Havaların soğumaya başladığı bugünlerde şehrin stresli ortamından uzaklaşarak birkaç günlük kaçamak yapmak en iyi tercihlerden bir tanesi kuşkusuz! Özellikle İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar için kısa süreli kaçamaklar rahat bir nefes almak ve yenilenmek için büyük önem taşıyor. Sessizliği ve doğal güzellikleriyle fark yaratan Edremit, donanımlı otelleri ve şifalı suları ile huzur dolu bir tatil yapabileceğiniz en iyi merkezlerden bir tanesi!

Hattuşa Vacation Termal - Havuzlar

Hem şehirden uzaklaşmak hem de sağlık ve huzur dolu bir tatil yapmak için biçilmiş kaftan olan Edremit’in en iyi otellerini sizler için detaylı bir şekilde kaleme aldık. Siz de yazımızı okuduktan sonra kendinize en uygun tesisi seçebilir ve unutulmaz bir tatil deneyimi için yerinizi ayırtabilirsiniz. İşte en iyi Edremit termal otelleri ve tesislerin öne çıkan özellikleri…

Elaia Thermal & Spa Hotel

Elaia Termal Hotel - Genel

Balıkesir’in Güre kasabasında yer alan Elaia Thermal & Spa Hotel, bölgenin en iyi otellerinden biri olarak biliniyor. Yeşillikler içerisindeki konumu ile dikkat çeken ve konuklarına huzur dolu bir tatil vadeden bu tesiste, yarım pansiyon konsepti uygulanıyor. Her odasında termal su imkanı bulunan Elaia içerisinde, standart ve çatı oda seçenekleri mevcut. Ayrıca, dört mevsim kalınabilecek bu otelde denize mesafeniz sadece 19 metre!

Elaia Termal Hotel - Havuz

Bay ve bayanlara özel, ayrı termal havuzları bulunan tesiste, maalesef Spa merkezi ve sauna, hamam, jakuzi gibi hizmet alanlarına rastlamıyoruz; ancak sadece termal havuz da bana yeter diyen ve sakin bir tatil arayan herkes için Elaia’nın ideal bir konum olduğu belirtilebilir. Eğer siz de Edremit’te ayrıcalıklı bir termal tatil yapmak istiyorsanız, Elaia Thermal Spa Hotel mutlaka listenize almanız gereken tesislerden biri olarak öne çıkıyor.

[hotel id=”19773″][/hotel]

Güre Saruhan Termal Otel

Güre Saruhan Hotel - Genel

Güre Saruhan Termal, Güre’nin en eski otellerinden bir tanesi olmakla birlikte, sunduğu konaklama seçenekleri ve kusursuz hizmetleri ile de dikkat çekiyor. Siz de, termal tatil yapmak istiyor, ancak aynı zamanda denize yakın bir yerde konaklamak niyetindeyseniz, denize sadece 150 metre mesafede olan Güre Saruhan Termal Otel tam size göre.

Güre Saruhan Termal Otel - Aktivite

Saruhan Termal içerisinde üç farklı konaklama seçeneği bulunuyor. Her oda seçeneği, konforlu ve ferah bir biçimde dizayn edilmiş. Ayrıca, her odada termal su hizmetinin bulunduğunu da hatırlatalım. Güre Saruhan Termal’de yarım pansiyon konsepti uygulanıyor. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini sunabilen tesiste, 150 kişilik bir restoranda harika lezzetler tadabiliyorsunuz. Bunun dışında, öğleden sonraları atıştırmalıklar için nezih bir pastane ve teras bar da, tesis içerisinde kullanılabiliyor.

Güre Saruhan Termal Otel - Termal Havuz

Güre, kaplıcaları ile de ünlü bir sahil kasabası ve burada termal sular radyoaktif özellikleri ile ünlenmiş. 64 Derece sıcaklığında olan Güre termal suyunun toplam mineralizasyon değeri 844.27 mg/L; ek olarak florür oranının 5,965 mg/L olduğu kanıtlanmış. Bilhassa banyo uygulamalarında kullanılan Güre termal suları, uzun süreli hareketsiz kalma sonrası mobilizasyon çalışmalarında, genel stres bozukluklarında, romatizmal hastalıklarda ve daha pek çok hastalıkta etkili rol oynuyor. Güre Saruhan Termal içerisinde, her odada termal su bulunmaktayken, ek olarak harika bir Spa merkezinin de burada bulunduğunu biliyoruz.

Hattuşa Vacation Thermal Club

Hattuşa Vacation Termal - Genel

Edremit’te hem şifa dolu hem de huzurlu bir tatil geçirmek isterseniz; son dönemin en popüler tesislerinden biri olan Hattuşa Vacation Thermal Club, Kaz Dağları konumunda sizleri bekliyor! Edremit Körfezi kuzeyinde yer alan bu tesis, hem dağların tertemiz havasını hem de termal su avantajını içerisinde barındırıyor. 

Hattuşa Vacation Termal - Studio Double

Tesis içerisinde, studio konsepti ile döşenen dört tip oda mevcut ve bu odalarda rahatlıkla konaklamanız mümkün. Bakıldığında, odalarda ortak hizmet olarak minibar, su ısıtıcı, split klima, plazma tv ile uydu yayını gibi seçenekler bulunuyor.

Yarım pansiyon konsepti ile tarafınıza hizmet veren tesiste, her gün açık büfe kahvaltı ve zengin bir menü sizleri bekliyor. Muhteşem restoranında istediğiniz her türlü lezzeti bulabileceğiniz otel içerisinde ek olarak akşam yemekleri de Hitit Restaurant’ta sizleri bekliyor. Dilerseniz restoran içerisinde, dilerseniz odalarınızda oda servisinden faydalanarak akşam yemeğinizi talep edebiliyor ve balkon keyfi yaşayarak akşam yemeğinizi yiyebiliyorsunuz.

Hattuşa Vacation Termal - Genel Yorum

Sudan gelen sağlık mottosunu, termal sular ile birleştiren ve Kaz Dağları konumunda kaplıca sularını da hizmetinize sunan tesis; ek olarak muhteşem bir spa merkezine de sahip. Sabah 08:00 ila akşam 21:30 arasında hizmet veren Spa merkezi, toplamda 4200 metrekarelik bir alana kurulu.

Hattuşa Vacation Termal - Termal Havuzlar

İç mekanda bir adet karışık, bir adet kadınlara özel termal havuzu bulunan Spa merkezinde; maksimum dört kişilik jakuzili özel termal aile süitleri de bulunmakta. Hamam, buhar odası, sauna, kese odası, kar çeşmesi gibi hizmetlerini hem kadınlara özel hem de karma şeklinde sunan tesiste; hassasiyeti olan pek çok aile rahat ve bir o kadar da sağlıklı bir tatile yelken açabiliyor!

[hotel id=”6539″][/hotel]

Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa

Ramada Resort Thermal - Genel

Edremit’in muhteşem doğası eşliğinde Ramada Resort Kazdağları, kusursuz bir tatil deneyimi sunuyor. Çevre duyarlığını kaybetmeden, doğayı koruyarak da otelcilik yapılabileceğini ve bu anlayış içerisinde çevresine değer katma hedefi ve ilkesiyle hizmet veren bu özel tesis, Kazdağları’nın eşsiz doğal güzellikleri, bol oksijen yüklü tertemiz havası ve sunduğu hizmet kalitesiyle kısa sürede farkını ortaya koymuş.

Ramada Resort Kazdağları, 71 adet Deluxe Oda, 29 adet Executive Oda, 4 adet Corner Suit, 14 adet Family Suit, 2 adet King Suit ve 1 adet de Engelli odası olmak üzere toplam 121 odayla konuklarına hizmet veriyor. En ince detayın dahi gözden kaçmadığı tesiste kendinize en uygun oda tipini kolaylıkla bulabilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Ramada Resort Thermal - Termal Havuz

Dünya çapında bir Spa merkezine (Tarçın Spa) sahip olan tesis, 2018 yılında World Luxury Spa Ödülü‘nü kazanarak ülkemizdeki hizmet kalite standartlarını bir üst seviyeye taşıdı. Tarçın Spa’da sauna, kar çeşmesi, buhar odası, unisex Türk hamamı, bayanlara özel Türk hamamı, macera duşları, gün ışığı alan tarçın bahçeye açılan dinlenme odası ve termal havuz yer almaktadır.

Doğa ve yeşile duyarlılığının yanı sıra Ege Bölgesi’nin en iyi toplantı oteli seçilen Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa, şifalı sularıyla da adından söz ettiriyor. Otelin kaplıca suları Güre Kaplıca kaynaklarından geliyor. Kardela Volkanı’nın yarattığı çatlaktan çıkan bu şifalı suların sıcaklığı 60-72 C° arasında.

Ramada Resort Thermal - Kapalı Termal Havuz

Güre Kaplıca suları, mineral yoğunluğu ve su kalitesi açısından dünyanın kaplıca kaynakları içinde ABD’nin Virginia ve Çek Cumhuriyeti’nin Karlovy Vary Thermal kaynaklarından sonra en iyi üçüncü şifalı su kaynağı olarak gösteriliyor. Fluorür içeren sodyumlu, sülfatlı termal sular grubuna giren otelin şifalı suları, tesisin 2 km uzağında bulunan bir kaynaktan sağlanıyor. 

[hotel id=”14940″][/hotel]

Adrina Termal Health & Spa Hotel

Adrina Termal, özellikle İstanbul ya da çevresinden kısa sürede ulaşabileceğiniz, yakın konumdaki tatil yörelerinden biri olan Güre’de, harika bir konaklama fırsatı sunuyor. Adrina Termal, sizi hem denizin hem de termal suların bulunduğu Güre’de, kusursuz bir tatil için ağırlamaktan memnuniyet duyuyor.

Doğal güzellikleri ve donanımlı tesisleriyle fark yaratan Adrina Termal içerisinde pek çok konaklama seçeneği mevcut. Deniz, havuz ve Kaz Dağları manzaralı bu odalarda, huzurlu bir konaklama deneyimi yaşayabilir, odanızdan kısa bir süre içerisinde plaja ulaşabilirsiniz.

Tesis, yarım pansiyon konsepti ile hizmet vermekte ve bakıldığında pek çok restoran, pastane ve bara sahip. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerinizi, İda Restoran’da yapabilmeniz mümkün. Açık büfe olarak sunulan bu öğünlerde, Türk ve dünya mutfaklarından harika lezzetler tadabilirsiniz. İsteğe göre açılabilen İtalyan Restoran ise bilhassa dünyadan lezzetler sunuyor. Dilerseniz öğle yemeklerinizi bu restoranda yiyebiliyorsunuz.

Bir diğer seçenek ise Strabon. Adrina’da zengin kahve seçenekleri, Viyana usulü hazırlanan pasta, çörek ve kekleri bulabileceğiniz Strabon, atıştırmak için en uygun yerlerden bir tanesi. Son olarak, havuz başında atıştırmak ve bir şeyler içmek adına Pool Bar’ı tercih edebiliyorsunuz.

Adrina Termal Otel - Termal Havuz

Otelde eğlence kadar sağlıklı yaşama da önem veriliyor. İsminden de anlaşılabileceği gibi, Güre’nin en güzel tesislerinden Adrina, bu küçük sahil kasabasının şifalı termal sularını bünyesinde barındırıyor. Yüksek mineralli ve banyo kürü olarak kullanılan bu termal sular, tesis tarafından sunulan sağlıklı yaşam merkezleri ve hizmetleri ile birleştiriliyor. Huzurlu ve bolca dinlenebileceğiniz bir tatil hayal ediyorsanız, termal su eşliğindeki hizmet alanları ile Adrina, en doğru seçimlerden biri olacaktır.

Şok duşları, uzman terapistleri, jakuzi, hamam, sauna gibi hizmet alanları ve dahası ile Adrina’nın Spa merkezinde sağlıklı yaşama dair aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz. Termal ve Spa uygulamalarının eşzamanlı olarak yapılabildiği tesiste, yapmanız gereken tek şey; kendinize burada biraz zaman ayırmak ve işi gücü bir süreliğine bir kenara bırakmak. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz