Türkiye, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla dünyanın en zengin ve ayrıcalıklı ülkelerinden bir tanesi! Ancak, birçok kişi keşfetmeyi, yeni yerler ve kültürleri görmeyi çok seviyor şüphesiz. Yurt dışına çıkmanın en çok zaman alan kısmı ise pasaport ve vize işlemleriyle uğraşmak.

Kıbrıs Girne

Sadece nüfus cüzdanınızla 90 güne kadar gidebileceğiniz özel ülke ve şehirlerin olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca, bu ülkelerde aradığınız her konsepte uygun tatil yapabilme olanağı da bulunuyor. Yazımızda, pasaport ve vize istemeyen ülkeleri sizler için detaylı bir şekilde listeledik. İşte sadece nüfus cüzdanınızla seyahat edebileceğiniz ülkeler!

3Gürcistan

Pasaportsuz Gezilebilen Ülkeler - Gürcistan - Batum

Pasaportsuz gidilebilen ülkeler denildiğinde akla gelen ilk ülkelerden bir tanesi Gürcistan diyebiliriz. İstanbul’dan haftanın her günü düzenlenen tarifeli uçuşlarla Batum Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Gürcistan’ın en popüler şehri Batum olsa da başkent Tiflis, Kutayıs ve Signagi gibi büyük şehirler de gezi listenize ekleyebileceğiniz merkezler arasında yer alıyor. Eğer, sadece valizinizi toplayıp Gürcistan’ı keşfetmeye karar verirseniz, özellikle Rioni Nehri’nin yanı başında yer alan ülkenin en büyük ikinci şehri Kutaisi’yi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Pasaportsuz Gezilebilen Ülkeler - Gürcistan - Batum - Genel

Gürcistan’a nüfus cüzdanıyla girmek isteyenlerin büyük bir kısmı Hopa üzerinden Batum’a geçiş yapıyor. Ayrıca, İstanbul ve Karadeniz şehirlerinden Gürcistan’a otobüsle de ulaşabilmeniz mümkün! Sadece kimlik kartı ve eski tip nüfus cüzdanı 15 TL’lik yurt dışına çıkış pulu ile Gürcistan’a giriş yapabilirsiniz. Ülkeye giriş yaptığınız tarihten itibaren 1 yıl boyunca burada kalabiliyorsunuz.

2Ukrayna

Pasaportsuz Gezilebilen Ülkeler - Ukrayna - Kiev

Bir diğer komşumuz Ukrayna da pasaportsuz ve vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeler arasında yer alıyor. 2017 yılının yaz aylarından itibaren Ukrayna da Türk vatandaşlarının kimlik kartlarıyla ülkeye giriş yapabilme izni tanıdı. Bu yüzden yurt dışı tatil rotası olarak en çok tercih edilen ülkelerden biri olan Ukrayna’da keşfedilmeyi bekleyen birbirinden güzel şehirler bulunuyor. Müzeleri ve kiliseleriyle Avrupa’nın önemli merkezlerinden biri olan Kiev’in yanı sıra, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde kendine yer bulan tarihi kent merkeziyle ünlü Lviv, en çok ilgi gören şehirler olarak ön plana çıkıyor.

Pasaportsuz Gezilebilen Ülkeler - Ukrayna - Kiev - Genel

Karadeniz kıyısında yer alan Odessa ise, hem mimarisi hem de deniz tatiline uygun iklimiyle dikkat çekiyor. Ukrayna’da gezebileceğiniz şehirler tabii ki bu üç şehirle sınırlı değil! Kharkiv ve Dnipro gibi diğer önemli merkezleri de gezi listenize ekleyerek Ukrayna’yı baştan sona keşfedebilirsiniz. Eğer gece hayatına ilgi duyuyorsanız, Kiev ve Odessa gibi şehirler bu yönüyle de büyük ilgi görüyor. Euro’dan kaçabileceğiniz ayrıcalıklı bir yurt dışı tatili yapmak için Ukrayna’yı tercih edebilirsiniz. Öte yandan, Vizesiz Seyahat Edilebilen Balkan Ülkeleri başlıklı yazımızı okuyarak vize işlemleriyle uğraşmadan yola çıkabileceğiniz ülkeleri öğrenebilirsiniz.

1Kıbrıs

Kurban Bayramı Tatil Önerileri - Kıbrıs

Tatil cenneti Kıbrıs, pasaport ve vizesiz seyahat edebileceğiniz en güzel rota olarak ön plana çıkıyor. Akdeniz’in muhteşem doğası ve ikliminde unutulmaz bir tatil için her şeyi sunan Kıbrıs’a sadece kimlik kartınızla giriş yapabilir ve 30 gün burada konaklayabilirsiniz. eğer Kıbrıs’a pasaportunuz ile giriş yaparsanız 90 gün adada kalabiliyorsunuz. Lüks otelleri, masmavi denizi, sahilleri ve çılgın gece hayatıyla dikkat çeken ada, deniz tatili yapmak isteyenlerin mutlaka tercih etmesi gereken bir merkez!

Uçaklı Kıbrıs Paketleri - Limak

Türkiye’den sadece 1.5 saatlik uçuşla ulaşılabilen Kıbrıs, özellikle balayı eğlence arayanların akınına uğruyor. Adada yer alan ve yüksek kalitede eğitim veren üniversitelerde binlerce Türk öğrenci eğitim görüyor. Mutfağı ve tarihi dokusuyla da fark yaratan Kıbrıs, yumuşak ikilimi nedeniyle 4 mevsim de tatil yapmak için ideal bir nokta!

Tatil için Neden Kıbrıs'ı Tercih Etmelisiniz? - cage

Eğer siz de pasaport ve vize işleriyle uğraşmadan yurt dışında kaçamak ya da tatil yapmak istiyorsanız, Kıbrıs’ı mutlaka listenize eklemelisiniz. Ayrıca, Kıbrıs’ın En Lüks Otelleri | Tatil Cenneti Kıbrıs’ta 15 Otel başlıklı yazımızı okuyarak adanın en iyi otelleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz