Finike Antalya

Fenikeliler tarafından M.Ö. 500’lerde kurulan Finike, eski ismiyle Phoenicus, Antalya‘nın batısında kalan turistik bir ilçedir. Doğuda Kumluca ve kuzeyde ise Elmalı ile komşu olan Finike’nin, Kaş ve Demre’ye sınırı bulunmaktadır. Dört tarafı portakal bahçeleri ile çevrili olan bu ilçe, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve ışıl ışıl parlayan plajları ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

Mavi ve yeşilin bir uyum içerisinde bütünleştiği Finike’ye mevsiminde gittiğiniz takdirde, büyüleyici bir güzelliğe sahip olduğunu belirtelim. Likyalılar ve daha pek çok medeniyete uygarlık yapmış olan Finike, tarih boyunca oldukça ünlü ve önemli bir liman kenti olarak ön plana çıkmıştır. Kalabalıktan ve gürültüden sıkılanların tercih ettiği bir adres olan bu ilçe, sakin ve huzur dolu atmosferi ile sizlere kucak açıyor! 🙂 Öyleyse hep birlikte Finike gezilecek yerler listesine göz atalım ve hemen bir rota belirleyelim. Hazır mısınız?

  • Finike’de Nerelere Gidilir? Finike’de gezilecek yerler arasında ilk sıralarda Gökliman Plajı yerini alıyor. Beyaz sahil taşları ile ünlü olan bu sahil, tertemiz ve berrak suyu ile fazlasıyla göz kamaştırıyor. Tarih meraklısı olanlar için bir diğer seçenek ise, Myra Antik Kenti olmalıdır. Eski kalıntıların çıkarıldığı bu yer, özellikle turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.
  • Finike’nin Önemli Etkinlikleri: Genel olarak Haziran ayında “Finike Festivali” gerçekleşir ve tören açılışı ile beraber pek çok ünlü davet edilir. Her yıl gerçekleşen bu festival, konser ve tiyatro gibi aktiviteler ile renklendirilir. Ayrıca en iyi portakal yetiştiricisinin seçildiği “Finike Portakal Festivali”ne de katılabilirsiniz. Portakalların toplandığı bir dönemde yapılan bu festivalde, çiftçilere oy verebilirsiniz.
  • Finike Yeme-İçme Yerleri: Sahil kıyısında yer alan Neşeli Balık, balık ve deniz mahsulü yemekleri ile oldukça ün salmıştır. Bunun yanı sıra Akdeniz ve Ege yemeklerinin en lezzetlilerini tatmak istiyorsanız, o zaman adres belli: Petek Restoran!
  • Finike Tarihi Yerler: Finike’ye geldiğinizde tarihi esintilerini görmeden dönmeyin deriz! Bu nedenle Lymra Antik Kenti ve Arykanda Antik Kenti gibi tarihi yerlere mutlaka uğramalısınız. Kültürel mirasını daha yakından tanımak isteyenler için bir alternatif olan bu yerlerde, geçmişten günümüze kadar gelen eski uygarlıkların eserlerine tanık olabilirsiniz. Son olarak hem bir köy hem de tarihi eser olma özelliği taşıyan Andrea Doria Koyu’nu da ziyaret etmelisiniz. Bu yerin içerisinde bir amfi tiyatronun yer aldığını unutmadan söyleyelim.
  • Finike’ye Hangi Mevsimde Gidilir? Genel olarak Finike’nin hava durumu sıcaktır. Akdeniz kıyısında yer aldığı için en soğuk havalarda bile sadece yağmur yağar. Bu nedenle buraya geldiğinizde ve uzun süre kalmak istediğinizde, Finike otelleri neredeyse her mevsim doluluk oranlarını korumaktadır. Çiftlerin, Finike balayı otelleri yerine daha çok bungalov evleri tercih ettiğini de belirtmeliyiz. Bunların dışında klasik otel deneyimi yaşamak isteyenler için Hotel Finike Marina ve Otel Carpe Diem Gold gibi Finike otellerini önerebiliriz.

Finike Gezilecek Yerler Listesi

Limyra Antik Kenti

Limyra Antik Kenti

Nerede? Toçak Dağı’nın güney eteklerinde, Turunçova ve Sahilkent Beldeleri sınırlarında bulunan Limyra Antik Kenti, pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için farklı dönemlere ait buluntuları bünyesinde barındırır. Bu tarihi kalıntıları ile bölge tarihini aydınlatmasının yanı sıra Antalya Müzesi’ne de büyük katkılarda bulunmuştur. Likçe yazıtlarda ismi “Zemuri” olarak geçen bu antik kentin M.Ö. 5.yy’dan itibaren yerleşim gördüğü bilinmektedir.

Nasıl bir yer? Bir iç kale ile aşağı kaleden oluşan kentin kuzeyindeki Akropol, içerisinde sular, sarnıçlar, kiliseler ve Perikle Heroonu gibi noktalara yer verir. Kral Perikle’ye ait olan bu anıt mezarın önemli bir kısmı ise Antalya Müzesi’nde sergilenmektedir. Öte yandan Limyra Antik Kenti bir tiyatro binasına da yer vermesiyle büyük ilgi görmektedir.

Olmazsa olmaz! Finike gezilecek görülecek yerler arasında kesinlikle olması gereken Limyra Antik Kenti, aynı zamanda pek çok kaynak suya sahiptir. Yaz aylarında yöre halkı bu antik kente gelerek piknik yapmakta ve serinleme alanı olarak kullanmakta. Eğer hazırlıklı gelirseniz, antik sütunlu cadde de siz de yüzebilirsiniz. 🙂

  • Adres: Yuvalılar Köyü, Turunçova, Finike, Antalya
  • Ziyaret Saatleri: 08.00 – 20.00 / Gişe kapanış saati: 19.30
  • Giriş Ücreti: 15₺
  • Ulaşım Haritası

Arykanda Antik Kenti

Arykanda Antik Kenti

Nerede? Finike – Elmalı yolunun ortalarındaki Arif Köyü sınırlarında bulunan Arykanda Antik Kenti, Likya bölgesinin en eski yerleşim yerlerinden biridir. İsmi, yüksek kayalığın yanındaki yer anlamına gelen Arykanda (Ary-ka-wanda), daha çok Helenistik ve Roma dönemlerinden insana yerleşim olanağı sağlamıştır. Antik dönemde Akdeniz’i Anadolu’ya bağlayan vadi kısmında yer almasıyla, stratejik bir öneme sahip olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Nasıl bir yer? İlk kez Charles Fellows tarafından 1838 yılında keşfedilen bu antik kent, hamam, agora, nekropol, tiyatro, stadion, odeion, gymmasion ve bouleuterion gibi zengin yapılara bünyesinde yer verir. Tarihi çok eskilere dayandığı bilinen antik kentteki en eski kalıntı, M.Ö. 4.yy’a ait kaya mezarları ile Helios Tapınağı’dır. Bulunduğu lokasyondan dolayı kademeli teraslar olarak tasarlanan Arykanda Antik Kenti, tüm vadiyi gören panoramik manzarası ile de gelenleri büyülüyor.

Olmazsa olmaz! Çam ve sedir ağaçları arasında konumlanan bu tarihi yapıları görmek için, Antalya Finike gezilecek yerler listesine kesinlikle bu yeri eklemelisiniz!

  • Adres: Arif, 07740 Finike/Antalya
  • Ziyaret Saatleri: 08.00 – 20.00
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Ulaşım Haritası

Elmalı Müzesi

Elmalı Müzesi

Nerede? Antalya’nın 111 km güneybatısında bulunan Elmalı, Neolitik Dönem’den günümüze gelene kadar pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Hem stratejik hem de coğrafi konumu sayesinde tercih edilen Elmalı’nın, arkeolojik kazı çalışmaları neticesinde farklı yerleşim yerleri, mezarlar, mimari bulgular ve buluntulara sahip olduğu ortaya çıkmıştır.

Nasıl bir yer? Bölgenin kültürünü ve tarihini yansıtan arkeolojik eserlerin sergilendiği Elmalı Müzesi, Türkiye‘nin hem arkeolojik hem de tarihi müzeleri arasında önemli bir noktada yer alır. Eski Hükümet Konağı’na kurulu olan bu müze, ihtiyaçlara göre yeniden dizayn edilmiştir. Zemin katta 3, birini katta ise 8 olmak üzere toplamda 11 adet teşhir salonu oluşturulmuştur. Aynı zamanda açık hava galerisi olan bir bahçesi vardır. Bu bahçede; Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait mezar stelleri, sütun parçaları ve arı sereni gibi parçalar sergileniyor.

Müze binasının giriş katında yer alan birinci no.lu salonda; geç kalkolitik döneme ait Bağlarbaşı Eserleri, Karataş Semayük’ün ilk Tunç Dönemi Eserleri, mezar ve depolama kaplardan seçilmiş örnekler sergilenir. Üçüncü no.lu salonda; 3 adet küp mezar bulunur. Birinci kattaki bir numaralı teşhir salonda; Hacımusalar, Höyük ve Karaçakır kazılarında yer alan eserler sergilenir.

Diğer vitrinlerde Karaburun, Kızılbel ve Bayındır Tümülüsleri kazılarından elde edilen bulgular sergilenirken, üç numaralı salonda Likya şehir sikkeleri ve Roma imparatorluk sikkeleri sergilenir. Birinci kattaki beş numaralı odada ise; M.Ö. 5.yy Elmalı definesine ait imitasyon örnekler sergilenir.

  • Adres: İplik Pazarı, Eski Hükümet Konağı, Hükümet Cd., 07700 Elmalı/Antalya
  • Ziyaret Saatleri: Yaz aylarında: 08.30 – 18.00 / Kış aylarında: 08.30 – 16.00
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Telefon: (0242) 618 44 42
  • Ulaşım Haritası

Rhodiapolis Antik Kenti

Rhodiapolis Antik Kenti

Nerede? İsminden dolayı Rodoslular’ın kurduğu bir şehir olarak bilinen Rhodiapolis, Kumluca şehir merkezinin batı tarafında kalmaktadır. İlçe merkezinden geçip 5 km daha gittikten sonra ulaşabileceğiniz bu noktada, tiyatro, hamam, sebasteion, tapınaklar, kilise, agora/stoa, sarnıçlar, nekropoller, konutlar ve kenotaph gibi kalıntılar bulunuyor.

Nasıl bir yer? Kentin tam ortasında yer alan tiyatronun günümüze gelene kadar çok fazla zarara uğramaması gelenleri büyülüyor diyebiliriz. En çok dikkat çeken yapılarından biri de küçük taşlardan harçlı ya da harçsız olarak inşa edilmiş evlerdir.

  • Adres: Hacıveliler, 07350 Kumluca/Antalya
  • Ziyaret Saatleri: 09.00 – 17.00
  • Giriş Ücreti: Ücretsiz
  • Ulaşım Haritası

Myra Antik Kenti

Myra Antik Kenti

Nerede? Finike çevresinde gezilecek yerler arasında yer alan Myra Antik Kenti, Demre sınırları içerisinde bulunur. Finike ilçe merkezine 28 km mesafede konumlanan bu antik kent, Akdeniz‘in kıyı kesiminde bulunduğu için geçiş noktası olarak kullanılmıştır. Aynı adı taşıyan bir ova üzerinde kurulu olan Myra Antik Kenti, Likya Dönemi kaya mezarları, Roma Dönemi tiyatrosu ve Bizans Dönemi Aziz Nikolaos Kilisesi ile oldukça nam salmıştır.

Nasıl bir yer? Likya’nın en önemli şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyan Myra Antik Kenti, 15 bin kişilik tiyatrosu ile Anadolu sınırları içerisindeki en büyük tiyatroya sahiptir. Orta Çağ boyunca büyük bir ün yakalayan bu antik kent, zengin ve kültürel bir mirasa hakimdir. Kaya mezarlarının üzerine kurulan antik kent, zaman içerisinde meydana gelen olaylardan dolayı aşağılara doğru genişlemiştir.

  • Adres: Alakent, Myra Örenyeri, 07570 Demre/Antalya
  • Ziyaret Saatleri: 08.00 – 20.00 / Gişe kapanış saati: 19.30
  • Giriş Ücreti: 70₺
  • Telefon: (0242) 871 68 21
  • Ulaşım Haritası

Gagai Antik Kenti

Nerede? Finike Körfezi’nin doğusunda, Karagöz limanının kuzeybatısında yer alan Gagai Antik Kenti, Helen dilinde “Gaga’nın halkı” anlamına gelmektedir. Gagai adının içinde yer alan “Ga” hecesi de toprak anlamına gelmektedir.

Nasıl bir yer? Küçük bir tepenin üzerinde kurulu olan bu antik kentte, günümüze kadar herhangi bilimsel bir arkeolojik kazı yapılmamıştır. Bu nedenle bu antik kent içerisinde pek çok kalıntı ve eser gün ışığa çıkmayı beklemektedir.

Doğa İçinde Gezilecek Yerler

Andrea Doria Koyu

Nerede? Finike ilçe merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Andrea Doria Koyu, Finike’de gezilecek yerler arasında mutlaka yerini almalı. İsmini Cenevizli amiralden alan Andrea Doria Koyu, nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarına ev sahipliği yapması dışında caretta carettaların doğal beslenme alanıdır.

Nasıl bir yer? Maki ve zeytin ağaçları ile çevrili olan bu koy, mavi ve yeşilliğin uyum ve ahenk içerisinde bütünleştiği nadir doğal güzelliklerden biridir. Etrafında herhangi bir yapının bulunmaması, bölgenin doğal güzelliğinin korunmaya çalışılmasından dolayıdır. Kara yolundan araçlarla ulaşım kolaylıkla sağlanabilirken, aynı zamanda deniz yoluyla da özel tekne ve yatlarla kolaylıkla ulaşım sağlanabilir.

Not: Sahil yapısı taşlık alanlardan oluşur ve falezli kıyılara sahip olduğu için yüzmek sakıncalı olabilir. 

Suluin Mağarası

Suluin mağarası

Nerede? Finike merkez gezilecek yerler arasında tercih edebileceğiniz noktalardan biri de Suluin Mağarası’dır. Dünyanın en derin mağaralarından biri olan Suluin Mağarası, ortalama 80 metrelik bir girişe sahiptir. Bu girişin ardından yolculuk uzun koridorlar boyunca su altına doğru devam eder. Peki mağaranın tam olarak hala sonunun bulunamadığını biliyor muydunuz?

Nasıl bir yer? Dikey sualtı mağarası olma özelliğine sahip olan mağaranın 128 metre derinlikte olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Gizemli yapısından dolayı yoğun ilgi gören ve fazla merak uyandıran Suluin Mağarası, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktasıdır. Halk arasında İncirli Mağarası olarak da bilinen bu mağara, yerel halk efsanelerine de konu olmuştur.

Not: 1995 yılında Amerikalı bir grup mağaraya dalma girişimi sonucunda 2 kayıp verdiği için, bu mağaraya sadece profesyonel dalgıçların dalmasına izin veriliyor. 

Gökbük Kanyonu

Nerede? Çok az kişi tarafından bilinen Gökbük Kanyonu, Antalya’ya 14 km’lik bir mesafede bulunuyor. Az kişi tarafından bilindiği için keşfedilmeyi bekleyen bu mekan, doğa sporları açısından oldukça uygundur. Aynı ismi taşıyan bir köyün içerisinde konumlanan kanyon, hem doğal güzelliği hem de doğa sporlarına uygunluğu ile Finike Antalya gezisine eklenmesi gereken yerlerdendir.

Nasıl bir yer? Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olan bu kanyonda, nesli tükenmekte olan yabani hayvan ve pek çok endemik bitki türüne rastlayabilirsiniz. Adrenalin ve macera tutkunlarından biriyseniz, trekking, yamaç paraşütü, kano ve diğer spor türlerini deneyimleme şansına sahip olduğunu unutmamalısınız! Son olarak balık tutmayı seviyorsanız, bu aktiviteyi de burada gerçekleştirebilirsiniz.

Gökliman Koyu ve Plajı

Nerede? Finike’ye uzaklığı ortalama 6 km olan Gökliman Koyu, antik dönemde liman olarak kullanıldığı için hala antik kalıntılara ev sahipliği yapmaktadır. Her sene yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlayan bu koy ve plaj, sessiz ve sakin atmosferi, berrak ve temiz denizi ve el değmemiş doğası ile yoğun ilgi görüyor.

Nasıl bir yer? Çakıl taşları ile kaplı bir sahil şeridine sahiptir ve koy üzerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunur. Burada şezlong, güneşlik, yiyecek ve içecek gibi pek çok olanağa ulaşabilirsiniz.

Kırkgöz Kemeri

Nerede? Hasyurt sınırları içerisinde bulunan Kırkgöz Kemeri, 700 metre uzunluğunda olup, üzerindeki kemer sayısı ise 41’dir. İki ayrı köprüden meydana gelir ve Likya döneminde Rhodiapolis ve Limyra gibi iki önemli kenti birbirine bağlama görevini üstlenmiştir.

Çağıllı Plajı

Nerede? Finike civarı gezilecek yerler arasında yer alan Çağıllı Plajı, Demre Finike Yolu’nun 9. kilometresinde ve Boldağ Mahallesi sınırları içerisinde bulunur. Ortalama 200 metre uzunluğa sahip plaj, çocuklu aileler için de oldukça idealdir.

Nasıl bir yer? Sakin deniziyle dikkat çeken plaj, çakıl taşlı kumsala sahiptir. Yemyeşil ağaçlarla çevrili olan bu plajda adeta huzur bulacaksınız! Ayrıca plajda yer alan işletmede kişisel ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz.

Finike Halk Plajı

Finike Halk Plajı

Nerede? Finike Halk Plajı, Sahilkent Mahallesi sınırları içerisinde yer alır. İlçenin en uzun plajı olarak ün salan bu plaj, kumlu bir sahile sahiptir. Kumlu bir yapıya sahip olduğu için hem güneşlenebilecek hem de dinlenebileceksiniz. Belediye tarafından yapılmış duş, tuvalet ve otopark gibi hizmetler plajda bulunur.

Nasıl bir yer? Finike Halk Plajı’nın kumunun bazı hastalıklara iyi geldiğini biliyor muydunuz? Evet, doğru duydunuz! Özellikle romatizma hastalığı olan kişilerin bu plajı sık sık tercih ettiği bilinmektedir. Öte yandan sahil boyunca kurulu olan bazı işletmelerden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz gibi şezlong ve şemsiye gibi plaj ürünlerini de kiralayabilirsiniz.

Altuncan Hatun Kadınlar Plajı

Nerede? Finike’ye 21 km uzaklıkta bulunan Altuncan Hatun Kadınlar Plajı, Kale Mahallesi üzerinde konumlanmaktadır. Yalnızca kadınlara özel olan bu plaja, Finike ve çevresindeki ilçelerden günün belli saatlerinde ücretsiz servis imkanı sağlanıyor.

Nasıl bir yer? Temiz ve berrak bir deniz yapısına sahip olan bu plaj, aynı zamanda sığ ve dalgasızdır. Üç adet ahşap iskele üzerinde bulunan şezlonglarda güneşlenebilir, plaj alanındaki hizmetlerden istediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Ayrıca yüzme bilmeyen kadın ve çocuklar için yüzer havuz sisteminin kurulu olduğunu da ekleyelim.

  • Adres: Kale, Şerbetçi Blv. No:72, 07740 Finike/Antalya
  • Giriş ücreti: Ücretsiz
  • Telefon: 0242 855 11 02
  • Ulaşım Haritası

Çocuklar ile Gezilecek Yerler

Finike’de çocuklar ile gezilecek yerler için Antalya’daki pek çok seçeneği değerlendirebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, Saklıkent Kayak Merkezi, Antalya Gokart, Antalya Aquarium, Ters Ev Aksiyon Parkı, Antalya Aqualand Dolphinland ve Aktur Park gibi eğlenceli yerleri tercih edebilirsiniz.

Alışveriş Mekanları

Finike’de yapacağınız alışverişin genel teması portakal üzerine olur. Şehirden dönerken mutlaka kurutulmuş portakallar, meyve suları ve ev yapımı reçeller satın alabilirsiniz. Ayrıca köy pazarlarından el yapımı erişteler ve marmelat gibi pek çok ürünü de alışveriş listenize ekleyebilirsiniz. Gökbük Kanyonu etrafında bulunan satıcılardan küçük hediyelikler de alarak sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz. Öte yandan Finike’de alışveriş merkezi bulunmadığı için, rotanızı Antalya’ya çevirebilirsiniz. TerraCity Alışveriş Merkezi, Mall of Antalya ve Agora Antalya AVM gibi alışveriş merkezlerini tercih edebilirsiniz.

Konaklayabileceğiniz Finike Otelleri

Butik Oteller

Otel Carpe Diem Gold

Otel Carpe Diem Gold

Nerede? Ferah ve balkonlu odaları ile gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Carpe Diem Gold Finike, 2016 yılından itibaren faaliyet göstermektedir. Finike ilçe merkezine 500 metre uzaklıkta yer alan Carpe Diem Otel Finike, kendine özel plajı ve panoramik Akdeniz manzarası ile büyüleyici bir atmosfere sahiptir.

Nasıl bir yer? Yat limanına oldukça yakın bir konumda bulunan otel, deniz manzarası eşliğinde yemek yemenizi sağlıyor. Yenilenen 33 odasıyla hizmet veren bu tesis, ihtiyacınız olan her şeyi barındırıyor. İster havuzunda, ister kendine özel plajında güneşlenip yüzün! Tercih size kalmış. 🙂

Amelas Gold Hotel

Amelas Gold Hotel

Nerede? Finike’de portakal bahçelerinin önünde ve denize sıfır bir konumda yer alan Amelas Gold Hotel, Antalya’ya ise 100 km mesafede bulunur. 52 normal oda ve 3 suit ile hizmet veren otelde, sauna, fitness, toplantı ve seminer salonu gibi hizmetlerin yanı sıra ihtiyacınız olan daha pek çok hizmeti bulabilirsiniz.

Gökbük Serenity Hotel

Nerede? Antalya/Finike/Akyokuş bölgesinde yer alan Gökbük Serenity Hotel, hem modern hem de doğal bir ortama sahiptir. Çam ve söğüt ağaçları eşliğinde güne harika başlangıçlar yapacağınız bu otelin bahçesinde dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. İçerisinde ihtiyacınız olan çoğu şeye de ulaşabileceksiniz!

Çetin Otel 

Nerede? Apart şeklinde hizmet veren Çetin Otel Finike, Finike otogara 2 km, havaalanına ise 110 km mesafede yer alır. İçerisinde ihtiyacınız olan her şeyi bulabileceğiniz gibi, bünyesinde barındırdığı açık yüzme havuzunda da eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz.

Baba Motel

Nerede? Finike – Antalya yolu üzerinde ve Finike’ye 1600 metre uzaklıkta olan Baba Motel, denize 50 metre mesafede yer alır. Küçük ama oldukça tatlı bir yer olan otelin, rengarenk çiçekler ve yemyeşil ağaçlarla çevrili olduğunu biliyor muydunuz? Sakinliğin ve huzurun adresi Baba Motel’de, aynı zamanda ihtiyacınız olanlara kolaylıkla ulaşabileceğinizi unutmayın!

Finike’ye Nasıl Gidilir?

Hava, kara ve deniz yolu ile ulaşımı sağlanan Finike’ye, eğer hava yolu ile ulaşılmak isteniyorsa, ilk olarak Antalya Havalimanı’na gidilmesi gerekmektedir. Buradan Finike Antalya otobüs seferlerinden birini kullanarak, önce Antalya merkeze gidilmeli sonrasında ise Finike araçlarına binilmelidir. Kara yoluyla ulaşım sağlanacaksa, İstanbul‘dan gelişlerde Düzce yolu kullanılması gerektiğini belirtelim. Antalya’nın en batısında yer aldığı için, Antalya merkeze uğramadan da direkt olarak Finike’ye ulaşmak mümkün. Öte yandan Antalya Finike arası kaç km sorusu pek çok kullanıcı tarafından merak edilip araştırılıyor. Hemen 115 km, yani 2 saat 15 dakika sürdüğünü ekleyelim.

**Finike gezilecek yerler listesi burada son buluyor! Tatil Dükkanı Blog kısmındaki diğer yazılarımıza da göz atarak pek çok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda indirimli fiyatlar ve erken rezervasyon için Tatil Dükkanı sayfamıza bakmayı unutmayın! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz