Yurt dışına gitmeyi planlıyorsanız, sizler için daha önce pek çok yazımızda harika önerilerde bulunmuştuk; ancak güvenlik hassasiyeti olan insanlar, genelde yurt dışı ülkelerine tek başlarına gitmek istemiyorlar. Sizde de bu hassasiyet varsa, Tatil Dükkanı olarak bu yazımızda tek başınıza güvenle seyahat edebileceğiniz 10 merkezi listeleyeceğiz.

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Genel

Şu sıralar dövizin durumu malumunuz ve alternatif olarak Euro’dan Kaçabileceğiniz Avrupa Ülkeleri başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz. Son dönemde artan Euro ve Dolar sebebiyle, bu ülkeler Türkiye üzerinden seyahatlerde çok ilgi görüyor ve pek çoğunun vizesiz bir şekilde gidilebilecek yerler olduğunu da hatırlatalım!

10İskoçya

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - İskoçya

Çoğu zaman yağmurlu iklimi, yemyeşil bir doğası bulunan İskoçya, dünya üzerindeki cennetlerden bir tanesi. Bir Birleşik Krallık ülkesi olan İskoçya, gaydası, yeşili, ormanları ve elbette kültürel, tarihi mirasları ile ünlü bir ülke. Her sene düzenlenen festivalleri ile İskoçya’da yapabileceğiniz kısa süreli bir tatil, hem sizin açınızdan güvenli hem de çok eğlenceli olabilir.

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - İskoçya - Dağlar

Giderseniz, hemen her köyde üretilen viskilerden muhakkak tatmayı unutmayın ve ek olarak Glasgow, Stirling, Edinburg, Dundee gibi merkezlere uğrayın. Genelde, Nisan ve Eylül arasında İskoçya’ya seyahat tavsiye ediliyor. Siz, kendinize göre bir plan çizerek bu ülkeyi ziyaret edebilir ve farklı, bambaşka bir kültürle tanışabilirsiniz.

9Tayland

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Tayland

Asya kıtasının cenneti olan Tayland da, güvenli bir şekilde seyahat edebileceğiniz harika ülkelerden. Bakıldığında, özellikle sahilleri ile ünlü olan Tayland, aynı zamanda tesislerinde yapılan dünyaca ünlü masaj teknikleri ve terapistleri ile de adından söz ettirmeyi her seferinde başarıyor. Giden herkesin muhakkak berrak sularında yüzüp bir masaj yaptırdığı, doğa harikası muhteşem noktaları gezdiği bu ülke, otantik bir deneyim arayanların tam olarak ihtiyacı!

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Tayland - Sandal

Eğer bu ülkede bir rota çizmek ve uzunca bir seyahat yapmak isterseniz; tavsiyemiz rotanızı başkent Bangkok’tan başlatmanız yönünde olacaktır. Masaj salonları, alışveriş merkezleri, sokakları, dükkanları, insanları ve elbette gece kulübü & barları ile Bangkok, yaşanılası bir deneyimi turistlere sunuyor. İlginç yemekleri ile ünlü Tayland’da, farklı hayvanları tadabileceğinizi de son olarak ekleyelim. Eğer siz de bu özel ülkeyi keşfetmek isterseniz, Uzakdoğu Yurt Dışı Turları sayfamızı ziyaret ederek avantajlı fiyatlarla yerinizi ayırtabilirsiniz. 

8İskandinav Ülkeleri

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - İsveç - Saray

Norveç, İsveç, Danimarka… Kısacası İskandinav ülkeleri, sonsuza dek yaşamak isteyebileceğiniz en huzurlu yerleşkeler olabilirler. Bir Kuzey masalı olan İskandinav ülkeleri, hem doğal yapıları hem de geceleri görebileceğiniz muhteşem ışıkları sayesinde, ölmeden önce gitmeniz gereken yerlerden.

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Norveç

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Drottingholm Sarayı, İsveç’te muhakkak görmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Bunun yanında, yine İsveç’e uğrarsanız Vasa adlı kraliyet gemisini de görmeyi ihmal etmeyin. Norveç’te Oslo, Tromso gibi muhteşem merkezleri bulunan İskandinavya, insanları sıcak, havası soğuk; ancak unutulmaz bir deneyim içeren anıları sizlerle buluşturacaktır.

7Bonaire

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Bonaire

Bu ülkeyi daha önce duymamış olabilirsiniz, ancak duymanızı, gitmenizi ve muhakkak görmenizi tavsiye ederiz. Bonaire, Karayip Hollandasında bulunan Venezuela kuzeyinde bir ada olarak biliniyor. Hem kumarhaneleri hem de dünyaca ünlü denizi ile ünlü olan bu ada, şnorkelle yüzmeden aletli dalışa kadar pek çok su sporuna imkan tanırken; rüzgar sörfü de burada yapılabilecek maceralı etkinliklerden biri oluyor.

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Bonaire - Şehir

Bonaire’e uğrarsanız, tavsiyemiz ABC adalarını, Kralendijk’i ve Lac Bay’i muhakkak görmeniz yönünde olacaktır. Eğlence açısından dünyaca ünlü muhteşem bir yerleşke olan bu adanın ekonomik açıdan sizi sadece dilediğiniz kadar yoracağını da belirtmekte fayda var.

6Avustralya

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Avustralya - Sydney - Balina

Mutfağı, doğası, insanları ve elbette kanguruları ile ünlü; tatlı mı tatlı bir ülke olan Avustralya, güney yarım kürede yer alan yarım ada ülkelerden bir tanesi. Sadece çevresinde 25 bin kilometreden daha büyük bir sahil şeridi bulunan bu muhteşem ülkede, berrak sularını dilediğiniz zaman izleyebileceğiniz, sonsuz sularda dileyeceğiniz zaman yüzebileceğiniz alanlar bulunuyor.

Yılbaşı Tatili İçin 5 Şehir Önerisi - Sydney - Köprü

Milli parkları, koruma altında olan biyoçeşitliliği sayesinde doğasına zarar verilmeden inşa edilen pek çok görkemli yapıyı barındıran, her şehri planlı Avustralya’da, kesinlikle huzurlu bir tatil sizleri bekliyor.

Yılbaşı Tatili İçin 5 Şehir Önerisi - Sydney

İstanbul ve Ankara’dan hem direkt hem aktarmalı uçuşlar bulunan Avustralya’ya giderek hem sıcakkanlı pek çok insanla tanışabilir, bir kültür keşfi yapabilir; hem de başkentindeki eğlenceli gece hayatında kendinizi kaybedebilirsiniz. Tek başınıza güvenle seyahat edebileceğiniz yerlerden bu ülkenin her tarafı, sizler için emniyetli.

5Nepal

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Nepal

Dünyanın en yüksek tepesi olan Everest Tepesi ile ünlenen Nepal, Hindistan’a epey yakın ve muson ikliminin yanında kendine has sert havayı da içinde barındıran, ilginç iklimi ile dikkat çeken ülkelerden. Özellikle otantik ve güvenli bir gezi deneyimi için Nepal’i tercih edenlerin sayısı her geçen yıl artıyor.

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Nepal - Tapınak

Çok dilli ve çok kültürlü bir ülke olan Nepal’de, insanlar genelde Hindu dinine mensup ve buna binaen yaşamlarını organize etmekteler. Genelde Ekim ile Mayıs ayları arasında ziyaretin tavsiye edildiği bu ülke, bambaşka yaşamların bir arada bulunduğu, farklı dini motifleri ve kültürleri bir arada bulabileceğiniz; otantik bir cennet.

4Bali

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Bali

Endonezya’nın en turistik ve en popüler adasında muhteşem bir tatil deneyimi yaşamak istemez misiniz? Mercan kayalıkları ile çevrili bu muhteşem yerleşke, insana huzur verebilecek kadar yeşil ve etrafında masmavi sonsuzluk; sizleri mest edecek kadar berrak.

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Bali Sahil

Hala aktif olan iki yanardağı bulunan Bali, yerel halkın turiste karşı sıcakkanlı olduğu; geçimini turizmden sağlayan bir yerleşke olduğundan turistlere dair pek çok dükkanın bulunduğu bir ada aynı zamanda. Hinduist ve pek azı Müslüman olan yerlilerin tapınaklarını hemen her yerde görebilmeniz ise mümkün. Özellikle balayı çiftlerinin çok fazla tercih ettiği Bali, doğası, denizi ve balayı tesisleri ile çok ünlü. Eğer siz de bu özel ülkeyi keşfetmek isterseniz, Uzakdoğu Yurt Dışı Turları sayfamızı ziyaret ederek avantajlı fiyatlarla yerinizi ayırtabilirsiniz. 

3Kosta Rika

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Kosta Rika

Bir Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika, özellikle sahilleri ile çok ünlü bir ülke ve isminin taşıdığı anlam da “Zengin Sahil” olarak bilinmekte. Başkenti San Jose’de unutulmaz deneyimler yaşayıp bolca eğlenebileceğiniz bu ülkede, sahillerde doyasıya kalabilir, yüzebilir, manzarayı izleyebilirsiniz.

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Kosta Rika - Bot

Yeşili bol, denizi sonsuz Kosta Rika’ya genelde Aralık – Nisan ayları arasında gitmeniz tavsiye ediliyor, çünkü tropikal iklimin en güzel zamanları, Aralık ve Nisan arasında yaşanmakta. Tarıma dayalı bir ekonomisi bulunan, sıcak insanları ile sizleri karşılayan ve turistler özelinde pek çok tesisi geçtiğimiz yıllarda yenileyen Kosta Rika, güvenle gezebileceğiniz en güzel tropikal ülkelerden bir tanesi.

2Kanada

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Kanada

Kuzey Amerika kıtasının bir ucunda bulunan Kanada, güvenle gezebileceğiniz en soğuk ve en güzel ülkelerden bir tanesi. Özellikle güvenli oluşu ile bilinen ve Britanya ile Fransa’dan gelen göçmenlerce kurulan bu ülke, komşusu ABD’ye çoğu zaman benzetilmektedir. Başkenti Ottawa dahilinde pek çok şehrinde gelişmiş turizm olanakları bulunan bu ülke; aynı zamanda doğal güzellikleri sayesinde de bir cennet olarak tasvir edilir.

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Kanada - Toronto

Gidenlerin hiç de pişman olmadığı Kanada’ya genelde dört mevsim gidebilmenizde hiçbir sakınca yok, ancak festivalleri kaçırmak istemiyorsanız tavsiyemiz Nisan – Mayıs ayları arasında gitmeniz yönünde. Kış aylarında ise daha çok eğlenceli kış sporları ve bolca macera mevcut.

1Galler

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Galler

Birleşik Krallık’a bağlı dört ülkeden biri olan Galler, listemizin son ögesi; ancak yeşil anlamında belki de en özeli. Cheshire, Shropshire gibi pek çok kırsal bölgesi olan ve kuzeyinde bulunan İrlanda Denizi ile bilinen Galler’in hâlâ kraliyet ekseninde yönetildiği bilinmektedir.

Güvenli Seyahat Edebileceğiniz Yerler - Galler - Fener

Kökeni Keltlere dayanan Galler halkı, tarihleri ve mirasları ile ünlüyken, bu ülkeyi gezmek için en ideal ayların Mayıs – Ekim arası olduğunu belirtelim. En sıcak ay ise, sıcakları seviyorsanız gidebileceğiniz Temmuz ayıdır. Kırmızı ejderha ile özdeşleşen bir ülke olan Galler, geleneksel hayatın hala korunabildiği en güzel ülkelerden ve ölmeden önce özellikle kırsal, geleneksel bölgelerini görmenizi tavsiye ediyoruz.

Eğer siz de keşfetmeyi seviyorsanız ve yola Avrupa’dan başlamak istiyorsanız, Avrupa’yı Trenle Keşfetmek İster Misiniz? başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz