiniz zaman önceliğiniz Batık Gemi Müzesi, Barbarlık Müzesi, Selimiye Cami ve St. Hillarion Kalesi gibi noktalara gitmek olsun. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak için ayrıca bakınız; “Kıbrıs’ın Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri
  • Kıbrıs’ta Ne Yapılır? Kıbrıs’a geldiğinizde birbirinden lüks Kıbrıs otellerinde konaklayabilir ve otellerin içerisindeki olanak ve hizmetlerden istediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Çünkü otellerin içerisinde eğlenebileceğiniz ve bol aktivite yapabileceğiniz şeyler mevcuttur. Bunun dışında masmavi plajlarında yüzüp güneşlenebilir, doğal güzelliklerini ve tarihi yapılarını yakından keşfedebilirsiniz.
  • Kıbrıs Kaç Günde Gezilir? Kıbrıs’ı gezmek için en ideal zaman aralığı 3 – 4 gündür.
  • Kıbrıs’a Hangi Mevsimde Gidilir? Kıbrıs hava durumu genel olarak sıcak ve hep denize girilecek düzeydedir. Sessiz ve sakin bir tatilin tadını çıkarmak ve denizin keyfini sürmek istiyorsanız Mayıs – Haziran veya Eylül – Ekim aylarında Kıbrıs’ı ziyaret edebilirsiniz. Konuyla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için ayrıca bakınız; “Kıbrıs’a Hangi Mevsimde Ne Zaman Gidilmeli?
  • Kıbrıs Para Birimi: Kıbrıs’ın para birimi Türk lirası olup, getirilen para miktarına herhangi bir kısıtlama yapılmadığını belirtelim.

Kıbrıs Haritası

Kıbrıs Gezilecek Yerler Listesi

Girne Kalesi

Girne Kalesi

Nerede? Girne‘nin kuzeydoğusunda bulunan Girne Kalesi, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu özelliğiyle her köşesinde bir tarihi iz barındıran Girne Kalesi, resmen açık hava müzesini andırıyor diyebiliriz. Hatta öyle ki zamanda yolculuk yapıyormuş hissine kapılabilirsiniz. Benzersiz mimarisi ile büyülerken aynı zamanda tarihi ve kültürel dokusu ile kendine hayran bırakan bu kale, Akdeniz’in sularına açılan liman üzerinde konumlanmaktadır. Orta Çağ’dan günümüze gelene kadar yapısını bozmayan Girne Kalesi, Kıbrıs Girne gezilecek yerler arasında kesinlikle yer almalı!

Nasıl bir yer? Kentin en harika noktalarından biri olan kalenin, M.S. 7.yy da Bizanslılar tarafından Arap akınlarına karşı şehri korumak amacıyla inşa edildiği bilinmektedir. 1491 yılında Venediklilerin eline geçen kale, birçok değişikliğe giderek bugünkü halini almıştır. 1570 yılında itibaren tam 300 yıl boyunca Osmanlıların elinde kalan kale, daha sonra İngilizler tarafından hapishane ve polis okulu olarak kullanılmıştır. Bu anlamda içerisinde pek çok farklı mimari esere yer veren kale, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarıyor. Lüzinyan ve Venedik Kulesi, St. George Kilisesi, Kırnı mezarları, sarnıçlar ve Lüzinyan dönemine ait zindanların yer aldığı kalede en önemli mekanın ise Batık Gemi Müzesi olduğunu söylemeden geçmeyelim.

  • Ziyaret Saatleri: 08.00 – 18.00
  • Giriş ücreti: 20₺ (Fiyatlar 2022 yılına aittir)
  • Ulaşım Haritası

Bellapais Manastırı 

Bellapais Manastırı

Nerede? Gotik mimarinin en güzel örneği olan Bellapais Manastırı, Girne’nin Beylerbeyi köyünde yer alıyor. Girne şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan bu manastır, 12. yy da Roma döneminde inşa edilmiştir. Orta Çağ döneminde düzenlenerek bir takım eklentilerin yapıldığı bu benzersiz yapı, Fransızca “Abbaye de la Paix” (Barış Manastırı) isminden ortaya çıkmıştır. Beşparmak Dağları’ndaki bir kayalık üzerinde kurulu olan Bellapais Manastırı hem manzarası hem de görkemli yapısı ile gelenleri etkisi altına alıyor.

Nasıl bir yer? İlk olarak manastıra 1187 yılında Kudüs’ten göç eden Augustinian mezhebi rahipleri yerleşmiş ve ardından sürekli olarak el değiştirmiştir. Manastırın ilk binası Fransa Kralı III. Hugh, avluyu çevreleyen revaklar ve yemekhane ise Kral IV. Hugh tarafından inşa edilmiştir. Kıbrıs Osmanlı tarafından fethedilince, Bellapais Manastırı Yunan Ortodoks Kilisesi’ne verilmiş ve uzun bir süre manastırın sadece kilise bölümü kullanılmıştır. 13. yy’den kalma bu kilise, günümüze gelen en sağlam yapıdır. Manastırın ortasında Roma döneminden kalma iki mermer lahit bulunurken, lahitlerin arkasından ise yemekhane bölümüne geçiliyor. Öte yandan manastır içerisinde bulunan rahiplerin çalışma ve sohbet odaları, yatak odaları ve değerli eşyaları ile mükemmel bir tarih yolculuğuna çıkacaksınız.

Olmazsa olmaz! Şehrin her yerinden görülen bu manastır hem deniz hem de doğa manzarası ile gelenleri adeta büyülüyor. Aylık yaklaşık olarak 20 bin yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Bellapais Manastırı, belli dönemlerde klasik müzik konserleri ve çeşitli müzik festivalleri düzenlemektedir.

  • Ziyaret Saatleri: 08.00 – 18.00
  • Giriş ücreti: Yetişkin: 15₺ / Öğrenci: 7,5₺ (Fiyatlar 2022 yılına aittir)
  • Ulaşım Haritası

Salamis Antik Kenti

Salamis Antik Kenti

Nerede? Kıbrıs da gezilecek yerler arasında mutlaka yer alan Salamis Antik Kenti’nin Bronz Çağı’nda kurulduğu biliniyor. Salamis Antik Kenti, M.Ö. 11. yy’e kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahip olup, hakkında birçok efsaneye yer vermektedir. Kuzey Kıbrıs’ta bulunan bu antik kent, aynı zamanda içerisinde pek çok eseri barındırır. Helenistik, Roma ve Bizans gibi dönemlerin izlerini taşıyan bu antik kent, en çarpıcı yapıları ile hala gelenleri cezbediyor.

Bir efsaneye göre bu kentin, Antik Yunanistan‘da Salamis isimli bir adanın prensi tarafından kurulduğu bilinmektedir. Başka bir efsaneye göre M.Ö. 1075 yılında Enkomi büyük bir depremin sonucunda yerle bir olunca, halkın yavaş yavaş buraya geldiği ve Salamis kentini kurduğu bilinmektedir. Zamanında Kıbrıs’a başkentlik yapan bu antik kent, içerisinde barındırdığı yapıları ile yerli ve yabancı pek çok turistin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Nasıl bir yer? Antik Tiyatro, Forum, Zeus Tapınağı, Gymnasium (spor alanı), eski hamam yapıları, Agora (pazar yeri) ve Salamis krallarının mezarları gibi yerler, tarihçilerin ya da tarih sevenlerin beğenerek büyük bir ilgi gösterdiği noktalar arasındadır. Bu yerler dışında sur ve limanlar, Roma villası, Bizans su sarnıcı, Kompanapetra Bazilikası, Aya Epiphanios Bazilikası ve su deposu gibi yapılar da bulunmaktadır. Kentin içerisindeki bu harabe ve kalıntılar, geçmişin tüm ihtişamını sergileyerek ne kadar çok önemli kültüre sahip olduğumuzu bir kez daha vurguluyor.

Othello Kalesi

Othello Kalesi

Nerede? Kıbrıs Mağusa gezilecek yerler listesinde yer alan Othello Kalesi, Shakespeare’e ilham kaynağı olmasıyla popülerleşmiş ve daha çok merak edilmeye başlanmıştır. Lüzinyanlar tarafından 14. yy’de muhtemel bir düşman saldırısını önlemek amacıyla inşa edilen bu kale, hendeklerle kuşatıldığı için uzun bir süre “geçilmez kale” olarak adlandırılıyordu. Kıbrıs, Venedikliler tarafından işgale uğrayınca, kalenin yapısı komple değişime uğramış ve askeri bir kale haline getirilmiştir.

Nasıl bir yer? Kalenin avlusuna giriş yaptığınızda ilk etapta sizleri 400 yıldan fazla bir tarihe sahip antika toplar karşılıyor. Biraz daha ilerledikten sonra bronz silah, çeşitli demir top mermileri ve mancınıklar ile karşılaşacaksınız. Orta avluda yer alan ve Lüzinyanlar tarafından yemek odası olarak kullanılan Büyük Salon, 1300 yılına dayanan tarihi ve Gotik tarzı kirişleri ile mükemmelliğin çok daha ötesinde…

Shakespeare’in bu kaleden ilham aldığı düşünülen Othello oyunu, Kıbrıs’ın liman kentinde hayat bulmuş ve büyük bir nam salmıştır. Hal böyle olunca Shakespeare severlerin daha fazla ilgi gösterdiği bu kale, 2014 yılında restorasyona girmiş ve 1 yıl sonra yeniden açılmıştır. Hem Venedik hem de Lüzinyanlı mimariye ait izleri taşıyan bu yapının avlusunda ya da tonozlu salonunda etkinliklerin veya performans sanatlarının düzenlendiğini ekleyelim.

Girne İkon Müzesi

Girne İkon Müzesi

Nerede? Kıbrıs ta gezilecek görülecek yerler arasında bulunan İkon Müzesi, Girne’nin önemli müzelerinden biridir. Mimarisi ve içeriği bakımından da büyük bir ilgi gören Girne İkon Müzesi, Arkhangelos Mikhael Kilisesi olarak da biliniyor. Bu yapı terk edilmiş bir kilise iken zamanla turizme kazandırılmış ve müzeye dönüştürülmüştür.

Nasıl bir yer? Üç kattan oluşan müzede, 17. ve 19. yy’e ait ikonlar sergileniyor. Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından saklanan bu ikonlar, müze faaliyete açılınca yeniden sergilenmek üzere verilmiştir. Hz. İsa ve azizleri ile ilgili pek çok tasvire yer veren İkon Müzesi, Kıbrıs’ın tarihi ve turizmi bakımından önem arz ettiği için yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret ediliyor. Müzenin tarihini daha detaylı öğrenmek ve eserlerini yakından keşfetmek için gezi listenize bu rotayı eklemeyi unutmayın! 🙂

Büyük Han

Büyük Han

Nerede? Kıbrıs Lefkoşa gezilecek yerler arasında yer alan Büyük Han, kentin önemli tarihi eserlerinden biri olduğu için yoğun ilgi görmektedir. Asmaaltı Meydanı’nın güneybatısında konumlanan Büyük Han, yine aynı meydanda yer alan Kumarcılar Hanı ile beraber günümüze gelene kadar herhangi bir hasara uğramamış ve sapasağlam kalmıştır. Kıbrıs için önemli bir tarihi eser olan Büyük Han, gösterişli yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kıbrıs, 1571 tarihinde Osmanlılar tarafından fethedildikten tam 1 yıl sonra Büyük Han inşa edilmiştir. Belli bir dönem Birleşik Krallığın egemenliği altında olan bu yer, kısa bir süre hapishane ve durumu olmayanlar için bir barınak olarak kullanılmıştır.

Nasıl bir yer? Adanın en güzel yapılarından biri olan Büyük Han’ın, Bursa’daki Koza Han’dan ilham alınarak yapıldığı bilinmektedir. Kıbrıs’ın hem en güzel hem de en büyük örneği olan bu han, aynı zamanda Osmanlı mimarisine ait en iyi korunmuş eserlerden biridir. Kare şeklinde bir yapı olan Büyük Han, iki kattan oluşur ve toplamda 68 odası vardır. Geçmişte hanın alt katında su deposu ve ahırlar yer alırken, üst katında ise kubbeler ve tonozlar yer almıştır. Günümüzde ise galerisi ve atölyesi ile bir sanat merkezi haline gelen Büyük Han’da folklor dans gösterileri, piyano resitalleri ve drama gösterileri gerçekleşmektedir.

Kamara tou Koraka

Kamara tou Koraka

Nerede? Kıbrıs’ın sembolik yapılarından biri olan Kamara tou Koraka, Love Bridge (Aşk Köprüsü) olarak bilinmektedir. Doğal bir şekilde meydana gelen kayalık kemer köprü, ortalama 6 metre uzunluğunda olup Ayia Napa’nın hemen yanındaki bir sahilde konumlanıyor. Turkuaz rengine sahip denizi ile göz zevkinize hitap eden bu köprü, halk arasında Taş Köprü ya da Sevgi Köprüsü olarak da bilinmektedir.

Nasıl bir yer? Fotoğraf tutkunlarının, balayı çiftlerinin ve günbatımı sevenlerin adresi olan Kamara tou Koraka, turistler tarafından fazlasıyla ilgi görmektedir. Sembolik evlilik törenlerinin yapıldığı bu bölgede, bu ziyaretlerin bir gelenek haline dönüştüğünü söyleyebiliriz. Köprünün ortasında sevdiğinizi öpüp bir dilek tuttuğunuzda, gerçekleşeceğine inanılan bir efsane olduğunu biliyor muydunuz? 🙂 Bu efsanenin gerçek olduğuna dair bir bilgi veremesek de en azından denemeye değer bir şey olduğunu söyleyebiliriz.

Olmazsa olmaz! Köprü sadece bunlardan ibaret değil tabii ki! Köprünün batı kesiminde plajlardan otellere, eğlence tesislerinden deniz mağaralarına kadar pek çok bulunuyor. Tüplü dalış yapmak isteyenler için de bir adres olan bu bölgeye tekne turlarına katılarak ulaşabileceğinizi de belirtelim.

  • Adres: Kamara tou Koraka, Road to Agioi Anargiroi, Ayia Napa, Kıbrıs
  • Ulaşım Haritası

Petra tou Romiou (Gavur Taşı)

Petra tou Romiou (Gavur Taşı)

Nerede? Baf Limasol güzergahında konumlanan Petra tou Romiou, Gavur Taşı ya da Afrodit Kayalıkları olarak da bilinmektedir. Yunan mitolojisindeki aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’in doğum yeri olduğuna inanıldığı için turistlerin ilgisini fazlasıyla çekmektedir. Bu efsane dışında bir başka efsane daha bilinmektedir o da; Bizans kahramanı Digenis Akritas tarafından Arap saldırılarına karşı çıkmak adına bu kayaların taşındığıdır.

Kıbrıs Müzesi

Kıbrıs Müzesi

Nerede? Kıbrıs’ın hem en eski hem de en büyük arkeoloji müzesi olan Kıbrıs Müzesi, bir diğer adıyla da bilinen Kıbrıs Arkeoloji Müzesi, Kıbrıs gezilecek yerler arasında mutlaka olması gereken noktalardandır. Müze 1908 yılında inşa edilmeye başlansa da 1924 yılında binanın yapımı tamamlanmıştır. Ardından birkaç uzantı daha eklenerek müzenin bugünkü haline gelmesi için çalışılmıştır. Lefkoşa’nın Müzeler Caddesi’nde yer alan bu müze, Kıbrıs’ta yapılan kazı çalışmalar sonucunda ortaya çıkan eserleri bünyesinde barındırıyor.

Nasıl bir yer? Dünyadaki en detaylı Kıbrıs antika koleksiyonuna ev sahipliği yapan Kıbrıs Müzesi, Neolitik Çağ’dan Erken Bizans Dönemi’ne kadar Kıbrıs’ın nasıl geliştiğini ortaya koyar. Müzede çanak çömlek, heykel, madeni para, mücevher, bakır objeler ve bunun gibi daha pek çok eserler kronolojik bir sırayla sergileniyor. Kıbrıs’ın kültürünü yakından keşfedeceğiniz, sanatsal, arkeolojik ve tarihi değerlerini öğreneceğiniz bu müzenin en önemli eserleri arasında ise Kalkolitik Dönemi’ne ait haç şeklindeki idol, Erken Tunç Çağı’na ait çanak çömlekler, Genç Tunç Çağı’na ait altın takıları bulunuyor.

  • Adres: Mouseiou 1, Nicosia, Kıbrıs
  • Ziyaret Saatleri: Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma: 08.00 – 18.00 / Cumartesi: 09.00 – 17.00 / Pazar: 10.00 – 13.00 *Pazartesi günleri kapalı.
  • Telefon: +35722865854
  • Ulaşım Haritası

Olimpos Tepesi

Olimpos Tepesi

Nerede? Bir parçası Trodos Dağları’na ait olan Olimpos Tepesi, 1952 metrelik bir yüksekliğe sahiptir. Bu yüksekliğiyle adanın en yüksek noktası olma özelliği taşıyan Olimpos Tepesi, özellikle kış aylarında bembeyaz örtü ile kaplanarak harika manzaralara tanıklık ediyor. Aynı zamanda muhteşem bir güzellikte olan florası ve faunası ile de sizlere tam anlamıyla görsel şölen sunuyor. Yemyeşil ağaçların arasında yürüyüş yapabileceğiniz gibi içinize bolca oksijen depolayacaksınız. Son olarak kış aylarında gelirseniz tepede yer alan kayak merkezine giderek kayak yapabileceğinizi belirtelim.

Nissi Plajı

Nissi Plajı

Nerede? Ayia Napa’da yer alan Nissi Plajı, Kıbrıs’ın en popüler plajlarından biridir. İsmini yanındaki Nissi adasından alan bu plaj, 500 metre uzunluğunda olup 30 metre genişliğindedir. Gün boyu çalan şarkılar, köpük partisi, DJ performansları ve defile etkinlikleri gibi özellikleriyle eğlence tutkunlarının vazgeçilmez adreslerindendir. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret akınına uğrayan Nissi Plajı, aynı zamanda birbirinden farklı aktivite yapma şansı da tanır.

Nasıl bir yer? Konser ve kültürel etkinliklerin sürekli olarak düzenlendiği bu plajda, su kayağı ve rüzgar sörfü gibi su sporlarını gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızla ya da ailenizle plaj voleybolu kortlarında keyifli zaman geçirebilir ve bir rekabet başlatabilirsiniz. 🙂 Unutmadan tertemiz ve berrak suyu ile Mavi Bayrak ödülüne layık olduğunu söyleyelim. Öte yandan plajın olumsuz yanlarından biri deniz yosunları olurken diğer yanı da fiyatların yüksek oluşudur.

Latsi Plajı

Latsi Plajı

Nerede? Sessiz sakin bir tatil yapma düşüncesindeyseniz, Latsi Plajı tam da size göre! Lefkoşa’ya ortalama 90 km mesafede olan Latsi Plajı, tertemiz turkuaz rengi denizi ile gelenleri büyülüyor. Kıbrıs’ın sıcağından bunalan ve serinlemek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Latsi Plajı, çakıl taşlı bir plaj olmasına rağmen aşırı derecede rahatsız etmez.

Nasıl bir yer? Plajın yanındaki mağazalardan alışveriş yapabilir, birbirinden lezzetli restoranlarında karnınızı doyurabilirsiniz. Bunların dışında plajın içerisinde yer alan şezlong, şemsiye, cafe, duş, soyunma kabini ve wifi gibi daha birçok hizmetin bulunduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Ayia Thekla Plajı

Ayia Thekla Plajı

Nerede? İsmini Ayia Thekla Kilisesi’nden alan plaj, Ayia Napa’nın 6 km batısında konumlanıyor ve yürüyerek ulaşım imkanı sağlıyor. Sığ bir suya sahip olan Ayia Thekla Plajı, özellikle çocuklu aileleri ve yüzme bilmeyenleri sevindiriyor. Üstelik eğitimli cankurtaranlara yer veren plaj, herhangi bir endişeye mahal vermiyor. Aynı zamanda sağlık sorunu olan insanlar için özel olarak ilgilendiklerini de söyleyelim.

Nasıl bir yer? Altın rengi, yumuşacık ve upuzun kumsalının yanı sıra tertemiz ve sığ denizinin mükemmel uyumuna diyecek söz yok! Zaten bu özelliklerinden dolayı da mavi bayrak aldığını ekleyelim. Ayrıca içerisinde ihtiyacınız olan her şeyi bulabileceğiniz gibi su kayağı, kano, voleybol ve muz botu gibi aktivitelere de katılım sağlayarak arkadaşlarınız ya da ailenizle eğlenceli dakikalara imza atabilirsiniz.

Camelot Plajı

Camelot Plajı

Nerede? Kıbrıs’ta bir kasaba olan Alsancak’ta konumlanan Camelot Plajı, bir koy üzerinde bulunuyor. Koy üzerinde yer almasından dolayı oldukça sakin ve sessiz bir atmosfere sahip olduğunu söyleyelim ki bu özelliği arayanlar gezi listesine hemen burayı eklesin… Aynı zamanda güvenli bir şekilde deniz keyfi süreceğiniz bu plajda, yine ihtiyacınız olan çoğu şeye kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Nasıl bir yer? Adeta bir havuzu andıran plajıyla nam salan Camelot Beach, DJ performansları ile sizleri sınırsız eğlenceye davet ediyor. Gün boyu şarkılara eşlik edip dans edebileceğiniz gibi içeceklerinizi yudumlayıp hem denizin hem de güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Bu plaj için söyleyebileceğimiz olumsuz bir yan ise denize girdiğiniz anda sizi zorlayacak çakıl taşlarıdır. Ancak bu da kısa süreli bir durumdur. Denize girip biraz ilerledikten sonra incecik kumlara ayağınız değecek ve işte asıl o zaman denizin tadını çıkaracaksınız! 🙂

Escape Beach Club

Escape Beach Club

Nerede? Gezilecek yerler Kıbrıs için oldukça popüler bir destinasyon olan Escape Beach Club, her zaman tertemiz bir suya ev sahipliği yapmaktadır. Çimlerin üzerindeki minderlerde oturabileceğiniz gibi kumların üzerindeki şezlonglarda da oturarak güneşlenebilir ve deniz-kum-güneş üçlüsüne dilediğiniz gibi doyabilirsiniz. Öte yandan birbirinden eğlenceli su sporları arasından birini tercih ederek keyifli zamanlar geçirebilir, bünyesinde barındırdığı restoranlarda leziz yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Konnos Plajı

Konnos Plajı

Nerede? Cape Greco Ulusal Orman Parkı’na ait olan Konnos Plajı, Ayia Napa ve Protaras köyü yakınlarında konumlanıyor. Sakin ve sessiz bir koy olan Konnos, kayalık yüksek dağlarla çevrili olup masmavi ve tertemiz bir denizle misafirleri muazzam bir güzellikle buluşturuyor. Güvenlik ve temizlik konusunda uluslararası Mavi Bayrak ödülü alması da tam yerinde bir davranış! 🙂

Nasıl bir yer? Uzunluğu 200 metre, genişliği ise 40 metre olan bu plaj, yerliler tarafından çok sevilip beğeniliyor. İncecik beyaz kumu, pürüzsüz sahili, turkuaz kristal berrak ve tertemiz suyu… Bunların dışında dalgasız, sessiz ve sakin bir denize ev sahipliği yapması da en çok çocuklu aileleri memnun ediyor. Sakinlik ve sessizlik arayışında olanların ilk tercihleri arasında kesinlikle bu plaj yer almalı!

Makronissos Plajı

Makronissos Plajı

Nerede? Kıbrıslılar tarafından yine çok sık tercih edilen ve sevilen Makronissos Plajı, Ayia Napa’da konumlanıyor. Bölgenin en güzel plajlarından biri olma özelliğine sahip olan Makronissos Plajı, yumuşak bembeyaz kumları ile neden bu kadar sevildiğini açıklayacak nitelikte! Huzur dolu bir tatil yapmak ve kalabalıktan biraz olsun uzaklaşmak isterseniz, bu plaj tam da size göre!

Nasıl bir yer? Kıbrıs gezilecek yerler listesinde kesinlikle olması gereken Makronissos Plajı, özellikle çocuklu aileler için bulunmaz bir Hint kumaşıdır. Hem kumlu hem de sığ bir denize ev sahipliği yapan plaj içerisinde su sporları merkezi de mevcuttur. Su sporları merkezinden dilediğiniz bir ekipmanı seçerek sevdiklerinizle beraber keyifli dakikalar yaşayacağınızın garantisini verebiliriz. Son olarak etrafındaki otellerde konaklayabilir, restoranlarında eşsiz tatlara sahip menülerin tadına bakabilirsiniz.

Finikoudes Plajı

Finikoudes Plajı

Nerede? Kıbrıs’ın Larnaka şehrinde yer alan Finikoudes Plajı, temizliği ve hizmeti ile halk tarafından adanın en iyi plajları arasında gösteriliyor. Hatta temizlik ve hizmet yönüyle plajın Mavi Bayrak ödülü aldığını da ekleyelim. Uzunluğu 500 metre, genişliği ise 100 metre olan Finikoudes Plajı, volkanik kökenli gri kumları ile dikkat çekmektedir.

Nasıl bir yer? Denizinin tertemiz ve sığ olmasının yanı sıra hiç dalga olmaması ve üstelik sıcacık olması beklenilen performansı tam anlamıyla karşılıyor. Plaj, muz, katamaran, jet ski ve su kayağı yapabileceğiniz aktivitelere yer verirken, aynı zamanda paraşütle atlama ve flyboard yapma şansı da tanır. Tuvaletlerden soyunma odalarına, duşlardan tatlı su çeşmelerine, banklardan çardaklara kadar her şey plaj içerisinde bulunmaktadır.

CTO Plajı

Nerede? Larnaka bölgesinde konumlanan CTO Plajı, etrafındaki tesis ve olanaklar ile aileler ve kalabalık arkadaş grupları için birebirdir. Yemyeşil alanları ile içinizi huzurlu dolduracak bu plaj, ince gri kumları ve tertemiz sığ suları ile herkesin gözdesi olmayı başarıyor. Tuvaletlerden duşlara, soyunma odalarından çocuk oyun alanlarına, şezlonglardan şemsiyelere, plaj voleybolundan plaj tenis kortlarına, plaj barlarından su sporlarına kadar her şey elinizin altında!

Plaj tenisi turnuvalarına katılabileceğinizi, sürekli olarak düzenlenen yaz etkinliklerini izleyebileceğinizi ya da katılım gösterebileceğinizi ekleyelim. Son olarak etrafında yer alan restoranlardan, barlardan, cafelerden, büfelerden, marketlerden ve konaklama yerlerinden yararlanabileceğinizi unutmayın.

Vathia Gonia Plajı

Vathia Gonia Plajı

Nerede? Ayia Napa merkezine yakın bir mesafede yer alan Vathia Gonia Plajı, turkuaz rengindeki denizi ve altın ince kumu ile yerli ve yabancı pek çok turistin ilgisini çekiyor. Uzunluğu 300 metre, genişliği ise 40 metre olan bu plajın içerisinde soyunma odaları, tuvaletler, şezlonglar, şemsiyeler ve su sporları yapabileceğiniz aktivite imkanları bulunuyor.

Glyki Nero Plajı

Glyki Nero Plajı

Nerede? Kıbrıs’ın diğer plajlarında olduğu gibi bu plaj da yine Ayia Napa’da yer alıyor. Lefkoşa’ya ortalama 60 km mesafede konumlanan Glyki Nero Plajı, huzur bulmak, sessiz ve sakin bir yerde kafa dinlenmek için sıklıkla tercih ediliyor. Deniz kum güneş üçlüsünün tadını doya doya çıkaracağınız bu yerde, aynı zamanda ihtiyacınız olan her şeye rahatlıkla ulaşacak ve birçok aktivitelerden faydalanacaksınız.

Lara Plajı

Lara Plajı

Nerede? Kıbrıs’ın kuzeybatı kıyısında yer alan Lara Plajı, bembeyaz kumu, renkli taşları ve tertemiz plajıyla Kıbrıs gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunmalı! Nefes kesen manzaralara tanıklık edeceğiniz bu yerde, dalgaların hışırtısı ve yüzünüze vuran rüzgarın esintisi ile bambaşka hayallere dalacağınız çok aşikar. Caretta Caretta kaplumbağalarının güvenli bir bölge olarak bu plajı seçmesi ve yumurtalarını bırakması en önemli özelliklerindendir.

NOT: Eğer kaplumbağaları görmek isterseniz, Mayıs ve Ağustos aylarında burayı gelmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca gelmeden önce belirtelim plajda herhangi bir altyapı olmadığı için tesis, tuvalet, cafe ya da duş gibi imkanlar yoktur. 

Governor’s Beach 

Governor's Beach 

Nerede? Limasol ve Larnaka arasında konumlanan Governor’s Beach (Vadi Plajı), beyaz kayaları ile bir hayli popülerdir. Aynı zamanda beyaz ve ince kumuyla da yoğun ilgi gören bu plajın masmavi berrak sularını görünce denize girmek için can atacaksınız. Yüzmek ve güneşlenmek dışında birbirinden farklı su sporlarını da sevdiklerinizle beraber deneyimleyebilirsiniz.

Karpaz Altınkum Plajı 

Karpaz Altınkum Plajı 

Nerede? Karpaz Yarımadası’nda yer alan Altınkum Plajı, incecik altın kumları ile adından sıkça söz ettiriyor. Adanın en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Karpaz Altınkum Plajı’nın, Yunan mitolojisinde aşk tanrıçası Afrodit’in doğum yeri olduğu biliniyor. Bu konu ile ilgili pek çok efsanenin anlatıldığını da söyleyelim. Güneşin doğuşunu ya da batışını izleyebileceğiniz bu yerde, aynı zamanda sevdiklerinizle beraber uzun uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

Alagadi Plajı

Alagadi PLajı

Nerede? Girne’nin 15 km doğusunda konumlanan Alagadi Plajı hem Kıbrıslılar hem de yabancı turistler tarafından büyük ilgi görmekte ve ilgi odağı olmaktadır. Caretta carettaların yumurtlama yeri olan Alagadi Plajı, oldukça sakin bir plaj olarak biliniyor. Eğer buraya gelmeyi düşünüyor ve kaplumbağaların yumurtalarına rastlamak istiyorsanız, Eylül ayında gelebileceğinizi söyleyelim.

Nasıl bir yer? Girne’nin favori plajları arasında gösterilen Alagadi Plajı, altın sarısı kumu ile etkilerken aynı zamanda berrak denizi ile de sizleri tap noktasına çıkaracağı kesin! Doğayla baş başa olacağınız bu plajda içiniz adeta huzurla dolacak ve dönerken kendinizi tamamen yenilenmiş hissedeceksiniz. Ayrıca plajın etrafındaki restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilir ve plajda dilerseniz kamp yapabilirsiniz.

NOT: Kaplumbağaların yumurtlama alanı olduğu için plajda su sporları ya da plaj aktiviteleri yapılmamaktadır. Aynı zamanda sürekli gözlem altında tutulduğu için plaj saat 20.00 sularında kapatılıyor. 

Kervansaray Halk Plajı

Kervansaray Halk Plajı

Nerede? Girne’nin batısında Karaoğlanoğlu mevkiinde konumlanan Kervansaray Halk Plajı, Girne Belediyesi tarafından hizmete açılmış olup bölgenin en iyi plajları arasında yer almasını sağlamıştır. Plajın en önemli özelliklerinden biri engelli vatandaşları düşünmüş olmasıdır. Özel park yeri, özel duş ve tuvalet bölümlerinin yanı sıra kumsaldan denize kolay bir şekilde ulaşmaları için bir patika yol bulunuyor.

NOT: Kıbrıs’taki plajlar ile ilgili daha detaylı bilgi için ayrıca bakınız; Kıbrıs’ın Dünyaca Ünlü Plajları

Karpaz Yarımadası

Karpaz Yarımadası

Nerede? Mavi ve yeşilin bir arada olduğu Karpaz Yarımadası, bozulmamış doğası ve sakinliğiyle gelenleri hayrete düşürüyor. Kıbrıs’ın İskele ilçesi sınırlarında konumlanan Karpaz Yarımadası hem tarihi hem de doğal yapısıyla adanın en önemli noktalarından biridir. Genişliği 10 – 15 km arasında olan yarımadanın uzunluğu ise 80 km’dir.

Tarih boyunca pek çok uygarlığın egemenliğinden uzaklaşmak ve inzivaya çekilmek isteyenlerin ilk kaçtıkları yer olan bu adada, bu anlamda birçok manastır kurulmuştur. Hatta Apostolos Andreas Manastırı’nın inşa edilen manastırlar arasında en ünlüsü olduğunu belirtelim. Günümüze gelene kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için birçok manastır ve antik kenti bünyesinde barındırdığı gibi bu medeniyetlerin izlerini de taşımaktadır.

Nasıl bir yer? Göçmen kuşlardan sürüngenlere, dev kaplumbağalardan yeşil deniz kaplumbağalarına, suda yaşayan canlılardan karada yaşayan canlılara kadar pek çok hayvana hayat veren bu yer, aynı zamanda maki, selvi ve fıstık çamı ağaçları ile çevrelenerek mükemmel bir manzaraya tanıklık etmenizi sağlıyor. Ayrıca burada balıkta tutabileceğinizi belirtelim.

Limassol Marina

Limassol Marina

Nerede? Kıbrıs’ın en lüks limanlarından biri olan Limassol Marina, şehrin tam kalbinde atıyor. Birbirinden lüks restoranlar, seçkin villalar ve daireler, spa ve fitness kulübü, eğlence ve kültürel tesisler gibi birçok olanağa yer veren marina, aynı zamanda adanın en popüler limanlarındandır. Son derece kaliteli hizmet anlayışına sahip olan Limassol Marina, tesislerinde sağladığı mükemmelliği ile de ödüle layık görülmüştür.

Nasıl bir yer? Sevdiklerinizle beraber güzel vakit geçireceğiniz deniz kenarındaki restoranlarında, manzaraya karşı yerel ve uluslararası eşsiz yemeklerin tadına bakacaksınız. Ayrıca bünyesinde yer verdiği şık mağazalardan, butiklerden ve marketlerden alışveriş yaparak ihtiyacınız olan her şeyi satın alabilirsiniz.

  • Adres: Limassol Marina St 3601, Limassol, Kıbrıs
  • Telefon: +35725020020
  • Ulaşım Haritası

Ayia Napa Marina

Ayia Napa Marina

Nerede? Açık hava tiyatrosundan balıkçı teknelerine, cafelerden restoranlara, heykellerden lüks villalara kadar aklınıza gelebilecek birçok olanağa bünyesinde yer veren Ayia Napa Marina, düzenlediği farklı etkinliklerle göz kamaştırıyor. Belki geldiğiniz zaman çalan geleneksel müziklere eşlik edebilir, dans eden grupların arasına katılabilir ve havai fişek gösterilerini seyredebilirsiniz.

Nasıl bir yer? Gündüz ayrı gece ayrı bir güzelliğe bürünen manzarası ile herkesin beğenisini kazanan bu marina, eğlence anlayışı ve yaşam biçimi olarak herkesten tam puan alıyor! Heyecanlanmanızı sağlayacak aktivitelere katılarak eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabileceğinizi söylemeden geçmeyelim. Son olarak balıkçı teknelerinden taze balık satın alabileceğinizi ekleyelim. Ancak erken saatlerde gelirseniz! 🙂

  • Adres: 52 Ayia Thekla Street Ayia Napa, 5330, Kıbrıs
  • Telefon: +35723300500
  • Ulaşım Haritası

Larnaka Marina

Larnaka Marina

Nerede? Kıbrıs’ta oluşturulan ilk marinalardan biri olan Larnaka Marina, Larnaka şehrinin tam merkezinde yer alıyor. Ortalama 400 tekneye ev sahipliği yapan Larnaka Marina, büyük bir liman olma özelliği taşır ve aynı zamanda bünyesinde tüm olanakları barındırır. Çevresinde yer alan restoran ve cafelerden Kıbrıs’ın yerel tatlarını deneme imkanı sunarken, birçok aktiviteye katılma şansı da tanır. Rüzgar sörfü ya da sürat teknesi yarışı yapabileceğiniz gibi düzenlenen tekne turlarına katılabilir veya Zenobia’da dalış yapabilirsiniz.

Girne Yat Limanı

Girne Yat Limanı

Nerede? Bünyesinde Venedik tarzında eski evlere, restoranlara ve tavernalara yer veren Girne Yat Limanı, Kıbrıs gezilecek yerler listesinin olmazsa olması! Özellikle yaz aylarında birbirinden renkli balıkçı tekneleri ile dolup taşan marina, Kıbrıs’ın özel destinasyonları arasındadır. Ayrıca marinayı gezerken kentin en ünlü yapısı Girne Kalesi’ni de yakından görmüş olacaksınız. Yani bir taşla iki kuş vuracaksınız! 🙂

Nasıl bir yer? Restoranları, barları ve cafeleri ile Girne’nin eğlence merkezlerinden biri olan bu limanda, hafif rüzgar esintisiyle kendinizi dinleyecek ve gün batımı manzarasıyla adeta büyüleneceksiniz. Yaz akşamları bambaşka bir ambiyansa hakim olan Girne Yat Limanı, yerli ve yabancı birçok turisti bu sokaklarda ağırlamaya devam ediyor. Marinanın keyfini çıkarmak için balık restoranlarında oturarak canlı müziğe eşlik etmeli ve enfes lezzetlerinin tadına bakmalısınız.

Cape Greco Milli Parkı

Cape Greco Milli Parkı

Nerede? Adanın güneydoğu bölgesinde bulunan Cape Greco, çam ağaçları ve botanik bahçeleri ile mükemmel bir manzaraya tanıklık ediyor. Geçmişten günümüze gelene kadar doğallığını hiç bozmayan bu milli park, dört mevsim kendini yenileyip değiştirme özeliğine sahiptir. Etrafı orman ve çiçeklerle çevrelenen bu parkta, aynı zamanda çeşit çeşit hayvan türlerine rastlayacaksınız. Yürüyüş yapmayı sevenler arasındaysanız bu parkın tam da size göre olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Nasıl bir yer? Tabelaları takip ederek yapacağınız doğa yürüyüşünde sizlere olağanüstü bir deniz manzarası eşlik ederken, aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz Kamara tou Koraka ve şapel eşlik edecek. Bu beyaz renkli şapel ile köprünün görüntüsüne hayran olacağınız ve fotoğraflamak isteyeceğiniz kesin! Öte yandan parkta sadece yürüyüş yapmayacaksınız. Yürüyüşten yorulduğunuzda piknik alanındaki masalarda yanınızda götürdüğünüz yiyecekleri rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Ayrıca tempolu bir yürüyüş size göre değilse, bisiklet yolunun da olduğunu söyleyerek bisikletlerinizle parkı keşfe çıkabileceğinizi ekleyelim. Peki Cape Greco Milli Parkı’nda tekne turu yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bizce artık Kıbrıs gezisi için hemen bir rota oluşturmaya ve plan yapmaya başlamalısınız! 🙂

  • Adres: X3FC+5CH, Kavo Greko Road, Ayia Napa, Kıbrıs
  • Ziyaret Saatleri: 7/24
  • Telefon: +35722805511
  • Ulaşım Haritası

Akamas Peninsula Milli Parkı

Akamas Peninsula Milli Parkı

Nerede? Yine doğa ve trekking sevenlerin adresi olan bir yere değinmek istiyoruz. Akamas Peninsula Milli Parkı, Kıbrıs’ın en batısında konumlanıyor. Hem Truva Savaşı’nın kahramanı hem de Soli Antik Kenti’nin kurucusu olan Theseus’un oğlundan ismini alan bu milli park, jeolojik yapısıyla gelenleri mest ediyor. Afrodit Hamamları, Lara Plajı ve Mavi Lagün gibi popüler lokasyonları bünyesinde barındıran milli park, flora ve fauna zenginliğiyle de dikkat çekmektedir.

Nasıl bir yer? Akamas Peninsula Milli Parkı, 168 çeşit kuş, 20 farklı sürüngen, 12 farklı memeli ve 16 kelebek türü ile geniş bir yelpazeye ev sahipliği yapmaktadır. Parkta yürüyüş yaparken rastlayacağınız bu güzelliklerin yanı sıra mükemmel bir deniz manzarası karşısında da nutkunuz tutulacak! Öte yandan Afrodit, Adonis ve Smigies olmak üzere üç yürüyüş parkurunun bulunduğunu ve Adonis yolunun en zorlu parkur yolu olduğunu hemen ekleyelim.

Millomeris Şelalesi

Millomeris Şelalesi

Nerede? Başta bulunduğu konumdan dolayı az kişi tarafından bilinen Millomeris Şelalesi, günümüzde büyük ilgi görmekte ve çoğu kişi tarafından bilinmektedir. Adanın en büyük şelalelerinden biri olarak nam salan Millomeris Şelalesi, güneş görmediği için hep ıslak kalmıştır. Bu yüzden şelalenin ismi “milos” ve “meros” yani “nemli alan” kelimelerinden gelmiştir.

Nasıl bir yer? Yürüyüş yapmayı ve fotoğraf çekmeyi sevenlerin tercih edebileceği yerler arasında ilk sırada olan bu şelale, birçok farklı bitki ve çiçeklerle bezenmiştir. Ayrıca birbirinden farklı hayvan çeşidine de yine bu şelalede denk gelebilirsiniz. Bol bol yürüyüş yapacağınız, dolu dolu fotoğraf çekeceğiniz ve yepyeni hatıralar biriktireceğiniz bu yeri listeye hemen eklemelisiniz.

Caledonia Şelalesi

Caledonia Şelalesi

Nerede? Kıbrıs’ın en yüksek şelalelerinden biri olan Caledonia Şelalesi, Platres Köyü’nde bulunuyor. İlkbahar ve yaz aylarında kırlangıç kuşlarının şarkılarla sizi karşılamasının dışında birbirinden farklı bitki ve çiçeklerin size kucak açması kendinizi masal aleminde hissetmenizi sağlayacak. Şelaleye giderken tercih edeceğiniz patika yolu mevsim değişiklikleri nedeniyle bazen sizi zorlayabilir. Bu yüzden her ihtimale karşı iyi ve sağlam bir ayakkabı giymeyi tercih edin!

Afrodit Hamamları

Afrodit Hamamları

Nerede? Akamas Milli Parkı içerisinde yer alan Afrodit Hamamları, farklı efsanelere dayanmaktadır. Bu yerin eski incir ağacının arkasında var olan doğal bir mağaradan adını aldığı bilinmektedir. Kayalıklardan akan suyun oluşturduğu havuzda Afrodit’in yıkandığına ve sevgilisi Adonis ile burada tanıştıklarına inanılmaktadır. Bu anlamda ismi Adonis Hamamları ve Şelaleleri olarak da bilinmektedir. İşte bu efsaneleri ile nam salan Afrodit Hamamları, serin havuzu ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini her daim çekmeyi başarıyor.

Chantara Şelalesi

Chantara Şelalesi

Nerede? Adeta saklı kalmış bir cennet olan Chantara Şelalesi, Phini Köyü ve Trooditissa Manastırı arasında konumlanıyor. Kolay bir ulaşımı olan şelale, birbirinden farklı ağaç türleri ile çevrelenerek yemyeşil bir atmosfere ev sahipliği yapıyor. Şelalede zor bir yürüme parkuru olmadığı için maceracıların tırmanmayı tercih edebileceğini söyleyelim. Tırmanarak zirveye ulaştığınız an bambaşka bir manzaraya tanıklık edeceğinizi şimdiden bilin!

Mesa Potamos Şelalesi

Mesa Potamos Şelalesi

Nerede? Chantara Şelalesi’ndeki gibi bir bitki örtüsüne hakim olan Mesa Potamos Şelalesi, 7 metre yüksekliğindedir. Nehir yatağında bulunan bu şelale, ismini de bu nehir yatağından alır. Aynı zamanda Timios Prodromos Manastırı’na yakın bir yerde konumlandığı için gelmişken bu manastırı da ziyaret edebilirsiniz. Manastıra giderken yol üzerinde piknik yapabileceğiniz bir alan olduğunu ekleyerek sözümüzü bitirelim.

Limasol Tuz Gölü

Limasol Tuz Gölü

Nerede? Kıbrıs’ın hem en önemli sulak alanlarından hem de en büyük göllerinden biri olan Limasol Tuz Gölü, ortalama 10 metrekarelik bir alana sahip olup bataklık ve sazlıklarla doludur. Kasım ve Mart aylarında çeşit çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan bu göl, flamingoları ile fazlasıyla popülerdir. Kuş ve doğa fotoğrafçılığı açısından mükemmel bir lokasyon olan Limasol Tuz Gölü, özellikle sonbahar ve kış aylarında çok daha güzel bir ambiyans yaratır.

Larnaka Tuz Gölü

Larnaka Tuz Gölü

Nerede? Limasol Havaalanı yolu üzerinde konumlanan Larnaka Tuz Gölü, yine flamingolar ve göçmen kuşların durağıdır. Adanın en büyük ikinci gölü olan bu göl, içerisindeki yürüyüş yolları ile tam anlamıyla doğal bir cennettir. Sizlere huzur vereceğini düşündüğümüz Larnaka Tuz Gölü, aynı zamanda harika manzaralara sahiptir. Gölün belli bir kısmı yaz aylarında kururken, kış aylarında ise yağış sebebiyle su seviyesi artmaktadır.

İncirli Mağarası

Nerede? Adanın en büyük mağarası olma özelliği taşıyan İncirli Mağarası, Çınarlı Köyü yakınlarında konumlanıyor. Adını yanındaki büyük bir incir ağacından aldığı söylenen İncirli Mağarası, alçı taşından doğal bir şekilde meydana gelmiştir. İçerisi sarkıt ve dikitlerle dolu olan mağaranın girişini patika yol her ne kadar gizlese de yanındaki incir ağacını görmemek elde değil. Mağaranın içerisine girdiğiniz an, ne kadar geniş ve uzun olduğunu gördüğünüzde şaşkınlığınızı gizleyememeniz çok doğal. 🙂

Nasıl bir yer? Sadece belli bir kısmı ziyaretçilere açık olan mağaranın geniş sütunları ve kumtaşı kayalıkları sizleri fazlasıyla etkileyecek! Mağaranın içerisindeki dar koridorlar, karanlık alanlar ve kayalık kavisler sizi bir labirentteymiş gibi hissetmenize neden olabilir. Hem meraklı hem cesur hem de maceracı ruhların tercih edip keşfetmesi gereken bu mağara, gizemli bir dünyanın kapılarını sizler için aralıyor desek abartmış olmayız.

Cyclops Mağarası

Cyclops Mağarası

Nerede? Çok eski bir tarihi geçmişe sahip olduğu düşünülen Cyclops Mağarası (Tepegöz Mağarası), Neolitik Çağ öncesi döneme ait bulguları ile bir nevi bunu kanıtlıyor. İsmini mitolojiden alan bu mağara hakkında birçok efsane de anlatılmaktadır. Öte yandan bir dalış bölgesi olmasından dolayı bünyesinde güzel koylar ve plajları barındırmaktadır. Sevdiklerinizle beraber hem mağarayı hem de su altı dünyasını keşfedeceksiniz. Üstelik gün batımında da harika bir ambiyans yarattığına emin olabilirsiniz.

  • Adres: X3PG+HJQ, Κόννος – Σπηλιά του Κύκλωπα, Paralimni, Kıbrıs
  • Ulaşım Haritası

Trodos Dağları

Trodos Dağları

Nerede? Kıbrıs’ın en yüksek zirvesi olan Trodos Dağları, tertemiz havasıyla oksijen depolayacağınız ve mükemmel doğasıyla iç içe olacağınız yerlerden biridir. Çeşit çeşit ağaç türleriyle ve çam ormanlarıyla kaplı olan Trodos Dağları, çevresindeki köyleri ve kiliseleri ile çok farklı bir hava katmaktadır. Aynı zamanda olağanüstü bir manzarayı gözler önüne seren bu bölge, özellikle kış aylarında bembeyaz örtüyle kaplanarak kayakçıların gözdesi olup çıkıyor.

Nasıl bir yer? Yürüyüş ya da bisiklet parkurlarına katılabileceğiniz bu yerin köylerini keşfetmeye ne dersiniz? İster birbirinden güzel bu köyleri ziyaret edin ister trekking yapın. Tercih sizin… Öte yandan piknik alanlarında keyifli vakitler geçirebileceğiniz gibi kampta yapabileceğinizi söyleyelim. Ayrıca köylerdeki tarihi kalıntıları keşfederek bilinmeyen bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Avakas Gorge

Avakas Gorge

Nerede? Kıbrıs gezilecek yerler listesinde olması gereken yerlerden bir diğeridir Avakas Gorge. Kıbrıs’ta doğa yürüyüşü yapabileceğiniz nadir yerlerden biri olan Avakas Gorge, Akamas Yarımadası’nda konumlanıyor. Birbirinden farklı bitki ve ağaç çeşitlerine tanıklık ederek yürüyeceğiniz bu bölgede, aynı zamanda çeşitli hayvan türlerine de denk gelebilirsiniz. Buraya gelmek isterseniz, ilkbahar ve sonbahar aylarında gelmenizi tavsiye ederiz. Yaz aylarında çok fazla sıcak olurken, kış aylarında ise içerisindeki derenin su seviyesi yükselerek derinleşir.

NOT: Maceracı ruhların genelde tercih ettiği bu yürüyüş yolu, zorlu bir patika yoluna sahiptir. Bu nedenle gelmek isteyenleri baştan uyarmak isteriz. Zorlu bir patika yolu dışında kaygan zeminlere de sahiptir. Ve gelenler bazı noktalarda taş ve kayalara tırmanmak zorunda kalabilir. Bu nedenle rahat giysiler ve ayakkabılar tercih edilmelidir. 

  • Adres: W8CQ+64X, Avakas Gorge Rd, Peyia, Kıbrıs
  • Ziyaret Saatleri: 7/24
  • Ulaşım Haritası

Samanbahçe Evleri

Samanbahçe Evleri

Nerede? Lefkoşa’nın kuzeyinde yer alan Samanbahçe evleri, 19. yy’de çoğalan nüfustan dolayı maddi desteğe ihtiyacı olan insanlar için yapılmış toplu konut projesidir. Kıbrıs kültürüne en iyi örnek olarak gösterilebilen bu evler birbirine bitişik olarak inşa edilmiştir. Yapısında kerpiç kullanılan Samanbahçe evlerinin kapıları ve pencereleri ise Osmanlı renginden esinlenerek boyatılmıştır. Bu mahallenin yedi sokaktan oluştuğunu ve bu sokakların her birinde Osmanlı tarihinden isimlerin yer aldığını söylemeden geçmeyelim.

MS Zenobia Batığı

MS Zenobia Batığı

Nerede? Bir İsveç yapımı MS Zenobia yapıldıktan bir yıl sonra Kıbrıs yakınlarında alabora olmuştur. Alabora olmasının ardından MS Zenobia feribotunun olduğu kısım zamanla dalış bölgesi haline gelmiştir. Deneyimli dalgıçların dalış yapıp eğlendikleri yerler arasında olan MS Zenobia, kısa bir tekne yolculuk sonrası kolaylıkla ulaşabileceğiniz yerlerdendir. Eğer deneyiminiz yoksa ya da kendinize bu konuda güvenemiyorsanız, bir rehber size eşlik edebilir. Ayrıca daha az deneyimli olanlar enkazın üst kısmında daha rahat bir şekilde dalış yapabilirler.

Kıbrıs’a Yakın Gezilecek Yerler

Ayia Napa

Ayia Napa

Nerede? Kıbrıs’ın doğusunda bulunan Ayia Napa, plajları, restoranları, eğlence merkezleri, otelleri ve daha pek çok yeri ile Kıbrıs’ın önemli noktalarındandır. Akdeniz’de aranılan ve en çok tercih edilen parti rotalarından biri olan Ayia Napa, yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekmektedir. Gece hayatı ve kulüpleri ile nam salan bu yer, aynı zamanda pek çok cazibe merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Nasıl bir yer? Nissi Plajı, Harbour Beach, Landa Plajı ve Makronisos Plajı gibi birbirinden popüler plajları bünyesinde barındıran Ayia Napa, yapılacak çokça sayıda aktiviteye imza atar. Plajlarında su sporları yapabilir, gece kulüplerinde müzik eşliğinde kendinizden geçebilir, sahilde ya da dağlarda bisiklet kiralayarak keşfe çıkabilir, doğal ve tarihi yerleri gezerek bölgeyi baştan öğrenebilirsiniz.

Omodos Köyü

Omodos Köyü

Nerede? Dar sokaklarında kaybolacağınız, tertemiz denizinde yüzüp güneşleneceğiniz, doğal ve tarihi güzelliklerini yakından göreceğiniz Omodos Köyü’nü, Kıbrıs gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemelisiniz. Trodos Dağları’nda yer alan bu köy, şirin olduğu kadar sessiz, sakin ve huzur dolu bir destinasyondur. Şehrin kargaşasından uzaklaşıp kafanızı dinleyeceğiniz Omodos Köyü, sizi geçmişe sürükleyecek! Kuşların cıvıltısı eşliğinde dolaşacağınız bu köyde, halkın kendi elleriyle hazırladığı lezzetlerin tadına bakmadan dönmeyin sakın!

Karaman / Karmi Köyü

Karaman / Karmi Köyü

Nerede? Kıbrıs İngiltere’nin sömürgesi altında kaldığı yıllarda İngiliz aristokratların keşfedip yerleştiği yerlerden biridir Karaman Köyü. Beşparmak Dağları’nın eteğinde yer alan Karaman, bir diğer adıyla da bilinen Karmi Köyü, yeşilliğin içerisinde harika bir rotadır. Dar yürüyüş yolları ve farklı sokak isimlerine hayran olacağınız gibi birbirinden renkli çiçekleri ve tertemiz havasıyla oksijen depolayacaksınız.

Nasıl bir yer? Köyün sokaklarında gezinirken evlerin giriş kapılarına dikkat etmenizi isteyeceğim sizden. Her kapıda evlerin isimleri ve inşa edildiği tarihleri yazıyor. Üstelik bu kapılar otantik olduğu kadar farklı bir ambiyansa da sahip. Küçük bir köy olduğu için içerisinde çok seçenek olmamasına rağmen cafe-pub, restoran, galeri, bakkal ve kilise gibi az sayıda nokta vardır.

Beylerbeyi Köyü

Beylerbeyi Köyü

Nerede? Kıbrıs’ın kuzeyinde yer alan Beylerbeyi Köyü, Girne şehrine bağlı olup şehir merkezine 6 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kıbrıs’ın en güzel şehirlerinden biri olan Beylerbeyi, sakinliği ile adeta gelenleri büyülüyor diyebiliriz. Portakal, limon ve mandalina ağaçlarıyla çevrelenen bu köy, eski Rum mimarisine sahip evleri ve köşkleri ile ortaya olağanüstü bir görüntü çıkarıyor.

Kıbrıs Şehirleri

Girne

Girne

Nerede? Kuzey Kıbrıs’ın turizm başkenti olan Girne, Kıbrıs’ın hem liman kenti hem de en popüler noktalarından biridir. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Girne, kültüründe ve tarihinde Roma, Bizans ve Osmanlı egemenliğinden tarihi esintilere yer verir. Otelleri, marinası, eski Venedik evleri, kalesi, restoranları ve daha pek çok özelliğiyle Girne, adanın en hareketli şehirlerindendir. Özellikle yaz aylarında kalabalık olan ve çok rağbet gören Girne, geceleri olduğu kadar gündüzleri de bir hayli hareketlidir.

Nasıl bir yer? Girne Kalesi ve Girne Limanı dışında Bellapais Manastırı, Beş Parmak Dağları, St. Hilarion Kalesi, Batık Gemi Müzesi, Girne İkon Müzesi, Buffavento Kalesi, Archengelos Michail Kilisesi ve Halk Sanatları Müzesi gibi rotaların da Girne’de popüler olduğunu ve gezi listenize mutlaka eklemeniz gerektiğini belirtelim. Ayrıca sahil kenarında olan ve genellikle 4 ya da 5 yıldızlı Girne otellerinde konaklayarak bu benzersiz manzaranın tadını çıkarmaya bakın!

NOT: Girne ile ilgili daha detaylı bilgi almak için ayrıca bakınız; Girne Gezilecek Yerler

Gazimağusa

Gazimağusa

Nerede? Kıbrıs’ın liman kenti olan Gazimağusa, aynı zamanda tarihi güzelliklerle dolu bir şehirdir. Geçmişten günümüze gelene kadar pek çok uygarlığın egemenliği altında kalan Gazimağusa, bu anlamda çokça sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındırır. Her bir noktasında bu tarihi izleri ve kültürü yakından hissetmenizi sağlar. Altın kumsalları ile sadece Türkiye’de değil tüm dünyada nam salmış olan bu kentin, yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yaptığını tahmin edebilirsiniz.

Nasıl bir yer? Limanı ile fazlasıyla dikkat çeken bu kent, 5 yıldızlı lüks otelleri ile gelenleri fazlasıyla etkiliyor. Eğer bütçenize göre daha uygun hesaplı bir yerde konaklamak isterseniz, pansiyonları da tercih edebileceğinizi belirtelim. Ayrıca buraya geldiğinizde Venedik Kalesi, Gazimağusa Limanı, Mağusa Suları, Salamis Antik Kenti, Othello Kalesi ve St. Francis Kilisesi gibi rotaları gezi listenize eklemeyi sakın unutmayın!

NOT: Gazimağusa ile ilgili daha detaylı bilgi almak için ayrıca bakınız; Gazimağusa’nın Görülmesi Gereken Yerleri

Lefkoşa

Lefkoşa

Nerede? Kıbrıs’ın başkenti olan Lefkoşa, adanın en kalabalık ve en önemli şehirlerden biri olarak bilinir. Köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Lefkoşa, tarih boyunca pek çok medeniyete uygarlık yapmış ve bunu her anlamda hissettirmeyi başarmıştır. Nasıl mı? Tabii ki arkasında dopdolu bir tarihi ve kültürel miras bırakarak! Her yıl binlerce turisti ağırlayan bu kent, gece hayatı ve denizi ile neden bu kadar çok talep gördüğünü açıklayacak nitelikte.

Nasıl bir yer? Buraya geldiğinizde Girne Kapısı, Büyük Han, Selimiye Cami, Etnografya Müzesi, Kıbrıs Araba Müzesi, Kumarcılar Hanı ve Derviş Konağı gibi rotaları gezmeyi ihmal etmeyin. Gezilecek yerler dışında birbirinden lüks 5 yıldızlı otelleri de büyük rağbet görmektedir. İhtiyacınız olan her şeyi bulacağınız bu otellerde, dilediğiniz gibi dinlenecek ve düzenlenen etkinliklere ve aktivitelere katılacaksınız.

Lefke

Lefke

Nerede? Güzelyurt’tan 2016 yılında ayrılıp şehir statüsü kazanan Lefke, “Cittaslow” unvanlı bir şehirdir. İsmini Büyük İskender’in generallerinden biri olan Ptoleme Phidelphus’un oğlu Lefkon’dan aldığı bilinilen Lefke, ambiyansı, yeşilliği ve tertemiz havasının yanı sıra bol su kaynakları ve bakır maden yatakları ile geçmişten günümüze gelene kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Nasıl bir yer? Sessiz ve sakin huzur dolu bir yer olan Lefke, portakal ve mandalina bahçeleri ile adeta görsel şölen sunmaktadır. Kıbrıs Lefke gezilecek yerler arasında ise Soli Antik Kenti, Vouni Sarayı, Petra Tou Limniti Kayalığı, Su Kemerleri, Osmanlı ve Lefke Konakları gibi rotaların olduğunu söyleyerek buraya geldiğiniz zaman mutlaka uğramanız gerektiğini ekleyelim.

Güzelyurt

Güzelyurt

Nerede? Kıbrıs’ın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Güzelyurt, Lefkoşa ve Girne kadar popüler değildir. Verimli topraklara sahip olan Güzelyurt, turunçgil bahçeleri ile oldukça ünlüdür. Kayalara oyulmuş kilise ve manastırların dışında olağanüstü taş konakları ile misafirlerini etkileyen bu kenti hem tarihi eserleri hem de doğal güzellikleri ile Kıbrıs Güzelyurt gezilecek yerler listesine eklemelisiniz.

İskele

İskele

Nerede? Mesarya Ovası ile Karpaz Yarımadası’nın birleştiği bir kısımda bulunan İskele, 1998 yılına kadar Gazimağusa ilçesine bağlıyken 2000 yılında Güzelyurt ile birlikte ilçe statüsü kazanmıştır. Eski tarihte “Trikoma” olarak bilinen bu kentin ismi, Kıbrıslı Türklerin buraya göç etmesiyle “Yeni İskele” olarak değişmiştir. Turistik tesisleri, balıkçı lokantaları, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile turistlerin bir hayli ilgisini çeken İskele’ye geldiğiniz zaman Kantara Kalesi, Apostolos Andreas Manastırı, Altın Kumsal ve Panaya Kanakaria Kilisesi gibi rotaları ziyaret etmeyi unutmayın!

Limasol

Limasol

Nerede? Adanın en güneyinde bulunan Limasol, bir diğer adıyla da bilinen Leymosun, bir liman kentidir. Turizmin fazlasıyla geliştiği bu yerde tahmin edersiniz ki yaz aylarında turist sayısı çoğalmaktadır. Plaj kıyısında birbirinden lüks otellerin olduğunu, her yıl Eylül ayında Şarap Festivali’nin düzenlendiğini ve güzel etkinliklerin yapıldığını hemen ekleyelim.

Larnaka

Larnaka

Nerede? Yine Kıbrıs’ın güneydoğusunda yer alan Larnaka, adanın önemli turistik noktalarından biridir. Palmiye ağaçları ile çevrelenen sahil yolu sizleri alıp başka diyarlara götüreceğinden emin olabilirsiniz. 🙂 Geçmiş tarihte Antik Yunanlılar tarafından “Kition” ismiyle kurulan kent, günümüze gelene kadar birçok farklı egemenliğin altında kalmıştır. Larnaka’da gezerken bu tarihi izleri görüp yakından hissedeceğiniz bir gerçek!

Baf

Baf

Nerede? Kıbrıs’ın batısında bulunan Baf, Kıbrıs’ın liman kentidir. Eski Baf ve Yukarı Baf olmak üzere iki bölgeye ayrılan kent, antik çağlara ait yapılarıyla resmen göz dolduruyor. Yeni Baf olarak da bilinen Yukarı Baf bölgesinde şirin ve tatlı evlere mükemmel bir manzara eşlik ediyor. Akdeniz ve Trodos Dağları arasında kalan Eski Baf ise tam bir yazlık yerdir. Doğal güzelliğinin yanı sıra eşsiz bir tarihi kültürü sahip oluşuyla da sizleri fazlasıyla etkileyecektir.

Çocuklar ile Gezilecek Yerler

Çocuklu aileler için birebir olan Kıbrıs, sınırsız bir eğlence anlayışına sahiptir. Su parklarından müzelerine, hayvanat bahçelerinden oyun parklarına kadar birçok şeyi bünyesinde barındıran Kıbrıs, aynı zamanda birbirinden lüks otellerinde de çocuklarınız için pek çok olanağa yer verir. Öte yandan WaterWorld Themed Waterpark, Paphos Aphrodite Waterpark, Fasouri Watermania, Pafos Hayvanat Bahçesi, Limasol Hayvanat Bahçesi ve Parko Paliatso Luna Park gibi noktalara çocuklarınızı getirebileceğinizi söyleyerek devam edelim.

Bu eğlence yerleri dışında Kıbrıs’ta çocuklarla gezilecek yerler arasında müzeleri de tercih edebilirsiniz. Kıbrıs Tarihi ve Klasik Motor Müzesi, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ve Kıbrıs Araba Müzesi gibi rotalar sizin dikkatinizi çekeceği gibi çocuklarınızın da ilgisini çekebilir. Bunların yanı sıra alışveriş merkezlerinde de çocuklarınız istedikleri gibi eğlenip keyifli zamanlar geçirirken, sizler de bir cafede ya da restoranda oturarak zamanınızı değerlendirebilirsiniz.

Alışveriş Mekanları

Dünyadaki en iyi alışveriş noktaları arasında yer alan Kıbrıs, yöresel pazarlarından alışveriş merkezlerine kadar pek çok farklı alternatife sahiptir. Alışveriş konusunda geniş bir yelpaze sunması ve üstüne üstlük oldukça uygun fiyatlara sahip olması da aranılan özelliklerdendir. Kings Avenue Mall, MY MALL Limassol, The Mall of Cyprus ve Nicosia Mall gibi noktalar Kıbrıs’ta en dikkat çeken ve sürekli olarak tercih edilen alışveriş merkezleri arasındadır. Bu alışveriş merkezleri dışında Bandabulya Çarşısı, Kumarcılar Han ve Büyük Han gibi nostaljik mekanları da bir hayli dikkat çekmekte ve özellikle turistler tarafından büyük rağbet görmektedir.

Kıyafetlerden gümüşlere, ipek parçalardan yastık örtülerine, eşarplardan halılara, seramiklerden ev dekorasyonlarına, ayakkabılardan hediyelik eşyalarına kadar daha pek çok eşyayı sokaklarda kurulan tezgahlarda ya da butik mağazalardan kolaylıkla bulabilirsiniz. Tekstil ürünlerinin ana merkezi olan Girne, Mağusa ve Lefkoşa da aradığınız her şey elinizin altında olacak! Ayrıca nostaljik bir hava katan bu pazarlarda, lezzetli yemeklerin tadına bakmayı, taze meyve ve sebze ürünlerinden satın almayı unutmayın. Son olarak Kıbrıs içki fiyatları ve Kıbrıs alkol fiyatları kullanıcıların merak ettiği şeylerden biri olduğu için, fiyatların gayet uygun olduğunu ve eve dönerken kesinlikle satın almanız gerektiğini söyleyelim. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için ayrıca bakınız; Kıbrıs’ın Alışveriş Rehberi

Kıbrıs Tarihi

Pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Kıbrıs, kültürel değerleri ve tarihi yapıları ile farklı bir coğrafyanın kapılarını aralıyor. Zaten bunu attığınız her adımda hissetmenizi sağlayacak bir tarihi ize de hakimdir. Plajları, turistik yerleri ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Kıbrıs tarihi yerleri ile de büyük beğeni toplamaktadır. Kale, manastır, katedral, kilise, cami ve müze… Tarihi açıdan oldukça zengin olan bu yerin tarihi yapılarını mutlaka listeye eklemelisiniz.

Kıbrıs da gezilecek tarihi yerler arasında Barış ve Özgürlük Müzesi ve Anıtı, Bufavento Kalesi, Batık Gemi Müzesi, Barbarlık Müzesi, Kıbrıs Tarihi ve Klasik Motor Müzesi, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, Kıbrıs Araba Müzesi, Halk Sanatları Müzesi, Kıbrıs Bankası Kültür Vakfı (Pierides Müzesi), Mamas Manastırı, Pigades Tapınağı, Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi, Leventis Galerisi (Leventis Gallery), St. Hilarion Kalesi, Haydar Paşa Cami, Lala Mustafa Paşa Cami, Soli Antik Kenti, Kantara Kalesi, Apostol Andreas Manastırı ve Selimiye Cami gibi noktalar yer alıyor. Kıbrıs gezilecek tarihi yerler ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz ayrıca bakınız; Kıbrıs’ın Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri

Kıbrıs Gece Hayatı

Kıbrıs doğal güzellikleri, lüks otelleri ve tarihi yapıları dışında gece hayatı ile de bir o kadar yoğun ilgi görmektedir. Eğlenceli ve hareketli gece hayatı ile tatilinizi son derece keyifli hale getirebileceğinizi söyleyerek anlatmaya devam edelim… Otellerin düzenlediği eğlencelere katılabileceğiniz gibi Kıbrıs gece kulüpleri, barları ve eğlence merkezleri ile doyasıya eğlenecek ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. En iyisi biz lafı fazla uzatmayalım ve sizi gece hayatı yazımıza yönlendirelim; Akdeniz’in İncisi Kıbrıs’ta Gece Hayatı

Kıbrıs Otelleri

Tam Pansiyon Plus

Elexus Hotel Resort & Spa 

Elexus Hotel Resort & Spa 

Nerede? Ailenizle hem lüks hem de konforlu bir şekilde konaklayabileceğiniz Elexus Hotel Resort & Spa, tatilcilerin tüm beklentilerini karşılayacak özelliklere sahiptir. Aynı zamanda doğasıyla da sizleri içerisine çeken Elexus Kıbrıs, deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını sonuna kadar çıkaracağınız bir kalitededir. On farklı konsept ile tasarlanan 882 odası ile hizmet veren Elexus Hotel Kıbrıs, panoramik manzarasıyla gelenleri resmen büyülüyor.

Nasıl bir yer? Açık ve kapalı restoranlarından alışveriş merkezine, doktordan kuaförüne, motorlu su sporlarından motorsuz su sporlarına, fitness merkezinden spa merkezine, çamaşırhanesinden kuru temizlemesine, marketinden butiğine kadar her şeye istediğiniz gibi ulaşabilirsiniz. Bu hizmetlerin dışında birbirinden farklı aktivitelere katılarak eğlencenizin sınırını zorlayabilirsiniz. Öte yandan “Balayında nereye gidilir?” diye özellikle merak edip soran kullanıcılar için Elexus Hotel Resort & Spa’yı örnek verebiliriz.

Lord’s Palace Hotel Spa

Lord's Palace Hotel Spa

Nerede? İş için ya da gezi için ziyaret edilen Lord’s Palace Hotel Spa, en güzel balayı yerleri arasında bulunduğu için de çok sık tercih edilmektedir. Kıbrıs otelleri arasında mutlaka olması gereken tesislerden biri olan Lord Palace Kıbrıs, içerisinde pek çok hizmete ve aktiviteye yer verir. Etkileyici manzarası, lezzetli menülere sahip restoranları, tertemiz plajları ve daha pek çok güzel yanı ile listeye ekleyip gönül rahatlığıyla konaklayabileceğiniz yerler arasındadır.

NOT: Otel hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için ayrıca bakınız; Ada’da Gece Hayatının Kalbi: Lord’s Palace Hotel

Kaya Palazzo Resort 

Kaya Palazzo Resort

Nerede? Kıbrıs’ın en lüks otelleri arasında yer alan Kaya Palazzo Resort, denize sıfır konumu ile gelenleri mest ediyor. Beklenilenin çok daha ötesinde bir tatil anlayışına sahip olan Kaya Palazzo Kıbrıs, birçok farklı konsept ile tasarlanan odaları, restoranları, açık ve kapalı havuzları, spa merkezi ve daha birçok özelliği ile büyük fark katıyor. Bu ve daha birçok özelliğinin yanı sıra yapılacak aktiviteleriyle de hem çocukları hem de aileleri sevindiriyor.

Ultra Herşey Dahil Oteller

Concorde Luxury Resort & Convention & Spa

Concorde Luxury Resort & Convention & Spa

Nerede? Kıbrıs’ın en iyi ve en popüler tesislerinden biri olan Concorde Luxury Resort & Convention & Spa, panoramik manzaralı odalarının yanı sıra odaya özel havuzları ile çok talep görmektedir. Havuz dışında hamam, sauna ve fitness salonu gibi imkanlara sahip olan Concorde Kıbrıs, aynı zamanda birçok hizmet ve aktiviteye bünyesinde yer verir. Lüks ve donanımlı hizmet anlayışına sahip olan Concorde Luxury Resort, konuklarını en güzel şekilde ağırlayarak buradan mutlu ayrılmalarını sağlıyor.

NOT: Otel hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için ayrıca bakınız; Concorde Luxury Resort & Convention & Spa

Kaya Artemis Resort

Kaya Artemis Resort

Nerede? Kıbrıs’ın Bafra bölgesinde yer alan Kaya Artemis Resort, gelenler unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Kendine has tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken Kaya Artemis Kıbrıs, konforlu konaklama seçenekleri, spa hizmeti, eşsiz menülere sahip restoranları, birbirinden çeşitli aktivite olanakları gibi özellikleriyle adeta mucizeler yaratıyor. Kıbrıs balayı otelleri arasında da yer alıp çok sık tercih edilen bu otel, eğlenceli etkinlikleri ile de adından sıkça söz ettiriyor.

NOT: Kaya otelleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için ayrıca bakınız; Tatilden fazlası: Kaya Otelleri

Merit Park Hotel

Merit Park Hotel

Nerede? Kıbrıs’ın 5 yıldızlı otelleri arasında yer alan Merit Park Hotel, harika bir manzaraya eşlik ederek sizlerin beğenisini fazlasıyla kazanıyor. Her zaman kaliteli bir hizmet anlayışı ile misafirlerini ağırlayan Kıbrıs Merit Otel, özellikle balayı için bulunmaz bir Hint kumaşıdır. Merit Otel Kıbrıs içerisindeki birçok hizmet ve olanaktan dilediğiniz gibi yararlanma fırsatı sağlarken, aynı zamanda pek çok aktiviteye sevdiklerinizle beraber katılma şansı da tanır. At biniciliği, dalış, mini futbol, basketbol, masa tenisi, aerobik, okçuluk, plaj voleybolu ve daha birçok aktivite.. Gelin konaklayın ve istediğiniz şekilde tatilinizi yaşayın!

NOT: Merit otelleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için ayrıca bakınız; Lüks ve ihtişam: Merit Otelleri

Nuh’un Gemisi Deluxe Hotel & Spa

Nuh'un Gemisi Deluxe Hotel & Spa

Nerede? Kıbrıs’ın Karpaz Yarımadası’nda konumlanan Nuh’un Gemisi Deluxe Hotel & Spa, her mevsim ziyaret edilip konaklanabilecek tesislerden biridir. Özellikle yeni evli çiftlerin balayı için tercih ettiği Nuh’un Gemisi Kıbrıs, sizi masalsı bir yolculuğa davet ediyor! Nuh’un Gemisi hikayesinden ilham alınarak inşa edilen Kıbrıs Nuh’un Gemisi, 165 metrekarelik bir alan üzerinde 616 odaya hizmet vermektedir. İçerisinde pek çok hizmete ve olanağa yer veren bu otel, aynı zamanda birbirinden farklı ve bir o kadar eğlenceli aktivitelere bünyesinde yer verir.

NOT: Otel hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için ayrıca bakınız; En Romantik Balayı Tatili Nuh’un Gemisi Deluxe Hotel ya da Kıbrıs Tatilinde Neden Nuh’un Gemisi Otelini Tercih Etmelisiniz

Limak Cyprus Deluxe Hotel

Limak Cyprus Deluxe Hotel

Nerede? Kıbrıs’ın en güzel ve en çok tercih edilen otellerinden biri olan Limak Cyprus Deluxe Hotel, kendinizi yenileyeceğiniz ve mükemmel bir tatil geçireceğiniz tesislerden biridir. İçerisinde ihtiyacınız olan ve tahmin edemeyeceğiniz kadar pek çok hizmeti barındıran Limak Kıbrıs, çocuklu aileler için de birebirdir. İster çocuklarınızla aquaparkta eğlenceli ve keyifli dakikalar geçirin, ister arkadaşlarınızla tenis ya da bilardo gibi oyunlar oynayarak rekabet edin. Tercih sizin! Öte yandan genel anlamda Limak otellerin, hayalinizin çok daha ötesinde bir tatili size getireceğinden emin olabilirsiniz.

NOT: Otel hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için ayrıca bakınız; Kıbrıs’ta Unutulmaz Bir Tatil Limak Cyprus Deluxe

Kıbrıs Herşey Dahil Oteller

Chamada Prestige Hotel

Chamada Prestige Hotel

Nerede? Girne’ye 7 km mesafede bulunan Chamada Prestige Hotel, hem dağ hem deniz hem de şehir manzaralı odaları ile gelenleri hayal kırıklığına uğratmıyor. Eşsiz bir tatil için öncelikli adres olan Chamada Hotel, her şey dahil konsepti ile yoğun ilgi görüyor. Havuzda ya da sahilde yüzüp güneşlenebileceğiniz gibi hem yerel hem de uluslararası tatlarını deneyimleyerek mükemmel bir tatile imza atacaksınız.

NOT: Otel hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için ayrıca bakınız; Eşsiz Bir Tatil İçin; Chamada Prestige Hotel

Merit Cyprus Gardens Resort

Merit Cyprus Gardens Resort

Nerede? Gazimağusa’da yer alan Merit Cyprus Gardens Resort, lüks ve konforu bir araya getirerek muhteşem bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Aileler ve balayı çiftlerin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği tesislerden biri olan bu otel, sakinliği ve yeşilliği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Her yaş kesimine hitap eden aktivitelerin dışında birçok hizmete ev sahipliği yağan Merit otelleri, aynı zamanda birbirinden lezzetli menüleri ile midenizi bayram ettiriyor. 🙂

Kıbrıs Turları

Tüm güzellikleriyle Kıbrıs’ı keşfetmeye hazır mısınız? Kıbrıs tatil için en iyi avantajın Kıbrıs turu olduğunu belirterek biraz da bu konudan bahsedelim. Her mevsim muhteşem güzellikler ve ayrıcalıklı fırsatlar sunan Kıbrıs turları, dinlenirken aynı zamanda pek çok farklı aktiviteden de yararlanmanızı sağlayacak. Özellikle Kıbrıs paket tur gibi seçeneklerin fiyat ve zaman açısından tatilcileri rahatlattığı bir gerçektir. Lüks ve ekonomik bir tatili birleştiren Kıbrıs tatil paketleri, herkesin bütçesine ve zevkine uygun olarak ayarlanmaktadır.

Özellikle uçaklı Kıbrıs turları, erken rezervasyon dönemine denk geldiğinde büyük indirimlerden yararlanmanızı sağlar. Böylece lüks otellerde oldukça ucuza konaklama şansı elde edebilirsiniz. Ayrıca Kıbrıs otelleri uçak dahil alternatifi otelden uçak biletine transfer hizmetinden rehberlik hizmetine kadar birçok olanağa da bünyesinde yer verir. Hal böyle olunca Kıbrıs uçak bileti fiyatları da tek başına alacağınız Kıbrıs uçak biletinden çok daha ekonomik olacak! Öte yandan Kıbrıs uçaklı paket ile hem uçak bileti hem konaklama hem de transfer hizmetlerinden toplu bir şekilde yararlanabileceğiniz gibi Kıbrıs bilet fiyatları da bütçenizi aşmayacak!

Uçaklı dahil tatil paketleri Kıbrıs için daha detaylı bilgi almak isterseniz ayrıca bakınız; Uçak Dahil Kıbrıs Paket Turları Neden Avantajlı ya da Avantajlı Fiyatlarla Uçaklı Kıbrıs Paketleri

Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

Türk vatandaşlarının pasaport ya da vizeye ihtiyaç duymadan yalnızca kimlikleriyle ziyaret edebileceğini belirterek, Kıbrıs’a feribot veya direkt uçuşlar ile kolay bir şekilde ulaşabileceklerini söyleyelim. Antalya ve Mersin’den kalkan deniz otobüsü ya da feribotlarla Kıbrıs’a rahatlıkla gelebilirsiniz. Alanya Girne, Taşucu Girne, Mersin Girne ve Mersin Gazimağusa gibi karşılıklı olarak düzenlenen hatlardan kendinize uygun olanı seçebilir ve ona göre bir rota oluşturabilirsiniz.

Aynı zamanda Türkiye’nin birçok yerinden Kıbrıs’ın sivil hava trafiğine açık tek havalimanı Ercan Havalimanı’na direkt uçuşların düzenlendiğini de ekleyelim. İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den, Adana’dan, Gaziantep’ten, Antalya’dan, Kayseri’den, Hatay’dan, Şanlıurfa’dan ve Trabzon’dan ve daha birçok lokasyondan Kıbrıs’a uçuşlar yapılmaktadır. Bu yolculuklar ortalama 55 – 90 dakika arasında sürer.

Kıbrıs Giriş Şartları

Kıbrıs’ı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının pasaport ya da vizeye ihtiyaçları olmadığını, sadece kimlik kartları ile giriş yapabileceklerini söyleyelim. Ancak 90 günü aşan seyahatlerde geçerliliği olan bir pasaportun olması gerekmektedir. Ayrıca Kıbrıs’ın vize uyguladığı ülkeler arasında Ermenistan, Nijerya ve Suriye’nin yer aldığını hatırlatalım.

**Evet Kıbrıs gezilecek yerler listemiz burada son buluyor. Kıbrıs’ın Kuzey ve Güney olmak üzere iki bölgeden oluştuğunu söylemiştik. Kuzey bölgesine gezi düzenlenirken, Güney bölgesine herkesin ziyaret edemeyeceğini belirtelim. Ancak biz sadece gezi değil, okuma meraklılarını düşündüğümüz için hepsini bir çatı altında toplayarak bu yazıda yer verdik. Siz de Kıbrıs gezi deneyimlerinizi ya da farklı önerilerinizi bizimle paylaşmak isterseniz yorumlar kısmında buluşalım! Aynı zamanda turlar hakkında daha fazla bilgi almak, erken rezervasyon yaptırmak, son dakika indirimlerinden yararlanmak ve ayrıcalıklı fırsatları kaçırmamak için Tatil Dükkanı sayfasını inceleyin. 

Kıbrıs Gezilecek Yerler Hakkında Merak Edilenler;

Kıbrıs nerede?

Güneybatı Asya'da yer alan Kıbrıs, Akdeniz'deki Sardinya ve Sicilya adalarından sonra en büyük üçüncü adadır.

Kıbrıs başkenti neresidir?

Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'dır.

Kıbrıs nüfusu kaç?

Kıbrıs'ın nüfusu 2020 sayımına göre yaklaşık olarak 1 milyondan fazladır.

Kıbrıs yüzölçümü ne kadar?

Kıbrıs adasının toplam yüzölçümü 9.251 km2 olurken, Güney Kıbrıs'ın 5896 km2 ve Kuzey Kıbrıs'ın ise 3355 km2'dir.

Kıbrıs’ın en güzel yeri neresidir?

Kıbrıs'ın en popüler noktalarından biri kuşkusuz Girne Kalesi ve limanıdır.

Kıbrıs Türk lirası geçiyor mu?

Kuzey Kıbrıs para birimi Türk lirasıdır.

Kıbrıs’ta hangi şehre gidilir?

Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne gibi şehirlerin yoğun ilgi gördüğünü belirtelim.

Kıbrıs’a hangi ay gidilir?

Genellikle yaz tatillerinde gidilse de çok fazla sıcaklardan hoşlanmayanlar Nisan - Mayıs ayları ya da Eylül - Ekim ayları arasında tercih edebilirler.

Kıbrıs’ta nerede kalmalı?

Hem lüks hem de eğlenceyi bir arada bulmak isteyenler Girne şehrini tercih edebilir.

İstanbul Kıbrıs uçak kaç saat sürer?

Ortalama 1,5 saat sürer.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz