Balıkesir’in en batısında, Ege Denizi kıyısında, Türkiye’nin en çok turist alan ilçelerinden biri olan Ayvalık, bu yaz gidebileceğiniz ve harika bir tatil yapabileceğiniz yerlerden. Tatil Dükkanı Blog’da, yaz sezonu henüz başlamışken, sadece Ayvalık değil, pek çok yere dair gezi rehberlerini sizin için hazırlamaya devam ediyoruz. Peki, Ayvalık’a gitmişken, meşhur Ayvalık tostunu nerede yiyebileceğinize dair bir fikriniz var mı?

Bu yazımızda, Ayvalık tostu nerede yenir? Sorusunu cevaplayacak ve bu tatil yöresinin en güzel tost yapan mekanlarını sizlerle paylaşacağız. Ayrıca, daha önce kaleme aldığımız ve henüz planınızı yapmadıysanız göz atabileceğiniz bir diğer yazımız Karadeniz’e Açılan Doğa Harikası: İğneada’yı da incelemeyi unutmamanızı tavsiye ediyoruz.

Ayvalık Tostçular Çarşısı

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi, Ayvalık ülkemizin en çok ziyaret edilen yerlerinden bir tanesi haline geldi ve bu sebeple turizm açısından geliştirmeler de sıklıkla yapılıyor. Bu geliştirmelerden bir tanesi, Ayvalık tostu yemek isteyenler için bir çarşının inşa edilmesi. Ayvalık tostçular çarşısı, ilçe içerisinde bulunuyor ve küçük dükkanlar halinde pek çok işletmenin mevcut olduğu bir yer.

Burada, Ayvalık tostu deneyebilmeniz mümkün; ancak uyarmakta yarar var. Yıllar içerisinde popüler olması ile birlikte, çarşı içerisindeki pek çok işletmede fiyatlar neredeyse iki katına çıkmış durumda ve hem seyahat severler hem de halk bu durumdan pek memnun değil. Merak etmeyin, yazımızda tostçular çarşısında bulunmayan, butik ve lezzetli tostlar içeren mekanlara da yer vereceğiz, ancak ekonomik açıdan sizi sıkıntıya sokmayacaksa, bu çarşıda da unutulmaz bir tat deneyimi yaşayabileceğinizin garantisini veriyoruz.

Mesut Büfe

Ayvalık’ın en popüler tostçularından biri olan Mesut Büfe, günümüzde bu tatil yöresine gidenlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri haline geldi. Ekşi Sözlük gibi platformlarda da “Ayvalık tostu deyince aklınıza gelmeli” minvalinde yorumların bulunduğu bu büfe, yıllardır hizmet veriyor. Yıllar içinde, fiyat artışından ve kaliteden kaynaklı birkaç olumsuz yorum almış olsa da, büfenin hâlâ müdavimleri ve severleri çoğunlukta.

Avşar Büfe

Tostçular çarşısının Mesut Büfe’den sonra en popüler ikinci mekanı da, Avşar Büfe olarak biliniyor. Henüz girişinde, Hülya Avşar’ın fotoğrafını görebileceğiniz bu büfede, rivayet odur ki Hülya Avşar Ayvalık tostu yiyor ve büfenin ismi de buradan geliyor. Küçük bir mekan olduğundan, sürekli kalabalık olan bu büfede, paket yaptırmanızı ve Ayvalık’ın herhangi bir yerinde, manzarayı izleyerek tostunuzu yemenizi tavsiye ediyoruz.

Sultan Fast Food

Fevzipaşa, Vehbibey mahallesinde konumlanmış Sultan Fast Food, sadece Ayvalık tostu ile değil, aynı zamanda sucuğu ile de meşhur. Hem farklı lezzetler keşfetmek hem de aperatiflerle karnınızı doyurup yolunuza, gezinize devam etmek isterseniz, Ayvalık’ta Sultan Fast Food iyi bir seçim olacaktır.

Sürçam Tost Evi

Sabah dokuzdan akşam dokuza kadar çalışan, bol malzemeli tostları sebebiyle oldukça ünlü bir yer haline gelen Sürçam Tost Evi de Ayvalık tostu yiyebileceğiniz bir diğer mekan. Fevzipaşa, Vehbibey mahallesi, 13. Sokakta yer alan bu mekanın müdavimi çok, dolayısıyla burada da paket yaptırmanız ve yola devam etmeniz en doğrusu olacaktır.

Tadım Tost Evi

Ayvalık’ın nostaljik mekanlarından biri oluşu, Sarımsaklı plajında konumlanması, Tadım Tost Evi’ni özel kılan niteliklerden ikisi. Çocukluğunda bu plaja ya da Ayvalık’a gelenlerin uğradıysa nostaljik anlar yaşayabilecekleri, muhteşem bir mekan olan Tadım’da, Ayvalık tostu dahilinde pek çok aperatif lezzeti tadabilmeniz mümkün.

Emirgan Cafe

Oldukça hoş bir ambiyansı bulunan Emirgan Cafe de, Sarımsaklı’da bulunuyor. Hem Ayvalık tostu hem de özel tarif dürümleri çok ilgi gören Emirgan’da, her iki lezzeti de tatmanızı tavsiye ediyoruz. Bazı tatil severler, buradaki dönerli gözlemeye de bayılmışlar.

Hacıoğlu Aşkın Tost Evi

1989’dan bu yana bir aile mekanı olarak işletilen ve Tripadvisor gibi platformlarda da pek çok olumlu yorumla karşılaşabileceğiniz, orijinal Ayvalık tostu sloganı ile Hacıoğlu Aşkın Tost Evi de, gidebileceğiniz mekanlardan bir tanesi. Kasap sucuğu ve tulum peyniri ayrıntılarını sürekli dillendiren bu mekan da, tavsiye ettiğimiz diğer pek çok Ayvalık tostu işletmesi gibi çoğu zaman kalabalık. Ancak, tostların lezzeti ve nostaljik bir mekan olması, konukları cezbetmeye yetiyor. Siz de sevdiğiniz mekanları bizimle paylaşmayı unutmayın!

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz