ERzurum Gezilecek Yerler

Erzurum gezilecek yerler adlı yazımızda Erzurum otelleri, en güzel yerleri ve Erzurum ile ilgili daha birçok ayrıntıya yer verdik. İşte o liste!

Erzurum Ovası’nın güneydoğusunda, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük üçüncü şehridir. Tarihin ilk dönemlerinden beri yerleşim yeri olarak kullanılmakta olan Erzurum ilçeleri 20 adettir. Palandöken Dağları ile çevrili coğrafyası, tarihe tanıklık eden geçmişiyle gerçekten çok özel bir konumda yer alıyor. Şehrin başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olmakla birlikte kış turizminin de bu güzel kent için oldukça ön planda olduğunu belirtelim. Özellikle kış mevsiminin güzel manzaralarını yakalayacağınız kenti mutlaka keşfedin diyor ve Erzurum gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken noktaları sizler için sıralıyoruz…

  • Erzurum’da Nerelere Gidilir? Erzurum gezilecek yerler deyince mutlaka uğramalısınız dediğimiz noktalar; Erzurum Kalesi, Tortum Şelalesi, Palandöken ve İspir Yedigöller’dir.
  • Erzurum Önemli Etkinlikler: Erzurum tam bir kış turizmi bölgesi olmakla birlikte kayak yapmanın ve harika pistlerin keyfini ziyaretçilerine yaşatıyor. Bunun yanı sıra Narman Peri Bacaları gibi özel bir noktada turizme de katkı amacıyla birçok etkinlik ve aktivite düzenleniyor.
  • Erzurum Yeme-İçme Yerleri: Elbette mutlaka kebaplarını tatmanız gereken, özellikle İstanbullu ziyaretçilerin uğradığı Çağın Meşhur Cağ Kebapçısı ilk sırada yer alıyor. Hem kavurmaları hem de acılı ve birbirinden lezzetli mezeleriyle gönüllerde taht kurmuş diyebiliriz. Lezzetli bir cağ kebabı yiyebileceğiniz diğer adres ise Koç Cağ Kebap Restaurant oluyor. Erzurum Evleri’nde ise hem tarihi ambiyans içinde hem de çeşit çeşit lezzetlerle mest olacak ayrıca burada muhteşem bir kahvaltıyla da güne başlayabileceksiniz. Hem iyi bir kebap hem de tatlı yemek isteyenler ise Kadayıfçı Muammer Usta’ya uğrasın deriz! Kadayıf dolması, sütlü Nuriye ve kabak tatlısıyla adeta mest olacaksınız bizden söylemesi.
  • Erzurum’da Ne Yenir? Erzurum cağ kebabı, şalgam dolması, kadayıf dolması, Erzurum pastası, su böreği gibi yiyecekler meşhurdur.
  • Erzurum tarihi yerler: Erzurum tarihi yerlerden bazıları Erzurum Kalesi, Atatürk Evi Müzesi, Narman Peri Bacaları, Erzurum Ulu Cami, Rüstem Paşa Kervansarayı’dır.
  • Erzurum’da Ne Yapılır? Tarihi Erzurum Evleri’ni görebilir, kış turizminin adresinde Palandöken’de kayağın ve bembeyaz örtünün tadını çıkarabilirsiniz. Tarihi noktalarını ziyaret etmenizi ve meşhur cağ kebabını tadacağınız leziz restoranlara mutlaka uğramanızı öneririz…
  • Erzurum Kaç Günde Gezilir? Erzurum ortalama 2-3 günde gezilebilmektedir.
  • Erzurum Hangi Mevsimde Gidilir? Etrafı Palandöken ile çevrili olan şehir soğuk bir iklime sahiptir. Kış mevsiminde karlı kaplı olmakla birlikte yaz mevsiminde sıcak ve kuraktır. Aralık ve mayıs ayları arasında ziyaret etmenin iyi bir tercih olabileceğini söyleyebiliriz.

Erzurum Gezilecek Yerler Listesi

Erzurum Ulu Cami

Erzurum Ulu Cami

Nerede? Erzurum’daki en büyük cami olan Ulu Cami, Saltuklu Emiri Nasreddin Aslan Mehmet tarafından 1179 yılında yaptırılmış olup Saltuklular’daki “Atabey” ismi sebebiyle buraya “Atabey Camisi” de deniyor. Caminin doğuda iki, kuzeyde ise beş kapısı mevcuttur. Her kapı kendine özgü yapılarda olmakla birlikte beş kez de restorasyon geçirmiştir. Birçok medeniyete ev sahipliği etmiş olan ve tarihiyle de göz dolduran şehirde ulu Cami gibi önemli bir değeri görmeyi kaçırmak istemezsiniz. 6 bin kişilik cemaat kapasiteli cami hem mimarisi hem de özellikleriyle yerli yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor.

Erzurum Kalesi

Erzurum Kalesi

Nerede? Yapımı 5. yüzyıla dayanan ve Bizans İmparatoru Theodosius tarafından inşa ettirilen kale Erzurum gezilecek yerler kapsamında mutlaka listede yer almalı! Bu kadar tarihi ve değerli bir yapı aynı zamanda büyüleyici bir güzelliğe de sahip. Saat kulesinin de eşliğiyle oldukça güzel bir manzaraya sahiplik eden kale zamanında Türkler tarafından kışla olarak kullanılmıştır. Birçok medeniyete ev sahipliği eden kale 11. yüzyılda Türklerin eline geçmiştir. Günümüzde ise dış tarafı yıkılmış olmakla birlikte iç kale surları varlığını devam ettiriyor.

  • Adres: Camiikebir Mh., 25200 Yakutiye/Erzurum
  • Ziyaret Saatleri: 08:00 – 19:00
  • Ulaşım Haritası

Çifte Minareli Medrese

Erzurum Çifte Minareli Medrese

Nerede? Erzurum’da bulunan ve şehrin sembollerinden biri haline gelen medrese 13. yy sonlarında yapılmıştır. Alaaddin Keykubat’ın kızı Hundi Hatun veya başka bir hanedandan olan Padişah Hatun emriyle yaptırıldığı düşünülmekte olduğundan Hatuniye Medresesi ismiyle de bilinir.

Nasıl bir yer? İki katlı, dört eyvanlı ve açık avluya sahip medresenin her iki tarafında da öğrenci ve öğretmen odaları mevcuttur. Çifte Minareli Medrese’nin taç kapısındaki özel bezemeler ve taş süslemeleri harika bir estetik anlayışla ortaya çıkan medrese bu muhteşem motifleri ve otantikliğiyle turistlerin de ilgisini oldukça çekiyor ve fotoğraf için harika bir seçenek oluyor. 1942-1967 yılları arasında Erzurum Müzesi olarak, şimdi ise müze ve sergi alanı işleviyle hizmet vermeye devam etmektedir.

  • Adres: Rabia Ana, Merkez, Cumhuriyet Cd., 25030 Yakutiye/Erzurum
  • Ziyaret Saatleri: 09:00-18:00
  • Ulaşım Haritası

Erzurum Evleri

Erzurum Evleri

Nerede? Erzurum gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alacak olan bölge Anadolu Türk mimarisi açısından çok özel bir yere sahip olmakla birlikte Doğu Anadolu Bölgesi’nin sert ikliminin bu evlerin yapısını oldukça etkilediğini söyleyebiliriz. Zemin katları ahır veya depo olarak kullanılmakta olup evlerin büyük bir bölümü yangınlarda ne yazık ki yok olmuştur. Bundan 30 yıl önce neredeyse 500 adet olan evlerin sayısı bugün 100’e kadar düşmüştür.

Nasıl bir yer? 12 eski tarihi evin birleşmesinden meydana getirilen müze sokak oldukça geleneksel yapısı ve yer sofralarıyla dikkat çekiyor. Erzurum yaşamının da önemli örneklerini gözler önüne seren evler turistlerin de ziyaretine açık olmaktadır.

  • Adres: İbrahim Paşa Mh., Yüzbaşı Reşit Bey Sokak, 25200 Yakutiye/Erzurum
  • Ziyaret Saatleri: 08:00 – 23:00
  • Ulaşım Haritası

Narman Peri Bacaları

Narman Peri Bacaları

Nerede? Farklı şekilleriyle dikkat çeken yapıda olan kırmızı renkleriyle de göze çarpan Narman Peri Bacaları, tarihiyle olduğu kadar güzelliğiyle de büyülüyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir tek burada görülen rüzgârın ve yağmurun toprağı aşındırmasıyla oluşan peri bacaları Narman ilçesinde boy gösteriyor. Kapadokya’daki baca oluşumunun farkı ise onların volkanizma sonucu meydana gelmesidir. Narman’dakiler ise havzaya taşınan malzemelerin aşınmasıyla oluşmuştur. Renginin kırmızı oluşunu ise oksitlenme sonucu edinmiştir.

Nasıl bir yer? Erzurum gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken noktalar arasına girerken peri bacalarının eşsiz güzelliği içinde mest olacağınız bir seyahat geçirebilirsiniz. 2012 senesinde de UNESCO Türkiye Milli Komitesi’nden Miras Listesi’ne alınan peri bacalarını Erzurum’a gelirseniz görmeden ayrılmayın deriz. Yüzyıllardır ayakta duran bu doğal güzellik ziyaretçilerini kendine hayran bırakırken estetik fotoğrafları arşivinize eklemeniz için de birebir oluyor.

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk Evi Müzesi

Nerede? Erzurum, Çaykara Caddesi’nde konumlanan 19.yy’da varlıklı biri tarafından konak olarak yaptırılmıştır. Bir süre Alman Konsolosluğu olarak da kullanılan yapı, 1918 tarihinde Erzurum’un kurtuluşuyla Erzurum Valiliği’ne resmen verilmiştir. Erzurum kongresi süreçlerinde Mustafa Kemal Paşa arkadaşları ile yerleşmiştir. Cumhuriyet’in ilanından sonra 1924 yılında Erzurum’a gelişlerinde bir anahtar ve tapu ile Mustafa Kemal Atatürk’e armağan edilmiştir bu anlamlı yapı.

Nasıl bir yer? 1984 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen ev daha sonra Atatürk Evi Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. Hem anlamı büyük olan hem de sizi tarihin derinliklerine doğru yolculuğa çıkaracak olan bu değerli evi Erzurum gezilecek yerler listenize ekleyin deriz!

  • Adres: Yukarı Mumcu Mh., 25200 Yakutiye/Erzurum
  • Ziyaret Saatleri: 09:00 – 18:00
  • Ulaşım Haritası

Erzurum Resim Heykel Müzesi ve Galerisi

Erzurum Resim Heykel Müzesi

Nerede? Erzurum’da bulunan ve Erzurum Kongresi’nin toplandığı ilk bina olarak bilinen ve 1864 yılında Mıgırdiç Sanasaryan tarafından yaptırılmış olan bina hem tarihi hem de mimariyle göz dolduruyor. Bir süre okul olarak faaliyet göstermekte olup 1924 yılındaki yangından sonra 1926’da Güzel Sanatlar Lisesi olarak hizmet vermeye devam etmiştir. 1960’ta Atatürk ve Erzurum Kongresi Müzesi işleviyle ziyarete açılmış olup içerisinde sanata ve edebiyata dair zengin içerikler bulunuyor. Kütüphanesiyle de fark yaratıyor. Otantik ve tarihi yapısıyla ziyaretçilere tarihi bir yoluculuk yaptıran noktalardan biri oluyor.

  • Adres: Alipaşa, Kongre Cd. No:44, 25040 Yakutiye/Erzurum
  • Ziyaret Saatleri: 08:00 – 17:00
  • Ulaşım Haritası

Tortum Gölü

Tortum Gölü

Nerede? Tortum Çayı üzerinde oluşan göl harika bir manzarayla ziyaretçilerini ağırlıyor. Gölün hemen sonundaki şelale ise bu manzarayı taçlandırıyor. Özellikle ilkbahar aylarında muhteşem bir coşkuyla akan şelaleyi bölgedeki seyir terasından izlemenin keyfi de bambaşka oluyor!

Nasıl bir yer? Tortum Gölü’nde bu kadar güzel manzaralar varken buraya bir seyir terası olmazsa olmazdı! 200 metrelik Tortum Gölü Cam Seyir Terası en sevilen noktalardan biri oluyor ve huzuru ayaklarınıza getiriyor! Tortum Gölü bitimindeki kuş cenneti farklı türde kuşların barınak noktası oluyor. Ülkemizdeki akbaba çeşitlerinin de göründüğü bu bölgede, gölün işlevselliği fazla olup alabalık üretimi de yapılmaktadır. Her yanında tepelerin göründüğü Tortum, elma bahçelerinin manzarasıyla süsleniyor. Doğu tarafında ise yine muhteşem görüntüsüyle peri bacaları manzarası göle eşlik ediyor. En güzel aktivitelerden biri ise sandal keyfi ile bu eşsiz doğanın tadını çıkarmak oluyor!

İspir Yedigöller

İspir Yedigöller

Nerede? Kaçkar Dağları’nda bulunan Yedigöller, muhteşem doğası, yeşilliği ve bol oksijeniyle gönüllerde yer ediyor. Yaz mevsiminde dahi erimeyen karları görebileceğiniz bir manzaraya sahip olan gölleri izlemek insanın içini huzurla dolduruyor. Buradaki volkanik göllerin sayısı 11 adet olmakla birlikte dağcılık ve kamp yapmak isteyenler için de bir o kadar elverişli bir bölge oluyor. Ayrıca günübirlik ziyaretler ve doğa yürüyüşleri için de gayet makul bir nokta olmakla beraber bu bölgeye araçsız ulaşımın olmadığını da belirtelim. Ovlit Tüneli’ni 5 km kadar geçtikten sonra Mor Yayla ve Yedigöller tabelasından saparak ulaşabilirsiniz. Yaylaya geldiğinizde göller doğru yol alırken yolların oldukça engebeli olduğunu da belirtelim.

Nasıl bir yer? Kaçkar Dağları’nın manzarası ile maviliğin ve yeşilin buluştuğu bu noktada aradığınız her şeyi bulacaksınız adeta. Üç bin metrede saklı bir cennet olan göllere ulaşırken yol boyu göreceğiniz manzaralarla ve muhteşem doğasıyla mest olacağınıza eminiz. Burası, Erzurum gezilecek yerler içerisinde elbette olmalı!

Tortum Şelalesi

Tortum Şealesi

Nerede? Erzurum’un 100 km kuzey kısmında yer alan, Uzundere’de konumlanan ve şehir merkezine 16 km uzaklıkta bulunmasının yanı sıra dünyadaki en büyük şelaleler arasına giren Tortum, izleme merdivenlerinin nefes darlığı ve kalp hastalıklarına iyi gelmesiyle de ünlü. Her mevsim apayrı bir güzelliğini keşfedeceğiniz şelale, her manzarasıyla sizleri hayran bırakacak…

Nasıl bir yer? Şelale denizden 1000 m kadar yükseklikte bulunmakta olup günümüzde su sporları için de kullanılmaktadır. Doğa tutkunları için birebir olan bu nokta özellikle mayıs ve haziran aylarında uygun olmaktadır. Ayrıca şelalenin çevresinde piknik alanları mevcut olmakla birlikte burada harika bir manzara eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Erzurum gezilecek yerler arıyorsanız burayı kaçırmayın deriz…

Erzurum Gökkuşağı Tepeleri

Erzurum Gökkuşağı Tepeleri

Nerede? Erzurum’da bulunan göz alıcı güzelliği ve renkleriyle Oltu’da konumlanan Gökkuşağı Tepeleri farkıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Jeoturizm için çok önemli bir bölgede bulunmakta olup Çin’de bir benzer genç oluşum mevcuttur. Yüzyıllarca süren erozyon sonuncunda meydana gelmiş olan bu oluşum kırmızı renklerinin ağırlığıyla oldukça etkileyici görünüyor. Erzurum gezilecek yerler içerisinde sizi estetik açıdan da en fazla etkileyecek olan nokta olabilir desek abartmış olmayız…

Hınıs Kanyonu

Nerede? Doğal güzellik deyince ilk sıraya konulabilecek olan el değmemiş doğasının etkileyiciliğiyle mest olacağınız Hınıs Kanyonu 7 km uzunluğundadır. İçinden Hınıs Çayı geçen kanyon su yükseldiği dönem rafting için birebir oluyor. Aynı zamanda dağcılık ve kanyoning gibi sporcular için de birebir olan nokta dünyanın bozulmamış kanyonları arasında yer alıyor. Üzerinden geçen çayı, kar yağdığında beyaz örtüyle büründüğü güzelliği ve çok daha fazlasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Çoruh Nehri ve Vadisi

Çoruh Nehri

Hem ülkemizin hem Gürcistan’ın sınırları içinde bulunan nehrin kaynağı Mescid Dağı’dır. İspir ilçesinden de geçmekte olup 376 km uzunluğundadır. 260 kilometresi ise Erzurum’dan geçer. Dünyanın en hızlı akan nehirleri arasında da sayılan Çoruh Nehri, rafting, kano gibi aktiviteleri de yapabileceğiniz imkanlara sahip. Kısacası hem bu doğal güzelliğe doyacak hem de nehrin vadiyle birleşen muhteşem manzarasıyla mest olacaksınız.

Pasinler Kaplıcaları

Termal Kaplıca

Nerede? Erzurum merkeze uzaklığı 40 km olan Pasinler Kaplıcaları, Şah bey tarafından 1565 senesinde yaptırılmıştır. Güney ve kuzey bölümü bulunan kaplıcalar, büyük çermik ve küçük çermik olarak ikiye ayrılmaktadır. Termal suyun Su sıcaklığı 41-46 C olmakla birlikte Kaplıcadan yılda 40-45.000 kişi yararlanıyor ve ziyaretçilerinin çoğu yaz sezonunda gelmeyi tercih ediyor. Kaplıcalara ulaşım da oldukça kolay. Erzurum- Tahran uluslararası transit karayolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz gibi Pasinler özel halk otobüsleri de sabah 06.30 ile akşam 22.00 arasında her 30 dakikada bir toplu ulaşım imkanı sunmakta.

Palandöken

Erzurum Palandoken

Nerede? Erzurum deyince akıllara gelen ilk noktalardan olan bembeyaz karların içinde harika bir kış tatilini ayaklarınıza getiren Palandöken, müthiş bir kayak merkezi deneyimini sunuyor! Dünya çapında da bilinen ve oldukça tercih edilen Palandöken pistleriyle de fark yaratıyor. Bol seçenekli otel alternatifleriyle de ziyaretçileri ağırlayan merkezde kayak dersleri alabileceğiniz eğitimli rehberler bulunmakta. Te

Yılın büyük bir bölümü kar altında geçen bölge bembeyaz güzelliği ile herkesi büyülüyor. Uluslararası yarışmalara da ev sahipliği eden Palandöken’de kış deneyimini mutlaka yaşamalısınız.

Erzurum’da Çocuklarla Gezilecek Yerler

Erzurum’da miniklerle gezebileceğiniz ve bu gezintiden onların da keyif alacağı noktalar var elbette! Öncelikle Atatürk Evi Müzesi’ne ailenizle birlikte gidebilir çocuklarınızın değerlerimizi yakından tanımalarını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte tabii ki birlikte gitmekten keyif alacağınız bir başka nokta Palandöken olacak! Hem kayak yapmanın eğlencesini hem de bembeyaz örtüde kar topu oynamanın keyfini çocuklardan başka en iyi kim çıkarabilir ki…Bunun yansı sıra Palandöken’in birbirinden güzel tesislerinde minikler için birçok etkinlik yapılmakta ve tatilden onların da keyif alması amaçlanmaktadır.

Erzurum Alışveriş Yerleri

Forum Erzurum’da birbirinden çeşitli mağazaları bulabilir kitaptan kıyafete, yemekten eğlenceye kadar birçok alanda alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz sinema keyfinden de mahrum kalmayacağınız alışveriş merkezinde seyir zevkinden de mahrum kalmayacaksınız.  Bunun yanı sıra Mng Avm de güzel bir alışveriş alternatif oluyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli noktalarından olan Erzurum, büyük bir tema parka ev sahipliği yapıyor. İçerisinde; Jurassic Park, Roller Coster ve çocuklar için özel olarak hazırlanmış olan Survivor çizgi film karakterleri bulunuyor.

Erzurum Gece Hayatı

Muhafazakâr bir şehir olarak da bilinen Erzurum’da gece hayatı oldukça az diyebiliriz. Palandöken’in bazı tesislerinde konaklayacaksınız müzik aktivitelerine katılabilir ve alkol satılan mekanları kullanabilirsiniz.

Erzurum Otelleri

Dedeman Palandöken Ski Lodge

Dedeman Palandöken Ski

Nerede? Palandöken’in yamaçlarında muhteşem bir kar manzarası sunan ve bölgenin ilk butik oteli olan Dedeman Palandöken Ski Lodge, kayak tatili için en çok tercih edilenler arasında olan tesis kayak merkezine ve pistlere 30 metre uzaklıkta yer alıyor. Hem şehrin stresinden uzaklaşıp hem bembeyaz karın tadını çıkartacak hem de donanımlı otelde aradığınız her şeyi bulacaksınız! Otantik yapısıyla da konuklara harika bir ambiyans yarattığını belirtelim. Kışın en güzel yanı Dedeman Palandöken Ski Lodge’de çıkıyor adeta!

Sway Hotels Palandöken

Sway Hotel Palandöken

Nerede? Doğal kayak pistlerine sahip Palandöken’in gözdelerinden Sway Hotels Palandöken, hem eğlencenin hem de adrenalinin adresi oluyor. Özel karlandırma ve ışıklandırma sistemleri sayesinde sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kayak keyfi sunuyor. Ayrıca tesisin spa merkezinde Uzak Doğulu ekibin donanımlı hizmetiyle dinlenme ve yenilenme fırsatı bulacaksınız.

Dedeman Palandöken Hotel

Dedeman Palandöken

Nerede? Palandöken Dağı’nın bembeyaz eteklerinde harika bir manzara sunan Dedeman Palandöken Hotel konuklarına kış tatilinin en güzelini vadediyor! Kış sporlarının her türlüsünü bulup deneyimleme şansı yakalayacağınız tesiste şömine karşısında sıcak içeceklerini yudumlarken kışın tadını çıkaracaksınız.

Kayak sonrası yorulduğunuzda ısıtmalı havuz hizmetiyle dinlenerek aynı zamanda da yenilenmiş hissederek tatilinize devam edeceksiniz. Bunlarla birlikte iş toplantılarınızı da gerçekleştirebileceğiniz çok amaçlı salonların da bulunduğunu belirterek hem işi hem de tatili aynı anda yapabilirsiniz.

Erzurum’a Nasıl Gidilir?

Erzurum’a Doğu Ekspresi ile gitmek seçenekler arasından en güzeli olabilir. Ayrıntılı Doğu Ekspresi yazımızı da okumadan geçmeyin ve bu ayrıcalığı yaşayın deriz! Bunun yanı sıra Erzurum’a karayolları ve ülkenin her yerinden düzenlenen uçak seferleri ile ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gitmek isterseniz Yakutiye ilçesinde bulunan Erzurum otogarını kullanabilirsiniz. Özel araç ile de İstanbul, Yalova, Sakarya gibi noktalardan yola çıkıysanız E-80 Karayaolu’nu kullanabilir hemen hemen 14 saat süren yolculukla Erzurum’a ulaşabilirsiniz.

Erzurum gezilecek yerler yazımızın sonuna geldik. Erzurum gezilecek yerler ile ilgili görüşlerinizi bizimle yorum kısmında paylaşmayı unutmayın 🙂 Erzurum ve birbirinden güzel şehirlere seyahat için Tatil Dükkanı sayfasına göz atabilir, turlardan otellere kadar her ayrıntıya ulaşabilirsiniz.

Erzurum Gezilecek Yerler Hakkında Merak Edilenler;

Erzurum merkezde nereler gezilir?

Erzurum merkezde Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi, Saat Kulesi, Lalapaşa Camii, Atatürk Evi, Erzurum Ulu Cami gibi değerler ziyaret edilebilir.

Erzurum’un hangi yerleri meşhurdur?

Erzurum’a gittiyseniz görmeden dönmemeniz gereken noktalar elbette mevcut. Bunlardan bazıları; Yakutiye Medresesi, Erzurum Kalesi, Palandöken Kayak Merkezi.

Erzurum’da nerede yemek yenir?

Erzurum’a yolunuz düştüyse Muammer Usta cağ kebap ve kadayıf dolmasını mutlaka denemelisiniz. Üçler İskender, Dönerci Hacıbaba ve Asmalı Konak Restaurant’ta da muhteşem lezzetleri tadabilirsiniz.

Erzurum’a ne zaman gidilir?

Yaz aylarında sıcak olan şehir kışları da bir o kadar soğuk olmakta. Mayıs, eylül veya ekim ayları Erzurum’u keşfetmek için ideal zamanlar olacaktır.

Erzurum kaç günde gezilir?

Erzurum ortalama 2-3 günde gezilebilmekle birlikte Erzurum’u her mevsim ayrı güzelliğiyle keşfedebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz