Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hepimizi tatil heyecanı sardı. Uzun, yorucu ve stresli bir yılın ardından kendimizi serin sulara bırakmak için gün sayıyoruz. Ancak herkesin ortak sorusu, “Tatilimizi nerede geçirmeliyiz?” İşte tam da bu noktada aradığınız cevapları bulabilmeniz için size yardımcı olmak istiyoruz.

Kurban Bayramı Tatil Önerileri - Kıbrıs

Yurt içinde çok lüks ve donanımlı oteller var, fakat daha az ödeyerek daha lüks ve konforlu bir tatil yapmak istemez misiniz? Üstelik bu tatili yurt dışında yapıyorsunuz. Şimdiden “Evet” yanıtı duyduk! Tatil Dükkanı olarak bu yazımızda, denizi, plajları, tarihi dokusu, lüks ve donanımlı otelleri ve çılgın gece hayatıyla tatil cenneti Kıbrıs’ı kaleme alacağız.

Kıbrıs'ın En Lüks 10 Oteli - Deniz Koyu

Akdeniz’in incisi Kıbrıs, dünyaca ünlü plajları ve berrak deniziyle yaz turizminin vazgeçilmez mekanı! Adaya gelerek masmavi denizin yeşille buluştuğu bir manzarada güneşlenip serin suların keyfini çıkarabilirsiniz. Tatil cennetine ulaşım da düşünüldüğünden çok daha kolay! Yurt içinde herhangi bir yere gider gibi Kıbrıs’a da ortalama 1-1.5 saatlik direkt uçuşlarla ulaşabiliyorsunuz. Özellikle de avantajlı kampanyaları yakaladığınızda yurt içinde bir tatil bölgesine gitmekten çok daha ucuza biletlerinizi alabiliyorsunuz. Kıbrıs’ın En Lüks Otelleri | Tatil Cenneti Kıbrıs’ta 15 Otel başlıklı yazımızı okuyarak oteller hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Girne'de Gezilecek Yerler - Batık Gemi Müzesi

Tarihi açıdan da çok önemli eserlere sahip olan Kıbrıs, misafirlerine kültür dolu mimarisinden de mahrum bırakmıyor. Lefkoşa, Girne ve Gazimağosa gibi merkezlerde önemli tarihi eserleri bulunan adada Girne Kalesi, Mavi Köşk, Büyük Han ve Bellapais Manastırı dikkat çekiyor. Eğer adada tatil yapmak istiyorsanız, Kıbrıs’ın Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kıbrıs'ın En Lüks Otelleri - Merit Cove

Lüks otelleriyle de adından söz ettiren Kıbrıs, Akdeniz’de eğlencenin merkezi olarak biliniyor. Özellikle yurt içi ya da yurt dışından ünlü sanatçıların sahne aldığı otellerde yer bulabilmek için erken rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Yoğun ilgi gören sanatçılı oteller, Kıbrıs turizminin de en önemli unsurları arasında yer alıyor.

Kıbrıs Gece Hayatı - Otel Konserleri

Gece hayatıyla da ünlü olan ada, sabaha kadar süren çılgın eğlence kulüpleriyle de dikkat çekiyor. Birçok merkezde yer alan barlar ve gece kulüpleri, misafirlerine unutulmaz tecrübeler yaşatıyor. Kıbrıs’ın gece hayatı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Akdeniz’in İncisi Kıbrıs’ta Gece Hayatı başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kıbrıs'ta Ne Yenir? - kıbrısa özel şeftali kebabı

Çok farklı ve çeşitli mutfağıyla da konuklarına benzersiz lezzetler sunan adada harika yemekler tadarak tatilinizi renklendirebilirsiniz. Kıbrıs tatlısından şeftali kebabına kadar birçok lezzetli misafirleriyle buluşturan Kıbrıs, lezzet konusunda da çok iddialı! Kıbrıs yemekleri hakkında bilgi sahibi olmak için de Kıbrıs Tatlısı ve Ada’nın En Ünlü 3 Lezzeti başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz