Ankara’nın Haymana ilçesinde bulunan Haymana Kaplıcaları sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli şifa kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor.

Haymana Kaplıcaları - Havuz

30 ülkeyi kapsayan ve Uluslarası Şifalı Su Kaynakları Araştırma Merkezi’nce yapılan araştırmada Haymana Kaplıcası’nın Fransa’da bulunan Vişi Kaplıcaları’nın ardından dünyanın en şifalı kaplıcası olduğunu ortaya koymuş, dolayısıyla Haymana Kaplıcaları yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada tanınan şifa merkezlerinden biri durumunda. Kaplıcalarıyla Ünlü Şehirler başlıklı yazımızı okuyarak konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.  

Kaplıcaları Ünlü Şehirle - Haymana Kaplıcaları Termal Havuz

Birçok farklı hastalığın tedavisinde etkili olan Haymana Kaplıcaları yıl boyunca binlerce insanı kendine çekiyor ve kelimenin tam manası ile şifa dağıtıyor.

Haymana Kaplıcaları’na nasıl gidilir?

Haymana Kaplıcaları başkentimiz Ankara’nın güneyinde bulunan Haymana ilçesinin merkezinde yer alıyor, bu sebeple kaplıcalara ulaşım oldukça kolay. Ankara şehir merkezine 73 kilometre uzaklıktaki Haymana’ya Ankara’dan Haymana’ya giden toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

Haymana Kaplıcaları - Termal Havuz

Eğer başka bir şehirden bu şifa merkezine gidecekseniz ve havayolunu tercih ediyorsanız uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı’na gidebilir ve buradan havalimanına 100 kilometre mesafedeki kaplıcalara kara yolu ile ulaşabilirsiniz.

Haymana Kaplıcaları hangi hastalıklara iyi geliyor?

Binlerce yıldır faydası bilinen Haymana şifalı suları birçok farklı hastalığın tedavisinde etkili. Yapılan araştırmalar sahip olduğu şifalı sular sebebiyle Haymana ilçesinin milattan önce 25’li yıllarda Romalıların güzellik ve şifa merkezi olduğunu ortaya koymuş.

Haymana Kaplıcaları - Sıcak Havuz

İlçede bulunan şifalı sular inflamatuvar romatizmal hastalıklar, kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi eklem hastalıkları, miyozit, travma, tendinit gibi yumuşak doku hastalıkları, ortopedi operasyonları, beyin ve sinir ameliyatları sebebiyle uzun süre hareketsiz kalma gibi durumların ardından tekrar hareketlilik kazandırma, nörolojik hastalıklarda, cerebral palsy gibi hastalıklarda rehabilitasyon için, deri hastalıkları, boyun, sırt, bel ve tüm eklem ağrıları, böbrek ve safra kesesi taşlarının, kumlarının dökülmesi konularında ciddi faydalar sağlıyor.

Kaplıcaları Ünlü Şehirle - Haymana Kaplıcaları Termal

Ayrıca Haymana şifalı sularının sağlıklı zayıflamaya yardımdı olduğu, stres bozukluklarının tedavisi konusunda da fayda sağladığı biliniyor. Eğer Haymana’nın şifalı sularında hem dinlenip hem de sağlığınıza kavuşmak isterseniz, Grannos Thermal Hotel & Convention Center‘da beklentlerinizin üzerinde bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Çift olarak şifalı sulardan faydalanmak istiyorsanız, Çiftler İçin Özel Havuzlu Termal Oteller başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz