Kayak malzemeleri için liste yapılmaya başlandıysa kayak sezonu geldi demektir! Liste yaparak eksikleri çok daha kolay tamamlayabilir ve tatile hazır bir şekilde yol alabilirsiniz. İşte o liste…

Kayak Malzemeleri 

Kayak Montu

kayak montu

Kar tatilindeyseniz elbette buz gibi soğuktan korunmak için yanınıza öncelikle kayak montu almanız ve kayak malzemeleri listenize ilk sırada eklemeniz gerekli! Rüzgâra ve suya dayanıklı hem de zevklerinize uygun bir mont harika bir tatil geçirmeniz için güzel bir adım olabilir.  

Tercih edeceğiniz kayak montunu cepli ve fermuarlı olmasına da dikkat edebilirsiniz. Böylece kayak yaparken değerli eşyalarınızın güvende olduğundan emin olur ve içiniz rahat bir şekilde kayak yapabilirsiniz.

Termal İçlik ve Çoraplar

kayak çorapları

Soğuktan korunmanın ipuçlarından biri ayaklarınızı sıcak tutmaktır aslında. Sentetik malzemeden yapılmış çorapları kullanabilir ya da yünden yapılmış kayak çoraplarını tercih edebilirsiniz. Böylece kar tatiline soğuktan rahatsız olarak değil keyfini çıkararak devam edebilirsiniz.

Şüphesiz, yalnızca kayak tatillerinde değil, sert geçen kış aylarında en büyük destekçilerimiz; içlikler ve çoraplar.  Ancak bilhassa kayak merkezlerinde, yüksek tepelerde içlik ve çorap kullanımı oldukça önemli. Bu sebepten, kayak alışverişinizi yaparken; termal özellikli, sert soğuklarda vücudunuzu sıcak tutabilecek ve sizi türlü rahatsızlıklara karşı koruyabilecek içlikler ve çoraplar almanızda fayda var. Bu yüzden kayak malzemeleri listenizde mutlaka olması gerekenler arasında.

Soğuk havalarda apayrı bir rahatlık sağlayan termal içlik vücuttaki sıcaklığı oldukça dengeleyen bir etken. Kayak tatiline gidip keyifli bir kayak zamanı geçirmek istiyorsanız elbette üstünüze giyeceğiniz her ayrıntı önemli! Hem hareket kabiliyeti hem de manevralar için buna özellikle dikkat etmelisiniz. 

Kayak Gözlükleri

kayak gözlükleri

Kayak malzemeleri listenizde mutlaka bulunması gereken bir diğer eşya da, kayak gözlüğü. Bir kayak gözlüğü seçerken en dikkat etmeniz gereken şey, zorlu kış şartlarına dayanıklılık derecesi. Bu bağlamda, kara ve buğulanmaya karşı dayanıklı, sis ortamında görüşünüzü kolaylaştırabilecek, kaliteli bir kayak gözlüğü edinmek; sizi uzun yıllar macera dolu kayak serüvenlerinde memnun edebilir. 

Gözlüğün kayak malzemeleri için yanınıza almanız gereken önemli bir eşya olduğunu boşuna söylemiyoruz elbette! Uludağ, Palandöken, Sarıkamış gibi merkezlerdeyseniz karla kaplanmış pistlerde görüş açınız net olmayabilir. Hem güneşi hem de karı engelleyecek çeşit çeşit cam seçenekli gözlükleri kullanabilirsiniz. Kayak gözlüğü için lens tercihinin de önemli olduğunu belirtelim. Gözlük alırken uzman yardımı almanız sizin için en doğrusu olacaktır.

Bere

kayak şapkası

Uludağ veya birbirinden güzel kayak merkezilerine gidip bembeyaz örtünün içerisinde kayak yaparken buz gibi soğuk keyfinizi kaçırmasın. Bu yüzden yapabileceğiniz en doğru tercih bere kullanmak olacaktır.

Bereler sizi soğuğa karşı %12 gibi bir oranla korur ve kayak aktivitenizi keyifle sürdürmenizi sağlar. Kaskınızın altına kolayca takabileceğiniz berelerle oldukça fazla zaman geçireceğinizi hatırlatmak ister ve zevkinize en uygun, en şık ve rahat olanı tercih etmenizi öneririz.

Eldiven

kayak eldiveni

Kar soğuğundan donmuş ellerle kayak yapmanız tabii ki imkansız. Sadece kayak için değil bulunduğunuz kayak merkezinde yürüyüşler yapmak istiyorsanız da Su geçirmeyen eldivenleri tercih edebilir ve ellerinizi koruyarak harika bir kayak deneyimi yaşayabilirsiniz. Çünkü buz gibi havada elleriniz üşüyerek kayak yapmanın tadını çıkaramayabilirsiniz. Kayak malzemeleri listesi oluşturuyorsanız eldiven olmazsa olmaz!

Tulum

kayak tulumu

Kar tatiliniz için kayak malzemeleri listesi hazırlıyorsanız tulumsuz bir liste düşünülemez. Hem kara hem soğuğa karşı mont ve ceket kadar önemli bir detaydır tulum. Kaliteli yalıtım özelliğine sahip olmasına da dikkat ederek alışveriş yapabilirsiniz.

Tulumda cep olması sizin için ayrı bir avantaj sağlayabilir ve eşyalarınızı daha güvende yanınızda taşıyabilirsiniz. Vücut şeklinize uygun kalıpları tercih etmeniz sizin için ayrı bir avantaj sağlayacak.

Buff

kayak için buff

Boynunuzu ısıtmaya yardımcı olan buff aslında birçok alternatifli şekilde kullanılabilir. İster başlık ister atkı veya bandana isterseniz de saç bandı olarak değerlendirebilirsiniz. Buff seçerken hızlı kuruyan ve nefes alan kumaştan yapılmış olmasına dikkat edin deriz. Zevkinize göre çeşit çeşit renk ve model olduğunu söyleyelim ve kayağınızı daha zevkli hale getirebileceğinizi belirtelim.

Kayak Kaskı

kayak kaskı

Tıpkı kayak montu ve diğer kıyafet ürünleri gibi kayak kaskını da, konaklayacağınız oteldeki kayak mağazalarından ve odalarından edinebilmeniz mümkün; ancak doğru bir kayak kaskı seçmek, bir kayak mağazasına girip dakikalarca denemeyi gerektirebilir. Bu sebepten, bizim önerimiz, kayak tatiline çıkmadan önce kayak kaskınızı alıp valizinize koymanız yönünde. Güvenlik açısından elzem bir ürün olan kayak kaskını, pek çok kayak mağazasında farklı desenlerde ve renklerde bulabilirsiniz.

Bembeyaz karların üstünde kayak yapmanın güzelliği elbette bambaşka. Birçok farklı çeşit ve fiyatta kask mevcut. Fakat bu konudaki en önemli detay kaskın kafa yapınıza uyum sağlaması. Daha büyük ve daha küçük olanı seçmemeli, başınızı salladığınızda hareket etmeyecek şekilde oturması yeterli gelmektedir.

Kayak Takımı ve Direkleri

kayak direkleri

Kayak malzemelerinin başında gelen ve olmazsa olmazı sayılan kayak takımları bu aktivitenin temel taşları aslında. Hem takımınız hem de direkleriniz hazırsa dikkatli bir şekilde kayağınızı yapabilirsiniz. Kayak direklerini herkes kullanmayabilir. Fakat iyi bir denge ve dönüş için önemli bir nokta diyebiliriz.

Kayak direklerini herkes tercih etmeyebilir fakat hem denge hem de dönüşler için oldukça önemli bir noktada olduğunu söyleyebiliriz.

Sırt Çantası

kayak sırt çantası

Kayak malzemeleri listenize ilk olarak yazmanız gerekenler arasında sırt çantanız olacak! Her ihtiyacınızı yanınızda taşıyabileceğiniz bir çantaya elbette ihtiyaç duyacaksınız. Bembeyaz karlarda veya dağda yürüyüşlerinizi yaparken ya da kayarken mola vermek durumunda kalacaksınız. İçine de ihtiyacınız olan her şeyi koyun.

Bir de tabii ki karşı karşıya kalacağınız ufak tefek yaralanmalar için gerekli olabilecek sağlık malzemelerini de sırt çantanıza eklemeyi unutmayın. Çanta seçiminizi farklı bölümlere sahip çantalarla yapabilir ve böylece taşınan eşyalara daha kolay ulaşabilir hem de ezilecek eşya varsa bunun önüne geçebilirsiniz.

Aksiyon Kamerası

Gudauri Kayak Merkezi - Helikopter

Kayak gibi macera dolu, eğlenceli etkinliklerin olmazsa olmazı, anılarınızı kaydedebileceğiniz yüksek teknoloji bir aksiyon kamerasıdır. Kayak montunuza sabitleme kayışları ile takabileceğiniz ve kayak süresince kayıtta olabilecek aksiyon kameralarınız sayesinde, adrenalininiz yüksekken yaptığınız manevraları sonradan izleyebilme şansına sahip olabilir; unutulmaz anılarınızı derleyebilirsiniz. Aksiyon kameraları konusunda en iyi markalardan bir tanesi, Go Pro olarak bilinmektedir.

Dudak Kremi

Uludağ Kayak Merkezi - Telesiyej

Valizinize bakım ürünleri alırken, mutlaka almanız gereken ürünler arasında, dudak kremleri bulunuyor. Soğuk havalarda direkt olarak çatlayabilen, kuruyabilen dudaklarınıza karşı Bioderma, Carmex, Roc ve La Roche Posay gibi markaların dudak kremlerini almayı unutmamanızı tavsiye ederiz. Aksi durumda, tatilinizi çatlak dudaklarla geçirmek durumunda kalabilirsiniz ve bu durum bilhassa geceleri sizlere çok acı verebilir.

Güneş Kremi

kayak güneş manzarası

Kayak tatili valizinizde bulunması gereken bakım ürünleri arasında, cildinizi koruyacak bir ürün de şart. Beyaz karlardan yansıyan güneş ışınlarına karşı, cildinizi SPF50 nitelikli güneş kremleri ile koruyabilmeniz mümkün. Sadece yaz aylarında, deniz, güneş ve kum üçlüsü karşısında değil; kayak tatilinde de güneş kremi kullanmak, cildinizde oluşabilecek yanıklara karşı direkt çözüm olabilir.

Kayak Sonrası Kombinleri

şömine

Son olarak, elbette kayak sonrası kombinleri, kayak malzemeleri listenizde mutlaka belirlemeniz gerekenlerden. Otelinizde, şömine başında otururken, soğuk kış günlerinde manzaraya karşı içinizi ısıtırken; güzel ve kışa uygun bir kombinle gecenize renk katabilirsiniz. Islaklığa, soğuğa ve kara karşı dayanıklı bir bot; yün kazaklar, bere, başlıca önerilerimizden. Kayak ekipmanlarını ve kayak tatili süresince ihtiyacınız olabilecek şeyleri düşünerek, siz de bu listeyi genişletebilir ve valizinize yeni, gerekli ürünleri ekleyebilirsiniz.

Türkiye’nin En İyi Kayak Merkezleri

Uludağ Kayak Merkezi

uudağ kayak merkezi

Türkiye kış turizmi açısından oldukça gelişmiş bir ülkedir. Kayak tatili noktaları açısından zengin olduğu için de kış döneminde dünya genelinde tercih ediliyor. Özellikle de kayak deyince akıllara gelen Uludağ bölgesi bu konuda çok revaçta. İster günübirlik kayak tatili gerçekleştirebilir isterseniz de birbirinden güzel otellerde konaklayabilirsiniz.

Uludağ birinci ve ikinci bölge olarak ikiye ayrılmış olup pistler açısından farklılıklar gösteriyor. Birinci bölgenin pistleri daha kolay ve tesisleri daha eski fakat elbette lüks otelleri barındırıyor. İkinci bölgede ise pistler daha fazla iddialı diyebiliriz. Genellikle profesyonel kayak severlerin tercihi bu bölge oluyor diyebiliriz. Bu bölgede gece hayatının biraz daha kısıtlı olduğunu belirtelim.

Kartalkaya Kayak Merkezi

kartalkaya kayak merkezi

Kayak malzemeleri için liste hazırlıyor ve kayak tatili yapmak istiyorsanız elbette tercih edeceğiniz merkezler arasında Kartalkaya Kayak Merkezi ilk sırada oluyor. Bolu’nun kayak merkezi Kartalkaya her yıl ziyaretçi akınına uğruyor diyebiliriz. Hem İstanbul’a hem de Ankara’ya yakın olması sebebiyle de çokça tercih ediliyor.

Harika bir dağ manzarası, yemyeşil ormanları ve bembeyaz kaplı örtüsüyle büyüleyen bölge donanımlı ve lüks otellerin kahvaltılarıyla adeta taçlanıyor. Kayak tatili amaçlı çıktığınız bu seyahat apayrı bir keyfe dönüşüyor ve beraberinde birçok güzelliği ayaklarınıza getiriyor. 2200 m yükseklikteki pistlerin tadını ister kayak ister snowboard ile çıkarabilirsiniz.

Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes kayak merkezi

Kayak sporu elbette kışın vazgeçilmezi oluyor! Bembeyaz karı verdiği huzur da tartışılmaz öyle değil mi… İç Anadolu Bölgesi‘ndeki Erciyes Kayak Merkezi’ne olan ilgi Kayseri’ye ulaşım yollarının artmasıyla da oldukça fazlalaştı. Adrenalin ve bol eğlencenin olduğu kayak tatilini Erciyes’te bambaşka bir keyifle yaşayabilirsiniz.

Hem kayak hem ekipman hem de konaklama açısından uygun sıralarda olan Erciyes’e Kayseri merkezden 25 dakikalık bir kara yolculuğuyla ulaşabiliyorsunuz.

Sarıkamış Kayak Merkezi

Sarıkamış kayak merkezi

Ülkemizin hem kültürel hem de tarihi açıdan oldukça zengin olan şehri Kars’ta bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 100 santim ve üzerine kadar ulaşıyor. Zorluk derecesine göre pistleri bulunan tesiste 9 farklı pist mevcut. Hem profesyonel hem de yeni başlayan kayakçılara uygun parkurlar ziyaretçileri mutlu ediyor.

Ayrıca pistlerin etrafındaki orman ziyaretçiler için hem dağ hem de muhteşem bir orman manzarasına ev sahipliği ediyor. Sarıkamış pistlerinde bulunan kristal kar özelliği burayı diğer merkezlerden ayıran en önemli özelliğidir. Alp Dağları’nın eşsiz güzelliğini Sarıkamış’ta yaşamanız olağan. Özellikle de snowboard tutkunları için birebir olan ve çeşitli pistlere sahip merkezde harika bir kayak tatili geçirebilirsiniz!

**Sarıkamış Kayak Merkezi deneyiminize güzel bir Kars turu eklemek isterseniz Kars Gezilecek Yerler yazımızı inceleyebilir ya da bu güzel şehre Doğu Ekspresi gibi bir ayrıcalıkla seyahat etmeye niyetlenirseniz Doğu Ekspresi yazımıza göz atabilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi

Palandöken kayak merkezi

Türkiye kış turizmi açısından oldukça uygun bir yapıya sahip. Elbette kayak malzemeleri listenizi oluşturarak bavulunuzu alıp gidebileceğiniz birçok kayak merkezi mevcut. Bunlardan en çok tercih edileni de özellikle son zamanlarda Palandöken oluyor tabii ki! Erzurum’da Palandöken dağlarının eteklerinde ülkemizin en yüksek şehri Erzurum’da yer alıyor bu güzel merkez.

İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden Erzurum’a direkt uçuşların olması da büyük avantaj sağlamakla birlikte Ocak ve Mart arasında bu merkeze uğramak kayak için en doğru tercihlerden biri olacak. Her seviyeden kayak meraklılarına hitap eden pistleri, snowboard, dağcılık, yamaç paraşütü gibi sporlara olanak sağlamasıyla da kış tatili için birebir noktalar arasında!

Kartepe Kayak Merkezi

kartepe kayak merkezi

Hem İstanbul’a hem Ankara’ya yakın olması vasıtasıyla kış aylarında kayak yapmak için çokça tercih edilen kayak merkezleri arasında Kartepe Kayak Merkezi var. Kocaeli’de İzmit’in doğusu, Sapanca’nın batısında bulunan merkez lüks otelleri ve muhteşem Sapanca Gölü manzarasıyla da tatilinizi taçlandırıyor.

4 farklı pisti mevcut olan, hem acemiler hem de profesyoneller için alternatiflere sahip Kartepe Kayak Merkezi orta, kolay ve zor seviyeleriyle harika bir manzara eşliğinde kayak zevkine kapılmanıza olanak sağlıyor.

** İşte kayak tatili için yanınıza almanız gereken kayak malzemeleri yazımız burada sona eriyor. Hem yanınızda olması gereken önemli malzemelere değindiğimiz hem de birbirinden güzel kayak merkezi önerdiğimiz yazımızda geçen birbirinden güzel şehirlere ve tesislerine göz atmak isterseniz Tatil Dükkanı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz 😊

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz