Avusturya’nın Hallstatter Gölü kıyısında kurulu köyü Hallstatt Avrupa’nın en güzel noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Dünyanın en eski tuz madenine de ev sahipliği yapan kasaba UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Doğal güzelliği kadar kendine has mimarisi ile de gerçekten masalsı olarak tanımlanmayı fazlasıyla hak eden Hallstatt Avusturya’nın en fazla turist çeken kasabası durumunda.

Avusturya'nın Masalsı Şehri Hallstatt - Genel

Sadece turistler ve gezginler değil fotoğraf tutkunları da bu masalsı kasabaya deyim yerindeyse akın ediyor, zira kasabanın dört bir yanında muhteşem kareler yakalayabilmek mümkün. Ayrıca kasabada gölün yakınında bir de kayak merkezi bulunuyor ve bu da kasabayı kış sporları severlerin de ziyaret ettiği bir destinasyon haline getiriyor. Gölde kano ile gezmek, kayak yapmak, fotoğraf çekmek, farklı bir kültürü keşfetmek ama en önemlisi kendinizi bir masalın başkahramanı gibi hissetmek için Hallstatt sizi bekliyor. Ayrıca, yeni yerler keşfetmeyi seviyorsanız Avrupa’nın Hayranlık Uyandıran Meydanları başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

7Hallstatt’a Nasıl Gidilir?

Avusturya'nın Masalsı Şehri Hallstatt - Ulaşım

Hallstatt Salzburg’un yakınında kurulu bir kasaba, yani Salzburg’a uçakla gidip buradan karayolu ile kasabaya gidebilirsiniz. Ayrıca Avusturya’nın başkenti Viyana üzerinden de kasabaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

6Hallstatt’a Ne Zaman Gidilir?

Avusturya'nın Masalsı Şehri Hallstatt - Mevsim

Avusturya’nın dokusunu yüzlerce yıldır koruyan kasabası Hallstatt’a gitmek için en uygun dönem Mayıs-Eylül ayları arası. Kış aylarında hava koşulları nedeniyle her yerini gezmek mümkün olmadığı için Mayıs-Eylül arası seyahat etmek en doğrusu.

5Hallstatt Gezilecek Yerler

Avusturya'nın Masalsı Şehri Hallstatt - Gezilecek Yerler

Göl kıyısına kurulmuş, etrafı dağlarla çevrili ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulun Hallstatt gezilecek yerler açısından gayet zengin. Yazımızın başında kasabanın dünyanın en eski tuz madenine ev sahipliği yaptığını söylemiştik ve Hallstatt’a giden herkesin ilk durağı tam 7000 yıldır faaliyette olan bu maden.  Madenlere finiküler sistem ile çıkılabildiği gibi yürüyüş yaparak da ulaşılabiliyor.

4Beinhaus

Avusturya'nın Masalsı Şehri Hallstatt - Belnhaus

Eski çağlarda Avrupa’da yaygın bir gelenek olan ölülerin konulduğu evlerden biri hatta halen duran belki de halen sağlam kalmış olan çok az sayıdaki evden biri kasabada yer alıyor. Beinhaus yani Kemik Evi’nde 1200 kadar kafatası bulunuyor. İlginç bir gezi deneyimi yaşamak için atlanmaması gereken bir nokta Beinhaus.

3Göl Kenarı

Avusturya'nın Masalsı Şehri Hallstatt - Göl Kenarı

Kasabanın kıyısına kurulu olduğu gölün yanında zaman geçirmek de Hallstatt gezilerinin vazgeçilmez aktivitelerinden biri. Bu arada gölde kanoyla dolaşabilmek de mümkün. Ayrıca bot kiralama imkanı da var, Mayıs-Eylül ayları arasında gölde günlük tekne turları da düzenleniyor. Yani Hallstatt gezinizde gölü keşfetmeyi sakın unutmayın diyoruz.

2Hallstatt Market

Avusturya'nın Masalsı Şehri Hallstatt - Market

Kasabanın bir de meydanı var, Hallstatt Market ismi ile anılan bu küçük meydan da turistlerin mutlaka uğradığı yerlerden biri.  Kasabanın simgesel yapılarından biri olan Evangelist Kilisesi de bu meydanda yer alıyor. Meydana gittiğinizde ayrıca Hallstatt Kültür Mirası Müzesi’ni de gezebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra kasabanın sokaklarının da harika olduğunu söylememizde fayda var. Özellikle fotoğraf tutkunları için bu sokaklarda gezmek harika kareler yakalayabilecekleri bir tura çıkmak anlamına geliyor.

1Hallstatt’ta Ne Yenir?

Avusturya'nın Masalsı Şehri Hallstatt - Yeme-İçme

Hallstatt küçük bir kasaba ve yeme-içme konusunda geniş alternatifler sunduğunu söyleyemeyiz, ancak bu kasabada keyifli lezzetler tadamayacağınız anlamına gelmiyor elbette. Hallstat birası kasabanın en önemli lezzeti. Bu bira ile balık ya da şnitzel yiyebilirsiniz. Kasabanın merkezinde birkaç kafe de var, bu kafelerde yerel kekler yiyebilir, leziz kahveler içebilirsiniz.

Avrupa’da farklı yerler keşfetmek istiyorsanız ve Euro’dan Kaçabileceğiniz Avrupa Ülkeleri ve Avrupa’yı Trenle Keşfetmek İster Misiniz? başlıklı yazılarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz