Sıkılıp bunaldığınız dönemlerde, bir yerlere kaçamak yapmak istediğinizde; eğer İstanbul civarlarında yaşıyorsanız gidebileceğiniz en yakın yer şüphesiz Büyükada. Tarihi dokusu, gezilecek pek çok yeri, yakın konumda bulunmasından ötürü sunduğu ulaşım kolaylığı ve dahası ile Büyükada, Prens Adaları olarak da bilinen grubun adından da anlaşılabileceği üzere en büyüğü. Peki, gezilip görülecek yerler bir yana, burada en iyi kahvaltıyı sunan mekanlar hakkında bilginiz var mı? Bu yazımızda, Büyükada’nın seçkin kahvaltı mekanlarını sizlerle paylaşacak, güne muhteşem bir başlangıç yapabilmenizi sağlayacağız.

Ayrıca, stresten arınmak adına daha önce Prens Adaları’nı tercih etmediyseniz, İstanbul’un Kaçış Rotası: Adalar Gezi Rehberi; Büyükada’da bulunan plajları merak ediyorsanız En İyi Büyükada Plajları ve Ücretleri başlıklı yazılarımızı okumayı unutmayın!

Eskibağ Teras

Herkesçe Eskibağ Teras olarak bilinen bu mekan, Büyükada’da kahvaltı yapılabilecek en güzel konumu konuklarına sunuyor. Adanın Nizam adlı mahallesinde yer alan mekanın, Tripadvisor’da 2017 ve 2019 yıllarında mükemmellik sertifikası kazandığını da belirtmekte fayda var.

Salaş sayılabilecek ancak denize bakan manzarası ile insanın aklını başından alan Eskibağ Teras, organik malzemelerden oluşan zengin kahvaltısı ile ünlü. Bir sabahınızı bu mekana ayırarak, muhteşem bir kahvaltının yanı sıra, deniz manzarası ile güne harika bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca, mekana kış aylarında uğramanız halinde, soba üzerinde kızartılan ekmeklerle kahvaltı yapabileceğinizi de ek olarak hatırlatalım.

Ada Kahvaltı

Büyükada’da, samimi ve bir o kadar sıcak bir mekanda, dolu dolu bir kahvaltı masası ile güne başlamak isterseniz, Akdemir Sokak’ta yer alan Ada Kahvaltı da doğru seçimlerden biri olabilir. El yapımı reçelleri, limonatası, organik malzemelerle sunulan zengin kahvaltı menüsü, günlük hamur işi ürünleri ve dahası ile bu mekanda, keyifli saatler geçirebilmeniz kesinlikle mümkün.

Sosyal medya ve Tripadvisor gibi platformlardan yorumları kontrol ettiğinizde de sıklıkla pozitif dönütler görebileceğiniz Ada Kahvaltı’nın en çok sıcacık poğaçaları ve ev yapımı reçelleri seviliyor. Siz de, ufak bir hafta sonu kaçamağı yapmak için Büyükada’ya uğradıysanız, adanın en ünlü kahvaltı mekanlarından birine, Ada Kahvaltı’ya da uğrayın deriz.

Bahçede Sinek Kafe

Taptaze malzemeleri, küçük de olsa unutamayacağınız kadar tatlı mekanı ve sunduğu kaliteli hizmetle Bahçede Sinek Kafe, iki kız kardeş tarafından işletilen, kahvaltı yapabileceğiniz mekanlardan bir diğeri. Mekanın en çok reçelleri, limonatası ve müzikleri seviliyor. Evet, çalma listelerini de paylaşıyorlar!

Kahvaltı, şüphesiz her mekanda yapılabilir ve Büyükada’da, denize nazır zengin sofralar sunabilecek mekanlar da var; ancak hem sakin, hem özenli hem de sıcak personellerle hizmet veren, kendi halinde bir yer arıyorsanız, Bahçede Sinek Kafe’ye uğramanızı tavsiye ederiz. Mekan, Büyükada’nın Maden Mahallesi konumunda yer alıyor.

Akasya

23 Nisan Caddesi üzerinde yer alan Akasya, hem restoran hem de bar olarak hizmet veriyor. Bakıldığında, oldukça hoş bir mimarisi ve iç dekorasyonu bulunan bu mekanda, etrafınızın ağaçlarla dolu olduğu bir bahçede kahvaltınızı yapabiliyorsunuz. Kahvaltı dahil, her yemek ve içecek sunumunun özenle yapıldığı Akasya’nın bu öğün dışında, öğle ve akşam yemekleri de oldukça övülüyor. Gece eğlence organizasyonu da bulunan Akasya’ya, Büyükada’da bir kaçamak planlıyorsanız mutlaka uğramanızı ve dilerseniz kahvaltı, dilerseniz farklı seçenekleri denemenizi öneriyoruz.

Büyükada Mavi

Mavi Kulüp olarak da bilinen Büyükada Mavi, adanın en eski yapılarından birinde hizmet veriyor ve çok seviliyor. Sadece restoranı değil, konaklama seçenekleri de bulunan bu mekan, adanın masalsı manzarası, temiz havası ve huzurlu dokusuyla tanışmak isteyenler için biçilmiş kaftan. 2001 Yılından bu yana bir aile işletmesi olarak, Nisan ve Ekim ayları arasında hizmet veren Büyükada Mavi’de, kahvaltınızı bahçede konumlanmış restoranda yapabiliyorsunuz.

Deniz manzarası, yemyeşil bir bahçe ve zengin bir kahvaltı sofrası ile sabahınızı tabiri caizse unutulmaz kılan bu mekanda, kahvaltınızı yaptıktan sonra konaklamıyorsanız bile muhakkak vakit geçirmenizi öneriyoruz. Büyükada Mavi, Nizam Mahallesi, Büyüktur Yolu üzerinde bulunuyor ve ada ziyaretinizi unutulmaz kılmayı hedefliyor.

Yukarıdaki mekanlar dışında, Beyaz Bahçe Restoran, Secret Garden, Dolci gibi yerler de Büyükada’da kahvaltı yapabileceğiniz, oldukça hoş işletmeler. Umuyoruz, ada kaçamağınız sevdiklerinizle keyifli anılar biriktirebilmenize sebep olur!

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz