Hem yurtiçinde hem de yurtdışında benzersiz bir tatil planı yapabilmek adına Tatil Dükkanı Blog’u takip eden herkese merhaba! Uzun süredir, sizin için harika tatil konumları hakkında bilgiler sunuyor ve bunun yanında konaklayabileceğiniz otelleri listeliyoruz. Bu yazımızda ise, dünyanın en mutlu ülkelerine şöyle bir göz atacağız. BM verilerine göre, dünyanın en mutlu ülkeleri ve bu ülkelerde tatil yapabilmek adına en iyi şehirler, oteller, gezilecek yerler hakkında bilginiz yoksa; bu yazımızda ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz.

Siz de, insanları, kültürü, yaşayışı ve sunduğu olanaklarla bu ülkelerde güzel bir tatil yapmak istemez misiniz? Ek olarak, geçtiğimiz günlerde paylaştığımız Herkesin Görmek İsteyeceği Dünya Harikaları başlıklı yazımızda da, mucizevi konumlara yer vermiştik, göz atmayı unutmayın!

10Avustralya

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Avustralya - Sydney - Balina

Güçlü ekonomisi ile OECD verilerine göre insanların yaşamaktan bir hayli memnun olduğu ülkelerden biri olan Avustralya, simgesi olan kanguruları, masmavi ve sonsuz okyanus manzaraları, harika yapıları ile gidilmesi, görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Tripadvisor verilerine göre, dünyanın en popüler 25 ülkesi arasında bulunan Avustralya’da tatile gidenler, genellikle Sidney, Melbourne, Brisbane gibi şehirleri tercih ediyorlar.

Sidney’e yolunuz düşerse opera binasını ve Sydney Harbour’u görmeyi sakın ihmal etmeyin. Bunun yanında, nitelikli bir tatil için eşsiz otel önerilerimizden birkaçı: Ovolo Woolloomooloo, ADGE Apartment Hotel ve Veriu Broadway!

9İsveç

İsveç de tıpkı Avustralya gibi dünyanın en mutlu ülkeleri arasında yer alıyor ve yıllardır zirveye ortak. Bilhassa inovasyon ve yenilikçi yaklaşım konusunda oldukça başarılı bir ülke olan İsveç’te, eşsiz ve uzun yaz geceleri, eğlenceli etkinlikler ve masalsı bir doğa var. Tatile gitmek isteyenlerin genelde Stockholm, Gothenburg, Malmö gibi şehirleri tercih ettiği bilinmekte.

Önümüzdeki aylarda mutlu insanların ve eşsiz bir kültürün bulunduğu İsveç’e gitmeyi planlıyorsanız, gezilip görülecek pek çok yerin olduğunu da belirtelim. Örneğin, Stockholm Old Town, bunlardan bir tanesi ve bu tarihi yürüyüş alanında, yaşayan bir tarihe dokunabilmeniz, onu hissedebilmeniz mümkün oluyor. Bunun yanında, Abisko National Park da, yine İsveç’e gitmeye karar verirseniz mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Ett Hem ve Hotel Rival ise; eşsiz iki konaklama önerimiz.

8Yeni Zelanda

Yüksek yaşam kalitesi, eşsiz bir doğa ve rüya gibi bir ülke. Evet, Yeni Zelanda’dan bahsediyoruz. Burası, aynı zamanda Yüzüklerin Efendisi filmlerinin çekildiği yer olarak biliniyor ve filmlerden en azından birini izlediyseniz, ülkenin doğası konusunda az çok fikir sahibi olabilirsiniz.

Sahilleri, müzeleri, doğası ve masalsı maznaraları ile Yeni Zelanda’da tatilcilerin en çok tercih ettiği konumlar, Auckland, Queenstown ve Rotorua olarak biliniyor. Yolunuz önümüzdeki aylarda bu ülkeye düşerse, bu üç konumdan birine gitmeyi ve öncelikle Sky Tower’ı, ardından Pukaki gölünü, sonrasında ise Yeni Zelanda Müzesi’ni ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Eşsiz, rüya gibi bir tatil için harika manzarası ile dikkat çeken Te Whau Lodge ve doğa içinde konuklarına stresini unutturacak Whangaparaoa Lodge ise iki konaklama önerimiz.

7Kanada

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Kanada - Toronto

Soğuk, ancak çok güzel ve insanlarının çok mutlu olduğu bir ülkede bir kaçamağa ne dersiniz? Kanada, Amerika’dan sonra belki de en popüler ülkelerden bir tanesi, ancak insanlarının mutluluğu, şüphe yok ki popüler oluşundan gelmiyor. Yüksek standarttaki yaşam olanakları, eğitim kalitesi ve ılımlı politikaları ile dikkat çeken Kanada’da; insanlar iklime kıyasla oldukça sıcaklar.

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Kanada

Genellikle Vancouver ve Toronto’nun, tatilcilerin gözde konumlarından olduğunu belirtmekte de fayda var. Okyanus manzaraları, doğası ve tarihi ile Kanada’da heyecan dolu bir keşfe çıkabilirsiniz. Yolunuz bu ülkeye düşerse ve önümüzdeki aylara dair planınızı şimdiden yaptıysanız, Niagara’yı, Notre Dame Bazilikası’nı ve The Butchart Gardens’ı görmeyi sakın unutmayın. L’Hermitage ve Loden Hotel ise, Kanada’da tatil yapabilmeniz adına yüksek standartta iki otel önerimiz.

6Hollanda

İnsanları, yapıları, geçmişi ve geleceği ile umut vadeden ülkelerden biri olan Hollanda da, son yıllarda en mutlu ülkeler arasında yer almayı başardı. Şüphesiz, değirmenler ve laleler dendiğinde akla ilk gelen ülke olan Hollanda’nın en çok görülmek istenen şehri ise; Amsterdam. Sizin için Tatil Dükkanı Blog’da daha önce Özgürlükler Şehri Amsterdam’ın Gezi Rehberi yazısında bu şehirden bahsetmiş ve biçilmiş kaftan bir gezi rehberi hazırlamıştık.

Amsterdam Gezi Rehberi - Kanallar

Bu yaz Amsterdam’a ya da Hollanda’nın herhangi bir şehrine tatile gitmeye karar verdiyseniz, Anne Frank Evi’ni, eşsiz eserlerin sergilendiği Van Gogh Müzesi’ni ve elbette Vondelpark’ı görmeyi ihmal etmeyin. Son olarak, Waldorf Astoria Amsterdam, lüksün tanımı sloganı ile öne çıkarken; Ambassade Hotel ise ir otelden daha fazlasını isteyenler için sunabileceğimiz konaklama seçenekleri arasında.

5İsviçre

Bu ülke, sadece dünyanın en mutlu insanlarını değil, aynı zamanda dünyanın en başarılı insanlarını da yetiştiriyor. Tarihin en iyi felsefecilerinin ve edebiyatçılarının; CERN gibi bilim merkezlerinin bulunduğu ülke, aynı zamanda doğa harikaları ve tarihi yapıları ile de biliniyor. Seyahat planı olanların en çok Zermatt ve Zürih’i tercih ettiği biliniyor.

Sizin de ilerleyen dönemde mutlu insanların ülkesi İsviçre’ye bir seyahat planınız varsa; Zermatt ya da Zürih’te rüya gibi birkaç gün geçirebilirsiniz. Bilhassa dağları ve kayak merkezleri ile bilinen ülkede, The Matterhorn dağlarını; günümüzde bir müze olarak ziyaret edebileceğiniz Chateau de Chillon’u mutlaka görmenizi öneriyoruz.

Kış aylarında kayak yapmak adına İsviçre’ye yola çıktıysanız, romantik bir tatil adına Hotel Bellerive; ailecek bir tatil için The Omnia; son trendleri değerlendirip buna göre şekillenen bir tesis için ise Coeur des Alpes, doğru seçimlerden!

4İzlanda

Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde kalan, volkanik bir konum üzerine inşa edilen İzlanda; büyüleyici manzarası ile dikkat çeken ülkelerden biri olmasının yanında, en mutlu ülkelerden bir diğeri. Özellikle halkına verdiği değer ile bilinen bu ülkenin, Türkiye’de çok popüler olmasının en büyük sebebi ise; Kuzey ışıkları…

Eşsiz ve doğal şekilde oluşan ışık huzmelerini görebileceğiniz pek çok konumu bulunan ülkenin seyahat severler tarafından en çok tercih edilen şehri, Reykjavik olarak biliniyor. Yolunuz bu ülkeye düşerse, güzel bir kaçamak ve bolca keşif için Gullfoss ve Skogafoss şelalesini, Skogar Müzesi’ni mutlaka görün. Fırsatınız varsa ve doğa elverişliyse, kuzey ışıkları da sizi bekleyen güzelliklerden biri olacaktır. Fiyat / performans açısından iyi bir otel olan Black Pearl, romantik bir tatil için Reykjavik Residence Hotel ve lüks isteyenlerin adresi Kvosin Downtown Hotel ise; İzlanda’da üç otel önerimiz.

3Danimarka

Tarihi yapıları ile modern yapıları birleştiren, eşsiz bir konumda, oldukça eğlenceli bir kaçamağa ne dersiniz? Dünyanın en mutlu ve refah ülkelerinden biri olan Danimarka, size bu eğlenceli kaçamağı vadediyor. Seyahat severlerin genelde başkent Kopenhag’ı ya da Aarhus’u tercih ettiği bu ülkede, siz de bu iki şehirden birini tercih ederek hem harika bir keşif gezintisine çıkabilir; hem de lüks otellerde konforlu bir tatil yapabilirsiniz.

Ülkenin en ilgi çeken keşif noktaları arasında, Faarup Sommerland adlı harika bir eğlence parkı; mest eden mimari yapısı ile dikkat çeken Frederiksborg Castle ve elbette Tivoli Bahçeleri var. Bir zamanlar Vikinglerin yerleşim alanı olarak da bilinen bu ülkeyi ziyaret etmeye karar verirseniz, Nimb Hotel, Hotel d’Angleterre ve Andersen Boutique Hotel; üç modern ve konforlu konaklama seçeneği olarak sunulabilir.

2Norveç

Dünyanın en mutlu ülkeleri arasında mütemadiyen ilk sırada olmasıyla tanınan Norveç, son yıllarda zirveye ortak başka ülkeler olsa da ününü bu biçimde devam ettiriyor. En çok yaşanmak istenen ülkelerden biri olan Norveç’te, seyahat severlerin en çok tercih ettiği şehir genelde Oslo. Bunun yanında, Bergen ve Stavanger de popüler destinasyonlar arasında yer alıyor.

Önümüzdeki aylarda Norveç’e güzel bir seyahat planlıyorsanız, Haukland Beach, World’s End ve Oslomarka gibi doğa harikalarını mutlaka ziyaret edin. Oslo’da konaklamaya karar verirseniz, romantik bir tatil için Hotel Continental Oslo; lüks arayanlar için Saga Hotel Oslo; sahile yakın bir yerde tatil yapmak isteyenler için ise THE THIEF öneriler arasında.

1Finlandiya

Son yıllarda yapılan araştırmalar, Finlandiya’nın sıklıkla dünyanın en mutlu ülkesi olduğunu belirtiyor. Pek çok araştırmada birinci sırada bulunan Finlandiya; büyüleyici gölleri, masalsı manzaraları, kuzey ışıkları ve kışı ile dikkat çekiyor. Bu ülkeye seyahat edenlerin en çok tercih ettiği şehirler arasında, Helsinki ve Tampere bulunuyor.

Siz de masalsı ve eşsiz bir deneyim yaşamak adına Finlandiya’ya tatile gitmeye karar verirseniz, tavsiyemiz kayak ve kar turlarına, kar üzerinde bisiklet turlarına mutlaka katılmanız yönünde. Ek olarak, tarihi yürüyüş alanlarından biri olan The Esplanadi Park’ı ve Mannerheim Müzesi’ni görmenizde de fayda var. Helsinki’de şık ve kusursuz bir konaklama seçeneği için Hotel F6; romantik bir tatil için ise Hotel Katajanokka önerilerimiz arasında.

Eğer siz de dünyanın en mutlu Avrupa ülkelerini keşfetmek istiyorsanız, Yurtdışı Turları sayfamızı incelemenizi tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz