Kütahya’nın Yoncalı mevkiinde konumlanmış Gülümser Hatun Termal Otel, dört mevsim dilediğinizce tatil yapıp bolca huzur bulabileceğiniz bir tesis. Daha önce, Kütahya’nın kaplıcalar konusunda kaynağı oldukça bol bir şehir olduğunu, Kaplıcalarıyla Ünlü Şehirler başlıklı yazımızda dile getirmiş ve pek çok yazıda Kütahya termal otellerine yer vermiştik. Bu yazımızda ise; huzur dolu otellerden biri olan Gülümser Hatun’u inceliyor olacağız.

Gülümser Hatun Termal - Genel

Siz de, önümüzdeki günlerde Gülümser Hatun Termal’e gitmeyi planlıyorsanız ya da sadece termal bir tatil planlıyor ve nereye gideceğinizi bilmiyorsanız; yazımızda hem bu tesise hem de kaplıca sularına dair her şeyi bulabilmeniz mümkün.

17Gülümser Hatun Efsanesi ve Otelin Hikayesi

Gülümser Hatun Termal - Hikaye

Tesisin ismi, Anadolu Selçuklu Devleti döneminde hüküm süren Sultan II. Alaaddin Keykubat’ın kızı Gülümser Hatun’dan geliyor. Gülümser Hatun, henüz genç yaşında bir cilt hastalığına tutuluyor ve bir türlü iyileşmiyor. Pek çok hekimin çare bulamadığı bu derde, insanlar Yoncalı’daki bataklığı öneriyorlar. Yoncalı, o zamanlar termal suların ve kaynakların yine bol olduğu bir konum ancak bataklıktan hallice bir yer olduğu biliniyor. Keykubat, kızını Yoncalı bataklığına, sıcak sulara gönderiyor ve Gülümser Hatun buradan hastalığının derdine derman bulunmuş şekilde ayrılıyor. Keykubat, bu dönemden sonra Yoncalı’da büyük bir hamam ve camii yaptırıyor; o günden bu yana Yoncalı, güncel halini alıyor. Gülümser Hatun Termal Otel’in ismi de, tam olarak bu efsaneden ilham alarak belirlenmiş. Otel, sizlere sıcak suların şifasını ve bir tatlı huzur vadediyor.

16Yoncalı’ya Dair

Gülümser Hatun Termal - Yoncalı

Yoncalı, bugünlerde insanların şifa bulmak için gittiği bir yer olmasına rağmen, bundan önce yüzyıllarca bir bataklık olarak Kirazlı Dağı eteklerinde bulunan bir yerleşke. 1223 Yılında, Keykubat ile birlikte bataklıktan arındırılan bu konumda, günümüzde doğal sıcaklığı 40-44 dereceye varan sular bulunuyor ve toplam mineral konsantrasyonunun 782,565 mg/lt olduğu biliniyor. Pek çok rahatsızlığa şifa bulmak adına termal suları ve kaplıcaları kullanmak isteyen Türkiye’den pek çok misafir, her yıl Yoncalı’nın pek çok termal otelinde konaklıyorlar ve Gülümser Hatun, bunlardan en güzeli olabilir.

15Konaklama Seçenekleri

Gülümser Hatun Termal - Konaklama

Tesis içerisinde pek çok oda tipi mevcut ve tercihlerinize göre dilediğiniz oda tipinde konaklayabiliyorsunuz. Bakıldığında, duşa kabin, saç kurutma makinesi, televizyon gibi standart donanımlar hemen her oda tipinde bulunuyor.

14Standart Oda

Gülümser Hatun Termal - Standart Oda

Toplamda 30 adet bulunan standart odalar, maksimum üç kişi için dizayn edilmiş ve huzurlu, ferah, modern bir konaklama vadediyor. Zemin halı döşeli bu odalarda, çay ve kahve seti de konuklar için hazır bulunduruluyor.

13Suit Oda

Gülümser Hatun Termal - Suit Oda

Tesisin suit odaları, toplamda yalnızca 4 adet. İki kişilik geniş yatak ya da iki adet tek kişilik yatak ile sunulabilen suit odalar, ayarlanabilir iklimlendirme sistemleri, küvet, çay ve kahve seti ile taçlandırılmış. Odada maksimum üç kişinin konaklayabileceği belirtiliyor.

12Junior Suit Oda

Gülümser Hatun Termal - Junior Suit Oda

Tesiste 10 adet Junior Suit oda yer alıyor. Toplamda iki odadan oluşan direkt geçişli bu oda tipinde, bir oturma bir de yatak odanızın bulunduğu söylenebilir. Maksimum dört kişinin konaklayabileceği ve özellikle ailelerin tercihi olan Junior Suitler, huzurlu bir aile tatili için biçilmiş kaftan.

11Konak

Gülümser Hatun Termal - Konak

1+1 ya da 2+1 odalardan oluşan Konak tipi konaklama seçenekleri, kusursuz bir tatil isteyenlerin tercihlerinden bir tanesi. Türk hamamını içinde bulunduran bu harika odalarda, ayarlanabilir iklimlendirme sistemleri, oturma odası ve yatak odası mevcut. Selçuklu mimarisine sadık kalan bir dizayn oluşturan ve bunu modernlikle birleştiren Gülümser Hatun ekibi, bu odalarda aynı zamanda bir mutfak da bulundurmakta.

10Yeme – İçme

Gülümser Hatun Termal - Restorant

Yarım pansiyon konsepti ile hizmet veren tesis içerisinde, konsepte dahil sabah kahvaltısı ve akşam yemeği mevcut. Bunları, açık restoran olan Bindallı’da yapıyorsunuz. Dilerseniz, öğle yemekleri için A’la Carte restoranları kullanabilmeniz mümkünken, atıştırmalıklar da gün içerisinde ikram edilen seçeneklerden. Konsepte dahil her iki öğünün de açık büfe olarak sunulduğu Gülümser Hatun’da, Türkiye’den ve dünyadan harika lezzetler tadabilmeniz mümkün oluyor. Son olarak, içeceklerin tamamının ücretli olarak sunulduğunu da bildirelim.

9Termal ve Spa Merkezi

Gülümser Hatun Termal - Termal Havuz

Tesisin en büyük hizmet alanlarından bir tanesi ve elbette en ünlü olduğu alan termal. Her yaştan konuğa muhteşem hizmetler sunan termal ve Spa merkezi içerisinde, siz de hem rahatsızlıklarınıza şifa bulabilir hem de vücudunuzu ve ruhunuzu sunulan pek çok hizmet alanında yenileyebilirsiniz. Yüksek mineral değerli termal sular ile Spa’yı birleştiren, uzman personelleri ile hizmet veren Gülümser Hatun’da; dinlenceye dair hemen her türlü hizmet alanını bulabileceksiniz.

8Termal Yüzme Havuzları

Gülümser Hatun Termal - Termal Havuzlar

Spa hizmetini termal sudan aldığı güçle birleştiren tesis içerisinde, açık ve kapalı havuzlar tamamen termal sularla hizmet veriyor. Kış aylarında kar yağarken, Yoncalı Gülümser Hatun’un sunduğu termal havuzlarda, sıcak sularda hem şifa bulacak hem de bolca eğlenebileceksiniz. 30 ila 32 derece arasında değişen sıcaklıkları ile termal havuzlar; bay ve bayanlar için ayrı olarak dizayn edilmiş ancak dilerseniz karma havuzları da kullanabilmeniz mümkün oluyor. Sabah sekizden akşam ona hizmet veren termal havuzların sıcaklıklarının yaz aylarında biraz daha düşürüldüğünü ek olarak belirtelim.

7Termal Sular

Gülümser Hatun Termal - Termal Sular

Rahatsızlıklarınıza iyi gelebilecek ve sizi mineral bakımından doyurabilecek termal sular, Yoncalı’da bulunmakta ve Gülümser Hatun; bu termal suları ayağınıza getiriyor. Sedef hastalığı, romatizma, siyatik, kırık ve çıkık sekelleri, böbrek yolu hastalıkları, ruhsal yorgunluklar ve daha pek çok rahatsızlığınıza, Yoncalı’nın bol mineralli termal suları sayesinde şifa bulabilirsiniz. Ek olarak, Kaplıcalar ile Sağlıklı ve Eşsiz Bir Tatil Planlayın! başlıklı yazımızı okuyarak Türkiye’nin en önemli kaplıcaları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

6Geleneksel Türk Hamamı

Gülümser Hatun Termal - Türk Hamamı

Osmanlı – Türk kültürünün vazgeçilmez değerlerinden Türk hamamları, Gülümser Hatun’da oldukça güzel bir mimari ile karşımıza çıkıyor. Termal hizmetler bölümünde yer alan bu hamamda, termal sularla yıkanabiliyor, ölü derilerinizden kurtulup gözeneklerinizi açabiliyorsunuz. Bay ve bayanlara özel ayrı alanların bulunduğu hamam içerisinde, kese ve köpük hizmetleri de alabilmeniz mümkün.

5Termal Jakuzi

Gülümser Hatun Termal - Jakuzi

Son teknoloji jakuzileri termal su ile birleştiren ve hem modern hem de şifalı bir teknolojiyi geliştiren bu tesiste; jakuzi terapi havuzları en çok ilgi gören alanlardan bir tanesi. Hem bedeninizi yenilemek hem de bolca dinlenmek için, termal jakuzileri muhakkak denemenizi tavsiye ediyoruz.

4Buhar Banyosu

Gülümser Hatun Termal - Buhar Banyosu

Tıpkı sauna odalarındaki bakım gibi buhar banyosu da cildin temizlenmesi, rahatlaması ve gerekli nemi yeniden kazanabilmesi için çok uygun. Buhar banyosunun kas ağrılarını azaltma, solunum yolu rahatsızlıklarını giderme ve boğaz tahrişi tedavisi gibi etkileri de mevcut. Rahat bir nefes alabilmek için Gülümser Hatun’da buhar banyosunu muhakkak deneyin.

3Saunalar

Gülümser Hatun Termal - Sauna

Toksinlerinizden arınabileceğiniz, gözeneklerinizi açabileceğiniz ve olabildiğince rahatlayabileceğiniz sauna alanları; tesis içerisinde hizmetinizde. Huzurlu ve oldukça rahatlatıcı bir etkiye sahip olan saunaların kullanımı tesisin Spa merkezi içerisinde ücretsiz olarak sunulmakta.

2Masaj Hizmetleri

Gülümser Hatun Termal - Masaj

Geleneksel masajlardan modern masaj çeşitlerine kadar uzman terapistleri aracılığıyla Gülümser Hatun’da dilediğiniz hizmeti alabilmeniz mümkün. Bakıldığında, terapi programlarının randevular ile oluşturulduğu biliniyor ve birebir görüşmelerde rahatsızlıklarınıza deva olabilecek, nokta atışı masaj terapileri de önerilebiliyor.

1Genel Yorum

Gülümser Hatun Termal - Genel Yorum

Son dönemde termal tatil yapmak istiyorsanız, Gülümser Hatun’un en başarılı termal otellerden bir tanesi olduğu söylenebilir. Hem mimarisi hem de samimi ortamı sebebiyle burada oldukça rahat bir tatil yaparken aynı zamanda bolca huzur bulabilir ve termal hizmetleri ile şifa dağıtan sulardan yararlanabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

[hotel id=”18235″][/hotel]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz