Tatil Dükkanı Blog’da hemen her ay sizler için harika otel ve tatil yöreleri önerilerinde bulunuyoruz. Mart ayı da geldiğine göre, bu ayın önerilerini yayınlamaya başlayabiliriz. Şu sıralar küçük de olsa bir gezintiye ya da tatile ihtiyacınız varsa, kafanızın biraz olsun dağılmasını istiyorsanız, bir yurtdışı seyahatine ne dersiniz?

Sizler için hazırladığımız bu listede, Mart ayı boyunca seyahat edebileceğiniz en iyi yedi konumu paylaştık. Yurtiçinde bir tatil planı olanlar için ise bir şeyler hazırlamayı ihmal etmedik: Mart Ayı Termal Otel Önerileri başlıklı yazımızda, hem sağlıklı hem de çok eğlenceli bir kaçamak yapabilmeniz adına termal otel önerileri bulunuyor, incelemeyi ihmal etmeyin!

6Guadalajara, Meksika

Meksika, bildiğimiz Meksika; ancak Guadalajara şehri, bu ülkenin bilindik kötü namlarının tam tersini konuklarına sunan bir şehir. Mart ayında, yurtdışı seyahati yapmak isterseniz ve Meksika’yı merak ediyorsanız, Guadalajara’ya bir göz atın deriz. Samimi insanları, kültürel aktiviteleri, gezilip görülecek pek çok yeri ve en önemlisi ülkenin pek çok şehrine nazaran çok güvenli olması ile bilinen bu şehirde; harika bir kaçamak yapabilirsiniz.

Eğer rotanızı bu şehre doğru çizerseniz, hayvanat bahçelerini, yağmur ormanlarını gezmeyi ve harika şeyler keşfetmeyi unutmayın. Bunun yanında, Expiatory Temple ve Havana Kültür Enstitüsü de dikkat çeken ve gezip görmeniz gereken yerlerden. Son olarak, Villa Ganz ve Hotel Real Maestranza da başlıca iki otel önerimiz.

5Umman

Mart ayında Güneybatı Asya seyahatine ne dersiniz? Binbir Gece Masalları’nda tasvir edilen ülkeleri hatırlıyorsanız, Umman’ın bu ülkelere çok benzer olduğu söylenebilir. Çöl kampları, deve yolculukları, at ve deve yarışı gibi aktivitelerin bulunduğu bu ülkede, ayrıca bembeyaz kumsallar ve sonsuz turkuaz sular da sizi bekliyor.

Alçakgönüllü, samimi insanları ile bilinen bu ülkede, en bilindik gezi noktası ise başkent Muskat. Mart ayı boyunca bir kaçamak yapmak için Umman’ı tercih ederseniz, Muskat’ta bulunan Wadi Al Arbeieen adlı doğal yaşam alanına ve muhteşem mimarisi ile Sultan Kâbus Büyük Camii’ne muhakkak uğrayın. İbis Muscat, Shangri-La Al Husn Resort & Spa ve Kempinski Hotel Muscat ise önerebileceğimiz en iyi konaklama seçeneklerinden.

4Maldivler

Maldivler'de Rüya Gibi Bir Balayı - Genel

Bir ada ülkesi olarak bilinen ve bilhassa denizi, kumsalları ile ünlü olan Maldivler de Mart ayında rotanızı çevirebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi olabilir. Elbette, Ege sahilleri de güzeldir, ancak Maldivler, ölmeden önce muhakkak yaşamanız gereken eşsiz bir deneyimi sizlere vadediyor.

Maldivler'de Rüya Gibi Bir Balayı - Otel

Başkenti Male olan ve genelde bu şehirde tatillerin yapıldığı Maldivler’de; uçağınızdan iner inmez muhteşem bir deniz manzarası ile karşılaşabilmeniz mümkün. Cana yakın insanları ve oldukça hoş ambiyansı ile bilinen bu ada ülkesi, stresinizi atabilmeniz, bir süre huzur bulabilmeniz için en uygun konum olabilir.

Maldivler'de Rüya Gibi Bir Balayı - Gece Hayatı

Yolunuz buraya düşerse, Hukuru Camii’ni mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Bunun yanında, Centara Ras Fushi Resort & Spa Maldives ve Hotel Octave da iki kusursuz Maldiv oteli olarak sunulabilir.

3Palm Springs, California

California eyaletinin güneyinde bulunan Palm Springs, isterseniz küçük bir kaçamak yapın, isterseniz uzun bir tatil yapmaya karar verin; gitmeniz ve görmeniz gereken eşsiz yerlerden. Yılın 354 günü güneş gören bir konumda bulunan Palm Springs’in bilhassa festivalleri ile bilindik bir yer olduğu belirtilebilir.

Coachella Müzik Festivali, dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olarak burada düzenleniyor. Bunun yanında, her yılın Ocak ayında düzenlenen film festivali de çok ünlü. Yolunuz Palm Springs’e düşerse, San Jacinto adlı görkemli dağı, Palm Springs Hava Müzesi’ni görmenizi tavsiye ederiz. Desert Riviera Hotel ve Hotel California ise, rüya gibi bir tatil yapabilmeniz için iki eşsiz otel olarak listelenebilir.

2Londra, İngiltere

Tarih, sanat, romantizm, eğlence, huzur… Ne ararsanız arayın, bir tatilden ne beklerseniz bekleyin; Londra’da hepsi mümkün. İngiltere’nin en güzel şehri Londra, Mart ayında olmasa da, mutlaka görmeniz gereken başlıca yerlerden.

Tarihi yerler keşfetmek ve bu şehre sanatı, kültürü ile bir kez daha aşık olmak isterseniz, Londra Kalesi’ni, Westminster Sarayı’nı, Tower Bridge’i ve Victoria ve Albert Müzesi’ni mutlaka görün. Şüphe yok, daha belirtilebilecek onlarca yer var, ancak en önemlileri bunlar.  Ek olarak, Londra’yı kuşbakışı gözlemlemek isterseniz, London Eye oldukça güzel bir konum.

Oxford caddesinde yürümek, şehrin ruhunu hissetmek, sanat müzelerinde saatlerinizi geçirmek ve huzurlu bir kaçamak yapmak isterseniz; Hotel 41 ve Egerton House Hotel de konaklama önerilerimiz arasında.

1Dublin, İrlanda

Mart ayında bir seyahat planlıyorsanız, son önerimiz Dublin. Şüphe yok ki Guinness’i Dublin’de tatmadıysanız ve bir tutkunsanız, bunu ölmeden önce mutlaka yapmanız gerekiyor. Dünyaca ünlü bilim adamlarının, Yeats ve Joyce gibi edebi dehaların ayak izlerini takip edebileceğiniz bu şehir; huzuru, eğlenceyi ve sıcaklığı içinde barındırıyor.

Ailenizle ya da tek başınıza gidebileceğiniz bu şehirde, Kilmainham Gaol; gezip görmeniz gereken ilk yer. Bir zamanlar hapishane olan bu konum, şimdilerde bir müze olarak kullanılıyor; ancak ne mimarisinden ne de hapishane yapılarından bir şey eksiltilmemiş ve bunlar aynı biçimde sergileniyor. Bir Guinness hayranıysanız, Guinness Storehouse’a uğramayı da unutmamanızı tavsiye ederiz.

Konaklama konusunda oldukça geniş bir portföye sahip olan Dublin’de kalınabilecek harika otellerden birkaçı ise: The Merrion Hotel, Clontarf Castle Hotel, The Croke Park olarak belirtilebilir.

Siz de Mart ayında yurtdışı turlarına katılarak farklı kültürleri ve lezzetleri keşfetmek isterseniz Yurtdışı turları kategorimizde yer alan turları inceleyebilir ve seçtiğiniz tura rezervasyon yapabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz