İspanya’nın en çok turist çeken şehirlerinden biri olan Valencia, en büyük limanlardan birine sahip olmakla ünlenmiştir. Akdeniz bölgesinin önemli limanlarından biri olması sebebiyle ticaret şehri olarak da anılmaktadır. Valencia yurtdışı tur olanakları bölgenin gelişmiş ticari imkânlarından etkilenmektedir. Aynı zamanda şehir, önemli bir tarih mirasına sahip olması ve bu tarihi simgeleyen yapıları barındırması sebebiyle de ziyaret edilmektedir. Akdeniz şehirlerinden olması sebebiyle ılıman bir iklime sahip olduğu için Valencia yurtdışı tur seçenekleri de en çok tercih edilen turlar arasında yer almaktadır. Yılın pek çok mevsiminde gezmeye uygun olan bölge, içinde barındırdığı pek çok müzeyle soğuk havalarda da turistlere ev sahipliği yapmaktadır. İspanya’nın önemli şehirlerinden biri olarak bilinen Valencia, içinde bulundurduğu mimari yapılar sayesinde farklı bir çağda yaşıyor olma hissini vermektedir. Bu sebeple tarih gezisi yapmak isteyenlere yönelik bir şehir olarak bilinmektedir. Ortalama 809.000 nüfusa sahip olan il, İspanya’nın özerk bir bölgesi olması sebebiyle farklı bir kültüre ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin kendi içerisinde düzenlemiş olduğu pek çok kültürel etkinlik de bulunmaktadır.

Valencia’ya Nasıl Gidilir?

Valencia şehrine ulaşım olanakları oldukça geniştir. Valencia’ya ulaşım olanakları; havayolu, denizyolu, demiryolu olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Havayolu oldukça kısa ve kolay olduğu için sıkça tercih edilmektedir. Havayolunu tercih edenler, aktarmasız olarak İstanbul havalimanları üzerinden 3 saat içerisinde şehre ulaşabilmektedirler. Şehir Türkiye saatinden 1 saat geride olması sebebiyle zaman kaybı yaşanmamaktadır. Demiryolu ya da denizyolu tercih edenlerin Valencia tur fiyatları seçenekleri ile tercih yapmaları mümkün olmaktadır. Valencia tur fiyatları, mevsime göre değişiklik göstermesinin yanı sıra bilet fiyatlarına göre de belirlenebilmektedir. Deniz yolunu tercih edenlerin Akdeniz üzerinden ulaşması mümkün olduğu için şehre giderken nereden yola çıkılacağı önemli olmaktadır. Özellikle Akdeniz’e kıyısı olan bölgelerden gidenler için hemen her yol kolay sayılabilmektedir.

Valencia’da Nerelere Gidilir?

Valencia şehrinin doğal güzelliklerinden önce tarihi ve kültürel yapıları gelmektedir. Valencia’nın gezilecek yerleri, genellikle dini ve tarihi yapılarak olacak şekilde şöyle sıralanmaktadır:

  • City of Arts and Sciences: Şehirdeki önemli müzelerin başında gelmektedir. Kültürel bir zenginlik olan müzede bilim ve sanata dair pek çok şeye rastlamak mümkün olmaktadır.
  • La Lonja: Önemli mimari yapılardan biri olarak Orta Çağ simgesi olduğu söylenmektedir. Üçgen yapısı, diğer mimarilerden farklı olmasına neden olmaktadır.
  • Bioparc Valencia: Büyük bir hayvanat bahçesi olmasının yanı sıra Afrika bölgelerine merakı olanların pek çok yeni hayvan ile karşılaşacağı bir yer olarak da bilinmektedir.
  • Malvarossa Beach: Şehrin kuzeyinde yer alan sahil, yüzmeyi sevenlerin yanı sıra durgun denizi izlemeyi sevenlerin de görmeleri gereken bir yer olarak önerilmektedir.
  • Torres de Quart: İki kule olarak bilinen yapı, 1441 yıllarında inşa edilmiş ve aynı halini koruyan önemli bir tarihi yapı olarak bilinmektedir. Mevcut yapı şu anda kadın hapishanesi olarak yerli halka hizmet vermektedir.

Tüm bu gezilecek yerler, Valencia en ucuz yurtdışı turu seçeneklerinin içerisinde yer almaktadır. Çok fazla mekan olması sebebiyle turların hangi konsept ile yola çıkacağı ve hangi yapıları gezdireceği önceden öğrenilmelidir. Valencia en ucuz yurtdışı turu, kaç günlük tur olduğu, yeme içmenin dahil olması gibi seçenekleri ile belirlenmektedir. Ucuz olarak belirlenen turların içerikleri daha az imkan barındırmaktadır. Buna rağmen kısa zamanda etkili bir gezi yapmak isteyenlerin bu turları tercih etmeleri önerilmektedir.

Valencia’nın Tarihi Mekânları

Valencia çevresinde en çok görülen mekânlar olarak Valencia’nın tarihi merkezleri görülmektedir. Ortaçağ tarihine ait pek çok yapıyı barındıran Valencia bazı dini yapıları da sınırları içerisinde barındırmaktadır. Bilinen bazı yapılar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Palace of the Marques de Dos Aguas: 1750 yılında inşa edilen saray, özel bir mimari olması sebebiyle önemli yerlerin başında gelmektedir. Tarihin önemli bir ailesine ev sahipliği yapması sebebiyle bilinen bir yapı olmaktadır.
  • Plaza de la Virgen: Roma’dan bu yana muhafaza edilen yapılardan biri olarak bilinmektedir. Yapının yakınlarında turizmin canlı tutulması adına yeme içme yerleri de konumlandırılmıştır.
  • Valencia Cathedral: 1238 yılından bu yana gelmiş önemli bir dini yapı olarak ziyarete açılmaktadır.

Valencia tur paketleri, tarihi bölgelerin ziyaretine yönelik özel paketlerden oluşabilmektedir. Bunun yanı sıra Valencia tur paketleri içeriğinde uzun süreli turlar da hemen hemen tüm yapıların ziyaret edilmesine olanak sunmaktadır. Bu sebeple, tur paketi içeriklerinin iyi incelenmesi önerilmektedir.

Valencia’da Gezilecek Doğal Güzellikler

Valencia’ya yapılan turlar içeriğinde bir başka paket de Valencia’nın doğal güzellikleri özelinde yapılan turlardır. Bu turların içeriğinde akvaryum ya da hayvanat bahçesi gibi önemli yerlerin gezilmesine de olanak sunulmaktadır. Bilinen bazı doğal güzellikler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Turia Bahçeleri: Yalnızca Valencia için değil İspanya için de en büyük parklar arasında yer almaktadır. Nehir yatağına kurulu bahçeler oldukça güzel bir görüntü sunması sebebiyle turistlerin ziyaretine açılmaktadır.
  • The Albufera Natural Park: Önemli bir biyolojik çeşitlilik zenginliğine sahip olan doğal park, bir lagün etrafına kurulmuştur. İspanya sınırları içerisindeki önemli doğal güzellikler arasında yer almaktadır.

Valencia tur rehberlerinin Valencia balayı otelleri ile yaptıkları anlaşmalarda çoğunlukla doğal güzelliklerin ve parkların ziyaret edilmesi bulunmaktadır. Valencia balayı otelleri içerisinde konaklayan çiftler aynı zamanda doğal güzellikleri ziyaret etme olanaklarına da sahip olmaktadırlar.

Valencia’nın Önemli Etkinlikleri

Valencia’da yapılacak gezilerden ziyade Valencia’nın festivalleri de oldukça ünlüdür. İspanya genelinde yapılan festivaller ile birlikte Valencia şehrine yapılan özel festivaller de bulunmaktadır. Bazılarını şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır:

  • Las Fallas Festivali: Mart ayında düzenlenen festivalde tüm katılımcılar bir tiyatro sahnesinde bulunuyor gibi kostümler giymektedirler. Bu festival sürecinde tüm şehir oldukça renkli bir geçidi andırmaktadır.
  • Mascleta: Mart ayının ilk iki haftasında yapılan gündüz hava fişek atma şenliği olarak bilinir. Şehir renkli bir görüntüye şahit olmaktadır.
  • Verbenas: Sokak partileri olarak bilinen festival süresinde eğlenceler, konserler sokakları doldurmaktadır.

Valencia Yeme-İçme Yerleri

Valencia şehrini gezmek isteyen turistler yeme içme konusunda da bilgiye ihtiyaç duymaktadırlar. Valencia’da yemek yenecek mekânlar olarak bilinen yerler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • La Pepica: Bilinen en eski restoranlardan biri olarak önerilmektedir. Yemekler, müşterilerin göz önünde piştiği için güven vermektedir.
  • Levante: Kaliteli bir restoran olmanın yanı sıra uygun fiyatlı olduğu için tercih edilmektedir.
  • Navarro: Merkezi konumda bulunan restoran deniz ürünleri ile ünlenmiştir.

Valencia’ya Hangi Mevsimde Gidilir?

Akdeniz iklimine sahip olan Valencia’nın hava durumu, çoğunlukla ılık ve az yağışlıdır. Yaz aylarında sıcaklık artarken kış aylarında yağışın arttığı bilinmektedir. Bu sebeple hemen her mevsimde tercih edilebilmektedir. Valencia balayı bölgeleri de mevsime göre değişkenlik göstermesine rağmen yaz aylarında daha çok tercih edilmektedir. Yağışın olmaması, gezilecek yerlere daha rahat ulaşılmasını sağlamaktadır. Valencia balayı bölgeleri civarında konaklama yapan çiftler, şehrin merkezine yakın olması sebebiyle tarihi ve kültürel miras olarak adlandırılan mimari yapıları da ziyaret etme olanağına sahip olmaktadırlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz